Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξο κράτος και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ

        ρθόδοξο ἢ "ὀρθόδοξο οἰκουμενιστικό"; Ἐσεῖς ποὺ παίρνετε τὶς "εὐλογίες" τοῦ ἀρχι-Οἰκουμενιστῆ Βαρθολομαίου, καὶ τὶς "εὐλογίες" τοῦ Οἰκουμενιστῆ μητρ. Τήνου Δωροθέου, πιστεύετε ὅτι «η Ελλάδα είναι Ορθόδοξο κράτος και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ»; Καὶ οἱ Ἰσραηλῖτες ἦταν λαὸς τοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ κατέληξε νὰ τὸν σταυρώσει καὶ νὰ χάσει τὴ Θ. Χάρη! Καὶ τὴν πρώτη καὶ μεγάλη εὐθύνη εἶχαν οἱ Ποιμένες του, ὅπως ἐσεῖς!


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μιλά για την Ορθοδοξία και την σύνδεσή της με την πατρίδα μας.

Στην ιδιαιτέρα του Πατρίδα, Ιερά Νήσο Τήνο, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το διήμερο 18 & 19 Μαΐου.

Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου, ο Ποιμενάρχης μας, κατόπιν προτροπής και ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου και Κυκλάδων

Γυναίκα ιερέας δίνει χώρο εκκλησίας σε μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι και...

 καλύπτει σταυρούς και εικόνες του Ιησού

για να μην προσβληθούν


Την στιγμή που παγκοσμίως Χριστιανοί διώκονται ανηλεώς χωρίς να ιδρώνει το αυτί των ισχυρών, το παραμικρό που θα ενοχλήσει τους μουσουλμάνους προκαλεί σάλο,  ενώ η προπαγάνδα υπερ του Ισλαμ καλά κρατεί!

Στην Αγγλία μια Εκκλησία προσφέρεται να «καλύψει» εικόνες του Ιησού και να παραχωρήσει χώρο της, ώστε οι μουσουλμάνοι να μπορούν να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Μουσουλμάνοι από ένα κοντινό τζαμί προσκλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μια πτέρυγα της εκκλησίας ως τόπο προσευχής
Η προσφορά της εκκλησίας να καλύψει τους σταυρούς και τα

Πρωτοπρεσβύτεροι αμφίβιοι [1]


Του Ι. Ρίζου

         Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την  ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου η οποία δεν επικύρωσε  μόνο την κακοδοξία των  οικουμενιστών –την οποία γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια– αλλά δυστυχώς φανέρωσε και την κακοδοξία που κρυβόταν στην πλευρά των αντι-οικουμενιστών ηγητόρων, την οποία δεν γνωρίζαμε και ούτε φανταστήκαμε στους χειρότερους μας εφιάλτες. «Καιρός του άρξασθε το κρίμα από τον οίκο του Θεού»[2] [τώρα είναι καιρός να αρχίσει η κρίση και το ξεδιάλεγμα από τους πιστούς που αποτελούν τον οίκο του Θεού].
Έχουν πλέον διευκρινιστεί οι θέσεις τους οι οποίες  διαστρέφουν και εντέχνως απορρίπτουν τις διδασκαλίες των αγίων Πατέρων, εμποδίζοντας κάθε ειλικρινή ψυχή να αρχίσει και να τελειώσει τον σωτηριώδη αγώνα της Αποτείχισης. Ως προς την αθέτηση της αγιοπατερικής διδασκαλίας  και την εφεύρεση μιάς νέας δικής τους  που αφορά δήθεν την Αποτείχιση, ταυτίζονται  με τους οικουμενιστές.
Στην ομιλία του για την Αποτείχιση (εδώ), ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος εκφραστής των θέσεων της ομάδας του π. Θεοδώρου Ζήση  λέει:
                                    ____________________________                           
     (1) Πρωτοπρεσβύτεροι αμφίβιοι: Είδος κληρικών που η συνείδηση τους
                            επιβιώνει επιτυχώς και σε περιβάλλον αίρεσης και σε περιβάλλον ορθοδοξίας.  

