Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φιάσκο-μεγατόνων το σόου Φραγκίσκου-Βαρθολομαίου στην Αίγυπτο – Ποιος πραγματικά είναι ο ισλαμιστής καθηγητής που τους κάλεσε και τι διδάσκεται στο πανεπιστήμιο που βρέθηκαν

 Μίλησαν για ειρήνη και αδελφοσύνη στο Πανεπιστήμιου εκείνου που «υποστηρίζει τη θανατική ποινή για "αποστάτες"»!!!




Του Μάνου Χατζηγιάννη

     Δυο εβδομάδες μετά το θεολογικό σεισμό που προκάλεσε η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο με την συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και την κοινή δήλωση με τον Κόπτη Πατριάρχη περί αναγνώρισης κοινού βαπτίσματος, αλλά και τις απίστευτες δηλώσεις του ποντίφικα πως “Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι αδέλφια” το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκαλύπτει σήμερα … πόσο αδέρφια είναι, δεδομένου πως ο ισλαμιστής καθηγητής που προσκάλεσε και τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες έχει ολόκληρο βίο και πολιτεία πίσω

Όταν λένε τα αυτονόητα, αλλά πράττουν τα ...αδιανόητα!


Οι αιρετικές κοινότητες δεν πρέπει να καλούνται «εκκλησίες»

3500-asociaciones01.jpg

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
   Θα βοηθήσουν όσοι από κακόδοξη αβρότητα καλούν τις αιρετικές κοινότητες "εκκλησίες", το πλήθος των αιρετικών κοινοτήτων, να επιστρέψει στην Μία Αγία Εκκλησία; Θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει "εκκλησίες" τις ποικίλες αιρετικές ομάδες και κοινότητες; [σ.σ.: Θὰ βοηθήσουν ὅσοι ἀπὸ κακόδοξη ἁβρότητα ἔχουν κοινωνία μὲ τοὺς Οἰκουμενιστές, νὰ ἐπιστρέψουν στὴν Ἐκκλησία; Ἂν ἡ κοινωνία αὐτὴ βοηθοῦσε, τότε γιατί οἱ Ἅγιοι διέκοπταν τὸ Μνημόσυνό τους; Γιατὶ ὁ Εὐαγγελιστὴς ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ: "καὶ χαίρειν αὐτοῖς ΜΗ λέγητε";].
    Αποτελεί μεγάλη εκτροπή από την Ορθόδοξη εκκλησιολογία, η αναφορά σε "εκκλησίες", εκτός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου δηλαδή Εκκλησίας. Οι αιρετικές κοινότητες είναι εκτός Εκκλησίας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καλούνται "εκκλησίες" από κακόδοξη αβρότητα.
   Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς αναφέρει: «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο μία, αλλά και μοναδική. Εν τω Κυρίω Ιησού δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πολλά σώματα, κατά τον ίδιον τρόπον δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εν αυτώ πολλές Εκκλησίες. Εν τω θεανθρωπίνω αυτού σώματι η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, όπως ο Θεάνθρωπος, ο Χριστός, είναι ένας και μοναδικός»* 
   Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης έγραφε ότι «οι διάφορες Ομολογίες διατηρούν γνώμες και διδασκαλίες συνήθως αντίθετες προς την θεία αλήθεια του Ευαγγελίου και την διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων, των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και των Αγίων Πατέρων».  
   Αποτελεί κακόδοξο ατόπημα η αναφορά σε "εκκλησίες", εκτός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου δηλαδή Εκκλησίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι που διεφύλαξε την αλήθεια της Πίστεως, καθότι «η αλήθεια εστί της Εκκλησίας και στύλος και εδραίωμα» (P.G. 90,93), κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Εκτός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, δηλαδή της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπάρχουν εκκλησίες. [σ.σ.: Καὶ ἀφοῦ κάνατε συντρίψατε τοὺς Οἰκουμενιστές μὲ τὰ κείμενα τῶν Ἁγίων, εἴπατε δηλαδὴ τὰ αὐτονόητα, τώρα συνεχίστε νὰ κάνετε τὰ ἀδιανόητα: νὰ κοινωνεῖτε μὲ αὐτοὺς ποὺ καταγγέλλετε!].


*Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς «Δογματική της Ορθοδόξου Εκκλησίας» (Αναδημοσίευση από τη γαλλική μετάφραση στον Ορθόδοξο Τύπο, 29/6/2007)

Η νέα "εκκλησία": Αρχιερείς και Ηγούμενοι μετά την αποδοχή της Κολυμπαρίου Συνόδου, ασχολούνται με παρασημοφορήσεις και διανομή "κοτόπουλων"!

 Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

               ΚΑΙ

 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!!



Η Ανώτατη τιμή της Ι.Μ. Καλαμαριάς στον Ηγούμενο Εφραίμ !

Ἄφθονο φωτογραφικὸ ὑλικό, μὲ τὸν πιστὸ λαὸ τῆς Καλαμαριᾶς μεγάλο ἀπων ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις.





κ. Ρεράκη, είσθε άξιος συγχαρητηρίων για τους αγώνες σας, αλλά μην περιμένετε από ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ αναξιόπιστο Αρχιεπίσκοπο και Σύνοδο ΒΟΗΘΕΙΑ!

Ηρακλής Ρεράκης



Ιστορική και εκκλησιαστική ευθύνη της Διοικήσεως της Εκκλησίας η διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα στα Θρησκευτικά.




Σχετική εικόνα

Πολλές φορές από αυτήν τη στήλη επισημάναμε την ευθύνη της Εκκλησίας ως προς τη διατήρηση στα ελληνικά σχολεία του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.
 Ωστόσο, είδαμε να δημοσιεύεται άρθρο στον ημερήσιο τύπο τις τελευταίες ημέρες, που δεν διαψεύστηκε από την πλευρά της Εκκλησίας, στο οποίο αναφέρονται  ορισμένες πληροφορίες εκ μέρους παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που, κατά τη γνώμη μας,  παρουσιάζει ουσιαστικές αντιφάσεις λόγων και έργων:
 Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι «οι δύο πλευρές παρουσιάζονται ικανοποιημένες, καθώς και η πλειονότητα των παρατηρήσεων της Εκκλησίας έγιναν δεκτές, ενώ δεν αλλοιώνεται η φιλοσοφία των νέων προγραμμάτων». Τι σημαίνει αυτό; Πώς είναι δυνατό αφενός να μην αλλοιώνεται η φιλοσοφία των νέων Προγραμμάτων που είναι: «Θρησκευτικά για όλους τους μαθητές», «γνώσεις για τις θρησκείες και από τις θρησκείες» και ταυτόχρονα να γίνονται δεκτές οι παρατηρήσεις  και ο απαράβατος όρος της Εκκλησίας  για «Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών»;  Από την πλευρά της ομάδας των εμπνευστών και συντακτών των νέων Προγραμμάτων, έχει προταθεί ως λύση το πλουραλιστικό μάθημα. Τι εννοούν όταν προτείνουν  να διδάσκεται ένα πλουραλιστικό μάθημα; Το είπε σε πρόσφατη εισήγησή του, σε διεξαχθείσα ημερίδα, ο νομικός της ομάδας συντακτών: Πρόκειται για ένα μάθημα«με όλες τις θρησκείες, και ο καθένας βρίσκει κάτι από τη θρησκεία του, και σε κάποια μεγαλύτερη έκταση (βρίσκεται) η επικρατούσα θρησκεία.

Έτσι, «δεν μπορεί εύκολα κάποιος να θεωρήσει ούτε ότι παραβιάζεται το άρθρο 2, ούτε ότι προσβάλλεται η θρησκευτική του ελευθερία». Τι περιεχόμενο έχει επομένως η «σύγκλιση» από την πλευρά της Εκκλησίας; Υποχώρησε, συμβιβάστηκε, συμφώνησε, υπέγραψε για να ισχύσουν στα σχολεία τα πλουραλιστικά και πολυθρησκειακά Προγράμματα; Το υπουργείο και το ΙΕΠ δεν έχουν πρόβλημα να ομιλούν για «σύγκλιση». Αυτή, άλλωστε, είναι συνήθως η γνώριμη πολιτική τακτική. Να διαλέγεται, να συμφωνεί, να ασκεί διπλωματία, να συμβιβάζεται, να υποχωρεί.
Η Εκκλησία, όμως, δεν μπορεί να υποχωρεί και να κάνει συγκλίσεις σε κάποια θέματα, όπως είναι το θέμα του ορθόδοξου χαρακτήρα της διδασκαλίας της. «Ορθή δόξα»

"Ηγάπησαν την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού"!

👍Ορθοδοξία” 

Τιμή Αγίου - μίμησις Αγίου!


13 Mαΐου.
Τιμούμε την μνήμη των Ιβηριτών οσιομαρτύρων που μαρτύρησαν επί πατριάρχου Βέκκου.

Ο αυτοκράτορας Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος,για να αποφύγει νέα εκστρατεία των σταυροφόρων εναντίον του Βυζαντίου, θέλησε να εξασφαλίσει την φιλία του πάπα.
Σύμμαχο στην προσπάθειά του είχε τον λατινόφρονα πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο, αφού περιόρισε τον ανθενωτικό πατριάρχη Ιωσήφ ο οποίος και εμπόδιζε τα σχέδιά του.
Για να εδραιωθεί η ένωση, εξόρισε, φυλάκισε και βασάνισε με πολλούς τρόπους τους ορθοδόξους ανθενωτικούς.
Πίεζε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητος ένωση, με τίμημα φυσικά την ορθοδοξία.
Κυρίως, όμως, πίεζε τους μοναχούς του Αγίου Όρους να δεχθούν την μνημόνευση του πάπα στη Θεία Λειτουργία.
Αυτοί, έστειλαν στον αυτοκράτορα ένα ομολογιακό κείμενο,όπου επεξηγούσαν γιατί επιβάλλεται η εκκλησιαστική απομάκρυνση απ' τους αιρετικούς,στηριζόμενοι πάνω στα λόγια των πατέρων της εκκλησίας.

Μεταξύ των άλλων έγραφαν:
“Ο γαρ αιρετικόν δεχόμενος, τοις αυτού υπόκειται εγκλήμασι”,
“Ο ακοινωνήτοις κοινωνών, ακοινώνητος εστιν, ως συγχέων τον Κανόνα της εκκλησίας”.
Ο αυτοκράτορας, βλέποντας την θέση τους, έστειλε στον Άθωνα απεσταλμένους του πατριάρχου, ώστε να γίνει συλλείτουργο με τους αγιορείτες και να μνημονευθεί ο πατριάρχης Βέκκος, γεγονός το οποίο θα αποδείκνυε την ταυτόχρονη αποδοχή των λατινικών αποκλίσεων του πατριάρχου.
Υπήρξαν κάποιοι που συλλειτούργησαν από φόβο(ι. μ. Μεγ. Λαύρας, ι. μ. Ξηροποτάμου). Στις ιερές μονές Ιβήρων, Βατοπεδίου, Ζωγράφου και στις Καρυές ομολόγησαν πίστη και θανατώθηκαν 74 μοναχοί.

Η πρό συνοδικής κρίσεως αποτείχιση την αγιορειτών οσιομαρτύρων, επιβεβαιώνει την σωστή τοποθέτηση των σημερινών, ελαχίστων, αγιορειτών που εκδιώχθησαν για το ορθόδοξο φρόνημά τους, αυτές τις μέρες απ' το άγιο Όρος.
Ζητούμε και απ' τους υπόλοιπους να παραμείνουν φύλακες της πίστης μας, τιμώντας τους Ιβηρίτες πατέρες που εορτάζουμε σήμερα, τους Βατοπεδινούς τους Ζωφραφίτες και τους Καρυώτες. Ας αποκτήσουμε την ανδρεία, το αδούλωτο φρόνημά τους  όπως και την κάθετη και απόλυτη θέση τους ως προς την μη εκκλησιαστική κοινωνία, όπλα στον σημερινό αγώνα κατά της αίρεσης του οικουμενισμού.

👍Ορθοδοξία” 

Ψήφισμα ιερέων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την Κυριακή αργία.


Ἡ Μητρόπολη Καλαβρύτων (ὅπως καὶ ἄλλες Μητροπόλεις) κάθε τόσο βγάζουν ψηφίσματα γιὰ διάφορα θέματα σημαντικὰ ἢ ἀσήμαντα.
Τὸ μόνο ποὺ δὲν κάνουν εἶναι νὰ βγάλουν ἕνα ψήφισμα κατὰ τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.
Γιὰ τοὺς ἱερεῖς τοῦ Αἰγίου καὶ τὸ Μητροπολίτη εἶναι σημαντικὸ νὰ παίρνουν θέση γιὰ κάτι ποὺ ἀποτελεῖ κυρίως ἁρμοδιότητα τῆς Πολιτείας -καὶ δὲν τοὺς κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ- ἀλλὰ εἶναι ἀσήμαντο νὰ διαμαρτυρηθοῦν γιὰ τὴν ἐκ τῶν ἔσω διάλυση τῆς Πίστεως, διὰ τῆς Παναιρέσεως!
Ἀποδεικνύονται ἄλλη μιὰ φορὰ ὑπάλληλοι στὴν ὑπηρεσία τῆς φτηνῆς ἐπιδίωξης ἐντυπωσιασμοῦ ποὺ ἐκπορεύεται ἀπὸ τὸν Δεσπότη τοῦ Αἰγίου, παρὰ διάκονοι τῶν πιστῶν ποὺ διαβρώνονται ἀπὸ τὴν Παναίρεση καὶ ὑπηρέτες τοῦ ὑβριζομένου Δεσπότη Κυρίου, τοῦ ὁποίου τὴν Μία, Ἁγία, Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία ἐξισώνουν οἱ Οἰκουμενιστὲς μὲ τὶς αἱρέσεις καὶ τὶς ἄλλες δαιμονικὲς θρησκεῖες!

 Σύναξη ιερέων Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ψήφισμα για την Κυριακή αργία


43/2017                                                                  10η Μαΐου 2017

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Την Τετάρτη 10η Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Επαρχίας της Αιγιαλείας, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Αφού οι ιερείς ενημερώθηκαν από την Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο για το θέμα της καταργήσεως της αργίας για τριάντα Κυριακές του έτους σε σύνολο πεντήκοντα, βάσει του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου, με προοπτική ασφαλώς την ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας στο άμεσο μέλλον, αποφάσισαν να εκφράσουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους με το ψήφισμα που ακολουθεί.
Στο τέλος της συνάξεως οι ιερείς επιφυλάχθηκαν και για άλλες δυναμικές παρεμβάσεις και ενέργειες.
****************

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συναχθήκαμε σήμερα Τετάρτη 10η Μαΐου 2017, στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως  οι κληρικοί της  Επαρχίας της Αιγιαλείας, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και αποφασίσαμε τα κάτωθι: