Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Το σημάδι του Θεού


 Ήταν περασμένη η ώρα την Κυριακή το βράδυ όταν ο ιερέας του ναού αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην πρεσβυτέρα του στο σπίτι για να της πει ότι σε λίγο θα κινήσει για το σπίτι.
Άφησε το τηλέφωνο να χτυπήσει πολλές φορές αλλά εκείνη δεν απάντησε.
Ο ιερέας παραξενεύτηκε αλλά αποφάσισε να τακτοποιήσει κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες

"Ecumenists Pride"

 Η διάσημη Mary Millben τραγουδά στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Υόρκης.


 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (π. Φώτιου Βεζύνια): "Ecumenists Pride", ο δόκιμος πλέον όρος για τα καμώματα των οικουμενιστών.  
 
millben 1
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την προηγούμενη Κυριακή 26 Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Hamptons, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εντός του Ιερού Ναού την γνωστή τραγουδίστρια Mary Millben.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και παρουσία του Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, η Mary Millben που έχει τραγουδήσει για τρεις Προέδρους της Αμερικής, τραγούδησε για το εκκλησίασμα.
Η διάσημη τραγουδίστρια κόρη του υπουργού Μιχαήλ Μίλμπεν των Βαπτιστών και Πεντηκοστιανών και της Αλθέα Μίλμπεν συνταξιούχο Πεντηκοστιανή σοπράνο, κατέπληξε τους πιστούς με την υπέροχη φωνή της.

Οι Σφακιανοί επαναστάτες με τα ράσα που τα έβαλαν με ΗΠΑ και Τουρκία! (Και σήμερα εναντίον του Οικουμενισμού!)

Η θρυλική ομάδα των Κρητικών ιερέων επί δεκαετίες επιτέλεσε πλούσιο θεολογικό και κοινωνικό έργο. Ο παπα-Γιώργης με τους π. Μιχάλη Δαμανάκη, π. Κωνσταντίνο Χομπίτη, π. Νικόλα Παπαδόσηφο και π. Νικόλαο Γιαννουλάκη, είχαν ιδρύσει την περίοδο της Μεταπολίτευσης την Ενωση Σφακιανών Παπάδων. Ολοι τους κατάγονταν από το χωριό Ασφένδου των Σφακίων, την πιο αραιοκατοικημένη περιοχή της χώρας.

Το Ασφένδου είναι ένας πανάρχαιος και απομονωμένος οικισμός, μακριά από το οδικό δίκτυο της εποχής εκείνης. Το χωριό έχει αναδείξει και μια άλλη μαχητική μορφή ιερέα, τον εκδημήσαντα π. Γιώργη Πυρουνάκη.
Από κοινού οι πέντε ιερείς διεξήγαγαν έναν αγώνα για ζητήματα της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, στάθηκαν κοντά στα προβλήματα των συνανθρώπων τους, ενώ αρθρογράφησαν στον

Ομιλία για την εμφάνιση του Προφήτη Ιερεμία από τον άλλο κόσμο

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ



   Ειθ’ ούτος επιφανήναι άνδρα πολιά και δόξη διαφέροντα, θαυμαστήν δε τινα και μεγαλοπρεπεστάτην είναι την περί αυτόν υπεροχήν. Αποκριθέντα δέ τον Ονίαν ειπείν- ο φιλάδελφος ούτος εστιν ο πολλά προσευχόμενος περί του λαού και της αγίας πόλεως Ιερεμίας ο του Θεού προφήτης (Β΄ Μακκαβαίων 15, 13-14).
Αυτό ήταν το όραμα πού είδε ο ανδρείος Ιούδας ο Μακκαβαίος. Ο πρώτος πού εμφανίστηκε σ’ αυτόν, από τον άλλο κόσμο, ήταν ο αρχιερεύς Ονίας και ύστερα ήλθε ο ιερός Προφήτης Ιερεμίας. Όπως οι Απόστολοι είδαν τον Μωυσή και τον Ηλία μέσα σε δόξα μεγάλη, στο όρος Θαβώρ, έτσι και ο Ιούδας των Μακκαβαίων είδε πανένδοξο τον Προφήτη Ιερεμία.

Ἀρχή τῆς Ἰνδίκτου.

