Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Να, λοιπόν, που η δικαίωση των σχισματικών αποκαλείται "θυσιαστική κένωσις"! --Και η κακόδοξη Σύνοδος της Κρήτης, εμπεδώνεται στις συνειδήσεις των πιστών ως Ορθόδοξος!

Νέα παρέμβαση Βαρθολομαίου για την ουκρανική αυτοκεφαλία

 – Τι είπε για «λιποτάκτες” και για όσους διασπούν την ενότητα

Βαρθολομαίος:

Η αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας μπορεί να επιφέρει μονάχα όφελος

Το ζήτημα της Ουκρανικής Εκκλησίας έχει διχάσει τον εκκλησιαστικό και μη κόσμο. Ο Βαρθολομαίος θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση κάνει νέα παρέμβαση τονίζοντας την ζωτική της σημασία.

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πατριάρχη Ρουμανίας, Δανιήλ πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Περί ακύρων μυστηρίων




   Ἐπειδὴ κάποιοι συνεχίζουν νὰ συκοφαντοῦν, διαστρέφοντάς τὶς θέσεις μας, δημοσιεύω ἐπιστολὴ ποὺ ἔστειλα σχετικὴ μὲ τὰ ἄκυρα μυστήρια.

                    Πάτερ ……….…….
                               Εὐλογεῖτε
Βρῆκα τελικὰ τὰ ἄρθρα τοῦ ἀείμνηστου πατρός … …….. καὶ σήμερα κατάφερα νὰ τὰ φωτοτυπήσω. Σᾶς τὰ στέλνω μαζὶ μὲ μιὰ ἀπάντηση στὶς σκέψεις ποὺ εἴχατε τὴν καλωσύνη νὰ μοῦ στείλετε, σχετικὰ μὲ τὴν περὶ ἀκύρων μυστηρίων καὶ μολυσμοῦ μικρὴ μελέτη ποὺ σᾶς ἔδωσα.
Εὐχαριστῶ γιὰ τὸν κόπο ποὺ κάνατε νὰ τὰ διαβάσετε. Οἱ σκέψεις σας καὶ ὁ προβληματισμός σας κι ἐμένα μὲ ἀπασχολοῦν, γιατὶ δὲν μπορεῖ ν’ ἀρνηθεῖ κανεὶς ὅτι, αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι ποὺ προβληματίζονται, ἔχουν κάποιες σοβαρὲς ἀφορμὲς καὶ δὲν γράφουν -ὅσα γράφουν- ἀναίτια.
Ὅμως, γνωρίζω ὅτι διδασκόμεθα ἀπὸ τοὺς Πατέρες, νὰ μὴν βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα στὰ ἀμφιλεγόμενα ἐκκλησιαστικὰ θέματα ποὺ μᾶς προκύπτουν, ἀλλὰ νὰ ἀκολουθοῦμε τὸ δικό τους παράδειγμα, ἐρευνώντας τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία, ἀφοῦ δὲν ἔχουμε τὸν «νοῦν» τῶν Ἁγίων.
Βέβαια, θὰ ἦταν προτιμότερο σὲ ἡμέρες συγχύσεως, νὰ παραμέναμε «στὴν κοκκινη γραμμὴ τῆς ἀποτειχίσεως», ὅπως σημειώνετε, καὶ νὰ μὴν ἀναλισκόμαστε σὲ διαμάχες γιὰ ἀμφιλεγόμενα θέματα ποὺ μᾶς διχάζουν καὶ δὲν ἔχουν ἄμεση σωτηριολογικὴ σημασία. Γιατὶ πράγματι, τὸ προέχον στὶς μέρες μας καὶ τὸ πρώτιστο εἶναι ἡ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τὸν μολυσμὸ τῆς αἱρέσεως καὶ τὴν ἁμαρτία τῆς συγκοινωνίας μὲ τοὺς ἐχθροὺς τοῦ Θεοῦ αἱρετικούς. Τὸ ἂν ἔχουν αὐτοὶ ἔγκυρα ἢ ἄκυρα μυστήρια, δὲν ἐνδιαφέρει τὸν ἀποτειχισμένο σ’ αὐτὸ τὸ στάδιο, ἀφοῦ ἔχει ἤδη ἀποτειχιστεῖ ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς.
Ὅμως, ἄνοιξαν κάποιοι, κακῶς, τὸ θέμα αὐτὸ τῶν ἀκύρων μυστηρίων, καὶ ὡς ἐκ τούτου ἔχουμε εὐθύνη, ἐφ’ ὅσον μᾶς βοήθησε ὁ Κύριος

Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, Ίδρυση και θυρανοίξια ενορίας στη Δανία


katanixis.gr: Η οικουμενιστικές μαχαιριές στην αλήθεια της πίστεως συνεχίζονται σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ευφροσύνης.
Για άλλη μια φορά η Μητρόπολη Σουηδίαςισοπεδώνει την μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Συμβόλου της Πίστεως και αναφέρεται σε αιρετικούς χαρακτηρίζοντάς τους Εκκλησίες, δηλητηριάζοντας με το θανατερό φαρμάκι της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, που εισάγει και εμπορεύεται πλέον χονδρικώς, η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου.
Σαν να μην έφτανε αυτό, πλέκει το εγκώμιό τους για τη συνεργασία τους και τους ωραίους Ναούς που τους έκαναν δώρο!

Θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς και ακούραστα: αυτή η πρακτική όπου διαλεγόμαστε δήθεν ξεκινώντας από αυτά που μας ενώνουν και όχι από αυτά που μας χωρίζουν, είναι δόλια, σατανοκίνητη και ατελέσφορη που μάλλον γίνεται για το θεαθήναι και όχι επί της ουσίας.
Ο πιστός λαός της Σουηδίας πρέπει να αντιδράσει, να εγερθεί και να βάλει όρια στον οικουμενιστικό κατήφορο του Ποιμενάρχη του. Ευχόμαστε ο Άγιος Νεκτάριος που τόσο επιμελώς μελέτησε ο 52χρονος Νεοσμυρνιώτης μητροπολίτης Σουηδίας να θερμάνει με

«Αν πραγματικά πιστεύεις, τότε όλα διορθώνονται...»;



 Ο Ευγένιος Ιονέσκο και ο Γέροντας του Αγίου Όρους



Ευγένιος Ιονέσκο (26/11/1909 – 28/3/1994), ένας Ρουμάνος  συγγραφέας θεατρικών έργων και δραματουργός, και ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του «Θεάτρου του Παραλόγου»

    Σε μια συνέντευξη με το Γαλλικό περιοδικό Παρί-Ματς (Paris-Match), ο Ευγένιος Ιονέσκο αναφέρει την ακόλουθη εμπειρία του στον Άθωνα:

    Γεννήθηκα μέσα σε μια Ορθόδοξη οικογένεια και έζησα στο Παρίσι. Στα εικοσιπέντε μου, ήμουν ένας γνήσιος νεανίας της εκκοσμικευμένης κουλτούρας του τότε Παρισιού. Μου ήρθε η ιδέα να επισκεφθώ τον Άθωνα λόγω της θέσεώς του ως τόπου ασκητισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία – που όντως ήταν.
     Και τότε μου ήρθε και μια άλλη σκέψη στο νου: να εξομολογηθώ. Έτσι, πήγα και βρήκα έναν Ιερομόναχο – έναν πνευματικό πατέρα. Τι του είπα; Τις συνηθισμένες αμαρτίες ενός κοσμικού νέου ο οποίος ζει χωρίς να γνωρίζει τον Θεό.

Στριβειν δια του αρραβώνος ο Αρχιεπίσκοπος στον “γάμο” με τον Τσίπρα

Του Μάνου Χατζηγιάννη

    Από τις θερμές ευχαριστίες και την μάχη των εντυπώσεων στην κρυάδα στην Ιεραρχία και κατόπιν στην Ισπανική υποχώρηση.
Οι αποστάσεις για τον Αρχιεπίσκοπο είναι πολύ μικρές…
H “Black Friday” που φοβούνταν πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες τελικά δεν ήρθε χθες μετά την συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου.
Την λύση της σύστασης Επιτροπής ακολουθεί πάλι η Εκκλησία για το φλέγον θέμα της πρότασης των 15 σημείων για αλλαγή των σχέσεων με την Πολιτεία. Κι επειδή έχει καεί η γούνα της από…Επιτροπές (βλέπε Θρησκευτικά) ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε πως αυτή η νέα Επιτροπή δεν θα είναι επιφανειακή. Άρα οι προηγούμενες ήταν; Τόνισε δε πως σε αυτήν θα συμμετάσχουν και ιερείς και τεχνοκράτες και αρχιερείς.

Άγιος Παΐσιος: Ας ετοιμαστούν οι ψυχές, θα γίνει μεγάλο…!


