Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Τραγικές αποκαλύψεις, Αδαμάντιου Τσακίρογλου

Αδαμάντιος Τσακίρογλου

Αγαπητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, απευθύνομαι σε εσάς, στον χριστοφόρο λαό, εγγυητή και φρουρό της Ορθοδόξου πίστεως, γιατί δυστυχώς οι έρευνές μου αποκαλύπτουν ότι το βάθος της πτώσεως αυτών που ετάχθησαν να ορθοτομούν την αλήθεια του Χριστού είναι απύθμενο.
Όπως θα δείτε παρακάτω συμβαίνουν πράγματα πίσω από την πλάτη των πιστών, που μόνο σε σενάρια συνωμοσιολογίας ταιριάζουν.
Ακολουθεί η μετάφραση του κειμένου.

Οικουμένη -Ο Πάπας και ο ορθόδοξος Πατριάρχης θέλουν να ξεπεράσουν το σχίσμα των εκκλησιών.
    Έντυπο άρθρο από τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό στις 30.11.2014 (Ökumene - Papst und orthodoxer Patriarch wollen Kirchenspaltung überwinden ἐδῶ).

    Από την ενθρόνιση του τωρινού Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι προσπάθειες ενώσεως έλαβαν νέα δυναμική, λέει ο πάτερ Δοσίθεος (εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριαρχείου):
    «Στον καιρό του Βαρθολομαίου και του Πάπα Ιωάννη Παύλου όπως και του γερμανού Πάπα, έλαβε η όλη υπόθεση ένα επιστημονικό θεμέλιο. Αυτό σημαίνει, ότι τώρα διεξάγουμε έναν διάλογο αξιών και θέλουμε να ξέρουμε, τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει ...για να ενισχύσουμε τα θετικά και να αποδυναμώσουμε τα αρνητικά»...

Το Σύμβολο της Πίστεως ενώνει όλους τους Χριστιανούς
...Οι δύο εκκλησίες επιθυμούν να επιστρέψουν στις κοινές τους ρίζες, στην Νίκαια, σήμερα Ιτζνικ, με μία νέα Οικουμενική Σύνοδο στο έτος 2025 ακριβώς 1700 χρόνια μετά την πρώτη οικουμενική σύνοδο. «Μία ανάλογη πρόταση του Πατριάρχη ελήφθη με ικανοποίηση από το Βατικανό», λέει ο πάτερ Δοσίθεος..., τότε θα έχουμε την ωραία δυνατότητα πάλι μαζί να γιορτάσουμε κάτι οικουμενικό το οποίο στο περιεχόμενό του έχει σχέση με την μελλοντική επανένωση των μεγάλων εκκλησιών.

Αληθεύει;

Πωλήθηκε Ορθόδοξος Ι. Ναός στο Bielefeld Γερμανίας για να γίνει χώρος εστίασης;


"Πώς και γιατί επέτρεψε η Ι.Μ. Γερμανίας τη βεβήλωση; Επισυνάπτω φωτογραφία."

"Εξηγείστε και σε εμάς τους ηλίθιους, πώς και γιατί πωλήθηκε ελληνικός ορθόδοξος ναός στο Bielefeld έναντι ενός μόνο ευρώ, τουλάχιστον στα χαρτιά, για να γίνει χώρος εστίασης και χοροπηδήματος. Το πράγμα δεν το αφήνω έτσι και θα το δημοσιεύω παντού. Με ενοχλεί αφάνταστα. Θέλω απάντηση."

Σχόλιο Κατάνυξης: Η Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας οφείλει να ενημερώσει με στοιχεία τον πιστό λαό του Θεού. Η σιωπή της σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι απαράδεκτη στάση και κινδυνεύει να εκληφθεί η αδικαιολόγητη σιωπή ως ενοχή. 

Η αιρετική θέση που 100 χρόνια πολεμούν οι Ορθόδοξοι, τίθεται ως η ...βάση στην Πανορθόδοξη Σύνοδο!


Η ανθρωπογεωγραφία της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη

Της Μαρίας Αντωνιάδου "tovima"

Περισσότεροι από 400 Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη τον Ιούνιο για την Πανορθόδοξη Σύνοδο,
την πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1053. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η παρουσία ως παρατηρητών εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Αξίζει να σημειωθεί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου θα προηγηθούν δύο ειδικές συνεδριάσεις και ενδέχεται να χρειαστεί και ειδική Σύναξη των Προκαθημένων με στόχο την σύνταξη του μηνύματος που θα αποσταλεί σε όλους τους Ορθοδόξους και τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο.

