Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Όταν η ανοησία χτυπάει κόκκινο! Αδιαφορεί για τον "κατακερματισμό" του σώματος του Χριστού, και ενδιαφέρεται υπέρ της πανθρησκειακής ενότητος!

 «Καιρός» για εφαρμογή των αποφάσεων

του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά


Δημήτρης Μόσχος Αναπλ. καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

«Καιρός» για εφαρμογή των

αποφάσεων του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά


Απάντηση στον καθηγητή Δημ. Μόσχο


Ο Δημήτρης Μόσχος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ και πρώην Πρόεδρος του ΚΑΙΡΟΥ,
με άρθρο του στα ΝΕΑ σχολιάζει τη νέα σελίδα στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας που εγκαινιάστηκε μετά τις εκλογές. Αναφέρεται και στο μάθημα των Θρησκευτικών, όσα όμως λέει αξίζουν ενός σχολιασμού γιατί είναι πλέον ανυπόφορο αυτοί που οδήγησαν το μάθημα σε οδούς αντισυνταγματικότητας να συνεχίζουν να αποφαίνονται γι’ αυτό ως ειδήμονες κάνοντας μάλιστα νομικίστικες ακροβασίες και προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς για όσους εργάστηκαν ώστε το μάθημα με τη σφραγίδα του ΣτΕ να διατηρήσει τον ορθόδοξο χριστιανικό του χαρακτήρα. Γράφει λοιπόν ο Δημήτρης Μόσχος:

«Το μάθημα των Θρησκευτικών υφίσταται μια εκτεταμένη αναμόρφωση επί μια δεκαετία (και όχι επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφεται συχνά) με στόχο να απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και να αποτρέψει τον κατακερματισμό της τάξης μεταξύ Ορθοδόξων και μη. Συμπύκνωσε την παιδαγωγική αγωνία και την προεργασία πολλών κύκλων θεολόγων εκπαιδευτικών τουλάχιστον από το 2000. Παρά τα όσα διατυμπανίζονται (κυρίως από ακραίους οπαδούς της θεολογίας ως θρησκόληπτης καταστολής), οι αποφάσεις (660/2018 και 926/2018) του ΣτΕ για το πώς πρέπει να διδάσκεται, δεν είναι οριστικές, καθώς αναμένονται νέες αποφάσεις του ΣτΕ για τις υπουργικές αποφάσεις Γαβρόγλου έπειτα από προσφυγές εναντίον τους θεολόγων, της Μητρόπολης Πειραιώς, αλλά και της Ενωσης Αθέων. Αυτές παρουσιάσθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2018 και η εκδίκασή τους ακόμα εκκρεμεί. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει λογικά να περιμένει πρώτα αυτή την απόφαση».
Η «αναμόρφωση» του μαθήματος στην οποία αναφέρεται ο κ. Μόσχος είναι αυτή ακριβώς που οδήγησε στα νέα Προγράμματα

Το πνεύμα του Αντιχρίστου καλλιεργεί τον σχετικισμό, ακόμα και στο χώρο των αντι-Οικουμενιστών, που πολεμούν τον ..."άλλο" σχετικισμό!

Το πνεύμα του Αντιχρίστου

π. Σπυρίδων Μπέιλυ

     Διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη και στις διδαχές των Πατέρων τις προειδοποιήσεις για τον ερχομό του Αντιχρίστου. Και διαβάζουμε ότι όχι μόνο ο κόσμος, αλλά μέρος και της Εκκλησίας θα πλανηθεί. Και μέσα στην υπερηφάνειά μας μπορεί να μονολογήσουμε, «εγώ δεν θα ακολουθήσω ποτέ τον Αντίχριστο». Εν τούτοις βλέπουμε στον κόσμο γύρω μας το πνεύμα του Αντιχρίστου να είναι τόσο ισχυρό. Βλέπουμε τόσους πολλούς, ακόμη και στην Εκκλησία, να έχουν πλανηθεί

O Πύρινος Άγιος Ηλίας ο Θεσβίτης -- Φώτης Κόντογλου



     Aυτός ο άγιος ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους, και με όλο που ήτανε άνθρωπος, φαίνεται σαν κάποιο υπερφυσικό και μυστηριώδες πλάσμα, που έρχεται και ξανάρχεται στον κόσμο. Oι Iουδαίοι περιμένανε να ξανάρθει στον κόσμο, για τούτο θαρρούσανε πως ο άγιος Iωάννης ο Πρόδρομος ήτανε ο Hλίας. Kαι τότε που ρώτησε ο Xριστός τους μαθητές του "Ποιος, λένε, πως είμαι, οι άνθρωποι;", του απαντήσανε πως λέγανε πως ήτανε ο Hλίας ή κάποιος άλλος από τους προφήτες. O προφήτης Mαλαχίας, που έζησε πολύ υστερώτερα από τον Hλία, λέγει: "Tάδε λέγει Kύριος Παντοκράτωρ. Iδού εγώ αποστελώ υμίν Hλίαν τον Θεσβίτην, πριν ή ελθείν την ημέραν Kυρίου την μεγάλην και επιφανή", και πολλοί το εξηγήσανε πως ο Hλίας θάρθη πάλι στον κόσμο πριν από τη Δευτέρα Παρουσία και θα μαρτυρήσει.

Ουρανοβάμονες "οικονομιστές"!

  "Π.Π.": Ὡς ἄλλοι οὐρανοβάμονες οἱ "δυνητιστές-οἰκονομιστές", παρουσιάζουν τὴν ἐκθεμελίωση τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας ὑπὸ τῶν Οἰκουμενιστῶν, ἀλλὰ μᾶς κοιμίζουν μὲ τὴν ψευδαίσθηση ὅτι «ὁ πιστὸς λαὸς ἔχει πνευματικὴ ἀντίληψη τῶν πραγμάτων», τοὐτέστιν κρατᾶμε τὴν ὑπόθεση στὰ χέρια μας! Καὶ ἄρα -διδάσκουν- δὲν χάνουμε τίποτα, δὲν μολυνόμαστε, δὲν ἀφομοιωνόμαστε κοινωνοῦντες μὲ τοὺς αἱρετικούς! Δὲν βλέπουν ὅτι μέρα μὲ τὴ μέρα ὁ Λαὸς τοῦ Θεοῦ ἀφομοιώνεται ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς, μὲ τὶς εὐλογίες τους!


Άσπρο Μαύρο:
Ολοταχώς κατά κρημνών το Φανάρι

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη,  Contributor Editor 
αρθρογραφεί για katanixi.gr








Ακαδημία Βόλου: Θερινό πανεπιστήμιο για στελέχη της ουκρανικής Αυτοκεφαλίας!

Οικουμενιστικός αναβρασμός επικρατεί στη μητρόπολη Δημητριάδος, όπου ο οικείος μητροπολίτης με τον ακαδημαϊκό του βραχίονα εκτρέπεται και εκτίθεται ανεπανόρθωτα.
     Όταν ανερυθρίαστα ανακοινώνεται από τους διοργανωτές κάποιου θερινού θεολογικού σχολείου  πως:
       «Το Θερινό Πανεπιστήμιο υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς επίσης και του Huffington Ecumenical Institute (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)»,
κάθε άλλος σχολιασμός μοιάζει αχρείαστος.

   Ο πολιτικός ολετήρας της Ελληνορθόδοξης παράδοσης Γαβρόγλου και ένα ακραιφνώς οικουμενιστικό ίδρυμα, που χρηματοδοτεί ο περήφανος ακτιβιστής υπέρ των LGBT Michael Huffington (και δηλωμένος bisexual), στηρίζουν οικονομικά οτιδήποτε, αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
    Όταν δε ο χρηματοδοτούμενος δηλώνει Ορθόδοξος, αυτό αποτελεί σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων.
     Οι περί το Φανάρι και υπ’ αυτού πλουσιοπάροχα «αρδευόμενοι» γκρούεζες της πίστεως, επιχειρούν τη δημιουργία εντυπώσεων.
     Η πρωτοφανή παγκόσμιας κλίμακας απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Φανάρι με τον αυταρχισμό του στο Ουκρανικό, δεν θεραπεύεται με 15νθήμερα θερινά σχολεία, εκδρομούλες και οικουμενιστικά πέρα δώθε με εβραίους και σχισματικούς.
    Η υποτίμηση της πνευματικής αντίληψης του πιστού λαού αλλά κυρίως η αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας του προβλήματος από τους ίδιους,  καθιστούν τους πρωταγωνιστές ανάλογων θεολογικών event δογματικώς και εκκλησιολογικώς  επικίνδυνους.
     Το μαύρο της κολάσεως των αιρετικών άσπρο του παραδείσου δεν γίνεται.

20 Ιουλίου. ♰ Ηλιού προφήτου του Θεσβίτου. Αγιογραφικά αναγνώσματα

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  (Ἰακ. ε´ 10-20)



Ιακ. 5,10            Ὑπόδειγμα λάβετε, ἀδελφοί μου, τῆς κακοπαθείας καὶ τῆς μακροθυμίας τοὺς προφήτας, οἳ ἐλάλησαν τῷ ὀνόματι Κυρίου. 
Ιακ. 5,10                    Παρετε, αδελφοί μου, ως παράδειγμα κακοπαθείας, υπομονής και μεγαλοκαρδίας τους προφήτας, οι οποίοι σαν απεσταλμένοι και πρεσβευταί του Θεού ελάλησαν προς τους ανθρώπους εξ ονόματος του Κυρίου. 

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα


† π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα 
(Απομαγνητοφωνημένη ομιλία)

    «Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.»
(Σ. Σειρ.48,11)

Ο προφήτης Ηλίας, ο μέγιστος των Προφητών.
 Για τον προφήτη Ηλία έχουν γραφεί στην Παλαιά Διαθήκη πολλές σελίδες, που όλες είναι μεστές πολλής και βαθειάς θεολογίας. Το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο ο Προφήτης προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον ουρανό