Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

π. Θεόδωρος Ζήσης, Σχολιασμός της δεινής Εκκλησιαστικής επικαιρότητας [ΒΙΝΤΕΟ].




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΡΑΔΙΟ 93,8 ΚΑΙ TV KOSMOS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, 19-9-2017

Σεισμός με τα νέα Θρησκευτικά:


Ομοβροντία αντιδράσεων από Χριστιανούς γονείς ενάντια στο τραγικό βιβλίο με Βούδες, Ινδιάνους και Ισλαμιστές.

– Τι λέει το υπουργείο Παιδείας και γιατί δεν ανησυχεί προς το παρόν.


Του Άγγελου Ρούσσου

Ομοβροντία αντιδράσεων από Χριστιανούς γονείς ενάντια στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών. Οι ενστάσεις για τους νεωτερισμούς με τον Χριστό και την Παναγία σαν Ινδιάνους(!) αλλά και όσα αναφέρονται περί του Ισλάμ έχουν προκαλέσεις μαζικές κινητοποιήσεις γονέων. Μαζικές αλλά όχι συντονισμένες… Κι αυτό είναι το κλειδί για το οποίο το υπουργείο Παιδείας τρίβει τα χέρια του. Καθώς άλλοι γονείς αιτούνται να μην διδαχθούν το τάδε απόσπασμα και άλλοι το δείνα…. Άλλοι πάλι ζητούν επιστροφή του βιβλίου.
Στο υπουργείο θεωρούν πως εξωεκπαιδευτικά κέντρα είναι αυτά που βρίσκονται πίσω από αυτές τις άναρχες και ασυντόνιστες κινητοποιήσεις και πως σύντομα θα σβήσουν από μόνες τους…


Σημειώνουν δε πως βάσει των εγκυκλίων που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί από το υπουργείο δεν μπορεί ένας γονέας να αιτηθεί μερική διδασκαλία του εκάστοτε μαθήματος παρά μόνο απαλλαγή και οι λόγοι που θα συντρέχουν να είναι πειστικοί και να έχουν να κάνουν με το θρήσκευμά του.
Στην προκειμένη περίπτωση θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται!
Σε κάθε περίπτωση το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από τον διάλογο υπουργείου Παιδείας – Εκκλησίας, έχει προκαλέσει κλιμακούμενες αντιδράσεις. Σύλλογοι γονεών αλλά και μεμονωμένα άτομα κατηγορούν υπουργείο και διοικούσα Εκκλησία πως με τα παρόντα βιβλία «αποχριστιανοποιούν» τους μαθητές.
Τελευταία παρέμβαση αυτή της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Γονέων για την Εκπαίδευση η οποία ζητάει άμεση επιστροφή των βιβλίων και σε επιστολή της αναφέρει τα εξής:
“Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που βρίσκονται στη Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση, δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι επιθυμούμε η παρεχόμενη στα παιδιά μας παιδεία στη Χώρα μας να είναι σύμφωνη με τους άξονες του Συντάγματος της πατρίδας μας και ακόλουθη των αρχών και αξιών που έθρεψαν ιστορικά το έθνος μας και διαμόρφωσαν την πολιτιστική του ταυτότητα και ιδιοπροσωπία. Δεν θα ανεχθούμε κανένα στοιχείο ξένο προς τις ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές μας παραδόσεις να νοθεύσει την αγωγή των παιδιών μας.
Για τον λόγο αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια αλλοιώσεως της χριστιανικής παιδείας των παιδιών μας και τον μέχρι τώρα χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και αναγκαζόμαστε με λύπη να επιστρέψουμε στην προισταμένη αρχή ως απαράδεκτους τους νέους φακέλους από τους οποίους στο εξής θα διδάσκεται στα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών”.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία τα αντορθόδοξα «βιβλία» των Θρησκευτικών πλην όμως δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για την προαναφερθείσα….σιγουριά του υπουργείου.
Πηγή

Οι ανυπόφορες κακοδοξίες του μεγάλου και αμετανόητου αιρετικού Ζηζιούλα!

Ἀπὸ "katihisis":


Η ανυπόφορη τριαδολογία του μητροπολίτου Περγάμου κ. Ι. Ζηζιούλα
[ΒΙΝΤΕΟ]

Screenshot_2.jpg 
Μου κοινοποιήθηκε το βίντεο με την τραγική αυτήν Ομιλία (παπική δεν θα την έλεγα, θα την αδικούσα γιατί υπερέχει σε τύφο) με το ακόλουθο σχόλιο:
Πατέρα Νικόλαε, δες κυρίως από το 26΄ και μετά, πώς αυτός ο δυστυχής ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πλανηθεί από τη σχολαστική δυτική θεολογία και φθάνει ορθόδοξος θεωρών εαυτόν, να κηρύττει εξωφρενική αίρεση και μάλιστα φθάνοντάς την πολύ πιο πέρα από τον Παπισμό. Οι παπικοί δεν το προχώρησαν ποτέ τόσο. Πρέπει να είναι στο μεταπατερικό περίπτερο του Βόλου. Παρόν και ο μητροπολίτης Δημητριάδος…




Δεῖτε Ἁγιοπατερικές θέσεις ποὺ κονιορτοποιοῦν τὶς θέσεις τοῦ μεγάλου καὶ ἀμετανόητου αἱρετικοῦ Ζηζιούλα!

Ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος περὶ τῆς κακοδοξίας περὶ «Πρώτου» τοῦ Ζηζιούλα καὶ τῶν περὶ αὐτὸν Οἰκουμενιστῶν!
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/01/blog-post_116.html

«Μείζων του Υιού ο Πατήρ ουκ έστι», Αγίου Γρηγορίου Νύσσης
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_10.html

Στη νεοαρειανική πίστη του Ζηζιούλα, δεν υπάρχει θέση για τον Ιησού Χριστό
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5713.html

ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟ
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3486.html

Η επίσημη Εκκλησία ανέχεται τις αιρέσεις Ζηζιούλα, ενώ, ακόμα και φιλο-οικουμενιστές θεολόγοι τον καταγγέλουν
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7514.html

Θέματα αιρέσεων Ζηζιούλα που δεν αγγίζουν Επίσκοποι, και διάφοροι αντι-Οικουμενιστές
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_24.html

Πόσο δημοκρατική είναι η πολιτική ηγεσία, που διώκει την ορθόδοξη πίστη του λαού που κυβερνά;


 Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής –Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
Μετά το μάθημα των θρησκευτικών, η πολιτική ηγεσία της χώρας συνεχίζει την επιχείρηση αποορθοδοξοποίησης της Ελλάδας και των Ελλήνων με την σταδιακή κατάργηση της προσευχής, του εκκλησιασμού,  του Σταυρού, των Εικόνων. Μέσα στο Υπουργείο Παιδείας, λίγες μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, πετιέται  η Εικόνα της μητέρας του Χριστού και όλων των Ορθοδόξων στα σκουπίδια, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλίας με την ελληνική Σημαία κακοποιημένη, καθώς  αφαιρέθηκε εσκεμμένα ο Σταυρός από την κορυφή του ιστού της και αντικαταστάθηκε με μια λόγχη.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία, πάσχουσα από οξείας μορφής ιδεοληψία, φαίνεται να ακολουθεί πιστά, σταθερά και απροκάλυπτα πλέον τη σκληρή τακτική της ασέβειας,

Προσπαθώντας να πεί κάποιες αλήθειες, απέδειξε ότι ο Οικουμενισμός έχει κερδίσει τον παπούλη! Τι λέει ο μητροπολίτης του;

  Ὁ π. Ἀντώνιος Χρήστου, τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Γλυφάδας, κηρύττει ὅτι οἱ Παπικοὶ καὶ οἱ Προτεστάντες ἔχουν …ἔγκυρα Μυστήρια!!!



«Ἡ Ἐκκλησία μας ἐπιτρέπει νὰ παντρευόμαστε μὲ Παπικοὺς καὶ ἑτεροδόξους,  ἀλλὰ ὄχι μὲ Παλαιοημερολογίτες, γιατὶ ἔχουν ἄκυρα Μυστήρια».
(Δεῖτε στὸ 3.40)

"Στις μέρες μας οι "δήμιοι" φοράνε ράσα και κρατάνε δεσποτική ή ηγουμενική ράβδο"!

ΝΕΑ δίωξη μοναχού από τη Ρουμανία.
video-φωτογραφίες-σχόλιο 
Οι επιταγές «αγάπης» των οικουμενιστών  οδηγούν στην… αποτείχιση

   Τη Δευτέρα το βράδυ, στην αυλή της σκήτης Ραντένι, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο από το Μοναστήρι Πέτρου Βόντα, που «ξεφόρτωσε» τον μοναχό Sava Vulpe, με τις αποσκευές του μαζί. 
Ο συγκεκριμένος μοναχός, ετών 62, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω προσβολής του από πολιομυελίτιδα σε ηλικία 2 ετών. 


Από την συνέντευξη-συζήτηση (βλ. βίντεο), με τον θεολόγο Mihai-Silviu Chirilă και τον ομολογητή ιερομόναχο Π. Pamvo Jugănaru προκύπτει ότι ο μοναχός Σάββας εκδιώχτηκε, έπειτα από 15 χρόνια[1] κανονικής κοινοβιακής ζωής, από την μονή της μετάνοιας του

Ο λόγος;: 
Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο μοναχός Σάββας μοίραζε, στη μονή, κάποια φυλλάδια που ενημέρωνε περιληπτικά για θέματα σχετικά με τη περσινή ψεύδο-σύνοδο της Κρήτης. 
Ο [ψεύδο]ηγούμενος τον ρώτησε αν έχει ευλογία να το κάνει αυτό

Άλλοι διαβάζουν και φρίττουν, κι άλλοι τα δικαιολογούν "άχρι καιρού"!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ.... ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΥΜΩΝ..... ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για παπας και πατριαρχης
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (salpismazois): Διαβάστε να δείτε ποίον ονομάζουν κάποιοι.... "αγιώτατον εν Κυρίω αδελφόν", και μετά ποίου "επιδιώκουν την ένωσιν", ούτως ώστε και... "ίνα πάντες εν ώσιν".
Πάπας και Παπισμός
...Κατά το έτος 1870 η Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία» αναγνώρισε το αλάθητο του «Πρωθιεράρχου» της Ρώμης ως δόγμα. Ιδού το σχετικό κείμενο.

1:  «Ο Πάπας (της Ρώμης) είναι θείος άνθρωπος και ανθρώπινος Θεός. Γιʼ αυτό κανείς δεν μπορεί να τον δικάσει ή να τον κρίνει. Ο Πάπας κέκτηται θεία εξουσία, η δε εξουσία του είναι απεριόριστη (απόλυτη). Για τον Πάπα είναι δυνατά πάνω στη γη τα ίδια ακριβώς που είναι δυνατά για τον Θεό στους ουρανούς. Ό, τι έχει κάνει ο Πάπας είναι το ίδιο σαν να το έκανε ο Θεός. Τις εντολές του πρέπει να τις εκτελούμε σαν εντολές του Θεού. Ο Πάπας μέσα στον κόσμο είναι το ίδιο πράγμα που είναι ο Θεός μέσα στον κόσμο ή η ψυχή μέσα στο σώμα. Η εξουσία του Πάπα είναι υψηλότερη από κάθε δημιουργημένη εξουσία, γιατί η εξουσία του κατά κάποιο τρόπο εκτείνεται στα ουράνια, τα γήινα και τα καταχθόνια (πράγματα), για να δικαιωθούνε σʼ αυτόν οι λόγοι της Γραφής: “ Πάντα υπέταξας υπό τους πόδας Του” (πρβλ. Αʼ Κορ. ιεʼ, 27. Εφ. αʼ, 22).
Στην εξουσία του Πάπα και στο θέλημά του έχουν παραδοθεί τα πάντα και κανείς και τίποτε δεν μπορεί να του αντισταθεί ή εναντιωθεί. Αν ο Πάπας παρέσυρε μαζί του μέσα στην κόλαση εκατομμύρια ανθρώπων, τότε κανείς τους δεν θάχε το δικαίωμα να τον ρωτήσει: “ Άγιε πάτερ, γιατί το κάνεις αυτό;” Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ.

Η βουλή (το θέλημα) του Θεού, κατά συνέπεια δε και του Πάπα, ο οποίος είναι ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, έχει την ανώτατη εξουσία παντού. Ο Πάπας φέρει δύο ξίφη στη ζώνη, εξουσιάζει δηλαδή τα πνευματικά και τα εγκόσμια, τους Πατριάρχες και τους Επισκόπους, τους αυτοκράτορες και τους βασιλιάδες. Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι υπήκοοί του. Εκείνος είναι τα πάντα, είναι πιο ψηλά από κάθετι και έχει μέσα του τα πάντα. Ό, τι εκείνος (ο Πάπας) επαινεί ή αποδοκιμάζει, όλοι πρέπει να το επαινούν ή να το αποδοκιμάζουν.

Οι χαρτοπολεμιστές Επίσκοποι, τελικά, καταλαβαίνουν τι κάνουν;


    Αποτείχιση""από τους πολιτικούς, αλλά κοινωνία με τους δυσώδεις αιρετικούς Οικουμενιστές!

Ο Κυθήρων Σεραφείμ: «Δέν θά ὑποδεχθοῦμε, οὔτε θά ἀποδώσουμε τιμή σέ ἐκπρόσωπο τῆς Κυβερνήσεως ἤ τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων»



Έντονη η αντίδραση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων για τον αναίσχυντο νόμο που φέρνει στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, και προειδοποιεί να μην παραστεί κανένας από τους βουλευτές που πρόκειται να τον ψηφίσουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Μήπως πρέπει να εφαρμόσουν κάτι ανάλογο όλες οι Μητροπόλεις της Ελλάδας;

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ἐμεῖς οἱ Κληρικοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων, μέ τήν Χάριν τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, συναχθήκαμε σήμερα 21-9-2017 ἐν ὄψει τῆς Θεομητορικῆς ἑορτῆς τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ.

Πλήν τῆς συζητήσεως περί τήν Πολιοῦχον τῶν Κυθήρων Θεομήτορα, τήν σύναξή μας ἀπασχόλησαν τρία προβλήματα ἀναφορικά μέ νευραλγικά θέματα τῆς κρίσιμης ἐποχῆς μας.
1ον Παρακαλοῦμε ἐκτενῶς τήν Ἀνώτατη Ἐκκλησιαστική μας ἡγεσία καί τήν Ἀνώτατη Πολιτική μας ἡγεσία νά ἐνδιαφερθοῦν γιά

Σε 22 από τις 29 ευρωπαϊκές χώρες το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται με ομολογιακό (κατηχητικό) τρόπο

Τα Θρησκευτικά στην Ευρώπη

Του Ματθαιου Τσιμιτακη

H συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα ποικίλλουν πολύ πέραν της διάκρισης ανάμεσα στη θρησκειολογική και την κατηχητική θέση που πόλωσαν τη συζήτηση στη χώρα μας.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής

Αυτά είναι τα εβραϊκά σχέδια για Παγκόσμια Κυριαρχία!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (salpismazois):

  • ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.... ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΖ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΥΠΝΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "VOLEPSIMEX" = "ΒΟΛΕΨΗΜΕΞ".

Σχετική εικόνα
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: