Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

«Η Βασιλεία του Θεού, είναι ένα σπίτι για όλους». Αιρετικούς, αλλόθρησκους και Ορθόδοξους!

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

  Ο φανατισμός, ως διάστροφο ψυχικό φαινόμενο, απειλεί την ψυχή του καθενός, γιατί δεν περιορίζεται στον θρησκευτικό τομέα, ακόμα κι αν συνδυάζει πάντα βούληση ισχύος και ψυχολογικώς "θρησκευτική" απολυτοποίηση. Μπορεί να εμφανισθεί στους αθέους όπως και στους πιστούς, στους προοδευτικούς όπως και στους συντηρητικούς. Ριζώνει στο άγχος και στην αλαζονεία. Το άγχος να αισθάνεται κανείς απειλούμενα τα ιστορικά σχήματα που είχε συνηθίσει, και χάρη στα οποία αυτοπροσδιοριζόταν. Και την αλαζονεία να ανήκει στον μικρό αριθμό των εκλεκτών, οι οποίοι έχουν επομένως το δικαίωμα να απορρίπτουν και να τιμωρούν εκείνους που θεωρούνται υπεύθυνοι γι' αυτές τις αναστατώσεις. Ο φανατικός έχει συχνά την ψύχωση της συνωμοσίας! Μάλιστα, μια μορφή απελπισμένης αλαζονείας μπορεί να οδηγήσει τον καθένα να πεισθεί ότι είναι ο μόνος που μένει στην αλήθεια, μια αλήθεια την οποία απολυτοποιεί, και την οποίαν κατέχει. Οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί μαζί του, είναι το όργανο δαιμονικών δυνάμεων. Αν είσαι διαφορετικός από εμένα, αυτό σημαίνει ότι θέλεις το θάνατό μου! Ο φανατικός είναι συχνά ένα ον αβέβαιο, ανήσυχο, αποδιοργανωμένοπου ισορροπεί όπως όπως χάρη σε μια περίπου αιμομεικτική προσκόλληση στην αλήθεια του. Δεν θέλει να βλέπει παρά μόνο κακές διαφορές, νεύρωση των "μικρών διαφορών" έλεγε ο Φρόυντ, θεωρεί πως εκείνος που διαφωνεί μαζί του σε ένα σημείο, έστω και δευτερεύον, έχει άδικο σε όλα και για όλα. Είναι ανίκανος να περάσει μέσα στην ετερότητα του άλλουνα τον καταλάβει λίγο, να δεχτεί πως ίσως έχει δίκιο, έστω και εν μέρει. Ορισμένες λέξεις, που αγνοεί την πραγματική τους σημασία, τον κάνουν μανιακό. Αρκεί να τις προφέρετε για να σας αποκλείσει, να σας κολλήσει μια ετικέτα, να σας ρίξει σε ένα συρτάρι, -ο Τρότσκυ θα έλεγε: στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας-, ως αιρετικό, αποκλίνοντα, νεωτεριστή ή αντιδραστικό!
   Ξέρουμε ότι το Πνεύμα εργάζεται παντού, ότι οι λέξεις δεν μπορούν να κατέχουν την αλήθεια, γιατί το μόνο που κατέχει κανείς είναι τα πράγματα, ενώ ο Θεός μας είναι πληρότητα της προσωπικής ύπαρξης. Αυτός ο πάντοτε επέκεινα Θεός, ο Απρόσιτος, και πάντα εδώ, ο Εσταυρωμένος, μας αποκαλύπτεται μέσα ακριβώς στην ελεύθερη συνάντηση της πίστεως. Αποκάλυψη προσωπική που μας κάνει ν' ανακαλύπτουμε τον άλλον ως πρόσωπο, το οποίο οφείλω να σέβομαι, ίσως και ν' αγαπώ, στην ετερότητά του. Και αν η διαφορά μοιάζει αμετάτρεπτη, ας γίνει αυτή ο τόπος της προσευχής, όχι του πολέμου!
   Ασφαλώς, θα πει κάποιος, αλλά η Εκκλησία, στη διάρκεια της ιστορίας της, δεν έπαψε να απορρίπτει, να αποκλείει, να αφορίζει εκείνους που θεωρούσε ως αποκλίνοντες. Στο σημείο αυτό, πρέπει να καταλάβουμε σωστά: χτίζουμε για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ένα σπίτι με τις πόρτες ανοιχτές, τη νέα Ιερουσαλήμ, τη Βασιλεία. Αν ορισμένοι εργάτες αρνούνται ή θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο του σπιτιού, οφείλουμε να το διαπιστώσουμε και να τους ζητήσουμε να μην εργάζονται πια μαζί μας. Αλλά το σπίτι θα είναι και γι αυτούς, φυσικά! Στο μεταξύ, ο πραγματικός πιστός του Χριστού, που οφείλει να αγαπάει ακόμα και τους εχθρούς του, αναζητεί πρωτίστως το καλύτερο που έχει ο άλλος και τα σημεία που ενώνουν.  Αυτό είναι το κλειδί του οικουμενικού όπως και του διαθρησκειακού διαλόγου.
   Στο θρησκευτικό μίσος, που έγινε στη πραγματικότητα μίσος κατά της θρησκείας, στον πόλεμο εν ονόματι των θρησκειών, όπως το θύμισε το 1994 η "διακήρυξη του Βοσπόρου", ο Πατριάρχης αντιπαραθέτει την αγάπη του Χριστού: "Μη νικώ υπό του κακού αλλά νίκα εν τω αγαθώ το κακόν".
Ολιβιέ Κλεμάν, "Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς"- Συνομιλώντας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄, εκδόσεις Ακρίτας σσ. 247-249.