Ἑρμηνεία τῆς ἀποστολικῆς περικοπῆς ἀπό τόν Ἱερό Χρυσόστομο

Μέρος Πρῶτο





[Υπομνηματισμός των Α΄ Τιμ. 2, 1-2]

   «Παρακαλ ον πρτον πντων ποιεσθαι δεσεις, προσευχς, ντεξεις, εχαριστας, πρ πντων νθρπων,πρ βασιλων κα πντων τν ν περοχ ντων, να ρεμον κα σχιον βον διγωμεν ν πσ εσεβείᾳ κα σεμντητι τοτο γρ καλν κα πδεκτον νπιον το σωτρος μν Θεο,ς πντας νθρπους θλει σωθναι κα ες πγνωσιν ληθεας λθεν (:Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα προηγούμενα οφείλουμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Και ο Ιησούς Χριστός άλλωστε ήλθε στον κόσμο για να σώσει όλους τους αμαρτωλούς.  Γι' αυτό λοιπόν και εγώ σε προτρέπω, Τιμόθεε, και εσένα και τους άλλους αδελφούς, πρώτα απ’ όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες για όλους τους ανθρώπους, για τους βασιλείς και για όλους όσους έχουν κάποιο αξίωμα ή κάποια ανώτερη θέση, να τους φωτίζει και να τους ενδυναμώνει ο Θεός, ώστε να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών. Κι έτσι να ζούμε και εμείς ζωή ήρεμη και ήσυχη, με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα· διότι αυτό, το να προσευχόμαστε δηλαδή για όλους, είναι καλό και ευάρεστο ενώπιον του σωτήρα μας Θεού· διότι Αυτός θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι και με την πίστη να γνωρίσουν βαθύτερα και πληρέστερα την αλήθεια)» [ Α΄Τιμ.2,1-4].
      Ο ιερέας είναι σαν κάποιος κοινός πατέρας όλης της οικουμένης. Αυτός λοιπόν πρέπει να φροντίζει για όλους, όπως και ο Θεός, του Οποίου είναι ιερέας·  γι' αυτό λέγει ο απόστολος Παύλος: «Παρακαλ ον πρτον πντων ποιεσθαι δεσεις, προσευχς (:παρακαλώ λοιπόν πριν από όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές)». Δύο είναι τα αγαθά που

Πώς η Διαρκής Ι. Σύνοδος παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη γιά την Ουκρανικὴ αυτοκεφαλία!

Διαρκς ερΣύνοδος τς κκλησίας τς λλάδος παραβίασε τν ΚαταστατικΧάρτη καττν συζήτηση γιτν οκρανικατοκεφαλία.

    Ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος παραβίασε τὸν Καταστατικὸ Χάρτη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ ὑπερέβη τὴν ἐξουσία της κατὰ τὴν συζήτηση τοῦ θέματος τῆς αναγνώρισης τῆς «νέας ἐκκλησίας» τῆς Οὐκρανίας, πολλοὶ μητροπολίτες ἐξέφρασαν τὴν ἀνησυχία τους γιὰ αὐτό, σύμφωνα μὲ πηγὴ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ποὺ μίλησε στὸ Sputnik.

Το χρονικό μιας προδοσίας, οι ημερομηνίες μιλούν.

 "Φαίη": ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.



     «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις», κ. Φαίη!  Ἤδη ἔχετε εὐνουχίσει τὴν δυναμικὴ τοῦ ἀγώνα καὶ εἶστε συνένοχοι στὴν ἐπικράτηση τῶν σχεδίων τῶν Οἰκουμενιστῶν! Ποιός θὰ ἀντισταθεῖ στὰ σχέδιά τους; Οἱ «βολεμένοι» τοῦ «ἄχρι καιροῦ», τοῦ «δυνητισμοῦ» καὶ τῆς «κακῆς οἰκονομίας» ποὺ δημιουργήσατε μὲ τὶς κακόδοξες θεωρίες σας; Αὐτοὶ ποὺ ἔλεγαν πὼς θὰ ξάπλωναν στοὺς δρόμους τῆς Θεσσαλονίκης γιὰ νὰ ἀποτρέψουν τὸ Gay pride, καὶ τὸ ἔκαναν μόνο στὰ λόγια;




Ουκρανικό:
Το χρονικό μιας προδοσίας!
 Οι ημερομηνίες μιλούν.





Στις 17 Απριλίου του 2018, ο Τζέφρυ Πάιατ επισκέφτηκε το Άγιον Όρος. Συναντήθηκε, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο.
Στις 22 Απριλίου του 2018, το πατρ. Κωνστ/πόλεως ανακοίνωσε ότι απεδέχθη το αίτημα αυτοκεφαλίας του Ποροσένκο και των σχισματικών.
Στις 14 Μαΐου του 2018, αντιπροσωπεία του Φαναρίου (Περγάμου, Γαλλίας, Σμύρνης) συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας. Από Ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν επίσης οι: Νέας Σμύρνης

Παγιώνεται το σχίσμα στην Ορθοδοξία με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος


«Π.Π.»: Κι αὐτοὶ ποὺ ἀγαποῦν τάχα τὴν Ἐκκλησία φροντίζουν νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ ὅλους, νὰ ἐξασφαλίσουν τὰ μυστήρια γιὰ τὸν ἑαυτό τους, κι ἂς κολυμποῦν πλέον –ἐκτὸς ἀπὸ τὴν Παναίρεση– καὶ στὸ σχίσμα! (Ποιές σκοπιμότητες κάνουν καὶ τὸν «Μέτοικο» νὰ κρύβεται;).


 

Γράφει ο Μέτοικος 

Πρωτοφανές!
Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία των μελών της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισαν αυτό που ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με το «προορατικό» του χάρισμα, είχε προαναγγείλει πως θα αποφασίσουν γι’ αυτόν!

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα στην παγίωση του σχίσματος στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, έγινε από τους μεγαλόσχημους ρασοφόρους της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άβουλοι και μοιραίοι «Συνοδικοί», με φωτεινότατη εξαίρεση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ που, σθεναρά αντέδρασε στο καπέλωμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισαν κρυμμένοι πίσω από εισηγήσεις «Συνοδικών Επιτροπών…» που στελεχώνονται από οικουμενιστές και οφικιάλιους του Φαναρίου, να αναγνωρίσουν στον «Οικουμενικό Πατριάρχη το [κανονικά ανύπαρκτο] «κανονικό»

Ας θυμηθούμε (οι παλιοί) κι ας μάθουν (οι νεώτεροι) τις κακοδοξίες του παπισμού

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 "Τον Πάπα να Καταράσθε διότι αυτος είναι η αιτία του κακού"

Άγιος Μάρκος Ευγενικός

"Φεύγετε τους παπικούς ως φεύγει τις από όφεως" 



Η παράβαση του Πατριάρχη!
"Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και αυτώ μόνω λατρεύσεις"».



Οι κακοδοξίες του παπισμού
Οι διαφορές ανάμεσα στη Ορθοδοξία και τον παπισμό είναι πολλές και μεγάλες, παλαιές και νεότερες και αφορούν τόσο σε δογματικά ζητήματα όσο και σε θέματα εκκλησιαστικής εμπειρίας, λατρείας, τέχνης και γενικώτερα αντιλήψεων και βιοθεωρίας.
Θα επιχειρήσουμε εδώ μία συνοπτική παρουσίασή τους αντλώντας από τα κείμενα των Αγίων Πατέρων και συγχρόνων θεολόγων, Μητροπολιτών και Γερόντων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με ενάργεια και ορθόδοξο φρόνημα αναδεικνύουν την παρεκτροπή από την ορθή πίστη και τις κακοδοξίες του παπισμού. Για την καλύτερη κατανόηση των διαφορών ορθοδοξίας και παπισμού είναι απαραίτητο να εξετάσουμε συνολικά τον εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτικό περίγυρο της εποχής. Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε πολύ σύντομα κάποια ιστορικά γεγονότα που στάθηκαν σταθμοί στην γέννηση του παπισμού και στην πορεία του προς την διαίρεση και το σχίσμα.

Ιστορική αναφορά

Η αρχαία Ορθόδοξη Λατινική Εκκλησία της Δύσεως στην παλαιά Ρώμη είχε πάντοτε κοινωνία με την Ορθόδοξη Ανατολή και τα πατριαρχεία της. Το γεγονός που ανέτρεψε την αρμονική αυτή κοινωνία μεταξύ Ανατολής και Δύσεως είναι η

Η αντιστροφή του διαβόλου!

Η αμαρτία είναι τραύμα, η μετάνοια φάρμακο


 Αμαρτία:  Όπως ακριβώς δηλαδή για το σώμα υπάρχουν τραύματα και φάρμακα, έτσι και για την ψυχή υπάρχουν αμαρτήματα και μετάνοια, αλλά η αμαρτία έχει τη ντροπή, ενώ η μετάνοια έχει την παρρησία.
Πρόσεξες αυτό που λέω;
    Την τάξη την αντέστρεψε ο σατανάς κι έδωσε την παρρησία στην αμαρτία και την ντροπή στη μετάνοια, γιατί γνωρίζει πως αν ντραπεί, αποφεύγει την αμαρτία.
Πηγή 

"Από εμάς βγήκαν αλλά δεν είναι με εμάς"!


π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