Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Οι Οικουμενιστές ροκανίζουν το δένδρο, και οι "ορθόδοξοι" ποιμένες ρεμβάζουν από τα κλαδιά του αδιάφοροι!

“Βόμβες” μεγατόνων από το Βατικανό πριν από την συνάντηση Πάπα-Πούτιν για κοινό εορτασμό του Πάσχα και για το ουκρανικό

Του Μανώλη Κείου 

Λιγότερο από μια εβδομάδα από την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, στις 4 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass για τις δυσκολίες του οικουμενικού διαλόγου μεταξύ της Ρ/Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και τη στάση των Ρωμαιοκαθολικών αναφορικά με τη σύγκρουση στον ορθόδοξο κόσμο, που προκλήθηκε από τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Οι αρετές που πρέπει να έχουν οι Ποιμένες κατά τον απ. Παύλο!

 Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ ΠΗΛΟΥΣΙΩΤΗ


Σχετική εικόνα


 Πηγή

Δυστυχισμένος αυτός, που προτιμά τ' αγκάθια!

«Καιρός να σταματήσουμε να ζούμε σύμφωνα με τη συνείδηση,

 πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο»



Μακαριστός Γέροντας Ἰωνᾶς τῆς Ὀδησσο

   Ἔχουμε μάθει νὰ ἀνάβουμε κεριὰ καὶ κάνουμε ἀμβλώσεις. Νὰ ἁγιάζουμε τὰ σπίτια μας καὶ νὰ καταστρέφουμε τὶς οἰκογένειές μας. Νὰ χτίζουμε ἐκκλησίες καὶ νὰ ζοῦμε σὲ πορνεία. Νὰ φτιάχνουμε εἰκόνες καὶ νὰ παραμένουμε κουφοὶ στὴν ἀτυχία κάποιου ἄλλου. Νὰ πηγαίνουμε στοὺς ναοὺς καὶ νὰ τυραννᾶμε τὸ σπίτι μας.
Πόσο καιρὸ θὰ συνεχιστεῖ αὐτό; Ὑπάρχει διέξοδος; Φυσικά!
Εἶναι καιρὸς νὰ σταματήσουμε νὰ ζοῦμε "σύμφωνα μὲ τὴν συνείδηση", πρέπει νὰ ἀρχίσουμε νὰ ζοῦμε σύμφωνα μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, γιατί ἀποδείχθηκε ὅτι ἡ συνείδησή μας εἶναι τελείως ἀδύνατη γιὰ νὰ βασιστοῦμε....

Πηγή

Συνεργάτες των Οικουμενιστών!


Ο Απόστολος Παύλος καί η πρός Φιλιππησίους επιστολή του



 π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Παρέμβαση από την Ιερά Σύνοδο για το θρήσκευμα στα απολυτήρια

 – «Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία»


Την άμεση αναστολή της διαδικασίας αναγραφής ή μη του Θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών μαθητών και μαθητριών αποφάσισε να ζητήσει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
   Συγκεκριμένα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Ιούνιο, υπό την Προεδρία συνήλθε υπό του

Νέος Διευθυντής της ΕΚΥΟ ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης --Ποιός, ο γνωστός της Χρυσοπηγής;


farmakis 1

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης είναι από σήμερα ο νέος Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση έλαβε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Ο νέος Διευθυντής της ΕΚΥΟ αντικαθιστά τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος κατείχε την εν λόγω θέση για πάνω από είκοσι χρόνια.
 

Σχόλιο: Εἶναι ὁ γνωστὸς ἀρχιμανδρίτης, τοῦ ὁποίου τὸ ὄνομα

Για να μην παραπλανώνται οι πιστοί από τους Γ.Ο.Χ.




     πειδὴ ὁ κ. Μάννης ἔχει δημιουργήσει στὸ «Κρυφὸ Σχολειὸ» τὴ δική του "ἐκκλησία", μὲ ἀρθρογράφους πρώην νεοημερολογίτες (ὅπως ὁ π. Παΐσιος Παπαδόπουλος), καὶ παραπλανᾶ τοὺς πιστοὺς γιὰ νὰ τοὺς ἀγρεύσει στὸ σχισματικὸ Παλαιοημερολογιτισμό, γιὰ τὴν ἐνημέρωση, λοιπόν, τῶν πιστῶν καὶ δὴ τῶν ἀποτειχισμένων,
     παρουσιάζουμε ἐπίσημη Ἀνακοίνωση τῆς «ἐκκλησίας» τῶν Γ.Ο.Χ. (ἐδῶ), διὰ τῆς ὁποίας ἀποκαλύπτεται τὸ ψεῦδος τοῦ κ. Μάννη, ὁ ὁποῖος φαίνεται δὲν συμφωνεῖ μὲ τὴν πίστη καὶ τὶς ἀποφάσεις τῆς «ἐκκλησίας» τῶν Γ.Ο.Χ., ἀλλὰ ἔχει δική του πίστη! (Ἀρκεῖ νὰ διαβάσει κανεὶς τὰ 70 σχόλια στὴν συγκεκριμένη ἀνάρτηση -ἐδῶ, κι ἐδῶ ἐπίσης) γιὰ νὰ φρίξει μὲ τὸ ἀλαλοὺμ καὶ τὶς ἀλληλοκατηγορίες τῶν πολυδιασπασμένων Γ.Ο.Χ., μὲ τοὺς ὁποίους κάποιοι θέλουν νὰ ἑνώσουν).
       Ἐνῶ δηλαδή, ὁ κ. Μάννης γράφει ὅτι:
«Τον Άγιο Λουκά Κριμαίας τον δεχόμαστε, πολύ δε περισσότερο τον Αγιότατο Ομολογητή και θαυματουργό Σεραφείμ Σομπόλιεφ» (ἐδῶ),
       ἀντιθέτως, ἡ ἐπίσημη «ἐκκλησία» τῶν Γ.Ο.Χ. ἔχουν ἀποφανθεῖ ὅτι δὲν εἶναι Ἅγιος!  
Δεῖτε τὴν Ἀνακοίνωση τῶν Γ.Ο.Χ.:

Όλα μέσα στο σύμπαν, μυστηριωδώς, μιλούν για την ύπαρξη του Θεού

 


Μου είπε ο άγιος Πορφύριος:

"η γνώσις τού είναι Θεόν,
εν πάση τη κτίση φυσικώς εγκατέσπαρται!.."

Δηλ. το να γνωρίζεις και να συλλαμβάνεις με τη διάνοιά σου
ότι υπάρχει Θεός, είναι σπαρμένο και φυτεμένο, αρχετυπικά,
με τρόπο φυσικό κι απλό, μέσα σε όλη την κτίση.

Όλα μέσα στο σύμπαν, 
μυστηριωδώς,
μιλούν για την ύπαρξη του Θεού.

Μου είπε αυτά τα λόγια κρατώντας τα χέρια μου
μέσα στα δικά του, και μιλούσε αργά, με νόημα,
και το ζούσε.
Και μας το μετέδιδε στην ψυχή...

Να έχουμε την ευχή και θερμή αγάπη του.

Όσιε του Θεού Πορφύριε, πρέσβευε υπέρ ημών, των παιδιών, αδελφών, και φίλων σου.
Αμήν.
                              π. Ανδρέας
Πηγή

Άρθρα και φωτογραφίες για να αγανακτήσουμε για την συνεχιζόμενη προδοσία των Δεσποτάδων που συνομιλούν με την "εκκλησία" της αιρεσης και ομοφυλοφιλίας, κι ΟΧΙ για την εξοικείωσή μας με την Παναίρεση!



Συνομιλίες Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγγλικανικής Κοινωνίας

Στην Καντουαρία (Canterbury), την κυριότερη πόλη της κομητείας του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία, πραγματοποιήθηκαν οι άτυπες συνομιλίες μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.
Την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Επιτροπής του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανικής Κοινωνίας, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος και Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστάκης, Ορθόδοξος συν-γραμματέας της εν λόγω επιτροπής.
Η Αγγλική Κοινωνία εκπροσωπείται από τον Αγγλικανό συμπρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο κ. Richard Clarke, προκαθήμενο της

Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου

  


  Τις τελευταίες εβδομάδες υψηλόβαθμα  κυβερνητικά στελέχη και πολλά μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου έχουν ασχοληθεί με το νέο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο το κράτος θα μπορεί να κατασχέσει ιδιοκτησίες της Σερβικής Εκκλησίας και να τις μεταβιβάσει στην σχισματική

Όταν θελήσεις να κάνεις αρχή καλής εργασίας, πρώτα ετοίμασε τον εαυτόν σου προς τους πειρασμούς που πρόκειται να έλθουν εναντίον σου· διότι είναι συνήθεια στον εχθρό, όταν δει κάποιον να αρχίζει αγαθό έργο με θερμή πίστη, να τον εμποδίζει με ποικίλους και φοβερούς πειρασμούς, για να φοβηθεί από αυτούς και να απομακρυνθεί από την αγαθή προαίρεση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


~Άγιος Ισαάκ ο Σύρος
Πηγή