π. Γ. Μεταλληνός: Η Ένωση έγινε!!! --

Ἐφαρμόζουμε μία ἐκκλησιαστικὴ πολιτική, λέμε. Ὑπάρχουν ὅρια στὴν ἐκκλησιαστικὴ πολιτική. Ὁ Ἀθηναγόρας ὁ μακαρίτης πρῶτος τὰ ξεπέρασε αὐτὰ τὰ ὅρια. Ἂν εἴμαστε σήμερα σ’ αὐτὸ τὸν κατήφορο, ὀφείλεται στὸν Ἀθηναγόρα. Ἔλεγε, τοὺς κοινωνῶ ὅλους, δὲν ὑπάρχει τίποτα· ἄρα ἀπὸ τὸ 1965 ὑπάρχει -στὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο- κοινωνία, ἡ intrercommunio (δια-κοινωνία)  μὲ τοὺς αἱρετικούς, Παπικοὺς Προτεστάντες.
Λέει ὁ Σακαρέλλος· ἔγινε ἡ Ἕνωση. Καὶ πράγματι ἔγινεἝνωση.
...Ἢ ὅταν τὸν ὑποδέχονται (τὸν Πάπα) ὡς «εὐλογημένον ἐρχόμενον ἐν ὀνόματι Κυρίου», ὡς Χριστὸν δηλαδή, καταλαβαίνετε τί σημαίνει· ὁ ἄλλος (ὁ Πάπας) νὰ βλασφημεῖ (ὄχι ὡς πρόσωπο, ὡς θεσμός), κι ἐσὺ νὰ τοῦ λὲς «εὐλογημένος ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου». Τότε κάθεσαι καὶ λές· ρὲ παιδιά, τρελαθήκαμε ὅλοι; Ἢ τρελαθήκαμε, ἢ εἴμαστε διαβολοκίνητοι καὶ κακοί(!) Πῶς τολμῶ ἐγὼ νὰ

π. Γεώργιε, εκτός από τους Δεσποτάδες, σήμερα ποιοί είναι οι «παλιάτσοι τῶν Ἁγίων Πα­τέρων»!

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ:

«Τό πρόβλημα δέν εἶναι ὁ Πάπας, ἀλλά οἱ Δεσποτάδες μας »!  (π. Γεώργιος, το 2007)


Οἱ Οἰκουμενιστές κατήντησαν περίγελα τῶν παπικῶν καί παλιάτσοι τῶν Ἁγίων Πα­τέρων ! .

