Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης ή επιχείρηση αλλοίωσης της πίστεως και αξιόποινη πράξη; Του Χρήστου Μπονατάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για νεο προγραμμα σπουδων θρησκευτικα
Το νέο μάθημα, αποδομεί τη θρησκευτική συνείδηση των παιδιών και οδηγεί τους μαθητές στον πανχριστιανικό και πανθρησκειακό συγκρητισμό, δηλαδή σε αίρεση! Συνιστά έτσι καθ’ εαυτό το ποινικό αδίκημα του προσηλυτισμού (Συντ. αρθ. 13, παρ. 2, ΑΝ 1363/1938)!!!



Ρέθυμνο, 12  Οκτωβρίου  2016

Μάθημα Θρησκευτικών

- Νέα Προγράμματα Σπουδών

Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης
 ή επιχείρηση αλλοίωσης της πίστεως
 και αξιόποινη πράξη;
  
Εφαρμογή κι έπειτα διόρθωση, ή άμεση απόσυρση;


  Τελικά για φέτος, όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν στα ανήλικα παιδιά μας από 7-8 ετών, τα κατά την εκτίμηση πολλών θεολόγων αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, ...«απαράδεκτα κι επικίνδυνα» Νέα Προγράμματα Σπουδών (ΝΠΣ) τουΜαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ).
Κατά τις δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών της Εκκλησίας και της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλης ήταν όντως σαφής: «Θα εφαρμοστούν ...δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας(!)» ....«τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν από φέτος και θα γίνουν τα μαθήματα με βάση τα προγράμματα αυτά».

  Εκείνο δηλαδή το οποίο εξάγεται στην κοινή γνώμη ως συμπέρασμα και που ως εικόνα τουλάχιστο, αδικεί σαφώς τις θεοφιλείς προσπάθειες του ιδίου του Αρχιεπισκόπου και άλλων σεπτών Ιεραρχών της Εκκλησίας, είναι ότι το ζήτημα τελικά, δεν  ήταν αν θα εφαρμοστούν ή όχι τα ΝΠΣ, αλλά ...τα περσινά βιβλία κι απλά ως ένα από τα βοηθητικά "εργαλεία" του μαθήματος!
   Αυτό όμως το οποίο πρέπει να αποσαφηνιστεί, είναι ότι ούτως ή άλλως, τα παλιά βιβλία εδόθησαν στους μαθητές αφ’ ενός λόγω της μη έκδοσης καινούργιων, αφ’ ετέρου δε προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έτσι κι αλλιώς από τα ΝΠΣ και  όπου γενικά  θα εξυπηρετεί η παραπομπή σε αυτά.
   Οι περισσότεροι εν τέλει θα συμφωνούσαν με εκείνο το οποίο πολύ εύστοχα δήλωσε και ο σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος: «Το συμπέρασμα είναι ότι δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα»! Ενώ ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, σε άρθρο του που αναλύει τα σχετικά με το ζήτημα γεγονότα, διαπιστώνει ότι: «αποφασίστηκε κάτι που είναι αντικείμενο σεμιναρίου διπλωματίας».[1]
   Παρά λοιπόν το γεγονός ότι, στην παρούσα στιγμή τουλάχιστο, η συμμετοχή και ο ρόλος της Εκκλησίας, φαίνεται να "αναβαθμίζεται" στη διαδικασία αυτή της βελτίωσης των προγραμμάτων, πράγμα καθ’ εαυτό σαφώς θετικό αλλά και πιο νόμιμο, το ζήτημα παραμένει ως προς το εάν θα έπρεπε ή όχι να αποσυρθεί τελείως  το συγκεκριμένο ΠΣ του ΜτΘ (στο οποίο πρόγραμμα, υπάρχουν φυσικά και αξιοποιήσιμα σημεία), καθ’ ότι αυτό:
α) Οδηγεί τους μαθητές με μεθοδολογική παγίδευση, σε μία ξένη για την Ορθοδοξία, αλλά και συγκεκριμένη-εκκοσμικευμένη θρησκευτική αντίληψη και εν γένει θρησκευτικότητα· τον πανχριστιανικό και πανθρησκειακό συγκρητισμό, δηλαδή σε αίρεση.
   Συνιστά έτσι καθ’ εαυτό (χωρίς βέβαια να είναι γνωστό, το πώς θα ενεργήσει ο κάθε εκπαιδευτικός), το ποινικό αδίκημα του προσηλυτισμού (Συντ. αρθ. 13, παρ. 2, ΑΝ 1363/1938), κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν έγκριτοι νομικοί[2], αλλά ..."ομολογείται" κιόλας (εμμέσως) από τα ίδια τα προγράμματα. Ενδεικτικώς μονάχα, αυτής της διαδικασίας αποδόμησης της θρησκευτικής συνείδησης των παιδιών, αναφέρεται ότι οι μαθητές πρέπει:
·         «να τολμήσουν να κινηθούν προς τον άλλον χωρίς προκαταλήψεις και να εξετάσουν διαφορετικές ιδέες και εκδοχές για την αλήθεια»! (ΟΕ σελ. 76)
·     «Η γνώση είναι αληθινή, όταν μας ελευθερώνει από ό,τι ονομάζεται «πρόσδεση στο παρελθόν(!)» ...«Καμιά απόδειξη δεν γίνεται αποδεκτή με «ελαφριά καρδιά», τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο» (ΠΣ. σελ. 21).
   Είναι σαφές (συμφώνως προς ΑΣΤ. ΚΩΔ. αρθ. 1518, Ν. 1329/1983), ότι όπως οι γονείς είναι εκείνοι που οφείλουν να

Μακριά από την παγωμάρα των Οικουμενιστών με κατακόμβες ή τούνελ Αγίων!

Το τούνελ με τους 365 Αγίους...
(ΦΩΤΟ)


Το τούνελ με τους 365 Αγίους.. (ΦΩΤΟ)

Στο χειμερινό θέρετρο Στράζα στην Βάλεα Ζίουλουι της Ρουμανίας, όχι μακριά από τον ορεινό όγκο Βαλκάν (1946 μ.) έχει χτιστεί ένα τούνελ μήκους 54 μέτρων.


Το τούνελ συνδέει τον κεντρικό δρόμο του χειμερινού θερέτρου Στράζα με μια ξύλινη εκκλησία που τιμάται επ' ονόματι των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Tο τούνελ φτιάχθηκε έπειτα από επιθυμία των ντόπιων κατοίκων αλλά και τουριστών οι οποίοι τον χειμώνα δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εκκλησία λόγω του χιονιού το οποίο αποκλείει κάθε πρόσβαση στην σκήτη.
«Στην Στράζα το χιόνι είναι πολύ και είναι δύσκολο να φτάσεις στην σκήτη. Γι' αυτό σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα τούνελ.
Έπειτα, κοιτώντας ένα ημερολόγιο μου  ήλθε η ιδέα να ζωγραφίσουμε στο τούνελ 365 αγίους της εκκλησίας μας, έναν για κάθε ημέρα» δήλωσε ο κ. Εμίλ Παρέαου, ο οποίος χρηματοδότησε εξ' ολοκλήρου την κατασκευή  της σκήτης αλλά και του τούνελ. 

Απίστευτη πρόκληση στην ιστορία και την πίστη αυτού του τόπου από τους νεοφασίστες Συριζαίους


Μεταφέρουν 1.200 λαθραίους από καταυλισμό σε παλιό μοναστήρι!


Της Φανής Σοβιτσλή

fanisovi@gmail.com

Επί ποδός βρίσκονται η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθώς και τοπικοί φορείς προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εγκατάσταση προσφύγων στο κτίριο της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο. Η μητρόπολη υποστηρίζει ότι είναι άθλιες οι συνθήκες στο εν λόγω κτίριο και ότι η κυβέρνηση, αντί να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους σε ένα ασφαλές κέντρο, τους… πετά σε ένα ορεινό μέρος όπου το χειμώνα σημειώνονται πολικές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για 1.200 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου, στον αύλειο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων του πρώην ψυχιατρείου, τους οποίους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποφασίσει να μεταφέρει μέσα στο κτίριο της μονής Παναγιάς, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος είχε αντιδράσει εξαρχής στον κυβερνητικό σχεδιασμό, εξηγώντας τους λόγους που καθιστούν το κτίριο ακατάλληλο για τη φιλοξενία τόσων ανθρώπων, ενώ πριν από δυο με τρεις εβδομάδες είχε λάβει τη διαβεβαίωση του υπουργείου ότι οι πρόσφυγες θα μεταφέρονταν σε οργανωμένη δομή στο νομό Κιλκίς. Ωστόσο προ ημερών ενημερώθηκε ότι εντέλει οι 1.200 πρόσφυγες του καταυλισμού της Πέτρας Ολύμπου θα μεταφερθούν στην παλιά μονή της Παναγιάς. Πάντως από την αρχή της δημιουργίας του υφιστάμενου κέντρου φιλοξενίας ο μητροπολίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των προσφύγων και

Τα φράγματα έσπασαν, το ποτάμι της παναιρέσεως του Οικουμενισμού πλημμυρίζει τα πάντα και κάποιοι συνεχίζουν να μιλούν -απλά- για ...ασχήμιες!!!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟ ΠΡΙΜΑΤΟ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟ ΠΡΙΜΑΤΟ ΤΖΙΑΣΤΙΝ ΓΟΥΕΛΜΠΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Οι Ποιμένες της "νεάς εκκλησίας" συνεχώς ενδίδουν, ο λαός παθητικά ακολουθεί, έτσι, είτε με Ν.Δ., είτε με Πασόκ, είτε με Σύριζα, η Εκκλησία υποβαθμίζεται και η Πανθρησκεία συνεχώς κερδίζει έδαφος!


Τα θεμέλια μπήκαν, σε λίγο θα έχουμε 
«ουδετεροπολιτικό» κράτος με 
θρήσκευμα «ουδετεροθρησκευτικό»!



Πηγή

Ταπεινοφροσύνη αληθινή και ταπεινοφροσύνη ψεύτικη

 (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ)

 

“Κανείς ας μη σας κατακρίνει, δείχνοντας δήθεν ταπεινοφροσύνη”, λέει ο άγιος απόστολος Παύλος. Αληθινή ταπεινοφροσύνη είναι η οικείωση του φρονήματος του Χριστού, “ο οποίος, αν και ήταν Θεός, …τα απαρνήθηκε όλα και πήρε μορφή δούλου, έγινε άνθρωπος, και όντας πραγματικός άνθρωπος, ταπεινώθηκε θεληματικά, υπακούοντας μέχρι θανάτου, και μάλιστα θανάτου σταυρικού”. Η αληθινή ταπεινοφροσύνη είναι η διάκριση, που αποτελεί δώρο Θεού, ενέργεια της θείας χάριτος στον νου και την καρδιά του ανθρώπου.
Υπάρχει και αυτόβουλη ταπεινοφροσύνη. Αυτή είναι εφεύρημα ψυχής φιλόδοξης, ψυχής πλανεμένης και αυταπατημένης, ψυχής που κολακεύει τον εαυτό της και ζητάει την κολακεία του κόσμου, ψυχής που ολοκληρωτκά προσηλώθηκε στις επίγειες επιτυχίες και απολαύσεις, ψυχής που λησμόνησε την αιωνιότητα και τον Θεό.
Η αυτόβουλη, η επινοημένη, η πλαστή ταπεινοφροσύνη είναι ένα σύνολο αναρίθμητων και ποικίλων τεχνασμάτων, με τα οποία η ανθρώπινη υπερηφάνεια προσπαθεί να υποκλέψει τη δόξα της ταπεινοφροσύνης από τον τυφλωμένο κόσμο, τον κόσμο που αγαπά τα δικά του, τον κόσμο που εγκωμιάζει το ελάττωμα, όταν αυτό καλύπτεται πίσω από το προσωπείο της αρετής, τον κόσμο που μισεί την αρετή, όταν αυτή παρουσιάζεται μπροστά του με τη θεία απλότητά της, με την αγία και σταθερή υποταγή στο Ευαγγέλιο.
Τίποτα δεν είναι τόσο ενάντιο στην ταπείνωση του Χριστού όσο η αυθαίρετη ταπεινοφροσύνη, που απορρίπτει τον ζυγό της υπακοής στον Κύριο και υπηρετεί τον σατανά, φορώντας τον μανδύα της υπηρεσίας του Θεού.
Αν κοιτάζουμε ακατάπαυστα την αμαρτωλότητά μας, αν προσπαθούμε να παρατηρούμε κάθε της όψη, δεν θα βρούμε μέσα μας καμιάν αρετή, ούτε την ταπεινοφροσύνη.
Η αληθινή ταπείνωση κρύβει την αληθινή αρετή, όπως μια σεμνή κόρη κρύβει την ομορφιά της μ’ ένα κάλυμμα, όπως τα “άγια των αγίων” κρύβονταν από τα μάτια των ανθρώπων με το καταπέτασμα.
Η αληθινή ταπεινοφροσύνη είναι ο χαρακτήρας του Ευαγγελίου, το ήθος του Ευαγγελίου, η λογική του Ευαγγελίου.
Η αληθινή ταπεινοφροσύνη είναι θεϊκό μυστήριο, μυστήριο ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου. Όντας ύψιστη σοφία, φαίνεται παράλογη στη σαρκική διάνοια.
Το θεϊκό μυστήριο της ταπεινώσεως το αποκαλύπτει ο Κύριος Ιησούς στους πιστούς μαθητές Του, σ’ εκείνους που κάθονται κοντά στα πόδια Του και ακούνε με προσοχή τα σωτήρια λόγια Του. Μα