Ο Άγιος Παΐσιος μιλώντας σε πιστούς αναφερόταν συχνά στις δυσκολίες της εποχής και στα προβλήματα.
«Σήμερα είναι καιρός να ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, αν συμβεί κάτι, δεν ξέρω τι θα γίνει» αναφέρεται στις διδαχές του Αγίου Παϊσίου. 
Έλεγε: Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό, με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάη να σώση τον εαυτό του και θα τραβήξη την πορεία του.
Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη μας εγκατάλειψη ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα.
Τόσα σας λέω, τόσο σκληρά έχω μιλήσει! Εμένα κάτι να μου έλεγαν, θα προβληματιζόμουν, θα σκεφτόμουν γιατί μου το είπαν, τι ήθελαν. Για να μην πω βράδια, ένα βράδυ δεν θα κοιμόμουν. Αν δεν έβλεπα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, δεν θα ανησυχούσα τόσο. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αργότερα θα δυσκολευθήτε πολύ. Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε.
– Αν βρεθή, Γέροντα, μόνος του κανείς σε δύσκολα χρόνια, τι θα κάνει;

«Λάβρος» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Πειραιώς Σεραφείμ:

«Το εργοστάσιο του κομμουνισμού έκλεισε»
– «Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη, όχι ουδετερόθρησκη»

     Με πύρινο λόγο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κομμουνιστικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος της Ορθοδοξίας, εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ουδετερόθρησκη.

«Το ελληνικό έθνος δεν είναι ουδετερόθρησκο. Είναι ομόθρησκο και ομόδοξο» δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, o μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ άνοιξε τα χαρτιά του μόλις λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη συμφωνία Τσίπρα–Ιερώνυμου στο εσωτερικό

«Αποκαθήλωση» εικόνων από δημόσια κτίρια βλέπουν οι κληρικοί!

Σημεία και τέρατα στην «ουδετερόθρησκη» Ελλάδα

– «Αποκαθήλωση» εικόνων από δημόσια κτίρια βλέπουν οι κληρικοί

– Έντονες αντιδράσεις



«Αποκαθήλωση» των εικόνων της Ορθοδοξίας λόγω της αμφιλεγόμενης συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου προβλέπουν οι κληρικοί. Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για την επίμαχη συμφωνία, με τους κληρικούς και την Ιεραρχία να τάσσονται κατά.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει νέα μέτωπα προωθώντας το αφήγημα της «ουδετερόθρησκης Ελλάδας”, με την ίδια τη συγκυβέρνηση να αντιμετωπίζει νέα κρίση, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξασφάλισης

Η Μεγάλη προδοσία του Ιερώνυμου!


Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄ 

Ἀρσένιου μοναχοῦ
Σκήτη Κουτλουμουσίου- Ἅγιον Ὄρος

Μεγάλη προδοσία δέχθηκε ο κλήρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την προδοτική Κυβέρνηση της χώρας μας, με την συνεργασία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. Μάλιστα, καλά ακούσαμε όλοι μας, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος συνεργάστηκε με την θλιβερή Κυβέρνηση και υπέγραψε την διάλυση της Εκκλησίας. 
 Όντως έχουμε μείνει όλοι μας άφωνοι, από το μέγεθος της αναπάντεχης προδοσίας του Αρχιεπισκόπου. Ώστε λοιπόν, επιβεβαιώνονται ορισμένοι που κατά καιρούς μας λέγανε, πως ο Μακαριώτατος ενεργεί ως υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!! Έτσι, ο Μακαριώτατος αυτοανακηρύχθηκε «ποιμήν ἀλλότριος (Ἰω. ι΄, 5.)» διότι «ὁ μὴ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας εἰς τὴν αὐλὴν τῶν προβάτων, ἀλλὰ ἀναβαίνων ἀλλαχόθεν, ἐκεῖνος κλέπτης ἐστὶ καὶ λῃστής(Ἰω. ι΄, 1)».  Όντως, ο ίδιος ο Μακαριώτατος ομολόγησε με τις πράξεις του, αυτά τα φοβερά λόγια του Ευαγγελίου για τον εαυτό του.
Ο Ιερώνυμος Β΄, είναι ένας Αρχιεπίσκοπος χωρίς ίχνος οίκτου για την Εκκλησία, που του εμπιστεύθηκε να ποιμάνει ο Αρχηγός Της,

«Αφήστε με να ζήσω!»

 Ημερίδα με θέμα: «Αφήστε με να ζήσω!»

[Λάρισα, 2 Δεκεμβρίου 2018]






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας σε συνεργασία με το πανελλαδικό κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (οδ. Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου, είσοδος από