Ὅ,τι δέν πέτυχε ὁ Παπισμός στή διάρκεια τῆς δουλείας
μέ τίς πιέσεις, τό ἐπιτυγχάνει σήμερα μέ τήν συγκατάθεση
Ποιμένων πού ἐνεργοῦν ὡς «λύκοι», κατασπαράζοντας οἱ ἴδιοι τό ποίμνιο πού ὁ Κύριος τούς ἐνεπιστεύθη !!!»

τσι σώζεται «ὡς διά πυρός» ο διαχριστιανικός και πανθρησκειακός διάλογος!), ἀλλά ὁ Παπισμός εἶναι ἡ μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ.  «Οἱ Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες» (ὄχι: Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία) εἶναι μέν «ἐκκλησίες», ἀλλά πάσχουν ἀπό ἕνα «ἔλλειμμα», μή ἀναγνωρίζοντας τόν Πάπα ὡς διάδοχό του (Ἀποστόλου) Πέτρου, ἀρνούμενες δηλαδή, ἤ μή δεχόμενες ἀκόμη, τό παπικό Πρωτεῖο, πού

Κι αυτό που βλέπουμε είναι Ιεραποστολή;

 Συμπροσευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας με Ρ/καθολικούς και μονοφυσίτες (ΦΩΤΟ)

1.  Σχόλιο από salpismazois: Πολύ θέλω να έλθουν και να με πείσουν όλοι οι "υποστηρικτές" της "τακτικής" που ακολουθεί η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ότι αυτό που βλέπουμε είναι η προσπάθεια του Πατριάρχη Αντιοχείας να επαναφέρει τα "χαμένα¨ πρόβατα στην ποίμνη.  Δεν ντρεπόμαστε; Δεν κοκκινίζουμε;
Πιστέ λαέ της Εκκλησίας προδίδουν την Ορθοδοξία.
Ξ Υ Π Ν Α ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
π. Φώτιος Βεζύνιας

2. Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η σπαρασσόμενη Συρία μετράει ακόμα τις πληγές της, από τον πιο ανήθικο πόλεμο της σύγχρονης Ιστορίας, όπου η Νέα Τάξη πραγμάτων επιχείρησε να κάνει επίδειξη δυνάμεως στον Πρόεδρο Άσαντ και στο Συριακό λαό. Με δόλιο τρόπο παραπληροφόρησε τον πλανήτη για δήθεν εμφύλιο στη χώρα με αντιπολίτευση... μισθοφορικούς στρατούς, χειραγώγησε την κοινή γνώμη με... κατασκευασμένους τρομοκράτες (ISIS), κλώνους της δικής τους διαστροφής.
Η Συρία και το Πατριαρχείο Αντιοχείας ειδικότερα, βιώνει έναν πρωτόγνωρο σύγχρονο, διωγμό των Χριστιανών. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, αντί να κηρύξει Χριστό, επιλέγει να συμπροσεύχεται επισήμως και αντικανονικώς με αιρετικούς και αλλοθρήσκους. Επιλέγει να συμμαχήσει με τον διάβολο. Τραγωδία...

 Συμπροσευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας με Ρ/καθολικούς και μονοφυσίτες (ΦΩΤΟ)

Σε μια ατμόσφαιρα «αγάπης και χαράς» συναντήθηκαν με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την εκδημία του Ιγνάτιου Δ΄οι επικεφαλής διαφόρων δογμάτων στη Δαμασκό.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης συμπροσευχήθηκε με τον αποστολικό νούντσιο στη καρδινάλιο Μάριο Τζενάρι και τον Γενικό Γραμματέα του συμβουλίου των εκκλησιών στη Μέση Ανατολή π.Μισέλ, ενώ συμμετείχαν και επίσκοποι και ιερείς και διάκονοι και καλόγριες , και έψαλαν ύμνους με αφορμή την εορτή της γεννήσεως του Θεανθρώπου
Παράλληλα προσευχήθηκαν για την επιστροφή των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου, ενώ έκλεισαν  με μια προσευχή για την ανάπαυση του μακαριστού Πατριάρχη Ιγνάτιος στην τέταρτη επέτειο από την κοιμησή του.
  

