Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αφιερωμένο σε εκείνες τις Ορθόδοξες αδελφότητες που επιμένουν "να τα έχουν καλά" με όλους και δεν αντιδρούν στα Οικουμενιστικά ολισθήματα και τις διώξεις αντι-Οικουμενιστών κληρικών.

Το τηλεοπτικό εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, έσκυψε οριστικά το κεφάλι στον Οικουμενισμό.

"ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατὸν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς" (κατά Ματθαίον, κεφ 24, στίχ 24)


Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται ότι κάποτε -πχ επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ -οι περισσότεροι μητροπολίτες πολεμούσαν τις Ορθόδοξες αδελφότητες (Σταυρός, Ζωή, Σωτήρ κλπ).
Αφού οι "δεσποτάδες" δεν έκαναν πνευματικό έργο και γέμιζε η εκκλησία με "επαγγελματίες" παπάδες και "επαγγελματίες" διαδόχους τους που αρκούνταν στο να τελούν τα μυστήρια,
ήταν αυτονόητο να φθονούν το πνευματικό έργο των "παρεκκλησιαστικών", όπως προσβλητικά τους ονόμαζαν.




Οι καιροί αλλάζουν και όπως φαίνεται ο Οικουμενισμός  βρήκε έναν πιο έξυπνο τρόπο να "αλώσει" τις Ορθόδοξες χριστιανικές αδελφότητες. Πλέον οι μητροπολίτες τις επισκέπτονται στις εγκαταστάσεις τους και έτσι στήνουν "συμμαχίες" και εξασφαλίζουν την "σιωπή" τους. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι όποιο ατόπημα και να κάνει ο μητροπολίτης -ή ο Πατριάρχης-, οι αδελφότητες "θα κάνουν υπακοή", θα σιωπήσουν. Λόγω των καλών "δημοσίων σχέσεων" με τον μητροπολίτη και τον Πατριάρχη, ξέρουν ότι δεν θα τολμήσουν ξανά, να αμφισβητήσουν το επισκοπικό ή πατριαρχικό "αλάθητο". Πολύ περισσότερο, δεν θα τολμήσουν να αντιδράσουν.
Γι αυτό, ενώ βλέπουμε προκλήσεις πολύ μεγαλύτερες από όσα συνέβαιναν επί Πατριάρχου Αθηναγόρα,  ακόμη και οι αφοσιωμένοι-αφιερωμένοι εργάτες του ευαγγελίου, ακόμη και οι μοναχοί-ες, αποδέχονται τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.
Επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Πως να αντιδράσει στον Οικουμενισμό και στις συμπροσευχές με τον Πάπα η ηγουμένη της μονής;;;  Οπότε, περιορίζεται στο να κρατάει το κατσίο και τον θυμιάζει .. Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε ηγουμένη που τιμήθηκε με κονκάρδα-παράσημο από γειτνιάζοντα μητροπολίτη (δείτε εδώ).


Το 4Ε λογοκρίνει τον αντιΟικουμενιστικό λόγο 
Και επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, θυμάστε κάτι παράξενα αντι-Οικουμενιστικά "κοψίματα" σε τηλεοπτικές καλύψεις του 4Ε;  Στο 3ετές μνημόσυνο του επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, κόπηκε τμήμα από τον αντι-Οικουμενιστικό λόγο του μητροπολίτη Γόρτυνος καθώς και οι αντιδράσεις των πιστών στο ψέμα του μητροπολίτη Προικοννήσου, ότι τάχα ζήτησε συγνώμη ο μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης για την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα, (δείτε σχετικά εδώ, εδώ και  εδώ).
Τελικά, τίποτε δεν γίνεται τυχαία. 
"Πάνε το συντομότερο να λειτουργήσουν Φράγκοι και Ορθόδοξοι μαζί ..." "Όσο καιρό είμαι εγώ επίσκοπος, ΕΔΩ ΔΕΝ θα πατήσει φραγκόπαπας" , + επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
(Στο παρελθόν αναφερθήκαμε σε 3 περιπτώσεις λογοκρισίας αντιΟικουμενιστικού λόγου από το 4Ε, εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/04/4.html ). Αλλά στο 4Ε, δεν συγκινούνται!



το 4Ε στην υπηρεσία των μητροπολιτών ;
Οι μητροπολίτες διαθέτουν άφθονα χρήματα (να ναι καλά τα παγκάρια των εκκλησιών που τους εφοδιάζουν κάθε μήνα με άφθονο "ρευστό"). Συνεπώς μπορούν να αναθέτουν στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων -όπως και στο 4Ε- να καλύπτουν ή να προβάλουν τις κοσμικές "εκδηλώσεις" τους (αρχιερατικούς εσπερινούς, αρχιερατικές λειτουργίες,  πολυαρχιερατικά συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές μητροπολιτών κλπ), πάντα με το αζημίωτο..Οι εκδηλώσεις προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται όλο το 24ωρο, ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες, ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει.


Όμως το 4Ε ΔΕΝ προβάλει τις διαμαρτυρίες ενάντια στο gay pride
Ας θυμηθούμε και τις 2 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  Ορθοδόξων Αδελφοτήτων στην Θεσσαλονίκη στον Άγιο Δημήτριο, ενάντια στα gay pride... Το "εκκλησιαστικό" κανάλι   ΔΕΝ παρέστη, ΔΕΝ διαφήμισε καθόλου τις εκδηλώσεις πριν γίνουν και ΔΕΝ κάλυψε διόλου τις διαμαρτυρίες αυτές. Απολύτως συνειδητή και αυτή η επιλογή τους, που προκάλεσε την έκπληξη και την θλίψη των Θεσσαλονικέων.

και τώρα, το επίσημα "κονέ" με τον Πατριάρχη!!!
Το 4Ε ως γνωστόν ανήκει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία".
Έτσι, κατά την πρόσφατη πολυήμερη επίσκεψή του Οικ/κού Πατριάρχη στις Σέρρες (που καλύφθηκε και προβλήθηκε πολλάκις στο 4Ε), ο Πατριάρχης επισκέφθηκε και την αδελφότητα "Λυδία" και τιμήθηκε φυσικά δεόντως! Δεν ξέρουμε ποια είναι η "προίκα", πάντως όπως βλέπουμε, το "προξενιό" πήγε καλά..

Καμαρώστε :
"εφέ" στα βίντεο για να τιμήσουμε τον Πατριάρχη:


ολόκληρο το βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Λυδία, υπάρχει εδώ
"Ευλογημένος ο Ερχόμενος"!!! Κι ας ήρθε μόνος (χωρίς τον Πάπα). Άραγε μετά τα Ιεροσόλυμα, και το  Φανάρι ... τι θα ακολουθήσει, τώρα που "έραψαν" μερικά ακόμη στόματα;


Για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την γνησιότητα των φωτογραφιών, παραθέτουμε ένα ακόμη βίντεο του 4Ε (για το νέο τεύχος του περιοδικού τους, Μαΐου 2015, αφιερωμένο φυσικά στην επίσκεψη του  Πατριάρχη..):


σποτ περιοδικού "ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ" Μαΐου:

¨


Δείτε και το   βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών καθώς και -στο ίδιο βίντεο- τα εγκαίνια στο Εκκλησιαστικό "Κειμηλιαρχείο" Σερρών (που λειτουργεί από το 2008! αλλά σιγά να μην δεν έβρισκαν μια δικαιολογία για να βάλουν τον Πατριάρχη να κόψει την κορδέλα!).


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το βίντεο αυτό.

ο Πατριάρχης εγκαινιάζει και την ανακαινισμένη κουζίνα της Μονής!!! Πάντα υπό την κάλυψη του 4Ε! Τέτοια "κοσμοϊστορικά" γεγονότα θα μείνουν στην Ιστορία, είναι δυνατόν να μην τα καλύπτουμε τηλεοπτικά;


και η πλάκα στον τοίχο της μονής!


Και μερικές φωτογραφίες που μας απέστειλε μέλος του Παιδαγωγού (τραβηγμένες από την τηλεόραση του ):





Οι "παρεκκλησιαστικές" αδελφές της "Λυδίας" .. Δεν βλέπουμε πολλά χαμόγελα αλλά, τώρα είναι αργά. Το "προξενιό" πέτυχε!






Τι ωραίο πλάνο του μητροπολίτη! Ζουμάριζε και ξαναζουμάριζε πάνω του το 4Ε! Μπορείς μετά να μην "κάνεις υπακοή";!!! Τέτοιο βλέμμα θα το ζήλευε και επαγγελματίας ηθοποιός. Πως να τολμήσεις μετά να "αντιδράσεις";;;


Ο νόμος της δεσποτοκρατίας: "ΑΚΟΥΕ- ΒΛΕΠΕ-ΣΙΩΠΑ"
Κλείνουμε παραθέτοντας ένα απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, πού λέει:
"Ὑπάρχει ἕνας  δεσποτικός νόμος γιά ἐμᾶς τοὺς κληρικούς, πού τόν πρόσθεσαν στον Δεκάλογο οἱ ἁγιοι ἀρχιερεῖς και εἶναι τρόπον τινα ὁ ἑνδέκατος νόμος τῆς δεσποτοκρατίας. Καὶ αὐτὸς εἶναι· ΑΚΟΥΕ- ΒΛΕΠΕ-ΣΙΩΠΑ.
Ἐγώ, μέ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ, σπάω τό φίμωτρο των δεσποτάδων, ἀνοίγω το στόμα μου καὶ θὰ σᾶς πῶ ὅπως πάντα γυμνή την ἀλήθεια…..
Προτιμῶ νά εἶμαι ἕνας καλόγερος ἀσυμβίβαστος μέ τόν κόσμο καὶ μὲ τὸν διάβολο, παρά νὰ εἶμαι ἐπίσκοπος καὶ ἀρχιεπίσκοπος και πατριάρχης καὶ νὰ συμβιβάζομαι μὲ τὸ διάβολο.
Χαρίζω σ᾽ ὅλους τοὺς κυρίους αυτοὺς ὅλα τὰ μπαστούνια, ὅλες τις μήτρες, ὅλες τις πατερίτσες ὅλα τὰ ἐγκόλπια καὶ κρατῶ ἕνα και μόνο· Κρατῶ το ρητό τῆς Ἁγίας Γραφῆς: «Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σ. Σειρ. 4,28)".

Αφιερωμένο στα πνευματικά αδέρφια της αδελφότητας της Λυδίας, αλλά και σε εκείνες τις Ορθόδοξες αδελφότητες που επιμένουν "να τα έχουν καλά" με όλους και δεν αντιδρούν στα Οικουμενιστικά ολισθήματα και τις διώξεις αντι-Οικουμενιστών κληρικών.
Ελπίζουμε ο λόγος του ασυμβίβαστου ιεράρχη να ξυπνήσει και πάλι συνειδήσεις μέσα στην Εκκλησία μας.

Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπ/κών "Ο Παιδαγωγός"

Η νέα Εκκλησία του Οικουμενισμού: Ο «Αναστάσιος» μας παρουσιάζει τον μεγάλο αγωνιστή της Ορθοδοξίας Πατριάρχη Βαρθολομαίο!!




πάρχει ἕνα ἱστολόγιο στὴν Πάτρα, μὲ τὴν ὀνομασία «Ἀναστάσιος». Ὁ ἰδιοκτήτης του δὲν κρύβει τὴν συμπάθειά του πρὸς τὸ Φανάρι.
Παρὰ ταῦτα πολλοὶ ὀργανωσιακοὶ συνταυτίζονται μαζί του, γιατὶ καταφρονοῦντες τὶς διδασκαλίες τῶν Πατέρων γιὰ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς (καὶ παρ’ ὅτι «ἀγωνίζονται» θεωρητικὰ κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ), τὰ μέλη τους δὲν αἰσθάνονται καμία δυσκολία νὰ κοινωνοῦν μὲ Οἰκουμενιστὲς Μητροπολίτες, νὰ συμμετέχουν ἐνεργὰ στὶς κατὰ πόλεις ὑποδοχὲς τοῦ ἀρχηγέτη τοῦ Οἰκουμενισμοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου· καὶ ὅπως πρόσφατα μάθαμε (κατὰ τὴν ἐπίσκεψη του Πατριάρχη στὶς Σέρρες), δίδαξαν μικροὺς μαθητές, πὼς εἶναι μεγάλο πρᾶγμα νὰ παίρνεις τὴν εὐλογία τοῦ αἱρεσιάρχη Πατριάρχη!

Ἂς διαβάσουν, λοιπόν, τί ἔγραψε ὁ «μεγάλος» Ἀναστάσιος Κωστόπουλος στὸ ἱστολόγιό τους κι ἂς ἀποφασίσουν: Εἶναι αἱρετικὸς ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, ἢ εἶναι ἀγωνιστὴς τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ φύλακάς της, κι ἄρα μποροῦμε νὰ παίρνουμε εὐλογίες ἀπ’ αὐτόν, ὡς ἀπὸ ἔχοντα καθοδηγητικὸ «ὀρθόδοξο φρόνημα»; (ὅπως ἀποφαίνεται ὁ «Ἀναστάσιος»!).
Καὶ περιμένουμε νὰ δοῦμε: Κάποιοι σωτηρικοὶ ἀρχιμανδρίτες, θὰ ἀπαγορεύσουν (ὅπως ἔκαναν σὲ ἄλλη περίπτωση) στὸν «Ἀναστάσιο» −ἕνα ἱστολόγιο ποὺ ὑμνεῖ τὸν αἱρεσιάρχη Πατριάρχη− νὰ δημοσιεύει τὰ κηρύγματά τους;

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ τοῦ κ. Ἀναστάσιου Κωστόπουλου μὲ τοὺς σχολιογράφους, ἡ λατρεία του πρὸς τὸ πρόσωπο τοῦ Πατριάρχη καὶ ἡ τραγικὴ ἐπιμονή του νὰ προσπαθεῖ ἀνοήτως νὰ ὑποστηρίζει ὅτι ὁ Πατριάρχης εἶναι ὀρθόδοξος!

Σχόλια (ἀπὸ ἱστολόγιο "Ἀναστάσιος"):

«Αναστάσιος είπε...
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μας διδάσκει την πατερική σκέψη και το πατερικό φρόνημα σε κάθε κήρυγμα και ομιλία του.
Αυτός, επί τα 24 έτη της Πατριαρχίας του, μας εμπνέει την βαθιά αγάπη στη Ορθοδοξία. Με τα κείμενά του, μας βοηθά να κατανοήσομε το βαθύτερο νόημα της πίστεως μας, και να αντιληφθούμε τι σημαίνει ορθόδοξο φρόνημα.
Αυτός, οδηγεί τα βήματά μας, με την ζωή και την διδασκαλία του, αργά και σταθερά, στο «μέγα της ευσεβείας μυστήριο».
Στην προσωπικότητα του Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου βλέπει κάθε καλόπιστος χριστιανός τι σημαίνει: πίστη και βίωμα, αγάπη, ταπείνωση, σιωπή, διορατικότητα, σύνεση, εκκλησιαστικό φρόνημα, αγωνιστικό πνεύμα, διεισδυτικότητα στο πνεύμα της Αγίας Γραφής, των Αγίων Πατέρων, και των λειτουργικών κειμένων και ύμνων. Διαθέτει μια ξεχωριστή ευγένεια και αρχοντιά, την αρχοντιά της Χάριτος του Θεού.
Θα έλεγα ότι «ἡ ζωή αυτού κέκρυπται συν τω Χριστώ εν τω Θεώ» (Κολ γ΄, 4).
Τέλος επί χρόνια ανέχεται τους υβριστές εν σιωπή και προσευχή.
Ασπάζομαι με ευλάβεια τα αρχιερατικά του χέρια και εκζητώ ταπεινά τις Πατριαρχικές ευχές του.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...
Δυστυχώς για σένα κε Κωστόπουλε υπάρχει άφθονο δημοσιογραφικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τα αντίθετα απ αυτά που ισχυρίζεσαι. Και δεν μπορείς να επικαλεσθείς άγνοια. Η τοποθέτησή σου είναι για κλάματα!

Ανώνυμος είπε...
Προς π. Αρσένιο: από πού κι ως πού ρίχνουν λάσπη όσοι κριτικάρουν την πολιτική του πατριάρχη με βάση ακράδαντα στοιχεία και αδιάσειστα ντοκουμέντα; Σας αναπαύουν, εσάς που είστε κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλοθρήσκους, τα θλιβερά γεγονότα του Σαμπεζύ, του Μπάλαμαντ, της Γροιλανδίας, του Πουσάν, η θρονική εορτή στο Φανάρι με τη σκανδαλώδη παρουσία του πάπα της Ρώμης, ο επίσης σκανδαλωδέστατος επισκοποκεντρικός μονισμός των μητροπολιτών Περγάμου και Προύσης, ο άνευ κανονικής δίκης και απολογίας αφορισμός δεινών και εκλεκτών αντιαιρετικών θεολόγων αλλά και τόσα άλλα; Τι έχετε να πείτε επ αυτών;

Αναστάσιος είπε...
Η ερώτηση είναι προς τον π. Αρσένιο αλλά παίρνω αφορμή.
Αυτός ο κατάλογος με τα «αδιάσειστα ντοκουμέντα» πηγαινοέρχεται συνεχώς. Έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Μια μικρή μερίδα συνεχίζει την επανάληψη σε κάθε ευκαιρία. Ο Κύριος έχει πει: «ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω» (Λουκ. 8,8).
Ως απάντηση -από μέρους μου- σας επαναλαμβάνω τους λόγους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου: «… δέν προδίδομεν τήν Ὀρθοδοξίαν, ὡς κατηγορούμεθα, οὔτε ὑποστηρίζομεν οἰκουμενιστικάς ἀντιλήψεις, ἀλλά κηρύσσομεν πρός τούς ἑτεροδόξους καί πρός πάντας τήν Ὀρθόδοξον ἀλήθειαν.
 Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος δογματίζει ὅτι ὁ Θεός «ἀεί μεθ᾿ ἡμῶν διαλέγεται». Ἑπομένως καί ἡμεῖς οἱ ὁποῖοι θέλομεν νά πορευώμεθα κατά τό ὑπόδειγμα Αὐτοῦ ὀφείλομεν νά διαλεγώμεθα μετά πάντων ὅσων ἐπιθυμοῦν καί θέλουν νά ἀκούσουν τάς ἀπόψεις, τάς πεποιθήσεις, τήν πίστιν καί τά δόγματα τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας. Ἐάν παύσωμεν νά διαλεγώμεθα μετ᾿ αὐτῶν, παρακούομεν τήν ἐντολήν τοῦ Θεοῦ ὅπως μαθητεύωμεν πάντα τά ἔθνη (πρβλ. Ματθ. κη΄, 19).»
Πέραν αυτών… έτερον ουδέν.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...
"Ως απάντηση -από μέρους μου- σας επαναλαμβάνω τους λόγους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου: «… δέν προδίδομεν τήν Ὀρθοδοξίαν, ὡς κατηγορούμεθα, οὔτε ὑποστηρίζομεν οἰκουμενιστικάς ἀντιλήψεις, ἀλλά κηρύσσομεν πρός τούς ἑτεροδόξους καί πρός πάντας τήν Ὀρθόδοξον ἀλήθειαν".
Επειδή ισχυρίζεται, τα όσα ισχυρίζεται, ο πατριάρχης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχύουν αυτά και στην πραγματικότητα; Ίσα-ίσα που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
"ΟΥΧ ΟΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝ ΑΛΛ ΟΙΣ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣΙ ΠΑΝΤΕΣ", άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Ανώνυμος είπε...
Αναστάσιε
3 ερωτήσεις:
1)Το να μπαίνει -με τιμές και με θυμιατό- ο Πάπας στον Ορθόδοξο ναό στο Φανάρι, την ώρα της ακολουθίας, να γίνεται λειτουργικός ασπασμός και να απαγγέλει δημόσια κατά την διάρκεια της ακολουθίας το "Πάτερ Ημών", είναι συμπροσευχή ή όχι;;;
2) Το να μαζεύονται Δεσποτάδες Ορθόδοξοι, μαζί με αλλοδόξους και ετεροδόξους σε ημερίδες ή βραδιές ή συναντήσεις συμπροσευχής, σε διάφορα μέρη της γης, είναι συνπροσευχή ή όχι; Αν όχι, τότε γιατί μαζεύονται να συμπροσευχηθούνε;
3) Αφού είναι τόσο "αγαθός" ο Πατριάρχης και "υπομένει" όλες τις συκοφαντίες ...
τότε πως γίνεται να καταδιώκονται τιμωρούνται ο ένας μετά τον άλλον οι ιερείς και οι ιερομόναχοι που μιλάνε για τον Οικουμενισμό;
Ποιος δίνει την εντολή να διωχθούν;
Περιμένω τις απαντήσεις σου.
Ευχαριστώ.
http://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Αναστάσιος είπε...
Στις 3 ερωτήσεις σου με χαρά θα απαντήσω προσωπικά.
Είμαι στην διάθεσή σου.
Επιστρέφω στην Ελλάδα την 21η Μαΐου. Έλα να βρεθούμε "ενώπιος ενωπίω" θα χαρώ χαράν μεγάλην.
Αν σου απαντούσα εδώ τώρα θα γινόταν ένας άγονος διάλογος.
Αναμένω.
Αναστάσιος Κωστόπουλος
http://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
2:58 εθελοτυφλούντες είναι αυτοί που ενώ βλέπουν τα πατριαρχικά παραστρατήματα κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Αναστάσιος είπε...
Ο Πατριάρχης ακολουθεί τα όσα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφασίζει. Δεν παραστρατεί αλλά ορθοτομεί. Με την πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμφωνούν και συμπορεύονται και οι κατά τόπους Εκκλησίες με αποφάσεις των εκεί Ιερών Συνόδων. Υπάρχει ενότητα.
http://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Θα περιμένεις για αρκετό χρόνο μέχρι να τον δεις και να συζητήσεις. Δεν τολμούν τον διάλογο. Τους αρέσει να γράφουν τα δικά τους και να πάνε από το ένα θέμα στο άλλο.