Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οι κακές σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους που κατευθύνουν τον Ιερώνυμο και τους συν αυτώ.


Ένα από τα χαρακτηριστικά επικοινωνιακά τεχνάσματα του Ιερωνύμου Β που ακούσαμε στην προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα ήταν: «Δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Με αυτόν τον τρόπο συντελείται η προδοσία της Μακεδονίας και πέρασαν ένα σωρό αντίχριστα νομοσχέδια επειδή «δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Το ακούμε συνήθως μαζί με κάτι άλλο, όταν όμως το αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος η ουσία είναι εκεί και όλα τ’ άλλα είναι ψέμματα. 

Για τα συλλαλητήρια ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας ΕΙΠΕ:
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι

Χωρίς επιφυλάξεις πλέον ή ντροπή, αντίθετα με καμάρι, μας ανακοινώνουν τα οικουμενιστικα ιστολόγια τις νέες παραβατικὲς συμπροσευχές των Οικουμενιστών!

  Η ΠΑΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί Eἰδήσεις


     Τήν μεσημβρίαν τῆς Τετάρτης, 28ης Νοεμβρίου, ἀφίχθη ἐκ Ρώμης ἡ ἐπίσημος Ἀντιπροσωπεία τῆς Α. Ἁγιότητος τοῦ Πάπα Φραγκίσκου, ἀποτελουμένη ἐκ τῶν Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου τοῦ Ποντιφηκοῦ Συμβουλίου διά τήν προώθησιν τῆς ἑνότητος τῶν Χριστιανῶν, Θεοφιλ. Ἐπισκόπου κ. Brian Farrell, Γραμματέως τοῦ Συμβουλίου, καί Ὁσιολ. κ. Andrea Palmieri, Ὑπογραμματέως αὐτοῦ, τῇ συμμετοχῇ καί τοῦ ἐν Ἀγκύρᾳ Νουντσίου τοῦ Βατικανοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου κ. Paul Fitzpatrick Russell, ἵνα παραστῇ κατά τήν Θρονικήν Ἑορτήν τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησίας

Ο αιρεσιάρχης πατρ. Βαρθολομαίος εδέχθη τον "εκζητήσαντα τήν αγίαν Πατριαρχικήν ευχήν καί ευλογίαν" Μητροπ. Λαρίσης Ιερώνυμον!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί Eἰδήσεις

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν:
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Γέροντα Περγάμου κ. Ἰωάννην, Ἀκαδημαϊκόν, ἐξ Ἀθηνῶν.
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ, ἐξ Ἀθηνῶν.
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Λέρου, Καλύμνου καί Ἀστυπαλαίας κ. Παΐσιον, μετά τοῦ Θεοφιλ. Ἐπισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.
          Tόν Σεβ. Μητροπολίτην Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἱερώνυμον, ἐκζητήσαντα τήν ἁγίαν Πατριαρχικήν εὐχήν καί εὐλογίαν ἐπί τῇ ἀναλήψει τῶν ἱεραρχικῶν αὐτοῦ καθηκόντων, ὅν συνεχάρη ὁ Πατριάρχης ἀδελφικῶς εὐχηθείς αὐτῷ ἀφνειᾶ ποιμαντορίαν.

Οι εθνομηδενιστές μισούν πατρίδα και θρησκεία!

Η ΟΛΜΕ σε νέο εθνομηδενιστικό παραλήρημα…

του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας
      Και μέσα στον κακό χαμό των ημερών, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η ΟΛΜΕ!
Η οποία εξέδωσε χτες μία προκλητικά χυδαία και κατάπτυστη ανακοίνωση κατά πλειοψηφία (προς τιμήν της η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν την υπερψήφισε, αλλά και διαφοροποιήθηκε με δικό της κείμενο) σε βάρος του εκκολαπτόμενου, λέει, φασισμού κι εθνικισμού μέσα στα σχολεία και της διακίνησης «ακραίων αλυτρωτικών και μιλιταριστικών αντιλήψεων» (!!!), καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν!

ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Με πολλά ερωτηματικά)


     Πληροφορηθήκαμε  χθὲς ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο «Ὁμολογία» (ἐδῶ) ὅτι ἕνας νέος ἱερέας, 25 ἐτῶν, ὁ π. Εἰρηναῖος, στὴν Αὐστραλία διέκοψε τὴν Μνημόνευση τοῦ Ἀρχιεπ. Στυλιανοῦ και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!
     «Λειτουργεῖ στὸ ναὸ τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς τοῦ προαστίου St Albans, ὁ ὁποῖος Ναὸς ἀνήκει στὴν Ἑλληνικὴ Ὀρθόδοξη Κοινότητα τῆς Μελβούρνης, ἡ ὁποία Κοινότητα εἶναι ἐχθρὸς τοῦ Στυλιανοῦ καὶ αὐτὸς τοὺς θεωρεῖ "σχισματικούς"».
   «Καταδικάζει ἀνοιχτὰ καὶ εὐθαρσῶς (Στυλιανὸ καὶ Βαρθολομαῖο) ὅτι ΔΕΝ ἀποτελοῦν τὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ καὶ εἶναι ΧΩΡΙΣ χάρη καὶ ΧΩΡΙΣ ἔγκυρα μυστήρια! Οὔτε κατ΄ οἰκονομίαν»!
   Τὸ νὰ καταδικάζει κάποιος τὸν αἱρετικὸ καὶ νὰ ἀπομακρύνεται ἀπ' αὐτὸν εἶναι μέσα στὰ πλαίσια τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ στὰ καθήκοντα τοῦ Χριστιανοῦ. Μέχρι τώρα, ὅμως, γνωρίζαμε ὅτι ΜΟΝΟ μιὰ Σύνοδος μπορεῖ νὰ καθαιρέσει κάποιον αἱρετικό (ὁ ὁποῖος διὰ τῆς αἱρέσεως ἀναμφισβήτητα ἀπωθεῖ τὴν Θ. Χάρη), ὥστε μετὰ τὴν καθαίρεση νὰ μὴν ἔχει καὶ ἔγκυρα μυστήρια. Τώρα αὐτὸς ὁ νεαρὸς ἱερέας, ἀντικαθιστᾶ ἀπὸ ΜΟΝΟΣ του τὴ Σύνοδο καὶ ἀποφαίνεται γιὰ ἕνα τόσο μεγάλο θέμα;

Ιερή Συμφωνία, Επισκοποκεντρισμός, Σχίσμα Φαναρίου Μόσχας




ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΛΟΪΖΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, νεα Θρησκευτικά, Ιερή Συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου, Επισκοποκεντρισμός, Σχίσμα Φαναρίου Μόσχας.

Κακός σύμβουλος το γήρας..., όταν μάλιστα είσαι βουτηγμένος στην αίρεση!


Ο Πατριάρχης καταργεί δικές του αποφάσεις!

Μα ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι το
Πατριαρχείο διοικείτε από την Σύνοδο;
Ουσιαστικά βλέποντας τους άλλους συνεπισκόπους του
ως Αρχιμανδρίτες κάνει ό,τι θέλει ο ίδιος και απλά τα
υπολοιπα μέλη της Συνόδου επισφραγίζουν τα θέλω του. Κακός σύμβουλος το γήρας... (Τρελογιάννης)



Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

     Οι Οικουμενικός Πατριάρχης, με την περί αυτόν Σύνοδο, ερήμην των ενδιαφερομένων, κατήργησε τον Πατριαρχικό Τόμο του 1999, με τον οποίο ανυψώθηκε σε Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου η Αρχιεπισκοπή των ρωσικών ενοριών της Δυτικής Ευρώπης. Με την απόφαση αυτή ο κ. Βαρθολομαίος κατήργησε τον Τόμο, που ο ίδιος είχε υπογράψει και καταπάτησε τους Ιερούς Κανόνες, τους οποίους επικαλέστηκε για την έκδοσή του! 
      Άμεση ήταν η αντίδραση του, με την πατριαρχική απόφαση, καταργουμένου Εξάρχου - Αρχιεπισκόπου των Ορθοδόξων Ρωσικών Εκκλησιών της Δυτικής Ευρώπης Ιωάννου. Στο, με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2018, Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι η πατριαρχική απόφαση ελήφθη χωρίς αυτός να κληθεί από τον κ. Βαρθολομαίο και να πει την άποψή του. Το πρωτοφανές εκκλησιαστικό πραξικόπημα σε βάρος των Ορθοδόξων Ρώσων της Δυτικής Ευρώπης, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  περιγράφεται στο Ανακοινωθέν ως ακολούθως:

Τιμωρία και ανταμοιβή!



      Είναι στα χέρια του Θεού και τα δύο αυτά. Αλλά, όπως ο επίγειος βίος δεν είναι παρά μία σκιά της Αληθινής Ζωής στους Ουρανούς, αντιστοίχως η τιμωρία και η ανταμοιβή είναι μία σκιά μονάχα της αληθινής τιμωρίας και ανταμοιβής στην Αιωνιότητα.
       Οι κύριοι διώκτες του Αγίου του Θεού, Ιωάννου του Χρυσοστόμου  ήταν ο Πατριάρχης Θεόφιλος Αλεξανδρείας και η Αυτοκράτειρα Ευδοξία. Μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Χρυσοστόμου, πικρότατη τιμωρία ανέμενε και τους δύο. Ο μεν Θεόφιλος δαιμονίστηκε, ενώ η Ευδοξία σύντομα αρρώστησε πολύ βαριά με μία ανίατη ασθένεια, όλο το σώμα της γέμισε πληγές από τις οποίες έβγαιναν σκουλήκια. Ήταν τόσο έντονη η δυσωδία που ανέδιδε το σώμα της, ώστε ήταν ανυπόφορο για οποιονδήποτε να περάσει έστω και έξω από το σπίτι της.

    Οι ιατροί χρησιμοποιούσαν τα πιό ισχυρά αρώματα και ευωδέστατο θυμίαμα για να περιορίσουν τη φρικτή δυσωδία της κακιάς Βασίλισσας, αλλά δεν κατάφερναν τίποτα. Στο τέλος, η Ευδοξία πέθανε μέσα σε φρικτή αγωνία και σήψη. Ακόμη και μετά θάνατον το χέρι του Θεού έπεσε βαρύ επάνω της. Το φέρετρο που περιείχε το σαπισμένο σώμα της έτρεμε μέρα και νύχτα επί τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Σταμάτησε  μόνον όταν ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος τέλεσε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κωνσταντινούπολη.

     Απεναντίας, δείτε τί συνέβη στον Χρυσόστομο μετά από την κοίμησή του! Ανταμοιβή! Ανταπόδοση δίκαιη, τέτοια που μονάχα ο Θεός μπορεί να δώσει. Ο Επίσκοπος Αραβισσού Αδελφειός, ο οποίος δέχθηκε τον εξόριστο Άγιο Χρυσόστομο στην Κουκουσό, προσευχόταν, μετά την κοίμηση του Χρυσοστόμου  στον Θεό να του αποκαλύψει πού είχε πάει η ψυχή του Αγίου. Η απάντηση ήλθε, ενώ βρισκόταν σε προσευχή. Ήταν σαν να βρισκόταν έξω από  τον εαυτό του και τον καθοδηγούσε στον Ουρανό ένας αστραπόμορφος νέος, ο οποίος του έδειχνε έναν-έναν τους Ιεράρχες, Ποιμένες και Διδασκάλους της Εκκλησίας, καλώντας τους με τα ονόματά τους,  όμως δεν έβλεπε ανάμεσά τους και τον Ιωάννη. Ύστερα ο Άγγελος του Θεού τον οδήγησε στο πέρασμα έξω από τον Παράδεισο και ο Αδελφειός επέστρεψε στην κανονική κατάσταση. Όταν ο Άγγελος τον ρώτησε γιατί ήταν λυπημένος, ο Επίσκοπος απάντησε ότι λυπόταν επειδή δεν είχε δει τον αγαπημένο του Διδάσκαλο Ιωάννη Χρυσόστομο. Ο Άγγελος του εξήγησε: ''Ουδείς άνθρωπος ενδεδυμένος ακόμη τη σάρκα μπορεί να τον δει, διότι είναι στον Θρόνο του Θεού με τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ''.


Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Μαζικότατη μαθητική πορεία στην Φλώρινα

Μαζικότατη η μαθητική συγκέντρωση και η πορεία ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών στην Φλώρινα


ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ... πείτε αλεύρι...!!!



Σας ήρθε κόλπος ε;;
Όλοι αυτοί οι μελλοντικοί ψηφοφόροι που τους ποτίζατε τόσα χρόνια με εθνομηδενισμό, φωνάζουν με άνευ προηγουμένου παλμό και ενθουσιασμό για έθνος και πατρίδα;;;;;
Από που ξεφύτρωσαν;;;
Ποιος τους ξεσηκώνει;;
Ξεχάσατε όμως πως...αυτά τα βλαστάρια είναι τέκνα αυτών που κατέβηκαν το προηγούμενο διάστημα κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας.
Ναι, τους γονείς τους, τους αποκαλέσατε κι αυτούς ακροδεξιούς φασίστες , ετερόκλητο όχλο!
Τα νιάτα ήλθαν να σας θυμίσουν πως αυτό που εντέχνως, ύπουλα και ξεδιάντροπα προσπαθήσατε να καταπνίξετε, να υποβαθμίσετε...ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!! Ζει, υπάρχει και θεριεύει στην καρδιά των Ελλήνων.!!!
Συνεχίστε να το πολεμάτε! ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ!