Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Και η προπαγάνδα για την αποδοχή της Κολυμπαρίου Συνόδου συνεχίζεται! (Όπως και η πλήρης αδιαφορία των Ποιμένων)




Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Επίτευγμα ενότητα ή διαιρέσεως άλλοθι;».
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Δια Βίου Προγράμματος «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ιστορικό Πλαίσιο-Προκλήσεις- Προοπτικές», που διεξήχθη τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2018 και είχε ως στόχο την αποτίμηση αφενός των αποφάσεων της Συνόδου μέσα από τα τελικά κείμενα που ψηφίστηκαν και δημοσιεύθηκαν, και αφετέρου της παρακαταθήκης που κληροδοτεί και της προοπτικής που σηματοδοτεί για το μέλλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο.
Την Ημερίδα, η οποία απευθυνόταν στους φοιτητές κυρίως αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο, χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ο οποίος ανέγνωσε και σχετικό μήνυμα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
«Δόξα τω θεώ- αναφέρεται στο εν λόγω μήνυμα-, ότι οι αποφάσεις

Η Ν. Τάξη θριαμβεύει, εκκλησιαστικά και εθνικά βουλιάζουμε, αλλά η αμετανοησία παραμένει "αλώβητη"!

Ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια Εκκλησία!
Ο Πάπας πάει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

-Τι λέει η “αλεπού” του Βατικανού Βάλτερ Κάσπερ για τις αιρέσεις


Του Μανώλη Κείου


Πριν από δύο εβδομάδες με αφορμή το περίφημο «Jaffagate» με τις περίεργες αγοραπωλησίες γης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Αγίους Τόπους και την κραυγή αγωνίας προς την διεθνή κοινότητα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε ρεπορτάζ του αποτύπωσε τις προθέσεις εκείνων που κινούν τα νήματα παγκοσμίως και επιζητούν διακαώς μια παγκόσμια εκκλησία.
Συγκεκριμένα σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τότε από τους Πατριάρχες και τους Αρχηγούς των δογμάτων στην Ιερουσαλήμ αναφερόταν ότι “η επιβολή φόρων στις Εκκλησίες υπονομεύει τον ιερό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ και θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα

Η παραλυσία της Διοικούσης Εκκλησίας απέναντι στην Παναίρεση, είναι γενικευμένη!

  Οἱ Ποιμένες καὶ Ἐπί-σκοποι, ἀρνοῦνται ἕναν ἀπὸ τοὺς «σκοποὺς» τοῦ λειτουργήματός τους·  τὴν διαφύλαξη καὶ ὑπεράσπιση τῆς Πίστεως!





Διαμαρτυρία για τις πλάνες που κηρύττει κληρικός της Ι.Μ. Ιερισσού στην Κέρκυρα και τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη


Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

 
         Δέν μπόρεσα νά πιστέψω μέ τήν πρώτη φορά στά μάτια μου καί στά ἀφτιά μου ὅταν εἶδα τό βίντεο μέ τήν ξεδιάντροπη οἰκουμενιστική στάση αὐτοῦ τοῦ ἱερέα. Σκέφτηκα πώς δέν εἶναι δυνατόν νά μήν τόν “μαζεύει” κάποιος ἀπό τούς ὑπευθύνους της μητρόπολης στήν ὁποία ἀνήκει. Τόσο ἀθεολόγητες καί ἀντορθόδοξες θέσεις ἀπό χείλη ἱερέως σέ κάνουν νά ἀνατριχιάζεις. Τί κάνει ὁ δεσπότης του; Δέν πρέπει νά ἐπέμβει ὥστε νά προφυλάξει τόν παπά του, τό ράσο, ἀπό τόν διασυρμό καί νά προστατεύσει τό ποίμνιο ἀπό τόν θανάσιμο σκανδαλισμό; Μά εἴμαστε στά καλά μας; 
      Ἡ διαμαρτυρία τῆς κυρίας Κοσμίδου καί τό σχετικό βίντεο μέ τόν ἱερέα αὐτόν νά “κατηχεῖ” κοινά, ἀπευθυνόμενος σέ κατηχητόπαιδα  Ὀρθόδοξα καί Παπικά, ἐξυμνώντας τήν κοινωνία τῶν δυό “ἐκκλησιῶν”, ὑμνώντας τόν Θεό γιά τόν συγχρωτισμό  Ὀρθοδοξίας καί Αἵρεσης, ἀποδεικνύουν πώς ἡ πλάνη τῶν λόγων καί τῶν ἔργων αὐτοῦ τοῦ ἱερωμένου εἶναι ἀπό τά ἄγραφα.
      ... Κρίμα τά νιάτα του… Κρίμα στόν δεσπότη του μητροπολίτη Ιερισσού, στόν μητροπολίτη ἐπίσης Κερκύρας καί στόν μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πού παριστάνουν τούς ἀνίδεους...

Διαμαρτυρία για τις πλάνες που κηρύττει κληρικός της Ι.Μ. Ιερισσού στην Κέρκυρα και τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη
      Προς:
Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο,Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο,Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο

     Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, ευλογείτε!

Με λύπη και ιερά αγανάκτηση παρακολουθούμε να βγαίνουν κάθε μέρα στο φως γεγονότα, δράσεις και έργα οικουμενιστών κληρικών τα οποία τείνουν να κάνουν "έθιμο" και να νομιμοποιήσουν την παναίρεση του οικουμενισμού. Δυστυχώς δεν βλέπουμε κάποια αντίδραση από μέρους σας και αυτό μας στενοχωρεί.
Είναι γνωστό από την εκκλησιαστική μας ιστορία, πού θέλουν να μας οδηγήσουν οι φιλοπαπικοί και ποια τα ολέθρια αποτελέσματα

Επιστημονική μαρτυρία για το Άγιο Φως δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα

Οι μετρήσεις του Ρώσου φυσικού Αντρέι Βολκόβ το Μεγάλο Σάββατο του 2008. Από την επιστημονική μελέτη του αρχιτέκτονα Χάρη Σκαρλακίδη για το Άγιο Φως. Δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του. 
To Πάσχα του 2008, ο Ρώσος φυσικός Αντρέι Αλεξάντροβιτς Βολκόβ, 1 του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ρωσίας «Ινστιτούτο Κουρτσιάτοβ»,  τέθηκε επικεφαλής μιας επιστημονικής αποστολής που είχε ως σκοπό να διερευνήσει το θαύμα του Αγίου Φωτός.

https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2014/04/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%A6%CF%8E%CF%82.jpg

Το εγχείρημα διοργανώθηκε από τον καθηγητή Αλεξάντερ Μοσκόφσκι,  για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο των θαυμάτων στη θρησκεία.
Το Μεγάλο Σάββατο του 2008, περί τις 09.00 το πρωί, ο Αντρέι Βολκόβ εισήλθε στον Ναό της Αναστάσεως, μαζί με τον κατάλληλο