Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Εξώδικο στον Υπουργό Παιδείας με αίτημα την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
1. Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, εδρευούσης εν Πειραιεί, νομίμως εκπροσωπουμένης.
2. Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, κατοικούντος εν Πειραιεί.
3. «ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, νομίμως εκπροσωπουμένης, εδρευούσης εν Αμαρουσίω, Βορείου Ηπείρου 47.
4. Χρήστου Παπασωτηρίου του Ιωάννου, κατοίκου Αθηνών, οδός Ευβοίας 36 Β΄, μέλους τής ως άνω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ατομικώς και ως ασκούντος την γονικήν μέριμναν και επιμέλειαν επί του προσώπου του ανηλίκου υιού μου.
5. Βασιλείου Κοκολάκη, μέλους τής ως άνω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ατομικώς και ως ασκούντος την γονικήν μέριμναν και την επιμέλειαν τών ανηλίκων τέκνων μου.
ΠΡΟΣ
Υπουργόν Παιδείας, Ερεύνης και Θρησκευμάτων, εδρεύοντα εν Αμαρουσίω Αττικής, οδός Ανδρέου Παπανδρέου, αρ. 37.
Κατόπιν ασκήσεως τής από 11ης Νοεμβρίου 2016 ημετέρας αιτήσεως ακυρώσεως εξεδόθη η ώδε συνημμένη υπ’ αριθ. 660/2018 απόφασις τής Ολομελείας τού

«Με το ακυρωμένο από το ΣτΕ Πρόγραμμα των Θρησκευτικών

προχωράει τὸ Ὑπουργεῖο στὸν προσηλυτισμὸ τῶν Ὀρθοδόξων μαθητῶν» 




Ἡρακλῆς Ρεράκης, Καθηγητὴς Παιδαγωγικῆς – Χριστιανικῆς Παιδαγωγικῆς τς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ ΑΠΘ 

Τὸ συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας (ΣτΈ), μὲ ἐμπεριστατωμένη ἀπὸ κάθε ἄποψη ἐπιχειρηματολογία, ἀκύρωσε στὶς 20 Μαρτίου τὸ πολυθρησκειακὸ Πρόγραμμα Σπουδῶν καὶ ἀπὸ τότε ξεσηκώθηκε μία ἀπίστευτη συνταγματικὴ ἀνταρσία, γιὰ νὰ καταλήξει τελικὰ τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας σὲ μία ἀπόφαση κόλαφος, νὰ μὴν ἐφαρμόσει τὴν ἀπόφαση τοῦ ΣτΈ. 
Βλέπουμε μὲ λύπη μας ὅλες αὐτὲς τὶς ἡμέρες συνέλληνες, κληρικούς, λαϊκούς, θεολόγους, πολιτικοὺς καὶ δημοσιογράφους, νὰ ἐνεργοῦν μὲ σκοπιμότητες, σχεδιασμοὺς καὶ μεθοδεύσεις καὶ νὰ

Γνωμοδότηση: Καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη από την άρνηση διδασκαλίας των «νέων» Θρησκευτικών Φίλη - Γαβρόγλου μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

   Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών υποχρεούνται να σεβασθούν τις αποφάσεις της ΣτΕ και να αρνηθούν να διδάσκουν το πολυθρησκειακό Πρόγραμμα Σπουδών των Φίλη-Γαβρόγλου, έστω και αν τους δοθεί εντολή προς τούτο. Εκ δε της τοιαύτης αρνήσεώς τους καμμία δυσμενής συνέπεια δεν ανακύπτει εις βάρος του ούτε πειθαρχική, ούτε και ποινική.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
Υπό της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων μας υπεβλήθη το κάτωθι ερώτημα και εζητήθη η επ’ αυτού νομική μας άποψη:
«Οι αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας 660/2018 και 926/2018 ακυρώνουν ισάριθμες αποφάσεις του

Πως η ομοφυλοφιλική ατζέντα ρίχνει τις παιδικές ψυχές στον βούρκο.


    σ.σ. Η Ντεννίς είναι ένα άλλο θύμα της ομοφυλοφιλικής ατζέντας. Η δική της μαρτυρία είναι ιδιαίτερη διότι διεισδύει στο βάθος της παιδικής ψυχής και μας περιγράφει (όσο το δυνατόν γίνεται) το χάος που βιώνει ένα παιδί όταν συνειδητοποιεί την διάλυση των διακριτών ρόλων μέσα στην οικογένεια. [από το 09:18]
***
     Ακούσαμε τις ιστορίες εκείνων που έζησαν τις επιλογές τους και τον τρόπο ζωής που διάλεξαν, και συχνά αυτό που ξεχνάνε οι άνθρωποι είναι τα παιδιά που μένουν πίσω σε αυτές τις καταστάσεις. Εγώ ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά.
Όταν ήμουν μικρή ο πατέρας μου με έγραφε σε μαθήματα

Βουλή: «Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και τα Ποτάμι ενώ η ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χ.Α. καταψήφισε.
Πλέον, η συζήτηση έχει περάσει στην επεξεργασία των προωθούμενων άρθρων με

«Εές τάξον, εές τάξον»



(Ευσεβής λαός –Εκκλησιαστική Ιστορία)

Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ



Αναμφίβολα, η φωνή: «Εές τάξον, εές τάξον», έρχεται από το παρελθόν ως βιωματική φωνή, ορθόδοξη φωνή, από το ευσεβές εκκλησιαστικό πλήρωμα.
Τη συστηματική αποσιώπηση της ιστορικής αυτής φωνής, ανατρέπει κυρίως ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης ως ιερομόναχος – ιεροκήρυξ, που έβλεπε στην εκκλησιαστική και εθνική καθημερινότητα την πνευματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Εκκλησίας.
Στο βιβλίο του «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» διατηρεί – αναδεικνύει την σημασία – επικαιρότητα της φωνής «Εές τάξον, εές τάξον», που διαχρονικά δεν χάθηκε ποτέ. Αντίθετα, στο βιβλίο αυτό η φωνή αυτή συμπίπτει με τον αγώνα σημασιοδότησης των εννοιών «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ».
«Εές τάξον, εές τάξον», δηλ. «τώρα να γραφούν στα δίπτυχα», αυτοί που διεγράφησαν άδικα.
Σχολιάζει ο π. Αυγουστίνος: «Αλλ’ εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν αδικίας εις βάρος πιστού της Εκκλησίας τέκνου, ο ευσεβής λαός, τα μέγιστα ενδιαφερόμενος δια την ζωήν της Εκκλησίας, εξηγείρετο και απήτει την ακύρωσιν της αδίκου αποφάσεως και την εκ νέου εγγραφήν του αδικηθέντος» (Σελ. 159).
Γράφει στη συνέχεια ο π. Αυγουστίνος:
«Ότε ο μέγας ούτος της Ορθοδοξίας πυρσός (Ι. Χρυσόστομος), ένεκεν εμπαθείας των εχθρών του, υπό ληστρικών Συνόδων και εδικάσθη και το όνομά του διεγράφη εκ των διπτύχων της Εκκλησίας, πένθος μέγα ηπλώθη εις όλην την Ορθοδοξίαν και ο ευσεβής λαός δεν ησύχασεν, εώς ότου είδε και πάλιν το όνομα του Αγίου Πατριάρχου αναγραφόμενον εις τα δίπτυχα.
Εές τάξον, εές τάξον!! Εφώναζον και άλλαι μυριάδες στόματα Ορθοδόξων, ίνα και πάλιν εγγραφούν εις τα δίπτυχα τα

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή; -- Τα αγιογραφικά αναγνώσματα

 «Ο Μεσσίας (= Χριστός), όταν η εορτή ήταν στο μέσο, στάθηκε ανάμεσα στους διδασκάλους του μωσαϊκού Νόμου και τους δίδασκε».

   Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής την εορτάζουμε για την τιμή των δύο μεγάλων εορτών, δηλαδή του Πάσχα και της Πεντηκοστής, επειδή αυτή και ενώνει και συνδέει τις δύο αυτές εορτές. Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής θεσπίστηκε για τον εξής λόγο: Μετά το υπερφυές θαύμα που έκαμε ο Χριστός στο παράλυτο, οι Ιουδαίοι, σκανδαλισμένοι δήθεν για το Σαββάτου (διότι πράγματι, Σάββατο θεράπευσε ο Κύριος τον παράλυτο), Τον καταδίωκαν και ζητούσαν να τον σκοτώσουν. 
Για το λόγο αυτό ο Ιησούς έφυγε από τα Ιεροσόλυμα και πήγε στη Γαλιλαία, όπου και διέμενε στα όρη της περιοχής εκείνης με τους μαθητές Του. Εκεί έκανε το υπερφυές θαύμα του πολλαπλασιασμού