Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Γράμματα σπουδάματα. Το Ορθόδοξο Χριστ. μάθημα των θρησκευτικών


Γιὰ νὰ γνωρίσετε ποιά θρησκευτικὴ ἀγωγή (ἐναντιούμενοι ἀκόμα καὶ στὸ Σύνταγμα) προσφέρουν στὰ παιδιά μας οἱ κυβερνῶντες.


Ευάγγελος Πονηρός και Δημήτριος Νατσιός:
Το Ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα των Θρησκευτικών



Ο αείμνηστος καθηγητής Θεοδώρου για τον Ν. Σωτηρόπουλο

Μᾶς ἐστάλη τὸ παρακάτω κείμενο τοῦ ἀείμνηστου καθηγητῆ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν Ἀνδρέα Θεοδώρου, γιὰ τὸν ἀφορισμὸ τοῦ Νικολάου Σωτηροπούλου

                                         Ανδρέας Θεοδώρου

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
        «Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»
ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τ.Κ. 12137                             Αθήνα 20-10-2014
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 492



Προς
Τα   Ιστολόγια ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’-‘‘Πατερική   Παράδοση και Οικουμενισμός’’ και ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’

Αγαπητοί αδελφοί εν Κυρίω Ιησού Χριστώ, χαίρετε,
Πληροφορηθήκαμε από ιστολόγια ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 8-10-2014, αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό.
Την τελετή αναγόρευσης του  Αρχιεπισκόπου κ. Στυλιανού  ως επίτιμου διδάκτορα παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος είπε λίγα, αλλά  τιμητικά λόγια για τον κ. Στυλιανό. Επίσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ιερείς.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικείος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος. Μάλιστα όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα  ‘‘ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ’’, ο μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος «εξέδωσε εγκύκλιο προς τον λαό της επαρχίας του, προτρέποντάς τον να συμμετάσχει στην τελετή». (Σημ. Η υπογράμμιση είναι της ιστοσελίδας).

      Επίσης όπως διαβάσαμε σε ιστολόγια, ο κ. Ευγένιος «μίλησε για τον κ. Στυλιανό με θερμά λόγια».
Παραθέτουμε αποσπάσματα από τους εγκωμιαστικούς λόγους του Σεβ. κ. Ευγενίου για τον Αρχ. Αυστραλίας κ. Στυλιανό, όπως τους διαβάσαμε στο ιστολόγιο της Ι. Μ. Ρεθύμνης κα Αυλοποτάμου.
«Αυτή η δύναμη κινεί…σε ευχαριστία, πρωτίστως στο Θεό που μας τον χάρισε Επίσκοπο της Εκκλησίας Του, παιδαγωγό με γνήσιο αγιοπατερικό φρόνημα…Αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, ένας κατά πάντα Ορθόδοξος Ιεράρχης…λόγος του Λόγου, λόγος Θεού… Που είναι λόγος συστηματικής δογματικής θεολογίας, με βαθύτατα ορθόδοξο εκκλησιολογικό, ανθρωπολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο». (Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας).
Ο Σεβ. Ρεθύμνης με τους ανωτέρω εγκωμιαστικούς λόγους για τον κ. Στυλιανό, δεν ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας!
Ο Αρχιεπίσκοπος  Αυστραλίας κ. Στυλιανός απέδειξε εαυτόν με διδαχές γραπτές και προφορικές,  ότι δεν εμφορείται από «γνήσιο αγιοπατερικό φρόνημα», ούτε είναι «ένας κατά πάντα Ορθόδοξος Ιεράρχης», αλλά  δίδαξε κακοδοξίες, και κυρίως βλασφήμησε τον Κύριον της δόξης1, τον εν απολύτω εννοία άγιο Ιησού Χριστό2, με το να κηρύξει με την με αρίθμ. 108 εγκύκλιο  τα Χριστούγεννα του 1988, ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ατελής και αμαρτωλός!
Ο κορυφαίος αντιαιρετικός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ήλεγξε την κακοδοξία και βλασφημία του αυτή. Παραθέτουμε