Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

"Ορθόδοξος" εσπερινός έναρξης του 50ου Ιερατικού Συνεδρίου, με "ιερείς" συνέδρους αιρετικούς!


Τοῦ Ἀδαμάντιου Τσακίρογλου


     νῶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, τῆς Ρωσίας καὶ τῶν ἄλλων πατριαρχίων ἀσχολεῖται μόνο μὲ τὸ σχίσμα τῆς Οὐκρανίας καὶ τὴν ἀναγνώριση σχισματικῶν, ἀνάλογα μὲ τὰ σχέδιά τους,
 οἱ Οἰκουμενιστὲς προχωροῦν ἀκάθεκτοι θηρεύουν ψυχές, καταργοῦν Ἱ. Κανόνες, ἀσεβοῦν ἀπέναντι στὸν Θεὸ καὶ στοὺς Ἁγίους Του, πράττοντας τὰ ἀντίθετα ἀπὸ τὶς διδαχές Του καὶ κοιμοῦνται ἥσυχοι, ἀφοῦ γνωρίζουν, ὅτι δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνας (!!!) ἐπίσκοπος ποὺ θὰ πράξει τὸ αὐτονόητο:
θὰ τοὺς καταδικάσει καὶ θὰ διακόψει τὴν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μαζί τους.


Ἀντὶ αὐτοῦ ὑπάρχουν γραφεῖα χαρτοπολέμου καὶ πυροτεχνημάτων γιὰ τὸ θεαθῆναι καὶ τὴν δημοσιότητα (βλ. καλὴ ὥρα λιμάνι μεριά). Τὸ δὲ ποίμνιο κοιμᾶται ἢ παρέδωσε τὰ ὅπλα.


Τὰ φωτογραφικὰ στιγμιότυπα εἶναι ἀπὸ τὸν σημερινὸ ἑσπερινὸ γιὰ τὴν ἔναρξη τοῦ 50ου Ἱερατικοῦ Συνεδρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γερμανίας ποὺ ἔλαβε μέρος στὸν Ἱ. Ναὸ τοῦ τιμίου Προδρόμου στὴν πόλη τοῦ Bruehl.  Ὁ σχολιασμὸς εἶναι περιττός.

Ο Θεός έχει ένα θείο σχέδιο για τον καθένα από μας κι εμείς πρέπει να υποταχθούμε σ’ αυτό Του το σχέδιο


Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

  Ο Θεός έχει ένα θείο σχέδιο για τον καθένα από μας κι εμείς πρέπει να υποταχθούμε σ’ αυτό Του το σχέδιο. Πρέπει να αποδεχτούμε τη ζωή όπως μας δίδεται, χωρίς να ρωτάμε, «Γιατί σε μένα;». Πρέπει να ξέρουμε πως τίποτα στη γη ή τον ουρανό δεν συμβαίνει χωρίς τη θέληση του Θεού ή χωρίς την παραχώρησή Του.

Το άγιο θέλημα του Θεού λειτουργεί σε μας μέσα από τους γονείς μας ή μέσα από τους δασκάλους μας ή μέσα από τους εργοδότες μας. Αν χρειάζεται να διορθώσουμε τη συμπεριφορά ενός παιδιού, θα πρέπει να το κάνουμε αυτό με πολλή αγάπη και προσοχή.

Νέα συλλείτουργα των σχισματικών της Ουκρανίας με Ουνίτες και Παπικούς.



Μετάφραση Φαίη
                      "Π.Π.":  Βέβαια, στις φωτογραφίες δεν βλέπουμε συλλείτουργο, αλλά επιμνημόσυνη τελετή, αλλά η ουσία είναι ότι αιρετικοί "ενώνονται", ενώ οι Ορθόδοξοι συνεχίζουν να διαχωρίζονται και μεταξύ τους και από την αλήθεια που εκφράζει η αγιοπατεριή μας Παράδοση!





        σ.σ. Το άρθρο ΕΔΩ αναφέρει περισσότερες πρόσφατες περιπτώσεις τέτοιων συλλείτουργων, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου θα μεταφέρω εδώ μία ενδεικτικά, όπου έγινε συλλείτουργο «κληρικού» του σχισματικού Επιφάνιου με Ουνίτη και Παπικό μαζί.



Στις 8 Οκτωβρίου ένας «ιεράρχης» της OCU (του Επιφάνιου) συλλειτούργησε απροκάλυπτα με έναν Ουνίτη «ιεράρχη» και έναν Παπικό «ιερέα» σε μνημόσυνο για την επαναταφή των θυμάτων που τον Ιούνιο του 1941 υπέστησαν βασανιστήρια από το Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων της Σοβιετικής Ένωσης στην φυλακή Dubno.

Παραφροσύνη: Όσοι πάνε με το Οικουμενιστή Βαρθολομαίο «δεν είναι μαζί με τον Χριστό αλλά με τους δυτικούς τραπεζίτες», ενώ όσοι πάνε με τον Οικουμενιστή Ρωσίας Κύριλλο είναι με τον Χριστό!!!


       Την εκτίμηση ότι η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ουκρανική αυτοκεφαλία δεν ήταν «ελεύθερη», αλλά ήλθε εν μέσω της πίεσης «των ΗΠΑ, και της Δύσης γενικά», εκφράζει ο ηγούμενος του ναού του Αγίου Θεόδωρου Στουδίτη της Μόσχας, Βσέβολοντ Τσάπλιν.

Πέντε τρόποι μετανοίας - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος


Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος πρακτικὰ μᾶς δείχνει πέντε δρόμους τῆς μετανοίας.

Μᾶς λέγει:

Πρῶτος δρόμος μετανοίας εἶναι ν' αὐτοκαταδικάζεσαι γιὰ τὶς ἁμαρτίες σου. Ὁ Κύριος ἐκτιμᾶ ἰδιαίτερα αὐτή σου τὴν πράξη. Αὐτὸς ποὺ μόνος του καταδίκασε τ' ἁμαρτήματά του πολὺ δύσκολα θὰ τὰ ἐπαναλάβει. Ἡ ἔγκαιρη ἐξέγερση τῆς συνειδήσεώς σου διὰ τῆς αὐτοκατηγορίας δὲν θὰ ἔχει κατήγορο στὸ οὐράνιο κριτήριο.

Η γνησιότητα του φίλου φανερώνεται στον πειρασμό, όταν μοιραστεί την ανάγκη σου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Όσιος Θαλάσσιος

Εκκλησία, ή θρησκευτική οργάνωση που διοικείται από τον «Πάπα» της Κων/πολης;


zaporozie loukas1

Με την "προδοσία του Χριστού" παρομοίασε την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την Ουκρανική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς, της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
"Οι Έλληνες Ιεράρχες αγνόησαν παντελώς την καταπίεση και τους ξυλοδαρμούς των ιερών μας, και των πιστών μας, από οπαδούς της νέας Εκκλησίας" - τoνίζει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Λουκάς, ανέφερε ότι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σαν άλλοι Πιλάτοι ένιψαν τα χέρια τους, παρόλο αυτά μόλυναν την καρδιά τους.
"Οι Εκκλησίες μας κατασχέθηκαν, οι πιστοί μας ξυλοκοπήθηκαν και το αίμα τους πότισε την γη μας. Μιλάτε για τον Θεό μέσα από τα άνετα γραφεία σας, αλλά με την απόφασή σας, αυτοί θα μας σκοτώσουν για τον Χριστό" - αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάς.
Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης τονίζει ότι "ο Θεός έχει μόνο δύο λέξεις ΝΑΙ και ΟΧΙ, σε αντίθεση με εσάς που πήρατε μια απόφαση γεμάτη εξορθολογισμένους, αποκρυφιστικούς και ύπουλους ορισμούς, που σκόπιμα πήγατε ενάντια στην αλήθεια."
"Κατά την άποψή μου η απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας, εισάγει νέους κανόνες της πίστεως στην παγκόσμια ορθοδοξία" - υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λουκάς.
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε τονίζει ότι "αυτή η νέα θεολογία αποδεικνύει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι συνοδική και αποστολική, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που διοικείται από ένα κέντρο, τον «Πάπα» της Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχη Βαρθολομαίο."