Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

 
1. Σιτάρι: οι νεκροί (το γήινο στοιχείο)
2. Ζάχαρη: η γλυκύτητα του Παραδείσου
3. Σταφίδες: η Άμπελος (ο Χριστός)
4. Μαϊντανός: η ανάπαυση «εν τόπω χλοερώ»
5. Φ
ρυγανιά τριμμένη ή σουσάμι: το χώμα («..ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει..»)
6. Ρόδι: τα ελέη του Παραδείσου, η λαμπρότητα
7. Κανέλλα: η ευωδία, τα αρώματα («...αρώμασι εν μνήματι κηδεύσας απέθετο..», «..μύραναν τον τάφο αι μυροφόροι μύρα...»)
8. Αμύγδαλα: η ευγονία, η ζωή που διαιωνίζεται με τους απογόνους (αντί για αμύγδαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καρύδια)
9. Κουφέτα (ασημένια και λευκά): τα οστά που μένουν αναλλοίωτα, καθώς το σώμα φθείρεται.

«Ο Χαρισματούχος Υποτακτικός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»


    -π. ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: «Σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμουν, δεξιά και αριστερά μου, έβλεπα αγγέλους να λειτουργούν τα θεία Μυστήρια μαζί μου».   ~ Σε έναν ιερομόναχο και πνευματικό του φίλο ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, που πάντοτε του εκμυστηρευόταν πολλές του καταστάσεις και διαθέσεις έλεγε:    «Θέλω, παπά μου, να λειτουργώ με καθαρή συνείδηση, επειδή με αξίωσε η ευσπλαχνία του Θεού από την πρώτη μου Λειτουργία να βλέπω αισθητά την Χάρη που μεταβάλλει τα θεία δώρα. Από τότε, ο πανάγαθος Θεός, δεν μου στέρησε καμία φορά αυτήν την δωρεά».    Μάλιστα, αποκάλυψε σε αυτόν τον ιερομόναχο, ότι πολλές φορές η θεία Χάρις μετά τον καθαγιασμό των θείων δώρων του «διήνοιγε τους οφθαλμούς» και έβλεπε τον ίδιο τον Χριστό μέσα στο δισκάριο. Και όταν ερχόταν η ώρα να τεμαχίσει το σώμα του Χριστού ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η θεία Χάρις του έδειχνε τον Χριστό, όπως ακριβώς τον προσκυνούμε στον επιτάφιο.    Γι’ αυτές τις θείες παραστάσεις με τόση συντριβή έλεγε αυτός ο ισάγγελος:     «Όταν λειτουργούσα και είχα αυτή την όραση, από τα δάκρυά μου βρεχόταν το αντιμνήσιο τόσο πολύ, σαν να το έβαζα μέσα σε νερό. Σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμουν, δεξιά και αριστερά μου, έβλεπα αγγέλους να λειτουργούν τα θεία Μυστήρια μαζί μου».    Μας θυμίζει στο σημείο αυτό τον άγιο Σπυρίδωνα, που και «αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας».    Πολλές φορές κατά την θεία Λειτουργία αρπαζόταν σε θεωρία και έμενε ακίνητος και σιωπηλός ακουμπώντας στην αγία Τράπεζα. Κάποτε όταν βρισκόταν σε μία τέτοια κατάσταση σταμάτησε τις εκφωνήσεις και επικράτησε σιωπή μετά την ψαλμωδία. Τότε ο παπα Νικηφόρος μπήκε μέσα στο ιερό βήμα και άρχισε να σπρώχνει τον Γέροντα. Συνήλθε βέβαια ο θεωρητικός λειτουργός και συνέχισε το Μυστήριο. Στο τέλος παρακάλεσε τον παπα Νικηφόρο να μην επαναλάβει την επέμβαση αν αυτό ξανασυμβεί γιατί του κάνει ζημία και του διακόπτει την θεοειδή θεωρία στην οποία βρίσκεται.    «Έβλεπα, τους έλεγε, πλήθος αγγέλων να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν υμνώντας με ασύγκριτες δοξολογίες τον Θεό».
*Από το βιβλίο: «Ο Χαρισματούχος Υποτακτικός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής!

– Τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για τα μνημόσυνα



Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχοσαββατο της πεντηκοστης
   *Αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου είναι το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής. Ας μην ξεχνάμε όσους αγαπάμε. Οι ψυχές των κεκοιμημένων ζουν και περιμένουν να προσευχηθούμε γι’ αυτούς!

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το πρώτο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκριας).

Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής:
Επειδή πολλοί κατά καιρούς πέθαναν μικροί η στην ξενιτιά η στη θάλασσα η στα όρη και τους κρημνούς η και μερικοί, λόγω

Έως πότε οι θεωρούμενοι αντι-Οικουμενιστές, θα συνεχίζουν να ανήκουν στο Π.Σ.Ε. το οποίον καταδικάζει ο άγιος που εορτάζουμε σήμερα;

Δυστυχῶς, ὅλοι οἱ θεωρούμενοι ἀντι-Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι καὶ σχεδὸν ὅλοι οἱ Ποιμένες ἀνήκουν στὸ Π.Σ.Ε. ποὺ ὁ ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς (κι ὄχι κάποιοι φανατικοί) γνωμάτευσε ὅτι ἀποτελεῖ μιὰ «νέα Ἐκκλησία»! Κι αὐτὰ πρὶν φτάσει τὸ Π.Σ.Ε. στὸ σημερινὸ αἰσχρὸ κατάντημα, δηλ. πρὶν ἀπὸ  ...ἑξῆντα χρόνια!
Κι αὐτοὶ ἐνῶ ἀνήκουν ὀργανικὰ  ἀ κ ό μ α  στὸ Π.Σ.Ε. καὶ κοινωνοῦν μὲ τὴν αἵρεση, ἔχουν τὴν τύφλωση νὰ τὸ καταδικάζουν, ἀλλὰ καὶ νὰ εἶναι ἐντεταγμένοι σ' αὐτό, καὶ νὰ κάμουν τὸ "καθῆκον" τους, πολεμώντας το μὲ ...χαρτοπόλεμο! Οὔτε κουνούπι νάταν!
Ἐπικαλοῦνται τὴν γνώμη τῶν Ἁγίων, ἐπιλέγουν λέξεις καὶ φράσεις τους, καὶ τὶς χρησιμοποιοῦν, ὅπως συμφέρει στὴν ἰδεολογία τους· ἐνῶ τὴν παρακάτω διαπίστωση τοῦ Ἁγίου  τὴν θάβουν ἐνοχικὰ στὰ σκοτεινὰ λαγούμια τοῦ ὑποσυνειδήτου τους!
              Γράφει ὁ Ἅγιος:



«Έως πότε θα εξευτελίζωμεν δουλικώς την Αγίαν μας Ορθόδοξον Εκκλησίαν δια της οικτρώς και φρικωδώς αντιαγιοπαραδοσιακής στάσεώς μας έναντι του Οικουμενισμού και του λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλιου Εκκλησιών; Εντροπή καταλαμβάνει πάντα ειλικρινή Ορθόδοξον» γιὰ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Ὀρθ. Ἐκκλησία «αποτελεί οργανικόν μέρος του Π.Σ.Ε.». Αυτή η απόφασις είναι φρικαλέα. Ήτο άραγε απαραίτητον η Ορθόδοξος Εκκλησία, να ταπεινωθεί τόσον τερατωδώς, ώστε οι αντιπρόσωποί  της Ιεράρχαι, να επιζητούν την «οργανικήν» μετοχήν και συμπερίληψιν εις το Π.Σ.Ε. (που) αποτελείται από 263 αιρέσεις, το οποίον, κατ’  αυτόν τον τρόπον γίνεται εις νέος εκκλησιαστικός «οργανισμός», μία «νέα Εκκλησία»; Το οποίον ουδέν άλλο είναι ειμή αναβίωσις της αθέου ανθρωπολατρείας–ειδωλολατρείας.
Αλοίμονον, ανήκουστος προδοσία!».


Η Εκκλησία είναι μία, οι αιρέσεις είναι πολλές! (Αγ. Ιουστίνος Πόποβιτς)

«Ἡ Ἐκκλησία δὲν εἶναι μόνον μία, ἀλλὰ καὶ μοναδική. Ἐν τῷ Κυρίῳ Ἰησοῦ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ὑπάρξουν πολλὰ σώματα κατὰ τὸν ἴδιον τρόπον δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ὑπάρχουν ἐν αὐτῷ πολλὲς Ἐκκλησίες.

O Προφήτης Ελισσαίος και το καταπληκτικό γεγονός που συνέβη όταν γεννήθηκε (14 Ιουνίου)

Σχετική εικόνα



       Βορειοδυτικῶς  τοῦ χωριοῦ Ρίχα, ἀναβλύζει διαυγεστάτη πηγὴ τὴν ὁποίαν ἡμεῖς καλοῦμεν  ὕδατα τοῦ Ἐλισσαίου καὶ οἱ Ἄραβες Αἴν –ἐσσουλτᾶν.Εἶναι γνωστὴ ἡ ἱερὰ  ἱστορία ὅτι ὁ προφήτης Ἐλισσαῖος περνῶν τὴν Ἱεριχὼ ἐπληροφορήθη διὰ τὰ  ἀκάθαρτα ὕδατα καὶ τὴν ἄτεκνον γῆν.
Ἐπλησίασε τὰ ὕδατα, ἔριξε ἁλάτι καὶ  εἶπε, «Τάδε λέγει Κύριος. Ἴαμαι τὰ ὕδατα ταῦτα, καὶ οὐκ ἔσται ἔτι ἐκεῖθεν θάνατος καὶ ἀτεκνουμένη. Καὶ ἰάθησαν τὰ ὕδατα ἕως τῆς ἡμέρας  ταύτης κατὰ τὸ ρῆμα Ἐλισσαιέ, ὃ ἐλάλησε».
     Τὰ ὕδατα, τὰ ὁποῖα ἰάθησαν,  εἶναι ἡ πηγὴ τοῦ Προφήτου

Ο Τόμος της Κωνσταντινουπόλεως προκάλεσε ένα κύμα αρπαγών των ναών στην Ουκρανία

Η μεγαλύτερη έκπληξη!

Αγανακτούν ΜΟΝΟ για τις Συνάξεις των Χιλιαστών, οι Συνοδικοί Επίσκοποι, που είναι τακτικοί θαμώνες των Παναιρετικών Οικουμενιστικών Συνάξεων!

Ιερά Σύνοδος:    Να μην πατήσει κανείς στη συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»


Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις αρχές του μηνός Ιουλίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος. Με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, η Εκκλησία επιθυμεί να υπενθυμίσει τα ακόλουθα:
α) Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι η αιρετική εκείνη οργάνωση, η οποία κατά καιρούς συνηθίζει