Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μαθήματα χορού σε παπικούς “επισκόπους” για να υποδεχθούν τον Πάπα στη Βραζιλία


Πηγή: "Ακτίνες" (Στὸ τέλος τὸ σχετικὸ Video)          

 
























ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΧΑΛΑΡΑ...

ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ FREDDO ΕΙΠΑΜΕ?



Πηγή: "Ἀμέθυστος"




 
Και για όσους δεν κατάλαβαν, ας το δουν κι εγγράφως!!

Αγιορείτες μοναχοί ανησυχούν πλέον σοβαρά για τα επερχόμενα, ενώ η Διοίκηση του Αγ. Όρους ταυτίζεται με τις θέσεις των Πατριαρχικών (Η Ανακοίνωση της Ι. Κοινότητος στο τέλος)




Πηγή: orthodoxia.gr  15/07/2013
 Του Δ. Μακρή
 












Ως βασική προϋπόθεση την άμεση λύση του φορολογικού ζητήματος που ταλανίζει το Περιβόλι της Παναγίας έχουν θέσει οι Αγιορείτες Πατέρες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις το προσεχές Φθινόπωρο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα στον εθνικό κορμό.

Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον του καλοκαιριού και έχουν περάσει ήδη δυόμισι μήνες από τη συνάντηση Αγιορειτών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου γίνεται κατανοητό ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για μία συνάντηση κορυφής Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος και τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να προσκαλέσει τον Πάπα και τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα!

Βέβαια είναι πολύ δύσκολο οι δύο πολιτικοί ηγέτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση Σαμαρά και να παραστούν σε μία τέτοια συνάντηση κορυφής, ιδιαίτερα τώρα που το επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων είναι η Μ. Ανατολή και η ανατολική εν γένει Μεσόγειος! Κι είναι ακόμη πιο δύσκολο να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Πάπας ή κι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Ίσως γι’ αυτό καθυστερούν να ανακοινώσουν οτιδήποτε, αποφεύγοντας έτσι τις αντιδράσεις...

Ωστόσο, οι Αγιορείτες άφησαν με διπλωματικό τρόπο ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στις 17 Απριλίου 2013 στη γνωστή συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου! Θέτουν ωστόσο ως προϋπόθεση την άμεση λύση του φορολογικού ζητήματος, το οποίο ως γνωστό καταδικάζει με τη μορφή του αργού θανάτου τις Ιερές Μονές. Λύση που αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη περαιτέρω μετά και την αλλαγή, στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος συνέβαλε πλείστα στην προσέγγιση των Αγιορειτών με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Αγιώνυμης Πολιτείας στόχος του Φαναρίου δεν αποτελεί τόσο η συνάντηση κορυφής Ομπάμα -Πούτιν αλλά και Ευρωπαίων ηγετών στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους όσο αποτελεί η εκπλήρωση της σφοδρής επιθυμίας του Πάπα να επισκεφθεί την αγιώνυμη Πολιτεία!

Μέσα στο πλαίσιο αυτό άλλωστε οι Αγιορείτες ερμηνεύουν και εκλαμβάνουν τα υποκριτικά και παντελώς τυπικά πρόσφατα ανοίγματα του Πάπα Φραγκίσκου προς τον απεσταλμένο στη Ρώμη Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα κατά τη θρονική εορτή του Παπισμού... Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευελπιστεί πάντως πως μία από κοινού συνάντηση κορυφής του ιδίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Άγιο Όρος, παρουσία και των υπολοίπων Ορθοδόξων Προκαθημένων όχι μόνο θα τον απάλλασσε από το στίγμα του νοσηρού οικουμενισμού και της αίρεσης που ήδη τον ακολουθεί σήμερα αλλά θα του προσέδιδε και το απαραίτητο άλλοθι των εκκλησιαστικών εγκλημάτων του που τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια έχει διαπράξει.

Το εγχείρημα κρίνεται πολύ δύσκολο αν αναλογισθεί κανείς ότι η πλειονότητα των ασκητών που μονάζουν στην Αγιώνυμη Πολιτεία του Άθωνα είναι σφόδρα αντίθετοι με τον Παπισμό! Οι πανηγυρικές πάντως εκδηλώσεις -αν τελικά γίνουν -έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και σε αυτές θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στην δικαιοδοσία του Φαναρίου.

Πρόθεση, όπως λέγεται του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στον Άθωνα όχι για να δώσει το απαραίτητο κύρος και ακτινοβολία κοσμικού κυρίως τύπου στο χιλιετές ορθόδοξο κέντρο του μοναχισμού και να αναδείξει τα ιερά κειμήλια αλλά ως διαδίδεται για να υπάρξει μία πόρτα διεξόδου σε περίπτωση που δυσκολέψουν κατά απρόβλεπτο τρόπο οι καταστάσεις στην Τουρκία! Σε μία τέτοια περίπτωση προσωρινής δηλαδή μετακόμισης του Πατριαρχείου το μοναστήρι Ξηροποτάμου φημολογείται πως θα κλιθεί, λόγω της θέσης του να φιλοξενήσει την προσωρινή έδρα του Πατριαρχείου!!!

Δεν αποκλείεται οι Αγιορείτες Πατέρες να ματαιώσουν τις προγραμματισμένες με την κυβέρνηση εκδηλώσεις στην περίπτωση, που οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών αθετήσουν την υπόσχεση που έδωσαν ενώπιον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επανεξετάσουν εξ αρχής το φορολογικό καθεστώς! Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να αποδοθεί στις επετειακές εκδηλώσεις η μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα! Ψιθυρίζεται μάλιστα ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από την ομογένεια να βολιδοσκοπήσουν η και να πιέσουν τον Μπαράκ Ομπάμα να αποδεχθεί την πρόσκληση που σχεδιάζει να του αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση! Ανάλογη βολιδοσκόπηση φέρεται να έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο ζητώντας του τη μεσολάβηση ώστε να γίνει δυνατή μία τέτοια συνάντησης κορυφής στον κατ’ εξοχήν χώρο της ειρήνης και της καταλλαγής...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει επισκεφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ιδιωτικά το «περιβόλι της Παναγίας» και είναι γνώστης της ιστορίας και της σημασίας του Άθωνα στην ορθόδοξη παράδοση. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το ζήτημα των προετοιμασιών των εορταστικών εκδηλώσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωποι της Αγιορείτικης κοινότητας. Από την πλευρά της Πολιτείας στη συνάντηση παρίσταντο τότε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο τ. υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου. Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους είχαν εκπροσωπήσει οι ηγούμενοι Πέτρος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, Ελισαίος της Σίμωνος Πέτρας, ο ιερομόναχος Νικόδημος από τη Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος της Αγίου Παύλου και ο μοναχός Φώτιος της Γρηγορίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Ιεράς Κοινότητας κ. Παπαδημητρίου.

ΠΗΓΗ: orthodoxia.gr
ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013






Ἡ ἐπίσημη Ἱερὰ Κοινότητα, ὅμως, στὴ γραμμή τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου, βλέπει κίνδυνο γιὰ τὸν Πούτιν
                            (ἴσως καὶ τὸν Πάπα)






Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

''Κατά την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους συζήτησε διεξοδικά και τις τραγικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα με την εμπρηστική επίθεση των καταληψιών του αντιπροσωπείου της μονής Εσφιγμένου προς τον δικαστικό επιμελητή και τους άνδρες της Αστυνομίας.
Η Ιερά Κοινότητα εξέφρασε ομόφωνα τη συμπαράστασή της προς την νόμιμη και κανονική αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου και τον αποτροπιασμό της για τα έκτροπα και τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν συνάδουν με την μοναστική τάξη και παράδοση του Αγίου Όρους.....
Οι ίδιες αγιορείτικες πηγές υποστήριξαν ότι η Ιερά Κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα έντονο διάβημα προς την κυβέρνηση για το ζήτημα της ασφάλειας, με αφορμή το περιστατικό στις Καρυές. «Δεν μπορεί 20 ροπαλοφόροι να εισβάλλουν με μηχανές "μοτοκρος" ανενόχλητοι στην διοικητική καρδιά του Αγίου Όρους και να δίνουν την εντύπωση ότι εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» ανέφεραν.
«Σε επτά ημέρες τις Καρυές θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Σερβίας και μέσα στον Αύγουστο ενδεχομένως και ο Βλ. Πούτιν. Πως αυτοί οι επίσημοι θα έρθουν στις Καρυές την ώρα που λίγα μέτρα από το ναό του Πρωτάτου πέφτουν μολότοφ και η ατμόσφαιρα στην κυριολεξία μυρίζει μπαρούτι;» διερωτώνται αγιορείτες μοναχοί''.

Πηγή: ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