Η διδακτορική Διατριβή του πατρ. Βαρθολομαίου δεν ...έγινε δεκτή!

    κ. Βαρθολομαῖος, τώρα ποὺ ἔγινε Πατριάρχης, παίρνει  μὲ τὴν "ἀξία" του (ὅπως καὶ ὁ Ἀρχ. Ἱερώνυμος) τὸ ἕνα διδακτορικὸ πίσω ἀπὸ τὸ ἄλλο, γιὰ νὰ μᾶς δείξει πόσο μεγάλος εἶναι καὶ πόσο ἀξίζει ὡς χριστιανός(!) ποὺ ἐπιδιώκει τὴν δόξα τῶν ἀνθρώπων, ἀφοῦ τὴν δόξα γιὰ τὴν ὁποία μᾶς δημιούργησε ὁ Θεὸς τὴν ἔχει ἀπορρίψει πρωτοστατώντας στὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

 Στὸ βίντεο ποὺ ἀκολουθεῖ, ὅμως, ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης μᾶς ἀποκαλύπτει ὅτι ἡ διδακτορικὴ διατριβὴ τοῦ κ. Βαρθολομαίου Ἀρχοντώνη, διὰ τῆς ὁποίας ἀπὸ τότε ζητοῦσε (ὡς ἀρχιμανδρίτης) τὴν ἀλλαγὴ καὶ κατάργηση τῶν Ἱερῶν Κανόνων, ...ἀπορρίφτηκε!!!


Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Περί της πατριαρχικής αλλαγής των Ιερών Κανόνων [ΒΙΝΤΕΟ 2016].mp4
Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Κυριακή 27-11-2016, στο "Αρχονταρίκι" του Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης. 

«Προεορτάσωμεν πιστοί!»

π.Thomas Hopko

Ὁ προεόρτιος ἑορτασμὸς τῆς Γεννήσεως τοῦ Κυρίου ξεκινᾶ γιὰ τὰ καλὰ πέντε μέρες πρὶν τὰ Χριστούγεννα. Οἱ ἀκολουθίες κάθε μιᾶς ἀπὸ αὐτὲς τὶς ἡμέρες καλοῦν τοὺς πιστοὺς νὰ προετοιμαστοῦν γιὰ τὴν ἑορτὴ καὶ νὰ προετοιμάσουν τὴν πανήγυρή της.
   «Ἂς προεορτάσουμε λαοὶ τὰ Γενέθλια τοῦ Χριστοῦ καὶ ἀφοῦ ὑψώσουμε τὸ νοῦ ἂς πᾶμε μὲ τὴ διάνοια στὴ Βηθλεὲμ καὶ ἂς δοῦμε μὲ τοὺς λογισμοὺς τῆς ψυχῆς τὴν Παρθένο ποὺ σπεύδει νὰ γεννήσει στὸ Σπήλαιο τὸν Κύριο τῶν ὅλων καὶ Θεό μας· Ἐκείνου, βλέποντας ὁ Ἰωσὴφ τὸ μέγεθος τῶν θαυμάτων, νόμιζε πὼς

Αυτό θα έκανε κι ο ...Κύριος; --Αφήνουν το ποίμνιό τους και τρέχουν σε πανηγύρια! --Οι διαμαρτυρίες των πιστών γι' αυτό το αίσχος, τους αφήνει αδιάφορους! --Η νέα Εκκλησία του Οικουμενισμού και των ...γυρολόγων της Πίστεως είναι κι εδώ!


onomastiria larisis-117
Αποστολή Λάρισα | Τηλέμαχος Παππάς

Μέσα εις τον εορταστικό κύκλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας η 20η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη να τιμάται η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, Επισκόπου Αντιοχείας.
Τη αυτή ημέρα εορτάζει και η τοπική εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διότι άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης της, Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.
Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργό προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμων, Ναζαρέτ Κυριακός, Βρεσθένης Θεόκλητος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Κορίνθου Διονύσιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κίτρους Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι ο περικαλλής ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου καθώς και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο.
Τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στα ονομαστήριά του, καθώς και τον λαό του Θεού τον οποίο ποιμαίνει πάνω από 20 συναπτά έτη.

Πολλές από τι θαυματουργικές θεραπείες του Αγ.Ιωάννου της Κροστάνδης έγιναν με την Θεία Μετάληψη


Σεμενὼφ-Τιὰν-Σάνσκυ Ἀλέξανδρος (Ἐπίσκοπος)

 Πολλές ἀπό τίς θαυματουργικές θεραπεῖες τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κρονστάνδης (1829­-1908), τοῦ σύγχρονου κοσμαγάπητου ἁγίου τοῦ ρωσικοῦ βορρᾶ, ἔγιναν μέ τή θεία μετάληψη. Ἡ ἰαματική του δύναμη ἐκδηλωνόταν κυρίως τήν ὥρα τῆς μεταδόσεως τῶν ἀχράντων Μυστηρίων.Μέ τή βαθειά πίστη πού ἐνέπνεε, οἱ ἀσθενεῖς κοινωνοῦσαν πραγματικά «εἰς ἴασιν ψυχῆς τε καί σώματος». 


Ὁ ἱερέας Βασίλειος Σοῦστιν διηγεῖται πώς, ὅταν ἦταν πολύ νέος ἀκόμα, ὁ πατέρας του ἀρρώστησε βαριά ἀπό φυματίωση τοῦ λάρυγγα.

Ὁ καθηγητής Σιμανόφσκυ δήλωσε πώς ὁ ἀσθενής ἔχει ζωή μόνο γιά δέκα μέρες. Ὁ π. Ἰωάννης βρισκόταν τότε στήν Κρονστάνδη. Τοῦ ἔστειλαν τηλεγράφημα. Σέ πέντε μέρες ἔφτασε.
- Γιατί δέν μέ πληροφορήσατε πὼς ἀρρώστησε τόσο βαριά; Θά ἔφερνα μαζί μου τή θεία Κοινωνία. Καί, γυρίζοντας στόν ἄρρωστο, ρώτησε:
«Πιστεύεις πὼς μέ τή δύναμη τοῦ Χριστοῦ μπορῶ νά σέ βοηθήσω;».
Ἐκεῖνος ἔγνεψε καταφατικά. Τότε ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ φύσηξε στό στόμα του τρεῖς φορές σέ σχῆμα σταυροῦ. Ὕστερα χτύπησε μέ τό χέρι τό τραπεζάκι πού εἶχε τά γιατρικά καί εἶπε:

«Πετάξτε τα αὐτά. Εἶναι ἄχρηστα. Ἔλα ὅμως στήν Κρονστάνδη νά σέ κοινωνήσω τά ἄχραντα Μυστήρια. Θά σέ περιμένω…».
Ὅταν τό ἔμαθε ὁ γιατρός, εἶπε πώς ὁ ἄρρωστος θά πέθαινε στό δρόμο. Ἐκεῖνος ὅμως

Πρώην μάγισσα, αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ της Γιόγκα και του Σατανά



Η γιόγκα είναι μια μορφή πνευματικής ευθυγράμμισης με την ινδουιστική θεά Shakti, αναφέρει η πρώην μάγισσα Beth Eckert σε ένα νέο βίντεο.
«Ξέρω ότι υπάρχει μια τέτοια τεράστια διαμάχη γύρω από τη γιόγκα,» λέει η Eckert. «Αν κοιτάξετε τη γιόγκα, φαίνεται ακριβώς πως είναι ενας πολύ καλός τρόπος για υγεία και να ευθυγραμμίσει το σώμα σας και το πνεύμα και το τέντωμα σας»
Αλλά δεν πρέπει να εξαπατηθείτε.
Στο blog της, η Eckert γράφει:
«Η Διοχέτευση της ενέργειας είναι μια πανάρχαια απόκρυφη πρακτική. Δαίμονες χρησιμοποιούν την ενέργεια ως έναν από τους