Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αλυσοδένουν τους πιστούς με το πετραχήλι τους και τους μεταβάλλουν σε αυτόματα κινούμενα (ρομπότ).



Ο Θεός, επειδή, ο άνθρωπος ήτο προικισμένος με ελεύθερη θέληση, μετά την πτώση, ζήτησε ευθύνες. Έτσι η ευθύνη είναι στοιχείο της ζωής μας. Είναι αδιανόητο να θεωρείς το άτομο υπεύθυνο για τις πράξεις του και συγχρόνως να του αρνήσαι το δικαίωμα να αποφασίζει γι’ αυτές.

   Αλυσοδένουν τους πιστούς με το πετραχήλι τους και τους μεταβάλλουν σε αυτόματα κινούμενα ρομπότ. Καταργείται έτσι το πρόσωπο.
 Στα πλαίσια των διαπιστώσεων για το Άγιον Όρος των ημερών μας, θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω, ότι γίνεται μια παρανόηση στις πνευματικές σχέσεις μεταξύ γέροντος και υποτακτικών, με συνέπεια να ειδωλοποιείται, να απολυτοποιείται και να ανάγεται σε επίπεδα αλαθήτου ο γέροντας, πράγμα που κι αυτόν βλάπτει και τους υποτακτικούς μεταβάλλει σε άβουλα και άνοα όντα.
Πηγή

Η αφασία-ανυπαρξία της Ι. Συνόδου συνεχίζεται υπό τα απαθή βλέμματα Ποιμένων και λαού!

Δεν πάει σε έκτακτη Ιεραρχία για το ουκρανικό η Ελλαδική Εκκλησία

-Καμία νέα αναφορά στο Μακεδονικό παρά το βροντερό παρών Ιεραρχών στα συλλαλητήρια



Συνήλθε από την Τετάρτη 6 έως και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εύχονται στους μαθητές και στις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να έχουν την ευλογία του Θεού και καλή επιτυχία σε αυτήν την ιστορική στιγμή της ζωής τους, η οποία ανοίγει προοπτικές για το μέλλον τους.

Προσκλητήριον μαθητείας --π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


Ο Θεός μόνο την Εκκλησία εμπιστεύθηκε όχι τα κράτη και τους πολιτισμούς (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

  Από τους ιερείς ξεκίνησε ο πειρασμός στη Δύση, από τους ιερείς ξεκίνησε η καταστροφή της Δύσης. Από εκείνους τους ιερείς που χαλάνε κάθε τι ιερό και αναποδογυρίζουνε το νόμο.


Ο αρχιερέας Ααρών δεν σφυρηλάτησε το χρυσό μόσχο στην έρημο και άφησε το λαό να τον προσκυνά αντί τον αληθινό Θεό;
Για χίλια χρόνια περίπου η Εκκλησία του Χριστού στην Ανατολή και στη Δύση ήταν μία Εκκλησία, με τον ίδιο νου, με την ίδια καρδιά και με την ίδια αίσθηση καθήκοντος. Αλλά, στο τέλος της χιλιετίας από τη γέννηση του Σωτήρα του κόσμου, ο αλυσοδεμένος σατανάς ελευθερώθηκε από την κόλαση, για να εξαπατήσει αυτό τον κόσμο. Και ο τρόπος του σατανά δεν είναι όπως ο τρόπος του Χριστού. Ο Χριστός, όταν άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του Θεού ανάμεσα στους ανθρώπους, επέλεξε τους πιο απλούς και πιο ασήμαντους ανθρώπους. Ο σατανάς όμως πάντα περιφρονούσε τους μικρούς και ασήμαντους και ενεργούσε διά μέσου των αρχηγών, των αρχιερέων, των φιλοσόφων, των βασιλιάδων, των κυβερνητών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών.

Εξ-Οικουμενισμό οι Οικουμενιστές, εξ-οικονομισμό οι αντι-Οικουμενιστές, οι δε λοιποί Ποιμένες συνεχίζουν την χειμερία νάρκη!

Δεξίωση πρὸς τιμὴν τοῦ Μητροπολίτη Σμύρνης παρέθεσε ἡ Γενικὴ Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος στὴν Σμύρνη


    Δεξίωση πρὸς τιμὴν τοῦ Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου μὲ παρόντες τὸν Ρωμαιοκαθολικὸ Ἀρχιεπίσκοπο, τὸν Ἀγγλικανὸ Πάστορα τῆς Σμύρνης καὶ τὸ Ραββίνο!
  —Τὰ συνηθισμένα πλέον, ποὺ ἀφήνουν ἀδιάφορους σχεδὸν τοὺς πάντες!




   Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη Ευγεν. κ. Αργυρώ Παπούλια είχε την ευγενική πρωτοβουλία να παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου στο ανακαινισμένο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επικείμενης ονομαστικής του εορτής. 

Να, λοιπόν, που ήρθε η σειρά του συμβιβασμού και για το Filioque! Διαπραγματεύσιμο κι αυτό!

Παραλίμνι: Συνάντηση Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας


Παραλίμνι, Κύπρος, 4 – 7 Ιουνίου 2018 - Η Β΄ συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, από 4 μέχρι 7 Ιουνίου 2018.
Η Συντακτική Επιτροπή έχει ορισθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου (στη Λέρο, 2017), με σκοπό τη σύνταξη ενός κειμένου

Επίσκοπος ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ


«Καὶ ἀναστήσω αὐτοῖς ποιμένας»
(Ιερ. 23,4)
Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

Αναμφίβολα, ο Κύριος παραμένει το υπόδειγμα Ποιμένος μέσα στην ιστορία, ο οποίος «έπαθεν υπέρ ημών, υμίν υπολιμπάνων υπογραμμόν ίνα επακολουθήσετε τοις ίχνεσιν αυτού» (Α΄ Πετρ. 2, 21).
Ο Ιερός Αυγουστίνος, του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 15 Ιουνίου, λέγει: «Ο Θεάνθρωπος έκλινε την κεφαλή (στο Σταυρό), για να δώση στον άνθρωπο το τελευταίο φίλημα. Σκεφθήτε τις πληγές του Εσταυρωμένου, το αίμα του αποθνήσκοντος, την τιμή του εξαγοράζοντος. Έχει γείρει την κεφαλή για να ασπασθή, έχει ανοικτή την καρδιά για να αγαπήση, απλωμένα τα χέρια για να υποδεχθή και έκθετο όλο το σώμα για να εξαγοράση».
Ιδιαίτερα βιώνουν τη θεολογία του Σταυρού οι πραγματικοί Ποιμένες και κυρίως οι όντως επίσκοποι της Εκκλησίας, οι οποίοι αποκαλούσαν τον αρχιερατικό θρόνο «ακανθώδη βάτο» (Γρηγόριος Διάλογος). Να υπογραμμίσουμε, ότι υπήρξαν συνειδητοί επίσκοποι που εγκατέλειψαν τον αρχιερατικό θρόνο με μεγαλύτερη χαρά από αυτήν με την οποία άλλοι τον κατέλαβαν.
Στο εδάφιο (23, 4) του Προφήτου Ιερεμία, ο Κύριος εννοιολογεί τους αληθινούς Ποιμένες, και καθορίζει την ποιότητά τους: «Καὶ ἀναστήσω αὐτοῖς ποιμένας, οἳ ποιμανοῦσιν αὐτοὺς καὶ οὐ φοβηθήσονται ἔτι οὐδὲ πτοηθήσονται, λέγει Κύριος», δηλ. «και θα φέρω εις αυτούς τοιούτους ποιμένας, οι οποίοι θα ποιμαίνουν αυτούς, ώστε οι ποιμαινόμενοι δεν θα φοβούνται πλέον ούτε καν θα πτοούνται, λέγει ο Κύριος».