Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Τι έχουν να πουν ΟΛΟΙ αυτοί οι πνευματικοί που συμβουλεύουν ΥΠΑΚΟΗ σε ψεύτες-προδότες Οικουμενιστές Επίσκοπους;


Αλεξανδρείας Θεόδωρος  πριν το 2019: 

«Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία

είναι του Ονούφριου». 

Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!



Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κωλοτούμπα ολκής από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Έλεγε τότε: Είμαστε κοντά στη Κανονική Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία με μητροπολίτη τον μακαριότατο Ονούφριο.

Σήμερα όμως;

Πριν λίγο ήρθε η είδηση πως Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο.

ΤΡΑΓΙΚΟ, Όντως ισχύει η είδηση, δυστυχώς! Ιδού τι έγινε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2019, μέσα στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ:

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανήγγειλε την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας Eκκλησίας της Ουκρανίας (8.11.19)
Από την πλευρά μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος άνθρωπο (αν είναι δυνατό!) τον Οκτώβρη του 2018 ή και ακόμα παλαιότερα. Δείτε συνέπεια! Φαίνεται το αγιογραφικό «χείλη ιερέως ου ψεύδονται» δεν ισχύει για τους Πατριάρχες!

Αλεξανδρείας 2018: Θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες

Διαβάζουμε στο mospat.ru
«Μετά από εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού Μπόλγκραντ Ουκρανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ τόνισε ότι ήρθε στην Ουκρανία προς επιβεβαίωση της αγάπης του και εις απόδειξιν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία.
Έτσι είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ ζούσα και εδώ δάκρυσα για τη χώρα αυτή. Και τώρα ήρθα εδώ για να σας πω ότι είμαι πάντα κοντά σας».
Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος σημείωσε ότι θα να ενημερώσει τους Προκαθήμενους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την κατάσταση στην Ουκρανία, για εκείνο, το οποίο διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» και πρόσθεσε: «Επίσης θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες […] Η κανονική Εκκλησία διέπεται από κανόνες. Ακολούθησε, ακολουθεί και θα ακολουθήσει τους κανόνες».
Αποτεινόμενος στους παρισταμένους Ιεράρχες και τους πιστούς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τους ευχήθηκε να μείνουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος  υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν διάγει πάντοτε μια ζωή ειρηνική, διότι υπάρχουν ταραχές και διαιρέσεις. Όμως «να μην αποδεχόμεθα εκείνα τα οποία μας υπαγορεύει ο διάβολος, ο οποίος θέλει να έχουμε έχθρες! Προσευχόμαστε για την Ουκρανία».
Εν κατακλείδι, υπομονή και πολλά τα έτη ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο, επικεφαλής της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας. «Θα διαλυθούν τα σύννεφα και πάλι θα λάμπει το Φως της Αναστάσεως» συνόψισε ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος.»

Αλεξανδρείας 2016: Η Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία. Είμαστε κοντά στη Κανονική Εκκλησία με μητροπολίτη τον μακαριότατο Ονούφριο

Ακούστε επίσης τις δηλώσεις που έκανε στις 26 Ιουνίου του 2016 τη περίοδο δηλαδή της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης.

Ο Αλεξανδρείας το 2016: Η Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία με μητροπολίτη τον Ονούφριο
Δεν έχουμε άλλα να γράψουμε. Το μυαλό ανατινάζεται, αν μείνεις πολύ… Μέσα από την ψυχή μας φωνάζουμε «ΝΤΡΟΠΗ»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.