Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Όσοι εκκλησιαστικοί διαμαρτυρήθηκαν για την "βόμβα" τον Ι. Ναό Πευκακίων, θα διαμαρτυρηθούν για την "βόμβα" του μητροπολίτη Κατερίνης; --Ακολουθεί και η ΔΙΑΨΕΥΣΗ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ και διάψευση με ΦΩΤΟ της ...ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ!

Μεγάλη αναστάτωση στους πιστούς

Χαμός σε μοναστήρι στην Κατερίνη:

Ο Μητροπολίτης διέκοψε τη λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου



Σύμφωνα με την ηγουμένη το έκανε επειδή το μοναστήρι δεν έκανε αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη.

Όπως κατήγγειλε η ηγουμένη του μοναστηριού ήταν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί όταν εισέβαλε ο Μητροπολίτης της περιοχής και ζήτησε από τον ιερέα να διακόψει τη Θεία Λειτουργία απειλώντας τον, βάσει της καταγγελίας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον καθαιρούσε.

Σύμφωνα με την ηγουμένη, όπως μετέδωσε το MEGA, ο λόγος της παρέμβασης ήταν η άρνηση του μοναστηριού να κάνει αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει το αυτοδιοίκητο και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να υπακούσει στον τοπικό Μητροπολίτη.

Παράλληλα η ηγουμένη αφήνει υπονοούμενα και για οικονομικά

ΔΕΙΛΟΙ: ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΟΛΑΣΗ!

Μᾶς  ἐστάλη  ἀπὸ  "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"




ΔΕΙΛΟΙ:

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΟΛΑΣΗ 

    Στὸν ἐξωνάρθηκα τοῦ Ἱ. Ναοῦ τῆς Μεγίστης Λαύρας (ἐκεῖ ποὺ διώκονται οἱ θαρραλέοι ἀγωνιστὲς ἀντι-οικουμε-νιστὲς Μοναχοί) ἱστορεῖται ὁ Παράδεισος καὶ ἡ Κόλαση.
   Στὴν Κόλαση ὑπάρχουν πολλὲς κατηγορίες κολασμένων, μέσα σὲ διάφορες τυραγνίες καὶ βασανιστήρια.
    Σὲ μία ἀπ’ αὐτὲς καὶ πρῶτοι κατὰ σειρά, περιγράφονται ὅλοι οἱ: ΔΕΙΛΟΙ-ΠΟΡΝΟΙ-ΜΑΓΟΙ-ΦΟΝΕΙΣ-ΒΔΕΛΥΡΟΙ και άλλοι.
   Ἐντύπωση μᾶς κάνει πὼς ἀκόμη καὶ οἱ δειλοί, ποὺ φοβοῦνται ἢ δὲν κρίνουν φρόνιμο νὰ ἐκθέσουν τὸν ἑαυτό τους μπροστὰ στὴν Ὁμολογία Τοῦ Χριστοῦ (καὶ ἰδιαίτερα στὴν σημερινὴ Οἰκουμενιστικὴ ἐποχή), θὰ κολασθοῦν πρῶτοι καὶ ἐξίσου μαζὶ μὲ τοὺς μάγους, τοὺς παλιανθρώπους καὶ ἄλλους, ἔστω καὶ ἐὰν αὐτοὶ οἱ δειλοί, ὑπῆρξαν κατὰ τὰ ἄλλα, ἠθικοί, ἥσυχοι, «καλοὶ χριστιανοί» κ.ἄ.

¨ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣ¨

"Κάτσε φρόνιμα"...!

.

Γέρων Σάββας Λαυριώτης:

Σημαντική συνέντευξη στον απόηχο της «Αγίας και Μεγάλης» Συνόδου!

  (12-8-2016)

Ο Άγιος Νικόδημος γράφει

 για την Υπεραγία Θεοτόκο


  Το 2009 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κοίμηση του «οσίου και Θεοφόρου Πατρός Νικόδημου του Αγιορείτου» (1749-1809). Για να γνωρίσουμε καλύτερα την μεγάλη αύτη μορφή της Εκκλησίας και του Γένους, αφιερώνουμε στο περιοδικό μας σειρά άρθρων πού αναφέρονται στη ζωή και το έργο του.
  Στο τεύχος αυτό με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σταχυολογήσαμε ένα από τα πολλά κείμενα πού έγραψε ο άγιος Νικόδημος για την Παναγία, στην οποία έτρεφε ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη. 
  «Η Κυρία Θεοτόκος δεν ξεθάρρεψε με τα πολλά θαύματα πού αξιώθηκε να ζήσει, ούτε πέρασε τη ζωή της απρόσεκτα, αλλά φρόντιζε να ανταποκρίνεται πρόθυμα σ' αυτά, με το να επιδίδεται με πολλή υπομονή σε κάθε είδους πνευματική άσκηση και επίσης με το να βοηθά με τις δραστικές της πρεσβείες όλο τον κόσμο και να συνεργεί στο κήρυγμα των αγίων Αποστόλων με τις ιερές νουθεσίες και παραινέσεις της, κι έτσι ζούσε μια ζωή με πνευματικό αγώνα τόσο έντονο και κοπιαστικό, πού να ξεπερνά κάθε σκέψη και λόγο...
  Αν, αγαπητοί μου αδελφοί, μια Μητέρα του Θεού και Βασίλισσα των Ουρανών, η οποία είχε όλες τις αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, δεν αμελούσε αλλά αγωνιζόταν τόσο πολύ, όπως ακούσατε, πού λοιπόν βρισκόμαστε εμείς, τα σάπια σκουλήκια της γης; Τί να πούμε πια εμείς οι αμαρτωλοί, εμείς οι καταφορτωμένοι από όλα τα πάθη, οι όποιοι αμελούμε και αδιαφορούμε και κοιμόμαστε και δεν αναλαμβάνουμε κανέναν πνευματικό αγώνα και καμία άσκηση; αλλοίμονο! αλλοίμονο μας!
  Γι' αυτό ας ξυπνήσουμε, αδελφοί, ας ξυπνήσουμε από τον βαθύ ύπνο της αδιαφορίας, και αν μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε την τόσο ασκητική ζωή της Θεοτόκου και γι' αυτό περνούσαμε τη ζωή μας με ραθυμία, όμως από τώρα πού τη μάθαμε και στο εξής ας έχουμε την Θεοτόκο μπροστά μας ως παράδειγμα κι ας τη μιμούμαστε όσο μας είναι δυνατόν...
  Και τότε ή ίδια ή Θεοτόκος θα βοηθήσει στο να σωθούμε. Και στην παρούσα ζωή θα μας προστατεύει από κάθε βλάβη των ορατών και αοράτων εχθρών με το να μας υπερασπίζεται, να δίνει μάχες στο πλευρό μας, να παρακαλεί για μας ακατάπαυστα τον Υιό της και να μας σκεπάζει, όπως το πουλί, εμάς τα αδύνατα σπουργιτάκια της με τις φτερούγες της χάρης και του πλουσίου ελέους της. Και στη μέλλουσα ζωή θα μας αξιώσει να απολαύσουμε την αιώνια βασιλεία του Μονογενούς και γλυκύτατου Υιού της, στον Οποίο ταιριάζει να προσφέρεται κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση μαζί με τον άναρχο Πατέρα Του και το πανάγιο και αγαθό και ζωοποιό Πνεύμα Του, τώρα και στους απέραντους αιώνες. Αμήν».


Πηγή

Τα σχετικά με το νέο βίντεο του αγίου Παϊσίου


Τα σχετικά με το νέο βίντεο

του αγίου Παϊσίου



     Aναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο ένα νέο και σπάνιο βίντεο του αγίου Παϊσίου. Δεν θα κρύψω τον πρώτο λογισμό που έκανα, ο οποίος αναγόταν στην σκοπιμότητα της προβολής του στην παρούσα χρονική συγκυρία. Όσο και να προσπαθήσεις να βάλεις καλό λογισμό, δεν είναι δυνατόν να πείσεις τον εαυτό σου, ότι το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε τυχαία, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο για πρώτη φορά, αν και έχουν ήδη παρέλθει 24 έτη από τότε που δημιουργήθηκε. Αν κάνω λάθος ο Θεός να με