Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η Κοίμηση και ο ενταφιασμός του Αγίου Νεκταρίου

Στο απόμακρο για κείνο τον καιρό νοσοκομείο της Αθήνας, το Αρεταίειο, η γραμματεία έπαιρνε απ' έξω εντολή και έδινε μέσα εντολή να κρατήσουν κάποιο κρεββάτι στον μικρό παθολογικό θάλαμο, για έναν γέροντα καλόγερο από την Αίγινα.
Τον έφεραν κάποιο μεσημέρι δύο καλόγριες κι ένας μέτριος στο ανάστημα σαραντάρης, που από την πρώτη στιγμή που μπήκαν ανησυχούσε και κρυφόκλαιγε. Έκαναν τις διατυπώσεις της εισόδου και παραμονής του στο θεραπευτήριο και η μία από τις δύο καλόγριες έφυγε.

Αύριο εορτή του Αγίου Νεκταρίου

 Γιατί θεωρείται ο Άγιος της Αίγινας

νεκτάριος

Ο Άγιος της Αίγινας, ο Άγιος Νεκτάριος, ο ταπεινός ιεράρχης, μοναχικός και παρόλα αυτά προσηνής, έδειχνε από μικρός την αγάπη του για το Χριστό και την ιεραποστολική του κλίση, ενώ έγινε παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης στους πονεμένους συνανθρώπους της εποχής του.

Ο Άγιος Νεκτάριος από μικρός έφτιαχνε τεχνητούς άμβωνες, μιλούσε για το Χριστό στα παιδιά της ηλικίας του και στο συσκευαστήριο μαζί με τον καπνό που πουλούσε, κάθε φορά έδινε και ένα μικρό χαρτάκι, με κάποια ευαγγελική ρήση που μιλούσε για μετάνοια και σωτηρία.

Τραγική η ευθύνη όσων μανιωδώς αλλοίωσαν ή ανέτρεψαν την διαχρονική στάση της Εκκλησίας απέναντι στους αιρετικούς



Ἂν τὸ 2006 ἢ πρὶν τὸ 2016 εἶχε γίνει ἡ Διακοπὴ Μνημοσύνου τῶν Οἰκουμενιστῶν
οὔτε ἡ Κολυμπάριος Σύνοδος, οὔτε τὸ Οὐκρανικὸ Σχίσμα θὰ εἶχαν γίνει ἀκόμα!

    Τρομερὲς οἱ εὐθύνες τῶν π. Θ. Ζήση, Γ. Μεταλληνοῦ καὶ λοιπῶν Πατέρων, ποὺ ἀνέβαλλαν/ματαίωναν συστηματικά την Διακοπὴ Μνημοσύνου τῶν Οἰκουμενιστῶν, ἀπογοήτευσαν τοὺς ἀγωνιζόμενους πιστοὺς καὶ ἔδωσαν χρόνο στοὺς αἱρετικοὺς νὰ ἐπιτύχουν τὰ σχέδιά τους.
  Μᾶς ἔλεγαν (διαστρέφοντας τὴν ἐκκλησιαστικὴ Παράδοση) νὰ κάνουμε ὑπομονὴ νὰ ἔρθουν καὶ Ἐπίσκοποι, νὰ γίνουμε πολλοί!!!  Θριαμβολογοῦσαν γιὰ τὸν χαρτοπόλεμο ποὺ ἔκαναν, ἐπειδὴ κάποιοι Ἐπίσκοποι ὑπέγραψαν τότε τὴν «Ὁμολογία Πίστεώς» τους, ἐπικαλοῦνταν τοὺς «εὐσεβεῖς» καὶ «λέοντες» Ἐπισκόπους Πειραιῶς, Ναυπάκτου, Γόρτυνος κ.λπ.!
     Καὶ τώρα ποὺ οἱ «λέοντές» τους ἀποδείχτηκαν λαγοὶ καὶ προδότες, καὶ «κατόπιν ἑορτῆς», ἐξανίστανται, διαρρηγνύουν τὰ ἰμάτιά τους για τὴν καταστροφή, καὶ ἀλλάζουν τροπάριο, διατηρώντας ὅμως τὴν ἴδια φιλοσοφία/ἐπιδίωξη:  Νὰ στηριχτοῦν στοὺς πολλοὺς καὶ δυνατοὺς τῆς Ρωσίας,
στρέφονται δηλαδή, στοὺς «καλοὺς» αἱρετικοὺς Οἰκουμενιστὲς τῆς Μόσχας, συνεργάζονται καὶ μὲ τοὺς Γ.Ο.Χ. καὶ περιμένουν ἀπὸ ἐκεῖ τὴν σωτηρία!  Ἂν εἶναι δυνατὸν οἱ αἱρετικοὶ καὶ οἱ σχισματικοὶ νὰ προσφέρουν σωτηρία!

     Ἡ σωτηρία ὅμως ἔρχεται μόνο ἀπὸ τὸν Κύριο καὶ τὴν ἐφαρμογὴ τῶν Ἐντολῶν Του ποὺ περιφρόνησαν καὶ δὲν ἐφάρμοσαν.

Σημάτης Παναγιώτης

Τι έχουν να πουν ΟΛΟΙ αυτοί οι πνευματικοί που συμβουλεύουν ΥΠΑΚΟΗ σε ψεύτες-προδότες Οικουμενιστές Επίσκοπους;


Αλεξανδρείας Θεόδωρος  πριν το 2019: 

«Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία

είναι του Ονούφριου». 

Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!



Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κωλοτούμπα ολκής από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Έλεγε τότε: Είμαστε κοντά στη Κανονική Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία με μητροπολίτη τον μακαριότατο Ονούφριο.

Σήμερα όμως;

Πριν λίγο ήρθε η είδηση πως Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο.

ΤΡΑΓΙΚΟ, Όντως ισχύει η είδηση, δυστυχώς! Ιδού τι έγινε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2019, μέσα στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ:

Οι κακοί Οικουμενιστές του Βαρθολομαίου παγιώνουν το σχίσμα εναντίον των "καλών" Οικουμενιστών της Μόσχας και της ομάδος Ζήση (αλλά και των Γ.Ο.Χ.)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: 

     Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το Κάιρο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ σήμερα κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μόλις αποσταλεί το επίσημο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Σχόλιο: Και η αντίδραση/επιβεβαίωση της Ρωσικής υποστήριξης από π. Ν. Μανώλη:
     Ἄλλος ἕνας ἀκοινώνητος μᾶς προέκυψε! Καλύτερα· καιρός να ξεχωρίσει ἡ ἤρα ἀπό τό στάρι... (π .Νικόλαος Μανώλης)

Τα σιδερένια παπουτσάκια του Αρχαγγέλου Μιχάηλ και το θαύμα




Τα σιδερένια παπουτσάκια στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου είναι καθημερινά τάματα χιλιάδων πιστών που έχουν βοηθηθεί από τον Άγιο.


AΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ : ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΙΦΟΣ
Η κ. Μαρία από τον Πειραιά είδε στον ύπνο της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και της είπε «θέλω να φέρεις στο σπίτι μου ένα ζευγάρι παπούτσια μεταλλικά και ένα ξίφος».
Με φόβο τον ρωτάει και που είναι το σπίτι σου;
«Στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος» .
Ψάχνει πληροφορίες για την Μονή, ετοιμάζει ένα ζευγάρι μεταλλικά παπούτσια και ένα σπαθί και τα στέλνει με ένα γράμμα στη Μονή εξιστορώντας το θαυμαστό αυτό γεγονός.
Στο σπαθί γράφει επάνω «ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΜΑΙ –ΜΑΡΙΑ-». (το αντιγράψαμε όπως είναι γραμμένο).
Ήδη σε ανάμνηση του γεγονότος θαύματος τα παπούτσια και το σπαθί είναι κρεμασμένα στο προσκυνητάρι των Αρχαγγέλων στην Ιερά Μονή.
Δεν ξέρομε για ποιο λόγο ζήτησε μεταλλικά παπούτσια και ξίφος!
Ας τον παρακαλέσουμε να προστατέψει την πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Απολλώ Μοναχός
Ιερά Μονή Δοχειαρίου

Οι σχέσεις των αγγέλων με τους ανθρώπους

Γέροντος Ευστρατίου Γκολοβάνσκι



Οι σχέσεις των αγγέλων με τους ανθρώπους 

  Οι άγιοι άγγελοι, με την εντολή του Θεού, παίρνουν ενεργό μέρος στα ανθρώπινα πράγματα, διακονώντας στο έργο της θείας οικονομίας, φροντίζοντας για τη σωτηρία μας, γνωστοποιώντας μας το θείο θέλημα, τιμωρώντας μας παιδαγωγικά για την παράβασή του, προστατεύοντάς μας από κινδύνους, στηρίζοντάς μας στον πνευματικό αγώνα, παρηγορώντας μας στις θλίψεις, λυτρώνοντάς μας από πειρασμούς και πολλά άλλα. Σχετικά παραδείγματα υπάρχουν άφθονα στην Αγία Γραφή, για να περιοριστούμε μόνο σ’ αυτήν.

Η «Ουρανια Ιεραρχια»

Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη



     «Κάθε αγαθή προσφορά και κάθε τέλειο δώρημα κατεβαίνει άνωθεν από τον Πατέρα των Φώτων» (Ιακ. 1:17). Με αυτά τα λόγια της Αγίας Γραφής αρχίζει ο Διονύσιος να γράφει “περί της Ουρανίας Ιεραρχίας”. Το κάνει, ίσως, αυτό για να τοποθετηθεί το όλο πλαίσιο στο Φως, το πραγματικό φως. Δεν πρέπει δε να λησμονούμε ούτε προς στιγμή ότι από τον Έναν, τον Κύριο του παντός, πηγάζει κάθε ευλογία. Ακόμα και τα αγγελικά πνεύματα – “το τέλειο δώρημα” – μας έρχονται από το Θεό και μας καλούν να επανέλθουμε στην ποίμνη του Πατέρα. Και ο Διονύσιος συνεχίζει: «Για το λόγο αυτό, αφού επικαλεστούμε τον Ιησού, το Φως το αληθινό που φωτίζει κάθε άνθρωπο ερχόμενο στον κόσμο· (Ιω. 1:9) και διά του οποίου πετύχαμε την προσέγγισή μας προς τον αρχίφωτο Πατέρα, ας κοιτάξουμε επάνω προς τον ουρανό, όσο μας είναι δυνατό, προς τις ιεραρχίες των ουρανίων νόων που μας αποκαλύφτηκαν με σύμβολα για την καλύτερη κατανόησή μας». Πραγματικά τα ιερά Λόγια χρησιμοποίησαν θεία σύμβολα και εικόνες αφού η εκτυφλωτική θεία ακτίνα ήταν αδύνατο να φτάσει στους ανθρώπους χωρίς παραπέτασμα.

Οι Άγγελοι στη ζωή μας!


«…Ο Ηγούμενος κάποιου Κοινοβίου, πολύ ευλαβής και ενάρετος άνθρωπος, έκανε κάθε μέρα αυτή την προσευχή:
Σε παρακαλώ Κύριε, μη με χωρίσεις από τα πνευματικά μου παιδιά στην άλλη ζωή, αλλά αξίωσέ μας να απολαύσομε όλοι μαζί την Ουράνια μακαριότητα.
Κάποτε όμως τον πληροφόρησε ο Θεός, με τον ακόλουθο τρόπο, πως ο καθένας ετοιμάζει μόνος, με τα έργα του, τη μελλοντική του αποκατάσταση. Πλησίαζε η εορτή ενός Αγίου, που πανηγύριζε το γειτονικό τους Μοναστήρι.
Οι Αδελφοί του Μοναστηριού εκείνου προσκαλέσανε τον Αββά του Κοινοβίου και ολόκληρη την συνοδεία του να πάρουν μέρος στην πανήγυρη. Εκείνος όμως αποφάσισε να μην πάει, αποφεύγοντας έτσι τις τιμές που συνήθως του έκαναν εκεί. Την παραμονή ακριβώς, άκουσε μυστηριώδη φωνή στον ύπνο του να τον διατάζει να πάει οπωσδήποτε στο πανηγύρι, αφού στείλει νωρίτερα τους υποτακτικούς του. Ο Ηγούμενος υπάκουσε στην θεία προσταγή…
Μόλις ξημέρωσε, πρόσταξε τους μαθητές του να ξεκινήσουν παρευθύς για το γειτονικό Κοινόβιο. Στο δρόμο τους συνάντησαν πεσμένο χάμω ένα δυστυχισμένο γέρο να βογκά. Τον ρώτησαν, τι του συνέβαινε.

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ


Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ



ΚΥΡΙΑΚΗ  Η΄ ΛΟΥΚΑ [Λουκά 10,25-37]
                  
  «Καὶ ἰδοὺ νομικός τις ἀνέστη ἐκπειράζων αὐτὸν καὶ λέγων· διδάσκαλε, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;(:Εκεί που κάθονταν, ιδού σηκώθηκε κάποιος νομοδιδάσκαλος για να δοκιμάσει τον Χριστό και να αποδείξει ότι δεν γνώριζε ο Ιησούς τον νόμο και Του είπε: ‘’Διδάσκαλε, ποιο έργο αρετής ή ποια θυσία πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω τη μακάρια και αιώνια ζωή;’’). Ὁ δὲ εἶπεν πρὸς αὐτόν, ᾽Εν τῷ νόμῳ τί γέγραπται; πῶς ἀναγινώσκεις; ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν, Ἀγαπήσεις κύριον τὸν θεόν σου ἐξ ὅλης [τῆς] καρδίας σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ἰσχύϊ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου, καὶ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν (: και ο Κύριος τού είπε: “Στον νόμο τι έχει γραφεί; Εσύ που σπουδάζεις και ερευνάς τον νόμο, τι διαβάζεις εκεί για το ζήτημα αυτό; Και πώς το αντιλαμβάνεσαι;”. Ο νομικός τότε του αποκρίθηκε: "Στον νόμο είναι γραμμένο το εξής: Να αγαπάς τον Κύριο και Θεό σου με όλη σου την καρδιά, ώστε σε Αυτόν να είσαι ολοκληρωτικά παραδομένος, με όλα τα βάθη της εσωτερικής και πνευματικής υπάρξεώς σου· και με όλη σου την ψυχή, ώστε Αυτόν να ποθείς, με όλο το συναίσθημά σου· και με όλη τη θέληση και τη δύναμή σου, ώστε καθετί που θα κάνεις να είναι σύμφωνο με το θέλημά Του. Και με όλη σου τη δύναμη και με δραστηριότητα ακούραστη να εργάζεσαι για την εφαρμογή του θελήματός Του. Να Τον αγαπάς και με τον νου σου ολόκληρο, ώστε Αυτόν πάντοτε να σκέφτεσαι. Να αγαπάς επίσης και τον πλησίον σου, τον συνάνθρωπό σου, όσο και όπως αγαπάς τον εαυτό σου)» [Λουκά, 10,25-27].