Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Το Φανάρι γυρίζει την πλάτη σε Ορθοδόξους και αγκαλιάζει τους παπικούς

Το Φανάρι γυρίζει την πλάτη σε Ορθοδόξους και αγκαλιάζει τους παπικούς 

– Φραγκίσκος προς Βαρθολομαίο:

Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την πλήρη κοινωνία

Του Μανώλη Κείου
     Είναι τουλάχιστον πρόκληση αυτό που συμβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο… Την στιγμή που η Παγκόσμια Ορθοδοξία διέρχεται μια τόσο σοβαρή κρίση και μοιάζει πιο διχασμένη από ποτέ, οι Φαναριώτες για μια ακόμη φορά έστησαν σόου εντυπώσεων με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, και μάλιστα με την συνδρομή για πολλοστή φορά παπικής αντιπροσωπείας. 

Ποιόν "Κύριο" ευχαριστεί ο Βαρθολομαίος; --Τον Θεό των Ορθοδόξων ή αυτόν της Παπικής "αδελφής εκκλησίας" και των άλλων "αδελφών"!

Βαρθολομαίος:  Ευχαριστούμεν τον Κύριον δια την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας

-Συλλείτουργο Σέρβων με την κανονική εκκλησία


π

Η θλιβερή εικόνα της διχασμένης Ορθοδοξίας με αφορμή το ουκρανικό δεν έχει τέλος. 
Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν στο πλαίσιο της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχαρίστησε τον Κύριο “για όλα τα αγαθά που εχάρισε στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, κατά το διατρέξαν έτος, από την περυσινή Θρονική εορτή του Πατριαρχείου μέχρι και την εφετινή, εις την οποίαν ηγαγεν ημάς εν υγεία και εν πνεύματι όχι δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού (Β΄ Τιμ. 1,7)”, ενώ στάθηκε και στο ουκρανικό ζήτημα:
    “Τον ευχαριστούμεν διά το ιστορικόν γεγονός της αυτοκεφαλίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ουκρανίας, διά την αναγνώρισιν της οποίας εκφράζομεν άπαξ έτι τας ευγνώμονας ευχαριστίας μας προς τον Μακ. Πάπαν και Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τον δευτερόθρονον της Ορθοδοξίας, ο οποίος λαμπρύνει με την παρουσίαν του όχι μόνον την παρούσαν συναυλίαν αλλά αυτήν ταύτην την Θρονικήν εορτής της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως” είπε.
Ενώ ευχαρίστησε τον Κύριο και για τις στενές σχέσεις με τους Ρ/Καθολικούς:
     “Τον ευχαριστούμεν διά τον συνεχιζόμενον διάλογον της αγάπης και της αληθείας με τους λοιπούς Χριστιανούς αδελφούς, μάλιστα δε με την αδελφήν Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν, της

Δεν επαναπαύεται η ψυχή μου σ' όσους παραβαίνουν το Νόμο Μου!

Προφήτης Αββακούμ



Τάττει Θεὸς σοι τοὺς πόδας τεθνηκότι,
Εἰς συντέλειαν Ἀββακούμ, καθὼς ἔφης.
Δευτερίῃ Ἀββακοὺμ ἀνεβήσατο εἰς Θεοῦ ἄστυ.

Βιογραφία
Ο Αββακούμ, που το όνομά του σημαίνει«θερμός εναγκαλισμός», ήταν από τη φυλή του Συμεών και γιος του Σαφάτ και ο χρόνος που έδρασε τίθεται μεταξύ 650 και 672 π.Χ.

Στο προφητικό του βιβλίο, που διακρίνεται για την αξιόλογη λογοτεχνική του χάρη, ελέγχει τον ιουδαϊκό λαό, επειδή παρεξέκλινε από την αληθινή θρησκεία στην ειδωλολατρία. Να τι συγκεκριμένα αναφέρει, σχετικά με το πως πρέπει κανείς να

"Κίβδηλη Συνείδηση" και "λοβοτομημένη μάζα"!

Στην πορεία προς τον Αντίχριστο οι Ποιμένες απόντες ή και συνεργοί στη δημιουργία

αυτής της "κίβδηλης συνείδησης"!


Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος

Σχετική εικόνα

     Επί των ημερών μας η λογική έχει υποχωρήσει και κατισχύει ο παραλογισμός και δη η υποβόσκουσα κοινωνική σχιζοφρένεια των πολιτών, οι οποίοι ακουσίως,έχουν αυτό-παραδοθεί καθ’ ολοκληρίαν, εις την παραπληροφόρηση και την επιλεκτική αξιολόγηση ειδήσεων, εκ των στρατευμένων Μ.Μ.Ε, τα οποία δρουν, ανυπερθέτως, ως «Δούρειοι ίπποι», ορισμένου εσμού πολιτικών συμφερόντων.
     Η επιλήψιμη αυτή στάση των εξωνημένων Μ.Μ.Ε αλλά και μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αποβλέπει εις την δημιουργία, μίας διανοητικά λοβοτομημένης μάζας, η οποία άκριτα και άκρατα, άνευ ουδεμίας κριτικής αντιστάσεως και συγκροτημένης σκέψεως προς στάθμιση των  τρεχουσών

Πάλι κατηγορείται -ο εκλεκτός για τον πατρ. Αλεξανδρείας- επίσκοπος Κονγκό Αράθυμος για νέα επεισόδια:


Όπως μας πληροφορούν με e-mail οι πιστοί:



Αποκάλεσε τον τοπικό ιερέα «πίθηκο» και «βρώμικο νέγρο» μπροστά στους πιστούς!


Κλείσιμο μιας δεύτερης ενορίας στο Κονγκό
(Ναός-Νκαΐ, Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας).



Για να αποφευχθούν οι διαταραχές της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, οι αρχές της πόλης Nkayi στο Κονγκό Μπραζαβίλ διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο της ενορίας της Αγίας Μεταμόρφωσης.
Για περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, αυτή η νέα Ορθόδοξη ενορία αποτέλεσε αντικείμενο καβγάδων και εντάσεων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Επίσκοπος Παντελεήμονας ΑΡΑΘΥΜΟΣ έκανε ρατσιστικές παρατηρήσεις στον πατέρα Δημήτριο OTOMBA μπροστά στους πιστούς, αποκαλώντας τον πίθηκο και βρώμικο νέγρο. Οι θυμωμένοι πιστοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον επίσκοπο στην ενορία στο εξής, και έτσι μια καταγγελία κατατέθηκε στο δικαστήριο κατά του επισκόπου.

Η 2α Δεκεμβρίου ημέρα κοίμησης τεσσάρων σύγχρονων οσιακών μορφών


Μία μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ορθοδοξία μας. Κατά συγκυρία ευτυχή, η Εκκλησία μας τιμά την ημέρα κοίμησης 4 σύγχρονων οσιακών μορφών.
Ας δούμε εν συντομία τα κεντρικότερα σημεία της αγίας βιοτής των:

1. Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
Ο Άγιος Πορφύριος γεννήθηκε το 1906 στον Άγιο Ιωάννη Καρυστίας Ευβοίας. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ευάγγελος. Στο σχολείο φοίτησε μόνον δύο χρόνια. Η ασθένεια του δασκάλου και η φτώχεια της οικογένειάς του τον έσπρωξαν να εργασθεί βόσκοντας τα λίγα ζώα της. Λίγο αργότερα, περίπου εννέα χρονών παιδάκι, εργάστηκε στο ανθρακωρυχείο της περιοχής και μετά στο παντοπωλείο ενός γνωστού της οικογένειας, στον Πειραιά. Ο πατέρας του είχε πάει να δουλέψει στη διώρυγα του Παναμά, για να συντηρήσει την οικογένειά του.
ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ.
ΦΟΡΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ.
Ι. ΚΑΛΥΒΗ ΑΓ. ΑΚΑΚΙΟΥ. ΑΓ. ΟΡΟΣ.  ΝΟΕΜ. 2014
Όταν ήταν 8 ετών, βρήκε ένα φυλλάδιο με το βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη, το οποίο διάβαζε συλλαβιστά. Ο βίος του αγίου συγκίνησε το μικρό βοσκό και θέλησε να τον μιμηθεί. Έτσι, γύρω στα δώδεκα χρόνια του, ξεκίνησε μόνος του κρυφά για το Άγιο Όρος και στο πλοίο συνάντησε τον μετέπειτα Γέροντά του, ιερομόναχο Παντελεήμονα, τον πνευματικό, που ασκήτευε στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου στη Σκήτη Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους.