Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Αφήνουμε, δυστυχώς, να καθορίζεται η ζωή μας από φόβους


Αποτέλεσμα εικόνας για Αφήνουμε, δυστυχώς, να καθορίζεται η ζωή μας από φόβους
* (https://simeiakairwn.wordpress.com) Καταπληκτικό κείμενο, που εξηγεί αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην εποχή μας και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αξίζει να το διαβάσετε!
Κάνουμε πράγματα λόγο του φόβου, χάνουμε πράγματα λόγο του φόβου.Φοβόμαστε να μην χάσουμε, να μην αποτύχουμε.Φοβόμαστε να αγαπήσουμε, να δοθούμε.Ο φόβος αυτός πηγάζει από τον λογισμό μας «μην τυχόν και πονέσουμε», γι’ αυτό και οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν είναι γνήσιες σχέσεις, αλλά σχέσεις τακτικής και υπολογισμών.
Εάν δεν έρθουμε αντιμέτωποι με την παραξενιά του εαυτούλη μας που κτίζαμε τόσα χρόνια μέσα μας θα αυτοκαταστρεφόμαστε συνέχεια. Ακόμα και καλά να μας πηγαίνουν τα πράγματα, μόνο με τον λογισμό ότι μπορεί κάτι να στραβώσει θα τα παρατούμε και θα μιζεριάζουμε.
Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί άνθρωποι να διακατέχονται από τον σύνδρομο του αδικημένου, του πονεμένου.Όταν έχουμε συνηθίσει να κυριαρχούν την ύπαρξή μας οι λογισμοί της παραξενιάς μας, τότε είναι φυσικό να φλετάρουμε συνεχώς με την απομόνωση, την εγκατάλειψη, την μελαγχολία, ακόμα και την κατάθλιψη.


ellasnafs.blogspot.gr      synaxipalaiochoriou.blogspot.gr

Κάνανε την Βουλή Σόδομα και Γόμορρα! --Αλλά έχει προηγηθεί η προεργασία των Οικουμενιστών Επισκόπων και η σιωπή των ...ευσεβών!


Η υπέρτατη ντροπή οι εικόνες με τον
… Τζέισον Αντιγόνη 

Με 161 ψήφους πέρασε στη Βουλή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια 



   Στα θεωρεία της Βουλής, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συζητείται και ψηφίζεται νομοσχέδιο που αφορά στα δικαίωματα τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 
Ανάμεσά τους και ο Τζέισον Αντιγόνη o οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αφενός να προσθέσει στην ταυτότητά του το όνομα Αντιγόνη και αφετέρου να διαγραφεί το φύλο του και να αποκαλείται Το Τζέισον Αντιγόνη. Ως προς το δεύτερο σκέλος

Η εξοικείωση με την αιρεση συνεχίζεται ασταμάτητα! --Αλλά αυτά πλέον είναι ψιλά γράμματα!!!


Επίσκεψη του νέου Νούντσιου στην Παναγία της Τήνου


Στις 7 Μαΐου 2018 επεσκέφθη τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ο νέος Αποστολικός Νούντσιος της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας Σεβ. κ. Savio HON TAI FAI, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ρ/Καθολική Επισκοπή της Τήνου, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαο.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε στον Σεβ. κ. HON TAI FAI τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄, και εν συνεχεία επηκολούθησε περιήγηση στον Ναό της

Οι Οικουμενιστές ροκανίζουν σιγά-σιγά την Ευαγγελική πίστη! --


Ημερίδα για τη δωρεά οργάνων

στη Μητρόπολη Μεσσηνίας


Κρίμα! Έλειπε ο Μεσογαίας!


Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις», πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, μεταξύ αυτών αρκετοί Ιερείς και

«Στοιχώμεν τω κανόνι των αγίων»


(Μ. Βασίλειος – Περί πίστεως)

 Του Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

Σήμερα, δυστυχώς, το Εκκλησιαστικό σώμα  βιώνει τη νήψη και τους αντιαιρετικούς αγώνες  -τους δύο άξονες της πνευματικής ζωής-   αντιθετικά. Υιοθετεί ως ομολογία τη διαλεκτική του παρακλητικού λόγου, που είναι «η απλότης των ομολογούντων την πίστιν των εν ειρήνη» και θεωρεί ως εκλεπτυσμένο σχίσμα τους «ιδρώτες των προς τας αντιθέσεις της ψευδωνύμου γνώσεως ισταμένων».
Σήμερα, που οι ημέρες κυλούν πολύ μπερδεμένα (Εκκλησιαστικά – κοινωνικά), ο λόγος «Περί πίστεως» του Μ. Βασιλείου μπορεί να κατευθύνει και να ελέγξει τη δράση των Ορθοδόξων έναντι του Οικουμενισμού, δίνοντας άμεση θεραπευτική και θεολογική δυναμική στο Ορθόδοξο πλήρωμα, που εγκλωβίσθηκε στην όξυνση των αντιθέσεών του.
Είναι λόγος, που καθορίζει με ασφάλεια τον χαρακτήρα και την ανάπτυξη της Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας, άμυνας και ενότητας έναντι του πνευματικού εχθρού (Διάβολος, αίρεση, εκοσμίκευση). Στην εισαγωγή του λόγου οι καθηγητές–μελετητές γράφουν: «Το περί πίστεως είναι μία έγγραφος έκθεσις της πίστεως προς τους μοναχούς που είχαν υποβάλλει εις τον Βασίλειον σχετικόν αίτημα. Η έκθεσις αυτή στηρίζεται εις την Αγίαν Γραφήν, αποφεύγεται δε εις αυτήν η χρήσις λέξεων που εισάγουν «ξένον νουν» (Ε.Π.Ε. τόμος 8).
Ο Ι. Πατήρ γράφει σχετικά: «Θα χρησιμοποιήσω με φειδώ τα ονόματα και τους λόγους εκείνους που δεν απαντώνται μεν αυτολεξί εις την θείαν Γραφήν, διατηρούν όμως την έννοιαν που υπάρχει εις αυτήν· όσαι δε λέξεις εκτός του ότι είναι ξέναι, μας επεισάγουν και άγνωστον έννοιαν («νουν ξένον») και όσαι δεν είναι δυνατόν να βεβαιωθή ότι εχρησιμοποιήθηκαν από τους αγίους, αυτάς θα τας αποφύγω παντελώς ως ξένας και αλλοτρίας προς την ευσεβή πίστιν» (Σελ. 60 - 61). Αντίθετα, στα δρώμενα και στα γραπτά κείμενα της λεγόμενης Ακαδημίας θεολογικών σπουδών (Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος), υπάρχει πλήθος νέο-ορολογιών που χρησιμοποιούνται

Υπάρχει τέρμα



   Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Άκουσον άκουσον!

Παπικοί και Προτεστάντες δεν θέλουν τους Σταυρούς σε δημόσια κτίρια στην Γερμανία


Του Μανώλη Κείου

Όλα θυσία στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας… Όλα για να μην ερεθίσουμε τα άγρια ένστικτα των αλλόθρησκων…
Στη Γερμανία, διεξάγονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τη δημόσια προβολή του σταυρού. Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να τοποθετούνται σταυροί σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Επικρίθηκε από πολλούς κοσμικούς, αλλά όσο και αν φαίνεται παράλογο και από ορισμένους επικεφαλής χριστιανικών δογμάτων. Έτσι, ο ρωμαιοκαθολικός θεολόγος Burkhard Hose (Würzburg) εξέφρασε την άποψη ότι ο Σταυρός αποτελεί επέκταση μιας πολιτικής αποκλεισμού ή εθνικιστικού εγωισμού!!!
Ο ρωμαιοκαθολικός αξιωματούχος έγραψε ότι παραπονιέται για μια