Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Οι 26 Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες Μοναχοί



Άγιοι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες Πατέρες υπό Λατινοφρόνων αναιρεθέντες.jpg


Βίντεο


Πηγή

Το πάντρεμα με την αίρεση συνεχίζεται αδιαλείπτως!

sinedrio2.jpg

Η Σύνοδος της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» για την Ανατολική Ευρώπη στην ΟΑΚ
Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 άνοιξε τις εργασίες της η Σύνοδος της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» –ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τις εκκλησιαστικές κοινότητες και τα κοινωνικά δρώμενα της Ευρώπης– στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Υπεύθυνοι της Συνόδου είναι ο Επίσκοπος Robert Innes και ο Αρχιδιάκονος Colin Williams. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από διαφορετικές ευρωπαϊκές Χώρες και πόλεις.

Κατά την έναρξη των εργασιών ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ως το «μικρό κομμάτι του μεγάλου μωσαϊκού της Αγγλικανικής «Εκκλησίας», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναπτύσσοντας σημαντικές πτυχές των νέων ποιμαντικών προβλημάτων τα οποία δημιουργούν φόβο, κοινωνική διάσπαση και συντηρητισμό. «Πώς μπορούμε ν’ αντιδράσουμε σε όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο ίδιος ο ομιλητής. Η απάντηση βρίσκεται στην ακαταπόνητη εργασία για σεβασμό προς το διαφορετικό, στο κοινό πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, ώστε να μπορέσουμε να «χτίσουμε τις απαραίτητες γέφυρες» για έναν ειρηνικό κόσμο.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του έργου και της προσφοράς της ΟΑΚ, μέσω οπτικοακουστικού υλικού, από την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη και αμέσως μετά έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Χτίζοντας ένα πράσινο μέλλον: Ο Πράσινος Πατριάρχης», το οποίο παρουσιάζει την περιβαλλοντική δράση και τις ευαισθησίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, για το συνεχώς αυξανόμενο οικολογικό πρόβλημα.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέματα όπως: «Δημιουργώντας την αυριανή κοινότητα του μέλλοντος» (Επίσκοπος  Robert), «Διασφαλίζοντας την κατάρτιση –δημιουργώντας ένα ασφαλές μέλλον μέσα στις Εκκλησίες μας» (Olga Bradshaw), «Δημιουργία νομικής βάσης για το μέλλον» (Malcolm και Olga Bradshaw), «Εκπαίδευση των λαϊκών στελεχών της Μητρόπολης για το μέλλον» (Δρ Clare Amos) κ.ά.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες της Συνόδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μάθημα Αγιογραφίας από την Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη, θα έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος, αλλά και θα επισκεφθούν εκκλησιαστικά και άλλα μνημεία της περιοχής.
Η παρούσα Σύνοδος θα ολοκληρώσει τις εργασίες της την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Ἐκ τῆς O.A.K.

Για ρομαντικούς ή αφελείς αντι-Οικουμενιστές!


  Τὸν πρ. Πρόεδρο τοῦ Π.Σ.Ε. τίμησε καὶ ὁ Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς!!!


     Ο Αλβανίας Αναστάσιος είναι επίτιμο μέλος του Kuratorium του Pωμαιοκαθολικού Iδρύματος Pro Oriente, Βιέννη (1989)[3], Πρόεδρος-Συντονιστής της Commission on World Mission and Evangelism του ΠΣE (1984-1991), μέλος της Kεντρικής Eπιτροπής του ΠΣE (1998 - 2006) και της Eπιτροπής «Πίστις και Tάξις» (2000 - 2006). Ακόμη είναι μέλος των European Council of Religious Leaders/Religions for Peace (ECRL) (2001) και Council of 100, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Νταβός (2003), αντιπρόεδρος της Conference of European Churches (2003), Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (2006) και Επίτιμος Πρόεδρος της «Παγκοσμίου Διασκέψεως των Θρησκειών για την Ειρήνη» (2006) (ἐδῶ). 

Με την ανώτατη διάκριση της I. Μητροπόλεως Πρεβέζης τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

  

   Τό ἀπόγευμα τῆς 21ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ἡ ὑποδοχή τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Ἀλβανίας κ. Ἀναστασίου, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης, ὅπου τελέστηκε ἐπίσημη δοξολογία, παρουσία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, καί τῶν ὁμόρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας κ. Τίτου, Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶ, Λευκάδος καί Ἰθάκης κ. Θεοφίλου, Ἄρτης κ. Καλλινίκου, Ἰωαννίνων κ. Μαξίμου, τοῦ Δημάρχου Πρεβέζης, τῶν Βουλευτῶν τοῦ Νομοῦ, ἐκπροσώπων τῶν τοπικῶν καί στρατιωτικῶν ἀρχῶν καί κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

   
   Στό τέλος τῆς δοξολογίας ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ἀπένειμε στόν

«Μια “απλή” παύση μνημόνευσης έφερε τα πάνω κάτω»! --Ο μητρ. Φλωρίνης (κι άλλοι εκκλησιαστικοί) έδειξαν το πρόσωπό τους: Επικαλούμενοι το Νόμο ...παρανομούν!!!

Παράνομη η αντικατάσταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Πτολεμαϊδας…





Γράφειο Βαφειάδης Αναστάσιος


Παρόλο που ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε (βάση του εγγράφου) την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην παναίρεση, παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι παράνομες, αντικαθιστώντας το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, με μια “προσωρινή διαχειριστική επιτροπή”…!!!!!!!

Είναι πολύ σημαντική η απάντηση από το παρών έγγραφο, προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, διότι όχι μόνο στηρίζει νόμιμα την απάρνηση της αδελφότητας να φύγει από το Μοναστήρι,, αλλά με επιχειρήματα αιτιολογεί την ορθή απόφαση της αδελφότητας που έπαυσαν την μνημόνευση του Μητροπολίτη…

Τελικά,,, μια “απλή” παύση μνημόνευσης στους υπερασπιστές της Πανθρησκείας, είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω και να ξεκινήσουν διαδικασίες με συνοπτικές αποφάσεις για τον διωγμό των “ταραξιών”…. Στην Ελλάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε, μάθαμε από Ιερείς, Ηγούμενους, κα, για την παύση μνημόνευσης του Μητροπολίτη τους,, και όλοι εκδιώχθηκαν,, τυχαίο;;;

Όμως,,, κανένας από τις εκδιωχθέντες δεν σταμάτησε τον αγώνα του για την ορθή Πίστη,,, και παρόλο τον άνισο –άδικο– παράνομο διωγμό τους, ο Ουρανός μεριμνά για την συνέχιση του δύσκολου έργου των εκδιωχθέντων, φροντίζοντας

Για τήν ταυτότητα και το χαραγμα του Αντιχρίστου...

Γνήσια  απομαγνηγοφωνημένη συνέντευξη  Αγίου Παϊσιου
για τήν ταυτότητα και το
χαραγμα του Αντιχρίστου...


Γέροντας Παΐσιος: Ήλθε ο κυρ-Θανάσης ο πεθαμένος και μου ...

   Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος τις απόψεις του για τα αποκαλυπτικά γεγονότα των ήμερων μας, τις εξέθεσε και γραπτώς στο γνωστό του κείμενο "Σημεία των Καιρών - 666".

   Τις εκήρυττε συχνά και παρέμεινε σταθερός και ακλόνητος μέχρι την κοίμηση του (1994).

Γέροντος Παϊσίου
    περί αντιχρίστου, 666, ταυτοτήτων και σφραγίσματος

Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του, πού έγινε το έτος 1992, στό κελί του "Παναγούδα" στο Άγιο Όρος.


ΓΕΡΟΝΤΑΣ:...Μάλλον δίνομε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια τί κάνομε ό καθένας. Και βλέπω αδιαφορία προπαντός. Να μη μάθουν οι άνθρωποι αν θα γίνει ή δευτέρα παρουσία, γιατί στενοχωρούνται, δεν μπορούν να γλεντήσουν, κατάλαβες τί γίνεται; εδώ είναι... Παλαιά, να πούμε, άκουγαν θα περάσει ένας κομήτης. "Ένα και ένα οι άνθρωποι συγκλονίζονταν. Σου λέγει, για να δούμε μπορεί να πεθάνουμε, να ετοιμαστούμε, να εξομολογηθούμε, να κάνουμε και μια καλοσύνη.

"Άρχιζαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν... ή θα γίνει πόλεμος ετοιμάζονταν...
Τώρα, να μην ακούσουν δευτέρα Παρουσία, να μην ακούσουν ότι θα 'ρθή καμιά φορά ό Αντίχριστος...
Λοιπόν, για να γλεντάν, κατάλαβες τί γίνεται; Γιατί δεν

Να μελετούμε, αλλά και να καταλαβαίνουμε ότι ο Άγιος μας διδάσκει την απομάκρυνση κι όχι την κοινωνία με τους αιρετικούς!

 Σάββας Ηλιάδης

Η αγιαστική και σωστική δύναμη της μελέτης των ψυχωφελών βιβλίων, κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη

Αποτέλεσμα εικόνας για του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΞ

     Στο βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου "ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΞ" και στο εισαγωγικό του κείμενο με τίτλο: "Τοις αναγινώσκουσιν",  ο άγιος αναφέρεται εκτενώς στην ανάγκη της μελέτης των θείων Γραφών και γενικά των ψυχωφελών βιβλίων.  Δεν δικαιολογεί αυτήν την αμέλεια και αντικρούει τις συνήθεις «διαχρονικές» προφάσεις, οι οποίες προβάλλονται, με τρόπο απλό και πολύ διδακτικό. Τονίζει τη σοβαρότητα του  πράγματος και τις πνευματικές συνέπειες, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη σωτηρία της ψυχής. Φέρνει δε ως απλανή μάρτυρα σε όλα αυτά, εκτός από τα εδάφια της Αγίας Γραφής και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. 
     Οφείλουμε να μελετούμε πολύ, ιδιαίτερα σήμερα, που οι καιροί είναι άκρως πονηροί και προσβάλλεται η πίστη, ακόμη και από υπεύθυνα πρόσωπα της Εκκλησίας. Με την ύπουλη παναίρεση του Οικουμενισμού, ο οποίος σαρώνει τα πάντα, "ευθείας ποιών τας τρίβους του αντιχρίστου" και με τις άνομες παραχωρήσεις στα θελήματα του δόλιου Καίσαρα, έγινε πλέον η ζωή μας «αχρίστιανη». 


Μελετώντας, θα είμαστε ασφαλισμένοι με τους λόγους των αγίων, για να μην πέσουμε στις παγίδες των αιρέσεων και τις μεθοδεύσεις των πολιτικών, οικονομικών και το χειρότερο ακόμη, των πλανεμένων και πλανόντων εκκλησιαστικών "ισχυρών". Η άγνοια, ο εφησυχασμός, η απραξία και η στασιμότητα στην αναζήτηση είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Αν έχουμε την καλή ανησυχία, ο Θεός θα μας οδηγήσει να δούμε ποιος είναι ο αληθινός δρόμος. Σήμερα, με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πολλά δεν μπορούν να θεωρούνται στην πίστη δεδομένα και αυτονόητα. Παρακάτω παραθέτουμε το απόσπασμα του λόγου του Αγίου σε νεοελληνική απόδοση:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
     Λοιπόν, βιαστείτε, αδελφοί μου αγαπητοί, βιαστείτε να αποκτήσετε αυτό το ψυχωφελές βιβλίο (εννοεί την ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΑ) και κάθε άλλη παρόμοια, έτσι ώστε να την έχετε πάντοτε κοντά σας και να την μελετάτε, όταν θέλετε. Έτσι σας παρακινεί το χρυσό