Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Βουλή: «Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και τα Ποτάμι ενώ η ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χ.Α. καταψήφισε.
Πλέον, η συζήτηση έχει περάσει στην επεξεργασία των προωθούμενων άρθρων με τους βουλευτές να κάνουν ειδική αναφορά στο άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας το λόγο έλαβαν διαδοχικά επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησαν να «καταπνίξουν» τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στο κόμμα τους.
Τουλάχιστον 10 κυβερνητικοί βουλευτές διαφωνούν
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δέκα βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος διαφωνούν με την επέκταση του θεσμού της αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι προέχει η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και η προστασία τους από τον κοινωνικό στιγματισμό που ενδεχομένως επιφέρει η αναδοχή τους σε ομόφυλα ζευγάρια.
Από την άλλη πλευρά οι «σύντροφοί» τους, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να εμφανιστούν ως κοινωνικοί καθοδηγητές υποστηρίζοντας ότι έχουν υποχρέωση να οδηγήσουν την κοινωνία από τον συντηρητισμό στην πρόοδο.
«Η δειλία μας οδηγεί 20 χρόνια πίσω. Οφείλουμε να δείξουμε τον προοδευτικό δρόμο στην κοινωνία ακόμα και αν αυτή δεν το αντιλαμβάνεται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος ενώ ο Μανώλης Θραψανιώτης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «Ορισμένοι λένε ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη να δεχθεί ότι ομόφυλα ζευγάρια θα γίνουν ανάδοχοι γονείς. Όμως, ούτε το 1821 η κοινωνία ήταν ώριμη για την επανάσταση».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/5/18, 6:25 μ.μ.

    Ποια επανάσταση αχρειοι εξουσιαστές της πατρίδας μας; Κοπτεσθε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και καταπατείτε τα δικαιώματα των αθώων παιδιών που στα χέρια τους θα καταντήσουν όργανα σεξουαλικής κακοποίησης και διαστροφής; Ποιος τους στέρησε το δικαίωμα να βιώνουν την διαστροφή τους; Γιατί πρεπει με νόμο πλέον να τους δίνεται το δικαίωμα να ασελγουν πάνω στα σώματα και στις ψυχές των αθώων παιδιών!!! Αισχος και ντροπή αισθάνομαι για αυτούς τους διεστραμμένους που μας κυβερνούν.Ζουμε στην εποχή μας τα Σόδομα και τα Γόμμορα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.