Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η ΠΕΘ ζητάει τη διάλυση Σωματείου που διαλύει το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών


Αθήνα, 16  Ιουνίου 2016
Αριθμ. Πρωτ. 94
Δελτίου τύπου
.
Η ΠΕΘ ζητάει τη διάλυση Σωματείου
.
που διαλύει το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών

           Η ΠΕΘ ζητάει τη διάλυση του Σωματείου «Καιρός» για όλους τους σοβαρούς και αιτιολογημένους λόγους που αναφέρονται στην αίτηση τριτανακοπής που έχει κατατεθεί εκ μέρους της στη δικαιοσύνη, αλλά, κύρια, διότι από την ίδρυσή του (2010) το Σωματείο «Καιρός», εκ των πραγμάτων, κατέστη ο πολιορκητικός παράγοντας για τη διάλυση της συνοχής των μάχιμων Θεολόγων, των πανεπιστημιακών Θεολόγων και σε κάποιο βαθμό  των Επισκόπων και, γενικότερα,  του εκκλησιαστικού σώματος, με στόχο τη μετατροπή του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος σε πολυθρησκειακό.

Αυτά όλα αποκαλύπτονται, καθημερινά, και από τις εχθρικές για το μάθημά μας δηλώσεις του κ. Φίλη, που δείχνουν καθαρά ότι ο μόνιμος και καλύτερος σύμμαχός του, για τις νεομαρξιστικές διεθνιστικές αλλαγές που σχεδιάζει, είναι οι «προοδευτικοί» όπως λέει ο ίδιος, Θεολόγοι του «Καιρού».
Αναγκαστήκαμε λοιπόν, να ζητήσουμε τη δικαστική παρέμβαση, ως έχοντες έννομο συμφέρον και καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τις αρχές

Μήνυμα στους Προκαθήμενους απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας



   Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος απέστειλε Μήνυμα προς τους Προκαθημένους και τους εκπροσώπους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, τους συνελθόντας στη νήσο Κρήτη. 
Ακολουθεί το πλήρες Μήνυμα. 
Πρὸς τὸν Παναγιώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης καὶ Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρολομαῖον,
Πρὸς τοὺς Ἁγιωτάτους καὶ Μακαριωτάτους Προκαθημένους τῶν Ἁγίων τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησιῶν,
Πρὸς τοὺς Ἀρχιερεῖς, Ἱερεῖς, Μονάζοντας καὶ Λαϊκοὺς, τοὺς συνελθόντας ἐν τῇ νήσῳ Κρήτῃ 
Παναγιώτατε Πατριάρχα Βαρθολομαῖε, 
Ἁγιώτατοι καὶ Μακαριώτατοι, 
Πεφιλημένοι Ἀδελφοὶ Ἀρχιερεῖς, 
Σεβάσμιοι ἐκπρόσωποι τῶν κατά τόπους Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, 

    Ἀπευθύνω πρὸς Ὑμᾶς ἐγκάρδιον χαιρετισμὸν ἐκ μέρους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ρωσσίας καὶ ἐξ ὀνόματος τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανών τῆς Ρωσσίας, τῆς Οὐκρανίας, τῆς Λευκορωσσίας, τῆς Μολδαβίας καὶ τῶν λοιπῶν χωρῶν, τῶν συναποτελούντων τὸ πολυπληθὲς ποιμνίον τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας. 
    Πάντες ἡμεῖς, ἀδελφοὶ, εἴμεθα ἕν Σῶμα Χριστοῦ (Α΄ Κορ. 12.27). Ἐκ τοῦ Αὐτοῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ

ΟΙ Οικουμενιστές λειτουργούν σαν πολιτικοί ηγέτες! "Χριστός ουδαμού"!

"Πυρσὸς οὐδαμοῦ, Χριστὸς καθεύδει" (Γρηγόριος Θεολόγος) 

Συλλεκτικό λεύκωμα 
για την προώθηση της "ενότητας" 
μεταξύ της Ορθοδόξου 
και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας 
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Πηγή: "Καιομένη Βάτος"
 1


Σε ένα ιστορικό γεγονός θα θέσει την σφραγίδα της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.
Ομοφώνως εγκρίθηκε συγκεκριμένα η έκδοση συλλεκτικού λευκώματος για την προώθηση της ενότητας των δύο εκκλησιών της Ορθόδοξης και της Καθολικής με τίτλο «Τόμος Αγάπης» κατόπιν πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο περιφερειάρχης στην πρόσφατη επίσημη συνάντηση του με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πηδάλιο της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρίσκονται δύο φωτισμένοι ηγέτες οι οποίοι έχουν δείξει σαφή δείγματα προσέγγισης των δύο Εκκλησιών.
Ο κ. Χατζημάρκος ανέλαβε την έκδοση σε 750 αντίτυπα του πρώτου κοινού λευκώματος που θα εκδώσουν οι δύο εκκλησίες, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο της αλληλογραφίας και τις ομιλίες που δόθηκαν από τους προκαθήμενους των δύο Εκκλησιών στην κατεύθυνση της προσέγγισής τους!
Η πρώτη κοινή έκδοση των δύο Εκκλησιών θα περιλαμβάνει τους προλόγους των δύο ηγετών τους, τίτλους και βινιέτες σε χρυσοτυπία, αρχεία από την Κωνστνατινούπολη και το Βατικανό.
Η έκδοση, το κόστος της οποίας είναι αμελητέο, σε σχέση με τον ιστορικό αντίκτυπο που θα έχει, θα περιλαμβάνει 10 δερματόδετα με χρυσωμένα τα φύλλα στο πλάι. Όλες οι ράχες των φύλλων θα είναι χρυσωμένες, όπως στα ιερά  ευαγγέλια, ενώ θα δημιουργηθεί ειδικό κουτί σε 10 αντίτυπα με δύο κορδέλες που ενώνονται με μεταλλικό έμβλημα του Οικονομικού Πατριαρχείου και του Βατικανού.
Ο λατινοαμερικάνος Πάπας Φραγκίσκος, είναι ο πατέρας των φτωχών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο «πράσινος» πατριάρχης, ο οποίος από τα πρώτα χρόνια που ανέλαβε το πρώτο τη τάξει Πατριαρχείο, ήταν από τους πρώτους εκκλησιαστικούς ηγέτες που μίλησε στην υφήλιο για την προστασία του περιβάλλοντος.
Παρά τις δογματικές διαφορές και την κόκκινη γραμμή που έχουν υψώσει οι δύο εκκλησίες από το 1054 που έγινε το Σχίσμα μέχρι σήμερα, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών, έχουν δείξει σαφή δείγματα προθέσεων σύγκλισης.
Η πρώτη συνάντησή τους, έγινε το Μάρτιο του 2013, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Βατικανό για να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου. Ήταν η πρώτη φορά μετά το Σχίσμα, ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, που Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στην ενθρόνιση του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Την απόφαση έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στοχεύοντας να σπάσει το ταμπού σχεδόν μίας χιλιετίας. Η απόφασή του προκάλεσε ενθουσιασμό στον νέο Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το πρώτο βήμα για την προσέγγιση των δύο Εκκλησιών έγινε.
Οι προκαθήμενοι των δύο εκκλησιών συναντήθηκαν μετά από ένα χρόνο, στα τέλη Μαΐου 2014, στους Αγίους Τόπους. Εκεί εξέφρασαν την ελπίδα ο διάλογος των δύο εκκλησιών να φέρει αποτελέσματα και να οδηγήσει στην Εκκλησιαστική ενότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια τελετής στον Πανάγιο Τάφο, έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο εκκλησιών λέγοντας ότι «μας καλεί (ο Τάφος αυτός) να αποβάλουμε έναν ακόμη φόβο, τον πλέον διαδεδομένο στο σύγχρονο κόσμο, το φόβο του άλλου, του διαφορετικού, του αλλόπιστου, του αλλόθρησκου, του ετερόδοξου».
Ο Πάπας Φραγκίσκος, έτεινε χείρα φιλίας προς τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τον επισκέφθηκε σε οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Μονή της Μικρής Γαλιλαίας στο Όρος των Ελαιών, εκεί όπου πριν από 50 χρόνια, οι αείμνηστοι Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας και Πάπας Παύλος Στ’ είχαν συναντηθεί.
Εκείνη ήταν από τις πλέον ιστορικές στιγμές του Χριστιανισμού καθώς οι προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είχαν συναντηθεί μετά από 525 χρόνια!
Λίγες μέρες αργότερα, τον Ιούνιο του 2014, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών συναντήθηκαν, στη Ρώμη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ταξίδεψε στο Βατικανό προκειμένου να προσευχηθεί με τον Πάπα για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, ο Πάπας μετέβη στο Φανάρι προκειμένου παραστεί στη Θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα.
Η υποδοχή που του επεφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν λαμπρή. Όλες οι καμπάνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ηχούσαν χαρμόσυνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τον Ποντίφικα στην είσοδο του Πατριαρχικού ναού του Αγίου Γεωργίου μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Η τελευταία συνάντησή τους έγινε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στη Μυτιλήνη.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/11-06-2016/sillektiko-lefkoma-gia-tin-proothisi-tis-enotitas-metaxi-tis-orthodoxou-ke-tis-romeokatholikis-ekklisias-apo-tin-periferia-notiou-egeou/

