Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Να, λοιπόν, και άνοιγμα προς τους ομοφυλόφιλους του Βαρθολομαίου! ---Διαφωνείτε; Τότε αναμείνατε στο ακουστικό σας την ...διαμαρτυρία του Φαναρίου!

Πρέπει να χαλαρώσουμε με τους ΛΟΑΤ για να μην είμαστε σαν την συντηρητική Ρωσική Εκκλησία

Η νεοδημιουργηθείσα Ουκρανική Εκκλησία πρέπει να χαλαρώσει τις απόψεις της για την ΛΟΑΤ κοινότητα και να υποστηρίξει την ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Ουκρανία για να μην είναι σαν τη συντηρητική Ρωσική Εκκλησία, είπε ο επικεφαλής της νέας εθνικιστικής εκκλησίας της Ουκρανίας «Μητροπολίτης» Επιφάνιος Ντουμένκο σε μια πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία.
Ο Επιφάνιος έλαβε τηλεφώνημα από Ρώσους φαρσέρ που ισχυρίστηκαν ότι είναι ο David McAllister, Γερμανός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κάλεσε

Σαν μικρά παιδιά τσακώνονται οι Οικουμενιστές Πατριάρχες!

Καταντάει γελοία η κόντρα Φαναρίου-Μόσχας και τα απόνερά της

-Νέα επεισόδια στην μάχη των εντυπώσεων

     Σαν μικρά παιδιά που τσακώνονται για ένα παιχνίδι έχουν φτάσει στο σημείο να γελοιοποιούνται Μόσχα και Φανάρι.
     Από την μια ο Οικουμενικός Πατριάρχης να ειρωνεύεται λέγοντας πως δωροδοκήθηκε με σοκολάτες κι από την άλλη η Ρωσική Εκκλησία που υποστηρίζει πως είναι έτοιμη για διάλογο

Ο εξοβελισμός του Χριστού από την τηλεόραση και τη ζωή μας συνεχίζεται. ––ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ της Ν. Τάξης τηρούνται με ευλάβεια!


 

  Σχόλιο
       ποὺ μᾶς ἐστάλη

   Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθώντας την τηλεόραση διαπίστωσα ότι ουδεμία φορά στις διάφορες εκπομπές ακούστηκε η λέξη Χριστός! Μόνο όπου είχαν αποσπάσματα από εκκλησιαστικές ακολουθίες ή στα Κάλαντα ακούστηκε η λέξη Χριστός! Αντίθετα τα περί του ψεύτικου αγιοβασίλη - Santa Claus συγκέντρωνε όλη τη «θρησκευτική» έξαρση των εκφωνητών».

      Αὐτὴ τὴν διαπαιδαγώγηση παίρνουν οἱ νέοι ἄνθρωποι, ἀλλὰ καὶ οἱ μεγαλύτεροι σὲ ἡλικία, γι’ αὐτὸ κι αὐτὲς τὶς ἡμέρες ἄκουγες πολλά-πολλὰ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ἀλλὰ ἐλάχιστοι εὔχονταν καὶ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!



Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου


Σχετική εικόνα

(†) Αρχ. Γεώργιος Καψάνης,
Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους

~ Βρισκόμαστε ακόμα στην εορτή των Χριστουγέννων, διότι και σήμερα, δεύτερη ημέρα της εορτής, Χριστούγεννα έχουμε. Αλλά ιδιαιτέρως η Εκκλησία μας τιμά σήμερα την Υπεραγία Θεοτόκο, δηλαδή το πρόσωπο εκείνο το οποίο περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο συνήργησε στην Γέννηση του Σωτήρος μας Χριστού.
Γι’ αυτό η Εκκλησία μας σήμερα επιτελεί Σύναξη, συνάγει δηλαδή τους πιστούς. Συγκεντρώνονται οι Χριστιανοί για να προσφέρουν την θεία Ευχαριστία και να εορτάσουν εις τιμήν της Παναγίας μας και από ευγνωμοσύνη προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Επειδή όμως συμπίπτει σήμερα και η Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, συνεορτάζεται και η μνήμη τριών προσώπων (*), τα οποία και αυτά είχαν μία άμεση σχέση με τον Κύριό μας.
Πρώτον, του Δαβίδ του βασιλέως και προφήτου, ο οποίος όχι μόνο

Να, τα αποτελέσματα της μη αποτειχίσεως από τους Οικουμενιστές. Αντιοικουμενιστές, ιστολόγια καταγγέλουν, αλλά κοινωνούν με τους προδότες της Πίστεως!

Μετὰ τὶς "ἀγάπες" τοῦ  Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας μὲ τὸν Κόπτη "Πατριάρχη", σειρὰ εἶχε ὁ Πατριάρχης Σερβίας:

Βελιγράδι   –Η αγγλικανική κοινότητα γιόρτασε τα Χριστούγεννα με την παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου


Англиканска заједница у Београду прославила Божић

Βελιγράδι 24 Δεκεμβρίου 2018- Η αγγλικανική κοινότητα στο Βελιγράδι γιόρτασε τα Χριστούγεννα στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσι του Αγίου Συμεών Мироточивог (Μιροτότσιφ) με την παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου.

Ο «χριστός» της πανθρησκείας δεν είναι ο Χριστός μας.

Χριστὸς γεννᾶται δοξάσατε!


Ὁ Σωτῆρας τῶν ἀνθρώπων Χριστὸς γεννήθηκε, σταυρώθηκε καὶ ἀναστήθηκε.
Ὁ «χριστὸς» τῆς πανθρησκείας δὲν εἶναι ὁ Χριστός μας.

     Γράφει Ο ΕΝΟΡΙΤΗΣ

    Ἡ Ἡ Ἐκκλησία μας ψάλλει, ὑμνεῖ καὶ δοξολογεῖ: «Χριστὸς γεννᾶται δοξάσατε. Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε. Χριστὸς ἐπὶ γῆς, ὑψώθητε. Ἄσατε τῷ Κυρίῳ πάσα ἡ γῆ, καὶ ἐν εὐφροσύνῃ, ἀνυμνήσατε λαοί, ὅτι δεδόξασται».
Ἐνῷ λοιπὸν ὁ Σωτήρας μας σαρκώθηκε, σταυρώθηκε καὶ ἀναστήθηκε, δίνοντας στὸν ἄνθρωπο δυνατότητα σωτηρίας, ἔρχεται τώρα ὁ διάβολος καὶ μὲ τὰ ὄργανά του, τῆς «Νέας Ἐποχῆς», δίνουν μία ψεύτικη αἴσθηση τῆς μεγάλης ἑορτῆς, μὲ προβολὴ καὶ ἐπιβολὴ κοσμικῶν καὶ παγανιστικῶν -εἰδωλολατρικῶν- ἐκδηλώσεων, μὲ ἤθη καὶ ἔθιμα ἄσχετα μὲ τὴν Σωτήρια Ἑορτή, προκειμένου νὰ πετύχουν, ὅπως λένε, τὴ «μαγεία τῶν Χριστουγέννων», βάζοντας νὰ «λατρεύουμε» τὸ δένδρο μὲ τὰ παιχνίδια, τὰ φῶτα στὰ μπαλκόνια, τραγουδιστές, ἴσως ἀνθέλληνες καὶ ἀνήθικους,

Η Εκκλησία "κόπηκε" στα δύο;

Διαφορετικά Δίπτυχα σε Φανάρι και Αθήνα


Η μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα αλλά και υπό τη σκιά του σχίσματος στο οποίο οδήγησαν ήδη τους Ορθοδόξους οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία με τη χορήγηση αυτοκεφάλου στις σχισματικές ομάδες.
Και δεν είναι μόνο η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Απέναντι στην προσφάτως ληφθείσα απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εκλέξει νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, οι υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες υποχρεωτικά θα πρέπει να λάβουν θέση. Σε μια προσπάθεια μάλιστα πανορθοδόξου επιβολής της απόφασής του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μετά την εκλογή από την «ενωτική σύνοδο» του Μητροπολίτου Επιφανίου ξεκίνησε τη μνημόνευσή του κατά τη Θεία Ευχαριστία ως τελευταίου στον κατάλογο με όλους τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και σήμερα Χριστούγεννα στο Φανάρι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μνημόνευσε και τον νέο προκαθήμενο της Ουκρανίας αναφέροντας «Επιφανίου Κιέβου».
Αντιθέτως όμως στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απέφυγε τη μνημόνευση του Επιφανίου ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών με τον Ρωστισλάβο Πρέσωβ (καί πάσης Τσεχίας καί Σλοβακίας) όπως μέχρι τώρα. Η στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αποτελεί προφανώς απάντηση και στην αντικανονική ενέργεια του τιτουλάριου Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου να μνημονεύσει τον «Κιέβου Επιφάνιο» στην εορτή του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο.

Όπως βλέπετε, καθημερινά η διαφορά Ορθοδοξίας και αίρεσης διασκεδάζεται, η αλήθεια και το ψεύδος της αιρέσεως εξισούνται!

xmas kairo 1

Στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα βρίσκεται από χθες η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προκειμένου να προστή των εορταστικών εκδηλώσεων επ' ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσως, σύμφωνα με το Πατριαρχικό τυπικό.
Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τις Βασιλικές Ώρες, τον Εσπερινό και την Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου

Χριστούγεννα, άλλη μια ευκαιρία-καιρός μετανοίας!