Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ BAlΩN: "Ευλογημένος ο Ερχόμενος"



ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ BAlΩN

"Ευλογημένος ο Ερχόμενος"

   Εκείνος που έχει θρόνο τον ουρανό και υποπόδιο τη γη, ο γυιός του Θεού και ο Λόγος του ο συναΐδιος, σήμερα τα­πεινώθηκε και ήρθε στη Βηθανία απάνω σ' ένα που­λάρι. Και τα παιδιά των Εβραίων τον υποδεχθήκανε φωνάζοντας: «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, ο βασιλιάς του Ισραήλ».
   Οι πολέμαρχοι του κόσμου, σαν τελειώνανε τον πόλεμο και βάζανε κάτω τους οχ­τρούς τους, γυρίζανε δοξασμένοι και καθί­ζανε απάνω σε χρυσά αμάξια για να μπούνε στην πολιτεία τους. Μπροστά πηγαίνανε οι σάλπιγγες κι οι σημαίες κ' οι αντρειωμένοι στρατηγοί και πλήθος στρατιώτες σκεπα­σμένοι με σίδερα άγρια και βαστώντας φονικά άρματα γύρω σ' ένα αμάξι φορτωμένο με λογής λογής αρματωσιές και σπαθιά και κοντάρια παρμένα από το νικημένο έθνος.

Τί απέγινε ο Λάζαρος μετά το θαύμα της εγέρσεώς του;

Όλοι γνωρίζουμε το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου, όμως πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λάζαρος μετά από αυτό; Πώς έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, πού και πότε τελικά πέθανε;

Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρία, με τις οποίες ζούσε στη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ιερουσαλήμ.
Όπως ήταν φυσικό, το θαύμα της εγέρσεως του Λαζάρου εξέγειρε τους Ιουδαίους και «εβουλεύσαντο οι αρχιερείς, ίνα και τον Λάζαρον αποκτείνωσιν» (Ιω. ιβ΄ 9-11), καθότι ήταν το ζωντανό τεκμήριο του θαύματος. Ετσι ο Άγιος διωκόμενος από τους

Δεσμώτες της οικουμενιστικής πλάνης


katanixis.gr: Ο παπικός Νούντσιος κατά την επίσκεψή του στον Μητροπολίτη Ρόδου, αποκάλεσε Εκκλησίες (με την ιστορική τους ονομασία άραγε;) εκείνες των διαφορετικών δογμάτων! Έπειτα έκανε λόγο για συνεργασία μεταξύ τους, υπό την ανάγκη αντιμετώπισης του υλιστικού λαϊκισμού και τον κίνδυνο στέρησης της γνήσιας πίστης για τον σύγχρονο άνθρωπο! Εννοείται πως ο Μητροπολίτης Ρόδου συμφωνεί 100%, ούτε λόγος. Αντιλαμβάνεται έτσι ο καλοπροαίρετος αναγνώστης τον

ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ - ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ.wmv

Με αφορμή το σχολιασμό των ομιλιών π. Θεοδώρου και Σεραφείμ Ζήση

        
Περί «ευσεβών» Επισκόπων


Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.
Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον διάλογο που δημιουργήθηκε με αφορμή την  ανοιχτή επιστολή προς τους π. Θεόδωρο και Σεραφείμ Ζήση (ἐδῶ), καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν, ιδίως του π. Σεραφείμ. Σε αυτά μιλάει ο π. Σεραφείμ για την ύπαρξη ακόμα «ευσεβών» Επισκόπων σύμφωνα με τον άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη και αναφέρει ότι ετοιμάζει μία μελέτη προς διευκρίνηση των λόγων των δικών του και του πατέρα του.
Επειδή θέλουμε να συνεισφέρουμε στην απομάκρυνση κάθε παρεξηγήσεως παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει –κατά το λαϊκό «μία φωτογραφία χίλιες λέξεις»– ότι ανάλογα με τα λόγια των δύο πατέρων στο βίντεο περί μνημόνευσης αιρετικού Επισκόπου, οι υποτιθέμενοι «ευσεβείς» Επίσκοποι κάθε άλλο παρά ευσεβείς είναι, μιας και συλλειτουργούν απροκάλυπτα με φανερούς Οικουμενιστές. Αντιθέτως κρατούν τον θρόνο τους με νύχια και με δόντια εις βάρος της πίστης μας και της ανάγκης του λαού του Θεού.
Οι φωτογραφίες είναι όλες από το 2017 μέχρι σήμερα, μετά δηλ. το Κολυμπάρι. Μερικές έχουν και τα διευκρινιστικά σχόλια επειδή κάποιοι Αρχιερείς είναι άγνωστοι ή επειδή είναι χτυπητή περίπτωση Οικουμενιστών. Άλλες είναι χωρίς σχόλια μιας και μιλούν από μόνες τους.
Παράκλησι· ο π. Σεραφείμ να τις λάβει υπόψη στην μελέτη του, γιατί δεν μπορεί να τις αγνοήσει, ούτε να θεωρεί ότι εμείς δεν τις ξέρουμε. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα πάμπολλες τέτοιες αποδείξεις.




Ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος την Κυριακή 13 Νοεμβρίου σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ιάσιο, στο οποίο συλλειτούργησαν οι: Μολδαβίας κ. Θεοφάνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης της Μητροπόλεως του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Γερμανία κ. Σεραφείμ, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λουγκουζάνου κ. Παΐσιος.

     Ο Ναυπάκτου με τον Ισπανίας/Πορτογαλίας Πολύκαρπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Ιούλιο του 2017

    Ο Οικουμενιστής Ισπανίας/Πορτογαλίας Πολύκαρπος ευλογεί το ποίμνιο του Ναυπάκτου!

    Ο Κυθήρων Σεραφείμ με τον Αιτωλίας Κοσμά και τον Καλαμαριάς Ιουστίνο

    Ο Αιτωλίας Κοσμάς με τον Ιωαννίνων Μάξιμο τον Ιανουάριο του 2018

   Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με τον Σιδηροκάστρου Μακάριο, τον Ανδίδων Χριστοφόρο και τον Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα

    Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, προεξάρχοντος του Σύρου Δωροθέου Β΄ με Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Μαρωνείας Παντελεήμονος, Θερμών Δημητρίου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, Επισκόπων από τις Εκκλησίες Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας το 2017


   12 Νοεμβρίου 2017· ο Νέας Σμύρνης Συμεών συγχορο-στατούντων των Μητροπολιτών Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, Τανάγρας Πολυκάρπου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσοστόμου

  Γιὰ τὸ τέλος φυλάξαμε τον Ουκρανίας Ονούφριο, που συλλειτούργησε το 2017 στη Μόσχα με όλους τους αιρετικούς Οικουμενιστές επισκόπους και πατριάρχες.


    Δεν πιστεύουμε να τα αρνηθούν οι σεβαστοί Πατέρες. Αν αγαπούν, όπως λένε και θέλουμε να πιστεύουμε, την αλήθεια ας την πουν ξεκάθαρα επιτέλους.
Δ.Π.

Σάββατο του Λαζάρου: Στιχηρά αίνων Aνάστασις και ζωή

Σάββατο του Λαζάρου

      Συναξάρι Τριωδίου

    Την ημέρα αυτή, Σάββατο προ των Βαΐων, εορτάζουμε την ανάσταση του αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.
      Ο Λάζαρος ήταν Εβραίος, φαρισαίος και, όπως κάπου αναφέρεται, γιος του φαρισαίου Σίμωνα. Καταγόταν από το χωριό Βηθανία και έγινε και αυτός φίλος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Καθώς δηλαδή ο Χριστός συζητούσε συνεχώς με τον Σίμωνα –γιατί και αυτός πίστευε στην ανάσταση των νεκρών– και συχνά πήγαινε στο σπίτι του, ο Λάζαρος έγινε γνήσιος φίλος του Χριστού, και όχι μόνο αυτός, αλλά και οι δύο αδελφές του, η Μάρθα και η Μαρία.
Όταν πλησίαζε το σωτήριο Πάθος, επειδή ήταν ανάγκη να βεβαιωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το μυστήριο της Αναστάσεως, ο Χριστός βρισκόταν στην περιοχή πέρα από τον Ιορδάνη, αφού πρώτα ανέστησε την κόρη του Ιάειρου και τον γιο της χήρας. Και τότε ο φίλος του Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε.
Ο Ιησούς λοιπόν, αν και δεν ήταν εκεί, είπε στους μαθητές του: «Ο