Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πολλοί Τούρκοι έγιναν χριστιανοί από την βουβή διδασκαλία των εκκλησιών αυτών που αποπνέουν Χάρη.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 ...''Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που έχουν γίνει χριστιανοί στην Τουρκία δεν επηρεάστηκαν ούτε διδάχθηκαν συνήθως την ορθόδοξη πίστη από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί εκεί απαγορεύεται ο Προσηλυτισμός, όπως απαγορευόταν στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Εντούτοις το κενό αυτό το αναπληρώνει ο Θεός με εντυπωσιακούς τρόπους.

 Ο πρώτος τρόπος είναι το αγιασμένο χώμα και οι ερειπωμένες εκκλησίες. 

Πατριάρχης Σερβίας: «Πρωτάκουστο αυτό που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης»

(Βίντεο)

   Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΧΡΑΜ έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας κάνει λόγο για πειρασμό, τονίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λαμβάνει μια απόφαση καταστροφική για την Εκκλησία.

Τη μισή Ελλάδα (κι όχι μόνο) συμπαρασύρει στην ακοινωνησία η απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ακοινωνησία μεταξύ Κωνσταντινούπολης – Μόσχας


Τη μισή Ελλάδα συμπαρασύρει στην ακοινωνησία η απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να διακόψει την Κοινωνία με τον Οικουμενικό Θρόνου αφού ένα μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής επικράτειας της Ελλάδας ανήκει στο Φανάρι.

Συγκεκριμένα σε καθεστώς ακοινωνησίας με την Μόσχα βρίσκεται ήδη η Εκκλησία της Κρήτης, άμεσα συνδεδεμένη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αντίστοιχα, οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων και η Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου που υπάγονται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όμως σε διακοπή κοινωνίας με τη ρωσική Εκκλησία βρίσκονται πλέον και όλες οι Μητροπόλεις των λεγόμενων «Νέων Χωρών»

EKTAKTO! Οριστικό «σχίσμα»

 – Κόβει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία

 – Διακόπτει την κοινωνία


Τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο αποφάσισε να διακόψει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκρινε ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περαιτέρω επαφές με την Κωνσταντινούπολη.
Η απόφαση πάρθηκε μετά την απόφαση προσχώρησης αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Μάλιστα η σχετική είδηση είναι πρώτο θέμα στα Ρωσικά ΜΜΕ:

Όπως σας αναφέραμε και πριν, το αυτοκέφαλο καθεστώς είναι μέρος της φιλο-ευρωπαϊκής ουκρανικής στρατηγικής τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα επεκταθεί περαιτέρω και σε άλλες εκκλησίες.

Στη Μόσχα, η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας είναι πεπεισμένη ότι η αναγνώριση του αυτοκεφάλου στο Κίεβο ήταν έργο των ΗΠΑ.
Κύριο ρόλο σε αυτά τα σχέδια διαδραμάτισε ο πρεσβευτής των

Σχέδιο διάσπασης της Ορθοδοξίας και υφαρπαγής εκκλησιαστικής περιουσίας

Υπόγεια εμπλοκή των ΗΠΑ σε Βαλκάνια-Α. Ευρώπη:

Σχέδιο διάσπασης της Ορθοδοξίας και υφαρπαγής εκκλησιαστικής περιουσίας

Τρομερό σχέδιο υλοποιείται εδώ και πολλούς μήνες από τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας στην Ουάσιγκτον, τα οποία έχουν σαφή στόχο την ενότητα της ορθόδοξης εκκλησίας σε Βαλκάνια και Α. Ευρώπη, έναν προνομιακό χώρο έως τώρα δράσης της ρωσικής θρησκευτικής επιρροής. 

Την ίδια στιγμή οι Ορθόδοξοι πιστοί στην Ευρώπη ανησυχούν για τις συνέπειες της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το λεγόμενο ουκρανικό ζήτημα.
Η Ουκρανία απειλείται άμεσα μάλιστα ακόμη και με αιματοχυσία, ενώ κινδυνεύουν και τα Βαλκάνια αναφέρει σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη χορήγηση αυτοκεφάλου στην ουκρανική εκκλησία, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.

Η ώρα των Πατριαρχών στο ουκρανικό

Συναγερμός ενόψει απειλής σχίσματος στην Ορθοδοξία

 – Αλεξάνδρεια και Αντιόχεια αναλαμβάνουν δράση


Συναγερμός ενόψει απειλής σχίσματος στην Ορθοδοξία. Και οι υπόλοιποι Πατριάρχες (πλην Βαρθολομαίου και Κύριλλου) δραστηριοποιούνται άμεσα…

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β βρίσκεται επί του παρόντος σε μια ποιμαντική επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε, αλλά υπάρχει η πιθανότητα μετά την επιστροφή του να επισκεφθεί τη Μόσχα και την Κωνσταντινούπολη για να ενεργήσει ως μεσολαβητής στη συνεχιζόμενη Ουκρανική εκκλησιαστική κρίση.
«Λυπούμαστε για τις προσπάθειες διαχωρισμού της ουκρανικής εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Γνωρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου στην

Αυτός είναι ο Γερμανίας Αυγουστίνος που παρασημοφορήθηκε με Μετάλλιο Α΄ Τάξης Τιμής και Αξίας!!!


Να ποιους παρασημοφορούν οι Οικουμενιστές

Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.


Για μία ακόμα φορά γίναμε θεατές της ύβρεως που διαπράττουν οι Οικουμενιστές εναντίον του Χριστού και της Εκκλησίας του. Τα φιλοπατριαρχικά ιστολόγια διαφήμισαν την παρασημοφόρηση του Γερμανίας Αυγουστίνου από τον Ιωαννίνων Μάξιμο με τον Μετάλλιο Α΄  Τάξης Τιμής και Αξίας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, που αποτελεί την ύψιστη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Και διερωτάται ο απλός πιστός: Γιατί παρασημοφορείται ο Γερμανίας Αυγουστίνος;
Μήπως για το ομολογιακό του πνεύμα που μιμείται τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο;
Μα αυτός ομολογεί τον Οικουμενισμό:




Μήπως για τον σεβασμό του στο ράσο και στον μοναχισμό;
Μα αυτός με την πρώτη ευκαιρία τα βγάζει από πάνω του λες και τον βαραίνουν:




Μήπως για την αγωνιστικότητά του στην τήρηση των Κανόνων;
Μα αυτός τους έχει καταργήσει όλους
Δέχεται ευλογία από καρδινάλιο

Τόσο συγκινητικός ο αγώνας των Σωματείων για τα Θρησκευτικά, όσο εκκωφαντική η απουσία τους στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού! --Βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος!

 Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών χαιρετίζουν την Ημερίδα της ΠΕΘ, 12-9-2018



    Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών χαιρετίζουν την Ημερίδα με θέμα «Η Αντισυνταγματικότητα του Προσηλυτισμού στα Νέα Θρησκευτικά και ο Προσηλυτισμός στην Αντισυνταγματικότητα» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Μητροπολιτικό Μέγαρο, Βογατσικού 7). Τον χαιρετισμό ανέγνωσε ο κ. Ιωάννης Μπεϊνάς.

Και για την ιστορία της υποθέσεως


 ΜΙΝΣΚ/ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΦΘΑΣΕ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΙ:
O ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Φιλάρετος όταν έχασε τη θέση του Πατριάρχη Μόσχας από τον Αλέξιο Β΄ το 1990 κίνησε το σχίσμα. Σε απομόνωση ο Βαρθολομαίος. Όλες οι τοπικές Εκκλησίες στο πλευρό του Μόσχας…..
Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την εκκλησία και τα ιερά τους. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναγκάζεται ν΄απαντήσει σε μια τόσο τολμηρή ανομία εκ μέρους της Κωνσταντινούπολης. Στις 15 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συγκαλείται στο Μινσκ, όπου θα δοθεί επίσημη αξιολόγηση σε ό, τι συμβαίνει.
Η δήλωση της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανική Ορθοδοξία δεν αλλάζει τίποτα. Ο σχισματικός, Μιχαήλ Ντενισένκο, δεν είναι ακόμα πατριάρχης, και εξακολουθεί να είναι αναθεματισμένος.
Το «Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν διέθετε κανονικούς λόγους για ν΄άρει  το ανάθεμα, το οποίο δεν είχε επιβάλει» – δήλωσε ο Κλήμης, ο Αρχιεπίσκοπος  Nezhinsky κι Priluksky, πρόεδρος του Τμήματος Πληροφοριών και Εκπαιδευτικών θεμάτων του Συνοδικού Τμήματος  του UOC.
Ο Φιλάρετος που το πρώην του μοναχικό όνομα ήταν Mikhail Denisenko ήταν ταυτόχρονα ο επίσκοπος και μάλιστα ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Το 1990, ήλπιζε να γίνει ο Πατριάρχης της Μόσχας, αλλά η Σύνοδος εξέλεξε τον Αλέξιο Β. Επιστρέφοντας στην Ουκρανία, ο Φιλάρετος άρχισε να υποκινεί τους πατέρες και τους ενορίτες για να χωρίσει το Κίεβο από τη Ρωσική Εκκλησία και για τις προσπάθειες για διχοτόμηση το 1992 του επιβλήθηκε επιτίμιο. Μετά από αυτό, μετανόησε κι υποσχέθηκε ότι θα σταματούσε τις κακόβουλες τακτικές του και μάλιστα θα αποσυρθεί οικειοθελώς, αλλά το 1997 αυτοανακηρύχθηκε Πατριάρχης του Κιέβου.

Τη συνείδηση του Βαρθολομαίου θα βαρύνουν οι χιλιάδες ψυχές που θα χαθούν και το σχίσμα που θα κληρονομήσει στους Ορθοδόξους!

Η συνείδηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου


Ο διχασμός στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, περισσεύει της κατά Χριστόν αγάπης.
Έως και τα χρόνια που ο Ελληνισμός έπαψε να υπάρχει στην Μικρά Ασία, το Πατριαρχείο, όντας Οικουμενικό, ήταν τμήμα της υποστάσεως των Ορθοδόξων Ελλήνων, καθώς τους ενίσχυε ηθικά και πνευματικά, ενώ ο Ορθόδοξος Πατριάρχης ήταν η ψυχή σύμπαντος του Ελληνισμού.
Από τη Συνθήκη της Λωζάνης και δώθε η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, αρνείται τη Νομική του Προσωπικότητα, και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Τούρκος πια πολίτης και - ως τέτοιος -  υποχρεωμένος αφ΄ ενός μεν να σέβεται το σύνταγμα της χώρας του, αφ΄ ετέρου δε να εύχεται τη νίκη των όπλων της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προΐσταται ενός ιερού και

Η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Φανάρι και το πολιτικοεκκλησιαστικό παιγνίδι

Κι απ' αυτό το "τρελοκομείο" δηλώνουν
πως θα βγούν κερδισμένοι κάποιοι "Π.Η."!


Η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Φανάρι και το πολιτικοεκκλησιαστικό παιγνίδι

• Οργή στη Μόσχα • Πανηγυρισμοί στην Ουάσινγκτον • Και τώρα η σειρά της «Μακεδονικής Εκκλησίας»;

 Γράφει: Γιώργος Καραγιάννης*

Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμη το πολιτικοεκκλησιαστικό παιχνίδι που παίχτηκε και παίζεται με την ανακήρυξη του Αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην  Ουκρανία και το ρόλο που έπαιξε σ’ αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τους άλλους Φαναριώτες μητροπολίτες δεν έχει παρά να διαβάσει την θριαμβευτική δήλωση που έσπευσε να κάνει ο ειδικός εκπρόσωπος για θέματα της Ουκρανίας του Στέιτ Ντηπάρτεμντ  Κερτ Φόλκερ, μόλις έγινε  γνωστή η απόφαση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι:
«Ο διαχωρισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Μόσχας -είπε ο Φόλκερ- θα τονίσει το γεγονός ότι, σε πολιτική διάσταση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχασε την Ουκρανία».

Η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και η Δύση

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας όλους τους στόχους που επεδίωκε η Ουάσινγκτον με το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία: