Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ευλόγησε τους εχθρούς μου, ω Κύριε!


Προσευχή αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

    Ευλόγησε τους εχθρούς μου, ω Κύριε! Ακόμη και εγώ τους ευλογώ και δεν τους καταριέμαι. Οι εχθροί με έχουν οδηγήσει μέσα στην αγκάλη Σου περισσότερο, από ό,τι οι φίλοι μου. Οι φίλοι με έχουν προσδέσει στην γη, ενώ οι εχθροί με έχουν λύσει από την γη και έχουν συντρίψει όλες τις φιλοδοξίες μου στον κόσμο. Οι εχθροί με αποξένωσαν από τις εγκόσμιες πραγματικότητες και με έκαναν έναν ξένο και άσχετο κάτοικο του κόσμου. Όπως ακριβώς ένα κυνηγημένο ζώο βρίσκει ασφαλέστερο καταφύγιο από ένα μη κυνηγημένο, έτσι και εγώ, καταδιωγμένος από τους εχθρούς, έχω εύρει το ασφαλέστερο καταφύγιο, προφυλασσόμενος υπό το σκήνωμά Σου, όπου ούτε φίλοι ούτε εχθροί μπορούν να απωλέσουν την ψυχή μου. 
   Ευλόγησε τους εχθρούς μου, ω Κύριε! Ακόμη και εγώ τους ευλογώ και δεν τους καταριέμαι. Αυτοί μάλλον, παρά εγώ, έχουν ομολογήσει τις αμαρτίες μου ενώπιον του κόσμου. Αυτοί με έχουν μαστιγώσει, κάθε φορά που εγώ είχα διστάσει να μαστιγωθώ. Με έχουν βασανίσει, κάθε φορά που εγώ είχα προσπαθήσει να αποφύγω τα βάσανα. Αυτοί με έχουν επιπλήξει, κάθε φορά που εγώ είχα κολακεύσει τον εαυτό μου. Αυτοί με έχουν κτυπήσει, κάθε φορά που εγώ είχα παραφουσκώσει με αλαζονεία.
    Ευλόγησε τους εχθρούς μου, ω Κύριε! Ακόμη και εγώ τους ευλογώ και δεν τους καταριέμαι. Κάθε φορά που είχα κάνει τον εαυτό μου σοφό, αυτοί με αποκάλεσαν ανόητο. Κάθε φορά που είχα κάνει τον εαυτό μου δυνατό, αυτοί με περιγέλασαν σαν να ήμουν νάνος. Κάθε φορά που θέλησα να καθοδηγήσω άλλους, αυτοί με έσπρωξαν στο περιθώριο. Κάθε φορά που έσπευδα να πλουτίσω, αυτοί με εμπόδισαν με σιδηρά χείρα. Κάθε φορά που είχα σκεφθεί ότι θα κοιμόμουν ειρηνικά, αυτοί με ξύπνησαν από τον ύπνο. Κάθε φορά που προσπάθησα να κτίσω σπίτι για μία μακρά και ήρεμη ζωή, αυτοί το κατεδάφισαν και με έβγαλαν έξω. Στ' αλήθεια, οι εχθροί με έχουν αποσυνδέσει από τον κόσμο και άπλωσαν τα χέρια μου στο κράσπεδο του ιματίου Σου. 

«Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι»







να μικρὸ ἀφιέρωμα στὸν ἀντιπαπικὸ καὶ ἀντι-Οἰκουμενιστῆ  ἀείμνηστο π. Κωνσταντῖνο Παλαιολογόπουλο, γιὰ τὸν ὁποῖο ἀξιόπιστα μαρτυρήθηκε ὑπὸ πολλῶν μαρτύρων  μυροβλησία ἀπὸ τὸ ἱερὸ σκήνωμά του!
Σήμερα στὸ Αἴγιο πραγματοποιήθηκε τὸ τριετὲς μνημόσυνό του. 

   Παραθέτουμε κάποιες ἐπιστολὲς καὶ ἀγωνιστικὰ ἄρθρα τοῦ ἀείμνηστου παπα-Κώστα κατὰ τῶν Παπιστῶν καὶ Οἰκουμενιστῶν, ὅπως ὁ μητροπολίτης Σηλυβρίας Αἰμιλιανός, τὸν ὁποῖον τίμησε ὁ μητροπολίτης Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος –δυστυχῶς– ἐπικουρούμενος ἀπὸ κάποια πνευματικὰ τέκνα καὶ συνεργάτες τοῦ παπα-Κώστα!


     Ἡ πρώτη ἐπιστολὴ μὲ ἡμερομηνία 3 Μαρτίου 2006 (τὴν ὁποία ὁ παπα-Κώστας -ὅπως καὶ τὶς ἄλλες ἐπιστολές- μοῦ παρέδωσε νὰ δακτυλογραφήσω) ἐστάλη πρὸς τοὺς Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μὲ τὴν παράκληση ὅπως παρέμβουν καὶ ἀποτρέψουν τὴν παράδοση ἐκκλησιαστικοῦ χώρου ἢ ὀρθόδοξου ναοῦ εἰς παπικούς. Ἡ ἐπιστολὴ ἐστάλη μετὰ τὴν Σύναξη ἱερέων τῆς Ἱ. Μητρ. Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας, τὴν ὁποίαν συνεκάλεσε ὁ κ. Ἀμβρόσιος μὲ μοναδικὸ θέμα τὴν συζήτηση γιὰ μιὰ τέτοια παραχώρηση.




Τα καλά και συμφέροντα... ταις ψυχαίς ημών!

     Η “άλλη χαρά” είναι «ύποπτη και προπαγανδιστική για την αποδοχή της μεταμόσχευσης και την αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το εμπόριο των οργάνων σώματος».

Διαβάζουμε στο protothema.gr:
"Στη λίστα των ατόμων που θα λάβουν μελλοντικά μόσχευμα εντάχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος. Η είδηση έγινε δεκτή με χαρά στις τάξεις του εκκλησιαστικού σώματος, ενώ ακολούθησε δοξολογία στον Άγιο τριαδικό Θεό."
Αναρωτιόμαστε τελικά ποιον εξυπηρετεί η στάση της διοικούσας Εκκλησίας στο θέμα της μεταμόσχευσης των οργάνων.

Είναι δυσάρεστο να αναφερόμαστε στο θέμα, όταν διακυβεύεται η ζωή ενός ανθρώπου, με οποιοδήποτε αξίωμα. Αλλά το ηθικό μέρος της υπόθεσης, με το εμπόριο οργάνων να έχει αποδειχθεί περίτρανα και το εφεύρημα του "εγκεφαλικού θανάτου" να υπηρετεί την απάνθρωπη βιομηχανία της ελπίδας, παραμένει.
Η Χαρά και η δοξολογία του πληρώματος της Εκκλησίας, γίνεται

Διακόπτεις το μνημόσυνο του Μητροπολίτη σου; Στο ψυχιατρείο!!!

 ΑΙΣΧΟΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

Έκλεισαν μοναχή σε ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ επειδή διέκοψε την μνημόνευση του οικουμενιστή μητροπολίτη και εναντιωνόταν στον Οικουμενισμό!


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

    Η μοναχή 'Ελενα ανήκει στην Μονή Ζαφείρα (δείτε εδώ), του χωριού Lipanesti της επαρχίας  Prahova (Μονή που χτίστηκε από Έλληνες Φαναριώτες).


Βίντεο 
(στο βίντεο περιγράφει η -δόκιμη;- μοναχή τι συνέβη).
Θα ακούσετε αρκετές φορές την λέξη ψυχιατρείο, αστυνομία κλπ:



μας το έστειλαν Ορθόδοξοι αδερφοί  από την Ρουμανία.

Οι απειλές του Θεού κρύβουν μέσα τους τη μεγάλη φιλανθρωπία Του

 Αγίου Τύχωνος του Ζαντόνσκ

    Κάθε επίγειος βασιλιάς, που φροντίζει για την ομαλή ζωή του κράτους του, εκδίδει ωφέλιμα διατάγματα, που καθορίζουν τα καθήκοντα των υπηκόων του, καθώς επίσης και τις τιμωρίες για όσους τα παραβαίνουν. Έτσι ακριβώς και ο ουράνιος Βασιλιάς, ο Κύριος και Θεός, γνωστοποιεί τον άγιο και δίκαιο νόμο Του σε όλους. Οι άνθρωποι οφείλουν να ζήσουν σύμφωνα μ’ αυτόν, αποφεύγοντας ό,τι απαγορεύει και εκτελώντας ό,τι προστάζει. Όσοι τον καταπατούν, απειλούνται με προσωρινές και αιώνιες τιμωρίες:

Κρίμα! Κατάφερε να τους κάνει όλους συνοδοιπόρους του, στην Οικουμενιστική του πορεία!




Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην παρουσίαση βιβλίου για τον Σηλυβρίας Αιμιλιανό (ΦΩΤΟ)

   Δυστυχῶς ὁ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος ἐπιμένει μὲ θράσος …Οἰκουμενιστικά!
    Παρουσιάσαμε πρὶν ἕνα μήνα (ἐδῶ κι ἐδῶ)  τό ...σκάνδαλο νὰ τιμᾶ ἕνα οἰκουμενιστή, καὶ νὰ καυχιέται (ὁ κ. Ἀμβρόσιος) πὼς εἶχε …ἐξομολόγο του τὸν Σηλυβρίας Αἰμιλιανό "μοναχό"-επισκέπτη τῆς παπικῆς Μονής Bose! Κι ὁ κ. Ἀμβρόσιος ὄχι μόνο δὲν προσπάθησε νὰ δικαιολογηθεῖ ἢ νὰ ἀναιρέσει τὴν οἰκουμενιστικὴ ταυτότητα τοὺ Αἰμιλιανοῦ, ἀλλὰ κατάφερε νὰ πείσει λαϊκοὺς καὶ ἱερεῖς τῆς Μητροπόλεώς του νὰ συμμετάσχουν καὶ νὰ ὁμιλήσουν ὑπὲρ τοῦ ...πλούσιου σὲ ἑλβετικὰ φράγκα Αἰμιλιανοῦ, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ὡς «φτωχό»!!! 

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην παρουσίαση βιβλίου για τον Σηλυβρίας Αιμιλιανό (ΦΩΤΟ)


Σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου Παναγιωτόπουλου τελέστηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως παρουσιάσεως και προβολής των εκδόσεων των τελευταίων 40 ετών (1978 – 2018) της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων, η οποία στεγάζεται στο ισόγειο του πρώην αρχοντικού τής πόλεως του Αιγίου.


Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στον ίδιο δε χώρο, με τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, έγινε και η παρουσίαση του συνόλου των εκδόσεων καθώς και του βιβλίου «Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Αιμιλιανός Τιμιάδης (1916 – 2008)» (με την παράλληλη προβολή διαφανειών που επιμελήθηκε ο καθηγητής Μουσικής κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος), παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, πλήθους ιερέων, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και συλλόγων – φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των εκδόσεων από την φιλόλογο κ. Γεωργία Καλύβα, η οποία στον πρόλογό της δήλωσε κατάπληκτη από τον όγκο αλλά και τη σπουδαιότητα των συγγραφικών έργων που συνάντησε, τα οποία, όπως είπε, καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα περιέχοντας θέματα πνευματικής υφής, άκρως ενημερωτικά και εποικοδομητικά.
«Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι πως όλες οι εκδόσεις είναι εκτυπωμένες σε αρίστη ποιότητα, ενώ τα κείμενά τους είναι ευχάριστα και πολύ ελκυστικά στον αναγνώστη, γραμμένα σε προσιτή γλώσσα, έτσι ώστε να καθίσταται κατανοητός ο Πατερικός Λόγος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Καλύβα, για να καταλήξει σημειώνοντας πως πολλά από αυτά τα συγγραφικά έργα αποστέλλονται στο εξωτερικό ώστε "μέσα από την αύρα πνευματικότητας και το άρωμα πατρίδας" να γίνεται γνωστό στους συμπατριώτες μας το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αμέσως μετά, και αφού πρώτα τη… σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν οκτώ μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Μπίκου έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Αιμιλιανός Τιμιάδης (1916 – 2008)» από τον φιλόλογο – θεολόγο κ. Παναγιώτη Αχιλλιά και την φιλόλογο – ιστορικό κ. Βάνα Μπεντεβή.