Το επίσημο ανακοινωθέν της Σύναξης των Προκαθημένων στην Γενεύη που, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, απ΄ όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, δηλώνει την ενότητα πίστεως και της προσήλωσης των Πατριαρχών και Αρχιεπίσκοπων στη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Και ήδη άρχισαν οι οργανωτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Κανονισμό ο οποίος ψηφίστηκε στην Γενεύη, στην Σύνοδο θα συμμετάσχουν:
- Οι Προκαθήμενοι των 14 Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών (των Πατριαρχείων: Κωνσταντινούπολεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Μόσχας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου, Σόφιας, και Γεωργίας και των Αρχιεπισκοπών: Κύπρου, Αθηνών, Πολωνίας, Αλβανίας και Τσεχίας).
- Είκοσι τρεις αρχιερείς από κάθε Αυτοκέφαλη Εκκλησία. Από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ωκεανία την Ευρώπη και την Ασία. Για όσες Εκκλησίες διαθέτουν λιγότερους από 23 αρχιερείς στην Σύνοδο τους όπως η Αλβανία, η Τσεχία και η Κύπρος έχει γίνει ειδική πρόβλεψη. Και ο συνολικός αριθμός των αρχιερέων μ αυτό τον τρόπο αναμένεται να φτάσει τους 250.
- Εξι μέλη κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί από τις 14 Ορθόδοξες Εκκλησίες, δηλαδή 84 στελέχη των Εκκλησιών.
- Τρία βοηθητικά στελέχη από όλες της Ορθόδοξες Εκκλησίες, δηλαδή, 42 άτομα.
- Οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων θα φτάσουν τα 390 άτομα ενώ κατά την έναρξη αλλά και την λήξη θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής και της Αγγλικανικής Εκκλησίας,

Ημέρες των αγώνων του αγ. Γρηγορίου Παλαμά με τον αιρετικό Πατριάρχη Καλέκα! Αυτή είναι η νέα Εκκλησία σας, με την οποία κοινωνείτε!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΑΚΡΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ:


Τό Φανάρι διατάσσει
ὑποταγή ὅλων τῶν Ὀρθόδοξων Ναῶν
στούς Παπικούς στήν Πάτμο!!! 


Του Νίκου Μελιανού www.patmostimes.gr

Με έντονο τρόπο, πατερναλιστικό, αλλά και μακιαβελικό ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά υποταγή και υποχρέωση, απεστάλη σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, επιστολή προς την Ιερά Μονή Πάτμου, με την οποία διατάσσει ηγούμενο και μοναχούς να παραχωρούν όχι ένα συγκεκριμένο ναό, αλλά γενικά ναούς στους Καθολικούς όσες φορές αυτό τους ζητηθεί.

Σύντομα ρεπορτάζ
http://www.patmostimes.gr
Πηγή: http://ellasnafs.blogspot.gr/2016/01/blog-post_511.html


Αὐτὴ εἶναι ἡ νέα Εκκλησία τοῦ σύγχρονου Καλέκα και τοῦ νεοφανοῦς αἱρετικοῦ Ζηζιούλα, ὅπως τὴν περιγράφει ἐπακριβῶς ὁ ἱερὸς Ἰωσήφ! 

Διαβάστε, πῶς ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται

Ὅταν ὁ πατριάρχης Καλέκας ἀφόρισε τὸν ἅγιο Γρηγόριο Παλαμᾶ καὶ τοὺς ἄλλους ὁμολογητὲς (1344 μ.Χ.), ὁ μαθητής του ἱερὸς Ἰωσήφ Καλόθετος ἔγραφε: «Ποιά εἶναι ἡ Ἐκκλησία» ποὺ μᾶς «ἔχει ἀποδιώξει; Ἡ τῶν Ἀποστόλων; Μὰ ἐμεῖς ὅμως εἴμαστε ὑποστηρικταὶ τῆς (Ἐκκλησίας τῶν Ἀποστόλων) καὶ συμφωνοῦμε μαζί της… Ἑπομένως δὲν μᾶς ἔχει ἀποβάλει ἡ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία…, ἀλλὰ ἡ καινοφανὴς Ἐκκλησία καὶ τὰ παράδοξα δόγματα ποὺ αὐτὸς συνέστησε» (σ.σ. ὁ Καλέκας τότε, καὶ ὁ κ. Βαρθολομαῖος σήμερα). «Ἀφοῦ λοιπὸν ἔγινες ἐργαστήριον κάθε ψεύδους, κάθε συκοφαντίας, ὁποιουδήποτε φαύλου πράγματος, πάσης ἀδικίας, καπηλείας, …ἔπειτα “χειροτονεῖς” καὶ τὸν ἑαυτό σου Ἐκκλησία; Δὲν γνωρίζεις φαίνεται, ὅτι καὶ οἱ Νεστόριος καὶ Μακεδόνιος πιθανῶς νὰ ἰσχυρίσθησαν αὐτὸ ποὺ καὶ ἐσὺ τώρα ἰσχυρίζεσαι, διότι καὶ αὐτοὶ εἶχαν τὸν ἴδιο θρόνο μὲ σένα (σ.σ. καὶ τὸν κ. Βαρθολομαῖο σήμερα).
»Γιατί (λοιπὸν ὑποστηρίζεις ὅτι) εἶσαι Ἐκκλησία;... (σ.σ. ἀπευθύνεται στὸν Καλέκα καὶ τὴν ὁμάδα του). Ἀπὸ τὸ ὅτι δὲν κάνεις διάκριση μεταξὺ τῶν ἀνιέρων καὶ τῶν ἁγίων; Ἀπὸ ὅτι ἐπιτρέπεις τὴν εἴσοδο τοῦ ἱεροῦ σὲ ὅλους τους μολυσμένους καὶ βέβηλους; (σ.σ. καὶ σύ, κ. Βαρθολομαῖε, ἐπιτρέπεις τὴν εἴσοδο τοῦ Πάπα στὴν Ἐκκλησία καὶ “συλλειτουργεῖς” μαζί του. Διατάσσεις νὰ δοθοῦν Ἱ. Ναοὶ στοὺς βέβηλους;)... Ἀπὸ τὸ ὅτι γέμισες τὴν Ἐκκλησία μὲ ὅλες τὶς αἱρέσεις; ...ἢ ἀπὸ τὸ ὅτι πωλεῖς τὴν εὐσέβειαν τὴν δικήν σου καὶ τῶν Ἐπισκόπων σου καὶ ὅσων σὲ ἀκολουθοῦν, γιὰ τοὺς ὁποίους καὶ καυχᾶσαι ὅτι ἀποτελοῦν καὶ Ἐκκλησία;"
Γιὰ ὅλα αὐτὰ ὁ ἱερὸς Ἰωσὴφ συνιστοῦσε: “Ἀποκοπτέον ἡμᾶς τῆς ἐκείνου κοινωνίας”. Προσέθετε δὲ ὅτι χρειάζονται πηγὲς δακρύων γιὰ νὰ κλαύση κανεὶς τὸ “συντριμμα” τῆς Ἐκκλησίας· τὶς σφαγὲς –ὄχι τῶν σωμάτων– ἀλλὰ τῶν ψυχῶν καὶ τὴν καινοτομία τῆς πίστεως» (Ἱ. Μ. Γρηγορίου «Ἁγ. Ὄρους», «Οἱ ἀγῶνες τῶν μοναχῶν..., ὅπ. παρ., σελ. 274-275).


Καὶ ΣΧΟΛΙΟ ἀπὸ ἱστολόγιο "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ":
Ήρθε η ώρα ο ηγούμενος του ιστορικού μοναστηριού και οι μοναχοί του να πούνε το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕΑν ο "Σουλτάνος", ο "Πάπας" της Ορθοδοξίας,  επιθυμεί να αναβιώσουν στιγμές όπως στο Άγιο Όρος όταν οι Παπικοί έσφαζαν όσους δεν συλλειτουργούσαν μαζί τους και οι αγωνιστές μοναχοί καταλάμβαναν τους πύργους των μοναστηριών για να μην παραδοθούν, ήρθε η ώρα να γράψουμε την δική μας εκκλησιαστική ιστορία.
Καλούμε τον ηγούμενο, τους μοναχούς και όλο το λαό της Πάτμου να υψώσουν το ανάστημα τους στους προδότες της πίστης (που είναι ηλίου φαεινότερο για ποιον δουλεύουν). Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε στο πλευρό τους.
Ήρθε η ώρα ο κάθε πιστός και κάθε ιστολόγιο να πάρει θέση.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ από τους Οικουμενιστές και δίνουν το δικαίωμα στους Παλαιοημερολογίτες να δικαιολογούν το σχίσμα τους! (Κι αυτά πριν την ...Μεγάλη Σύνοδο! ).

 Η διαφορά της επίσημης από την γνησία Ορθοδοξία μέσα από λίγες εικόνες


ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Η διαφορά της επίσημης (ή "κανονικής") Ορθοδοξίας από την γνησία (ή "σχισματική"), είναι πως η πρώτη περιλαμβάνει και παπικούς, προτεστάντες, ψευτοπαπάδες και παπαδίνες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Περιλαμβάνει δηλαδή ακόμη και αυτούς που έχουν άλλη δόξα, εκτός από την ορθή. Γι' αυτό και η επίσημη Ορθοδοξία δεν μπορεί να είναι γνησία Ορθοδοξία... 
 http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2016/01/blog-post_31.html

Όταν οι "καλοί" Ποιμένες διαμαρτύρονται, αλλά συμφύρονται, συστεγάζονται και κοινωνούν με κακοδιδάσκαλους και αιρετικούς: Τότε η νέα Οικουμενιστική Εκκλησία είναι εδώ

 Πρωτοπρ. Διονύσιου Τάτση Ὅταν 

τὸ φῶς τοῦ

Χριστοῦ

γίνεται σκότος

τοῦ ∆ιαβόλου


        «ΥΜΕΙΣ ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσµου» (Ματθ. ε΄ 14).
    Ὁ λόγος αὐτὸς τοῦ Χριστοῦ πρωτίστως ἀναφέρεται στοὺς κληρικούς, οἱ ὁποῖοι πρέπει νὰ ἔχουν πνευµατικὴ εὐαισθησία καὶ σταθερὴ ἐπιθυµία νὰ βοηθοῦν τοὺς ἀνθρώπους, γιὰ νὰ στραφοῦν στὸν Θεὸ καὶ νὰ τηροῦν τὶς ἐντολές.
   Πολλοὶ κληρικοὶ ὅµως δὲν συµφωνοῦν µὲ αὐτό. Ἰσχυρίζονται ὅτι πρέπει νὰ στηρίζεται ὁ κληρικὸς καὶ στὰ δεδοµένα τῆς ἐπιστήµης καὶ νὰ δίνει νέες ἑρµηνεῖες τῶν ἐντολῶν τοῦ Θεοῦ ἢ καὶ νὰ τὶς καταργεῖ, ἀφοῦ πιὰ ζοῦµε σὲ νέα ἐποχὴ καὶ οἱ ἄνθρωποι ἀρνοῦνται τὴν ἠθικὴ ζωὴ καὶ ἐπιλέγουν τὶς σαρκικὲς ἡδονές.
    Οἱ συγκεκριµένοι νεωτεριστὲς κληρικοὶ εἶναι ἐπιστήµονες διαφόρων εἰδικοτήτων καὶ τὴν Ἐκκλησία τὴν βλέπουν ὡς ἕνα παραδοσιακὸ χῶρο, ποὺ πρέπει νὰ ἐκσυγχρονιστεῖ, µὲ ὁδηγὸ πάντα τὴν κοσµικὴ σοφία τῆς ἐπιστήµης καὶ ἰδιαίτερα τῆς ψυχολογίας, τῆς ψυχιατρικῆς κ.λπ.

      Αὐτὸ τὸ βλέπουµε σὲ πολλὲς περιπτώσεις. Ἰδιαίτερα µᾶς ἐντυπωσιάζει ἀρνητικὰ ἡ προσπάθειά τους νὰ δικαιολογήσουν τὶς προγαµιαῖες σχέσεις, ἀλλὰ καὶ τὴν ὁµοφυλοφιλία, τὴν ὁποία θεωροῦν ἀθώα ἀδυναµία µερικῶν ἀξιοσυµπάθητων ἀνθρώπων!

Διόρθωση καί σωτηρία του αρχιτελώνη Ζακχαίου

γιος

Γρηγόριος  Παλαμς

(ΙΕ΄ Λουκ)

Διόρθωση καί σωτηρία το ρχιτελώνη Ζακχαου

  1. Πρωτύτερα πήραμε φορμ π τς διηγήσεις το εαγγελιστο Λουκ
περ τς άσεως τν λεπρν κα τυφλν κατ τ σμα γι τν πνευματικ μιλία
πρς τν γάπη σαςΣήμερα θέμα θ χωμε τν κατ τν ψυχ τυφλ Ζακχαο
πού κατοικοσε στν εριχ κα τν ναβλεψή του κατατήν.

Εναι δ μεγάλο τ σχετικ μ ατν θαμα κα χι μικρότερο π τ σχετικ μκείνουςΔιότι κα ατς εχε σκοτεινούς τους σωτερικος φθαλμος τς καρδις, πως  τυφλς κενος εχε σκοτεινούς τους φθαλμος τς ξω π τ πρόσωπο μορφς· φο οτε ατς δν μποροσε κατ τ διγησι ν δ τν ησοπαλλάχθηκε δ κα ατς π τ σκότος το νο μ μόνο τ λόγο κείνου πού κα στν ρχ το κόσμου μ μόνο τ λόγο συνέστησε τ φς κα κατηύγασε λη τν ασθητ κτίσι. πως δηλαδ τότε, πρν ν επ  Θεός, «ς γίνη φς, κι' γινε φς», πρχε σκότος πάνω π τν βυσσο, τσι κα τώρα, πρν ν επ πρς τν Ζακχαο τι «σήμερα πρέπει ν μείνω στν οκο σου», τ δειν σκότος τς φιλαργυρίας ταν καθισμένο πάνω στν ψυχ τούτου, ν  διάνοιά του ταν πωσδήποτε παραχωμένη μαζ μ τ χρυσ σ σκοτεινος τόπους, που θησαυρίζεται π τος φιλαργύρους  χρυσς κα ργυρος.

2. ς δομε λοιπν τ σχετικ μ ατν κατ τ διήγησι«κενο τν καιρ  ησος φο εσλθε διερχόταν τν εριχώ. Ποιν κενο καιρό; ταν καθάρισε τος λεπρούς, ταν φώτισε τος τυφλούς, ταν δι τς σχετικ πρς ατος φήμης μαζ μ πολλος λλους προσείλκυσε κα τν Ζακχαο πρς τν πόθο τς θέας του. «φο λοιπν εσλθε  ησος διερχόταν τν εριχ»· χι δ μόνο τν εριχώ, λλ κα τν ουδαία διερχόταν  Κύριος, κα τ Γαλιλαία

Ο Επίσκοπος Αχρίδος Νικόλαος, για την Ένωση των «εκκλησιών»

Ὁ ἐπίσκοπος Ἀχρίδος Νικόλαος, ἀπευθυνόμενος στοὺς  ὑπέρμαχους τῆς ἕνωσης τῶν «ἐκκλησιῶν» καὶ στὸν τρόπο, ποὺ χρησιμοποιοῦν γιὰ νὰ τὴν πετύχουν, ἔλεγε τὰ ἑξῆς:

 SV NIKOLAJ VELIMIROVIC

     «Ὅλοι θέλουμε νὰ δώσει ὁ Θεὸς ἑνότητα πίστεως στὸν κόσμο. Μὰ ἐσεῖς τὰ μπερδεύετε τὰ πράγματα. Ἄλλο ἡ συμφιλίωση τῶν ἀνθρώπων καὶ ἄλλο ἡ συμφιλίωση τῶν θρησκειῶν. Ὁ Χριστιανισμὸς ἐπιβάλλει ν᾽ ἀγαπᾶμε μὲ ὅλη μας τὴν καρδιὰ τοὺς πάντες, ὅποια πίστη καὶ ἂν ἔχουν! Συγχρόνως ὅμως μᾶς διατάζει νὰ κρατᾶμε ἀλώβητη τὴν πίστη μας καὶ τὰ δόγματά της.
       Σὰν χριστιανοὶ πρέπει νὰ ἐλεεῖτε ὅλο τὸν κόσμο, ὅλους τοὺς ἀνθρώπους! Ἀκόμη καὶ τὴ ζωή σας νὰ δώσετε γι᾽ αὐτούς. Ἀλλὰ τὶς ἀλήθειες τοῦ Χριστοῦ δὲν ἔχετε τὸ δικαίωμα νὰ τὶς θίξετε. Γιατὶ δὲν εἶναι δικές σας. Ἡ πίστη τοῦ Χριστοῦ δὲν εἶναι ἰδιοκτησία μας νὰ τὴν κάνουμε ὅ,τι θέλουμε».