Α. «Ο πρεσβύτεροι δικαιονται, λλ δν ποχρεονται ν διακόψουν τν κοινωνία μαζί του [εννοεί με τον αιρετικό επίσκοπο]. Γιατί; χι πλς, διότι μία τέτοια πράξη παιτε κληρικος μ πολ σχυρς κα τολμηρς προσωπικότητες, μ πολ γωνιστικ φρόνημα κα τεράστιες ψυχικς ντοχς γι ν μπορέσουν ν νταπεξέλθουν στ βέβαιο πόλεμο πο θ δεχθον, λλ κα διότι παιτεται πολ μεγάλη θεολογικ κατάρτηση κα φωτισμς Θεο, γιατ πολλς φορς δν εναι εκολο ν διακρίνει ποιοσδήποτε τν λήθεια π τν πλάνη».
 Οι θέσεις ότι η Αποτείχιση  α) δεν είναι υποχρεωτική, β) πρέπει να υπάρχει μεγάλη θεολογική κατάρτιση και γ) φωτισμός Θεού για να προβεί κάποιος σε αυτήν αποτελεί ένα νεοπατερικό κατασκεύασμα πονηρίας που υιοθετείται  ευχαρίστως από την εν λόγω ομάδα. Με αυτές τις θέσεις όλοι βολεύονται πολύ καλά και οι οικουμενιστές πολύ καλύτερα. Αλλά καλύτερα από όλους ο διάβολος.
 Α) Το ότι η Αποτείχιση είναι  υποχρεωτική αποτελεί όχι

Η κοτσίδα του ιερέα από τον Πόντο που αποκεφάλισαν οι Τούρκοι μέσα στο σπίτι του....




 Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι απόγονος προσφύγων από τον Πόντο. Οι συγγενείς της ζούσαν στον Πόντο στην περιοχή Αργυρούπολη Κομνηνών και εκδιώχθηκαν βίαια από τον άτακτο στρατό των Νεότουρκων, κατά τη γενοκτονία των Ποντίων. 


 Η οικογένεια όχι μόνο βρέθηκε ξεριζωμένη από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά είχε και μια τραγική απώλεια. Οι Τούρκοι, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον παππού της (από την

Ομιλία στην μνήμη του Αγίου Αχιλλείου, πολιούχου-προστάτου Λαρίσης


Ὁ λαὸς ἀπαιτεῖ ἀπὸ τὸν Ἐπίσκοπο
τὴν ἐνημέρωση γιὰ τὴν αἵρεση! 



 Ὁμιλία π. Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ (Ἅγιος Γεράσιμος Λαρίσης)

Αγία Λυδία: Σήμερα εορτάζει η 1η Ευρωπαία Χριστιανή

Αγία Λυδία η Φιλιππησία, σήμερα 20 Μαΐου, τιμάται η μνήμη της από την Εκκλησία.

«Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησαν ημίν» (Πράξ. 16,9), είναι η έκκληση του Μακεδόνα που βλέπει σε όραμα ο Απόστολος Παύλος ενώ βρίσκεται στην Τρωάδα. Τη φωνή αυτή τη θεωρεί ως φωνή Θεού και χωρίς αναβολή αποφασίζει να διαπεραιωθεί στο εκλεκτότερο τμήμα της Ευρώπης, τη Μακεδονία. Μαζί του παίρνει και τους εκλεκτούς του συνεργάτες, Τιμόθεο, Σίλα και Λουκά.
Αποβιβάζονται στη Νεάπολη, σημερινή Καβάλα, κι από κει αναχωρούν για τους Φιλίππους. Έξω από την πόλη των Φιλίππων

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: "ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

-Γέροντα, μαθαίνω για την ταλαιπωρία των δικών μου. Θα τελειώσουν ποτέ τα βάσανά τους;

- Κάνε υπομονή, αδελφή μου, και μη χάνεις την ελπίδα σου στον Θεό. Όπως κατάλαβα από όλες τις δοκιμασίες που περνούν οι δικοί σου, ο Θεός σας αγαπάει και επιτρέπει όλες αυτές τις δοκιμασίες για ένα λαμπικάρισμα πνευματικό ολόκληρης της οικογένειας. Εάν εξετάσουμε κοσμικά τις δοκιμασίες της οικογένειάς σου, φαίνεστε δυστυχισμένοι. Εάν όμως τις εξετάσουμε πνευματικά, είστε ευτυχισμένοι, και στην άλλη ζωή θα σας ζηλεύουν όσοι θεωρούνται σε τούτη την ζωή ευτυχισμένοι.

Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται και οι γονείς σου, μια που τον αρχοντικό τρόπο, τον πνευματικό, δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον καταλαβαίνουν. Πάντως, κρύβεται ένα μυστήριο στις δοκιμασίες

Κυριακή του Παραλύτου (Ομιλία)


 Ὁμιλία π.  Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ,   Σταγιάτες Βόλου