Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Χαλκηδόνος Αθανάσιος: ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ ΣΤΟ İFTAR SOFRASI: "ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΣ…"Νά, λοιπόν, ποὺ οἱ Οἰκουμενιστὲς Ἀρχιερεῖς τοῦ Φαναρίου, τῆς Ἀλεξανδρείας κ.λπ., δὲν παρίστανται μόνον σὲ δεῖπνα Ραμαζανίου (İftar Sofras), ἀλλὰ ἀπευθύνουν καὶ ψυχωφέλιμους θεολογικοὺς λόγους, διανθίζοντάς τους μετὰ παιγνιώδους εὐτελοῦς φιλοσοφίας καὶ ὁμιλοῦντες γιὰ «ἕνα γευσιγνωστικὸ διαθρησκειακὸ διάλογο»! Ἐπὶ πλέον θεμελιώνουν ἐμπράκτως τὴν Διαθρησκειακὴ διδασκαλία "μοιράσου γιὰ νὰ γίνεις ἀδελφός…", ἀσχέτως σὲ ποιό Θεὸ πιστεύεις, ἐκθειάζουν τὴν Τουρκία ὡς «μία μεγάλη χώρα τῶν Αὐτοκρατοριῶν καὶ τῆς ἱστορίας», διαστρέφουν ἁγιογραφικὰ χωρία προσαρμόζοντάς τα στὶς Διαθρησκειακὲς Οἰκουμενιστικὲς προδιαγραφές τους, ὅπως «οἱ λόγοι (ἡ πίστις) ἄνευ τῶν ἔργων νεκροί εἰσιν (Ἰακ. 2, 20)» καὶ  δηλώνουν βαρύγδουπα ὅτι «ἐκ τῆς ἀθρησκείας προέρχονται ὅλα τὰ κακά», ἐνῶ (ὑπονοεῖται) ἐκ τῆς θρησκευτικῆς δαιμονοκρατίας τοῦ Ἰσλάμ ὅλα τὰ καλά!
Ἀπολαῦστε τὸν λόγο του καὶ ἐνημερῶστε τοὺς Ποιμένες γιὰ τὴν διαθρησκειακὴ πρόοδο. Πληροφορεῖστε τους δέ, ὅτι στὸν ποιμαντικὸ ὕπνο τους παρατηρεῖται τὸ ἐπικίνδυνο φαινόμενο τῆς ἄπνοιας, γεγονὸς ποὺ ὀφείλεται στὶς ὑπερτροφικὲς οἰκουμενιστικὲς ἐκβλαστήσεις!
 


Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος:

"ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΣ…"

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ ΣΤΟ İFTAR SOFRASI
ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ (17. 7. 2014)
π Γέροντος Χαλκηδόνος θανασίου
Τ κυβερνν κόμμα (AK Parti) το Üsküdar (Χρυσουπόλεως), διοργάνωσε ες τς κοινωνικς γκαταστάσεις το Δήμου ν δεπνον π τ εκαιρί το Ραμαζανίου (İftar Sofrası) κατ τ ποον προσκληθες παρέστη κα ελαβς ποσημειούμενος, κφωνήσας κα τν κατωτέρω προσλαλιάν. Σημειωθήτω, τι Δμος προσφέρει δεπνον κατ τς μέρας το Ραμαζανίου ες 30.000 τομα, καθς κα λλα τρόφιμα καθημερινς ες τος οκονομικς ναξιοπαθοντας, ς τ ν λλάδι Συσσίτια τν . Μητροπόλεων, ες τ ποον προσέρχονται νίοτε καί τινες μ μουσουλμνοι, πιθυμοντες μάλιστα ν πληρώσουν! (Μήπως χομεν δ να γευσιγνωστικ διαθρησκειακ διάλογο;)! 
ξιότιμε κ. Πρόεδρε Aktaş, ξιότιμος κ. Πρόεδρος Altın, ξιότιμοι ρχαί, πολύτιμοι φίλοι, 
Εχαριστ θερμς δι τν λεπτν πρόσκλησίν Σας, ποία ερίσκεται π τν ραον λογότυπόν Σας "Μοιράσου γι ν γίνεις δελφός…". 
μιλία μου θ εναι σύντομος. 
Τουρκία εναι μία μεγάλη χώρα τν Ατοκρατοριν κα τς στορίας. Ἐὰν πάρχουν τινς ο ποοι δν βλέπουν τοτο, εναι τυφλοί. Θες μς προίκισεν μ δύο μάτια, τος καθρέπτας τούτους τς ψυχς, τ ποα στος στορικος τς τέχνης ποβαίνουν πι διερευνητικ κα νίοτε νελέητα! 
κάστην μέραν ντικρύζομεν θαύματα. Κα ατά, ς γνωστόν, π καταβολς κόσμου, δν χαροποιον "φίλους" μας τινάς. Κα μως μες τος γαπομεν κα φείλομεν ν τος γαπμεν.
καστον πλάσμα το Θεο χει καλς κα οχ καλς πλευράς. Καθότι νευ "κουσουρίων" τυγχάνει μόνον Πανάγαθος. 
Βασικς μως τυγχάνει συνδυασμς λόγων κα ργων. Διότι ο λόγοι ( πίστις) νευ τν ργων νεκροί εσιν (ακ. 2, 20) κα ποπλανητικοί. 
Θες ν φυλάττει τν ξοχ. Πρωθυπουργόν μας π πάσης "ρατς κα οράτου προσβολς" καθς κα τος ρχοντάς μας κα ν νυψώνει τ ργα των. 
Τν ξιότιμον κ. Nurcan Altın, Πρόεδρον τς πιτροπς τν Μειονοτήτων, γνωρίζω π τν. Τν συγχαίρω δι τ ργον της κα εχομαι πσαν ετυχίαν. πίσης εχαριστ τος ρχοντάς μας δι τ σα κα πρ μν λοποιον. 
ρκε μες ο κληρικο ν κατέχωμεν πολλς γνσεις, χωρς ν πωλέσωμεν τν ταυτότητά μας, ν εμεθα νοικτο κα νεκτικοί, ν συνεχίζωμεν τς Συνδιαλέξεις μας, κα μν εμεθα λαζόνες, ν πομακρυνόμεθα π τς μεσαιωνικς κα τν νεωτέρων χρόνων πιδείξεις σχύος κα γεμονισμο, ν μν κμεταλλευόμεθα τν θρησκείαν, κα τ σπουδαιότερον, ν μν πωλέσωμεν τν ξιοπιστίαν μας ες τν λαόν. Δι τ καλ το θνους κα τς νθρωπότητος. 
ξάλλου κατ τν F. von Baader "δν πάρχουν νθρωποι ο ποοι δν προσφέρουν θυσίας ες τν Θεν τος θεούς των". Διότι κ τς θρησκείας προέρχονται λα τ κακ (κουέτωσαν φίλοι μν τινες!). φ΄ σον τότε δν πάρχουν ρια, σύνορα στ ποα φρενάρει τις. δ Ernst Jünger λεγε: "Ες τ γκατατελειμμένα ερ κατοικοεδρεύουν Δαίμονες". ς μ πιτρέψωμεν λοιπν τοτο! 
 ς προχωρμεν πρς τ μπρς, 
μαζί, μ πράξεις κα Θες δν 
πρόκειται ν μς στερήσει π τν 
χερα κα τν σκιά Του. 
Πηγή: Ἰδιωτικὴ Ὁδός  Δὲς καί:
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_19.html
 

Ο "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ" του... ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!
...Όλες οι κινήσεις του Ρώσου προέδρου τα τελευταία χρόνια, όπως η μεγάλη του στήριξη στην αναζωογόνηση της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, η απαγόρευση των ξένων ΜΚΟ, (που δρούσαν υπονομευτικά), οι νομικές διώξεις των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, αλλά κυρίως η απαγόρευση λειτουργίας ξένων τραπεζών που υπονόμευαν το ρωσικό τραπεζιτικό σύστημα, έδειξαν πως προβάλλονταν σαν ένα ανάχωμα στην επέλαση της Νέας Τάξης.
Η τελευταία κίνηση του Πούτιν να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου ΔΝΤ από την ομάδα των BRICS,  (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική), ήταν η αποκορύφωση της «ανταρσίας» του Ρώσου προέδρου. Αμέσως μετά, (σύμπτωση;;),  είχαμε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου για το οποίο η Δύση θέλησε να ρίξει την βαριά ευθύνη στην Ρωσία.
Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου με την ομάδα των BRICS, είχε κυριολεκτικά εξοργίσει τα αμερικανικά «σκοτεινά» κέντρα που πνέουν μένεα εναντίον του. Το «πάθημα» της Συρίας όπου ο Πούτιν σταμάτησε την προγραμματισμένη επέμβαση των Αμερικανών και στη συνέχεια η ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, είναι άλλα δυο ασυγχώρητα «παραπτώματα» του Πούτιν για τους Αμερικανούς. 
Για πρώτη φορά η Νέα Τάξης αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να ακυρώσει κάποια σχέδια της. Όπως αποκαλύπτει και μια τουρκική αντισιωνιστική εφημερίδα, η Milligazete, (20/7/2014), επικαλουμένη πηγές αμερικανικών ΜΜΕ, η περίφημη οικογένεια των Ρότσιλντ,  η μεγάλη οικογένεια που ελέγχει άμεσα το ΔΝΤ, έχει επικηρύξει τον Ρώσο πρόεδρο γιατί για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία κλονίζονται τα οικονομικά της συμφέροντα και η φιλοδοξία της να υποτάξει όλο τον πλανήτη στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Γι’ αυτό και πολλοί στην Μόσχα αναρωτήθηκαν μήπως ο πραγματικός στόχος της κατάρριψης στην ανατολική Ουκρανία ήταν το ίδιο  το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου, που πριν από λίγο είχε περάσει πολύ κοντά από την περιοχή.

Αλλά το θέμα έχει και την μεταφυσική του διάσταση, καθώς τέτοιες μεταφυσικές διαστάσεις επηρεάζουν πολύ την αμερικανική κοινή γνώμη και καλλιεργούνται σκόπιμα από τα ίδια κέντρα. Όσοι παρακολουθούν αμερικανική τηλεόραση θα γνωρίζουν ότι από τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα, τα μεγαλύτερα δορυφορικά αμερικανικά θρησκευτικά κανάλια, όπως πχ. το GOD TV, το DayStar  το Christian Television, το The Family Channel κ.α. έκαναν αλλεπάλληλες εκπομπές  με μακροσκελείς αναλύσεις αφιερωμένες στον νέο τότε πρόεδρο της Ρωσίας που τον παρουσίασαν σαν τον αναμενόμενο Αντίχριστο.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα είναι  και η πρωτοφανής δήλωση που έκανε στις 5 Μαΐου 2014, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, (ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg, του Council on Foreign Relations, (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής, ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη και ένας από τους «νεκροθάφτες» της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας), πως η Ορθοδοξία είναι άμεση απειλή για τον δυτικό πολιτισμό και  πως το πρόβλημα είναι πως η Ρωσία… είναι ορθόδοξη χώρα.
Το μεγάλο μισός που καλλιεργείται στις δυτικές χώρες κατά του Πούτιν και της Ορθόδοξης ταυτότητας του, έχει από την μια σαν αφετηρία το σκληρό και αρρωστημένο θρησκευτικό πουριτανικό προφίλ των Προτεσταντικών σεκτών και από την άλλη, την έμφαση πάνω στα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις «δημοκρατικές διαδικασίες», την ελευθερία των ομοφυλόφιλων, τα φεμινιστικά κινήματα που κηρύττουν πως ο Πούτιν είναι στυγνός δικτάτορας χειρότερος ακόμα και από τον Στάλιν. 
Όποιοι ακόμα νομίζουν πως στην Αμερική και στην Γερμανία υπάρχει ελευθερία πληροφόρησης, δυστυχώς απατούνται οικτρά. Ένα τεράστιο και καλά οργανωμένο σύστημα ΜΜΕ με μεγάλες δυνατότητες παραπληροφόρησης, κατασκευής πλαστών βίντεο, δημιουργίας τεχνητών ειδήσεων, έχει στήσει μια τρομερή εκστρατεία, ειδικά μετά την αλλαγή στην Ουκρανία, δυσφήμησης του Ρώσου πρόεδρου που τον παρουσιάζουν σαν η «μάστιγα της ανθρωπότητας» και σαν η παγκόσμια απειλή για την ειρήνη.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν σε μεγάλο βαθμό καθώς όπως φαίνεται, ο αντίχριστος παίζει πολύ όμορφα παιχνίδια αντιστρέφοντας το μαύρο σε άσπρο και την μέρα σε νύχτα.
Κατηγορούν τον Πούτιν για την επέμβαση του στην Κριμαία, όταν οι Αμερικανοί έχουν σπάσει ρεκόρ στρατιωτικών επεμβάσεων σε ξένες χώρες χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Νικαράγουα, Σομαλία, Αφγανιστάν, Ιράκ, είναι μερικά μόνο από τα λίγα παραδείγματα της «θεόπνευστης»  δράσης των Αμερικανών βουτηγμένη στο αίμα και στην καταστροφή. Όταν το Ισραήλ κάθε λίγο και λιγάκι επεμβαίνει σε ξένα εδάφη χωρίς να ρωτήσει κανένα. Όταν η Τουρκία κατέχει ακόμα παράνομα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και από την άλλη δεν κάνουν τίποτα, ή πιο σωστά ενισχύουν τους φανατικούς ισλαμιστές να κουρελιάζουν τα επίσημα σύνορα σφάζοντας τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή και να απειλούν τους πάντες και τα πάντα, ενώ ο Θεός, όπως υποστηρίζουν, δεν τους είπε τίποτα για να πολεμήσουν κατά… του Ισραήλ!

Το πρόβλημα όμως σε όλα αυτά είναι πως στην δική μας την χώρα μας κυβερνά σήμερα ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που έχει υποταχτεί πλήρως στις επιταγές των ξένων αφεντικών που εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια της Νέας Τάξης.  Εξ’ ου και ο αδυσώπητος πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας με αλλεπάλληλα νομοσχέδια που πλήττουν άμεσα τις θρησκευτικές αξίες και διαλύουν την παραδοσιακή παιδεία μας.
Όσοι διαφωνούν, σύμφωνα με το καινούριο εφεύρημα του νέου, (γνωστού αγνωστικιστή και σαϊεντολόγου), υπουργού Παιδείας, (που πρόσφατα τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων στον Άγιο Όρος), είναι ζηλωτές και θα πρέπει να εξαφανιστούν για την «πρόοδο» και το γενικό καλό. Έτσι η Ελλάδα σύμφωνα με τον κύριο αυτό και τους συνυπουργούς του, απαλλαγμένη από τους ζηλωτές, τους αναχρονιστές, αυτούς που επιμένουν στην «οπισθοδρομική διδαχή» των Πατέρων της Εκκλησιάς, θα βαδίσει τον δρόμο της «μεγάλης Προόδου».
Ζήτω λοιπόν η Νέα Τάξη και στην χώρα μας, ενάντια πρωτίστως και στον διαφημιζόμενο… αντίχριστο αντίπαλο της.
Αλλοίμονο μας!
 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή: "Αποτείχιση"

Αυτόν τον χαριτωμένο άνθρωπο εξεδίωξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας! Και ποιόν προτίμησε;

Δεῖτε τὴν ἀνάρτηση: http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2852.html

Ομιλία από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη στη Σαντορίνη

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έγινε μια ωραία προβολή και παρουσίαση στη Χριστιανική αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Κονγκό, από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη.

Ο Πατήρ Θεολόγος έχει πλούσια ιεραποστολική δράση, τόσο στη πονεμένη μαύρη ήπειρο όσο και στην γειτονική μας χώρα την Αλβανία.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι ο Πατήρ Θεολόγος είναι Αρχιτέκτονας του Πολυτεχνείου της Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Η μεγάλη του όμως αγάπη για τους αδελφούς Αφρικανούς, τον έκανε να προβεί στην ίδρυση της Εκκλησίας του Κονγκό εκ του μηδενός, χτίζοντας διάφορες εκκλησίες, Επισκοπείο, ραδιοφωνικό σταθμό, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο, ορφανοτροφείο, ένα Μοναστήρι το οποίο είναι και μοναδικό στην Κεντρική Αφρική.Ίδρυσε κλινική, ενώ αγόρασε και ένα άλλο οικόπεδο για μια δεύτερη κλινική.

Όλα αυτά έγιναν με τη στήριξη των ιεραποστολικών συλλόγων «Πρωτόκλητος» Πάτρας και «Αδελφότης Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και με δωρεές δωρητών από όλο τον κόσμο.

Εν ολίγοις ήταν ο δημιουργός και η ψυχή της Εκκλησίας του Κονγκό!

Όμως, ως ένας απλός και ταπεινός  εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι έργο δικό του, αλλά έργο του Θεού, και σε Εκείνον εναποθέτει τις ελπίδες του και τα όνειρά του.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει πλούσια τα ελέη Του στο δύσκολο πραγματικά έργο του.


Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5382.html

Από την Άλωση στην Ανάσταση, Χειλαδάκης Ν.  Στίς 27 Μαΐου το 2014, στό ερό Κοινόβιο το σίου Νικοδήμου πραγματοποιήθηκε, πως κάθε χρόνο, κδήλωση γιά τήν πέτειο τς λωσης τς Πόλης. ταν να ερό Μνημόσυνο φιερωμένο στή μνήμη τν προγόνων μας. Μιά πότιση φόρου τιμς πρός λους κείνους πού θυσιάσθηκαν πέρ Πίστεως καί Πατρίδος στήν Κωνσταντινούπολη καί στίς λησμόνητες πατρίδες τς Ρωμιοσύνης κατά τήν μακρόχρονη πορεία το μαρτυρικο Γένους μας.
Πρτα «συναντηθήκαμε» μέ τούς θάνατους νεκρούς μας μέσα στό Μυστήριο τς θείας Λειτουργίας.
Στή συνέχεια «νάψαμε» να κερί στή μνήμη τους μέ τό ερό Μνημόσυνο πού τελέσαμε.
Καί στερα συγκεντρωθήκαμε στό ρχονταρίκι νά κούσουμε πό τόν προσκεκλημένο μιλητή κάτι σχετικό μέ τήν μέρα, μέ σκοπό νά συντηρήσουμε τήν στορική μνήμη μας. Γιά νά διατηρήσουμε σβηστη μέσα μας τήν λπίδα γιά τήν νάσταση το Γένους μας. Γιά νά κπληρώσουμε σως τσι να φειλόμενο χρέος πέναντι στίς ψυχές τν προγόνων μας…

Καί πράγματι, μέσα στήν ζοφερή περιρρέουσα τμόσφαιρα τν μερν μας, που τά πάντα λειτουργον θέλοντας θαρρες νά μς ποτάξουν στήν πελπισία, μιλία το κ. Νικολάου Χειλαδάκη ρθε σάν νας ζείδωρος νεμος, πού φύσηξε πό τήν πέναντι χθη το Αγαίου καί φθασε ς δ. νας νεμος λπίδας, πού χησε σάν «φωνή αρας λεπτς» καί χαΐδεψε εχάριστα τά ατιά μας. Μιά φωνή ασιοδοξίας πού ρθε νά ναθερμάνει τήν ποσταμένη λπίδα το Γένους μας καί νά δώσει ξανά φτερά στά ποκαμωμένα νειρα τς φυλς μας…

Πρωτοτύπησε φετινός μιλητής. Δέν στάθηκε τόσο στά γεγονότα το παρελθόντος (λίγο-πολύ γνωστά) πού δήγησαν στήν λωση τς Πόλης. στίασε κυρίως τήν προσοχή το κροατηρίου του (πού τόν παρακολουθοσε μέ διάπτωτο νδιαφέρον), σέ τρέχουσες καθημερινές ξελίξεις καί γεγονότα, τά ποα γιά λόγους σκοπιμότητας δέν βλέπουν συνήθως τό φς τς δημοσιότητας καί δέν γίνονται ερέως γνωστά! κ. Χειλαδάκης, ς δημοσιογράφος καί συγγραφέας καί χοντας πίσης –ς τουρκολόγος– φόδιο τήν πολύ καλή γνώση τς τουρκικς γλώσσας, παρουσίασε στούς κροατές του (μέ τήν μιλία του καί τήν προβολή ποκλειστικν βιντεοταινιν), μιά εκόνα