Αυτοί είναι οι Οικουμενιστές Αρχιερείς! Αδίστακτη προπαγάνδα και ψέματα! Ντροπή!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



maxresdefault

   Ειλικρινά μεγάλη δυσαρέσκεια προκαλεί μια συνεχόμενη εκπομπή αδίστακτης προπαγάνδας της ΕΡΤ1 τις πρωινές ώρες υπέρ της Συνόδου της Κρήτης, με καθαρά οικουμενιστικό χαρακτήρα και με σωρεία ψευδών ειδήσεων και καταδικαστικών αναφορών για όσα Πατριαρχεία δεν θέλησαν να συμμετάσχουν και φυσικά δεν εκπροσωπούνται στην εκπομπή. Δηλαδή ένας μονότονος προπαγανδιστικός μονόλογος.
   Το πρώτο και μεγάλο ψέμα ήταν ότι όλες οι εκκλησίες είχαν υπογράψει για την σύγκληση της Συνόδου ενώ το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν είχε υπογράψει.
    Αλλά εκείνο που εξοργίζει είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά, (είναι απαγορευμένο), για το οικουμενιστικό χαρακτήρα της Συνόδου, καμία αναφορά για τις θεολογικές της παρεκτροπές όπως άριστα της έχει παρουσιάσει εκτενώς ο καθηγητής Δογματικής Θεολογίας κ Τσελγγίδης.

mahi_nikolara
  Απλά γίνονται αναφορές για την πολιτική διάσταση, πολιτικοποιώντας της Σύνοδο, ενοχοποιώντας την Ρωσία μέχρι του σκανδαλώδους σημείου να εξυμνείται η σχισματική και πρακτορική υπέρ της CIA εκκλησιά της Ουκρανίας, του φασιστικού ουκρανικού καθεστώτος.

    Η αλαζονική συμπεριφορά του Βαρθολομαίου που ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου για το αδιέξοδο της Συνόδου είναι απαγορευμένη αναφορά και η παρουσία όλων των καλεσμένων είναι καθαρά επιλεκτική. Το μόνο που κάνουν είναι να εξυμνούν τον Προκαθήμενο αγνοώντας προκλητικά όλες τις οικουμενιστικές και θεολογικές του παρεκτροπές, όπως οι συνπροσευχές με αιρετικούς και η αναγνώριση άλλων εκκλησιών παραβιάζοντας ξεκάθαρα το Σύμβολο της Πίστεως.
   Και όλα αυτά από την κρατική τηλεόραση και από την… «νεοφώτιστη» δημοσιογράφο Μάχη Νικολαρα.
   Εμείς την πληρώνουμε την κρατική τηλεόραση που απορροφά τεράστια κονδύλια από τον κρατικό κορβανά την ίδια ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν από την μνημονιακή καταστροφή.
   Ντροπή!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Και η επίσημη δι-αίρεση πλησιάζει απειλητικά! Η ουσιαστική δι-αίρεση έχει προηγηθεί, ως η πεμπτουσία της αιρέσεως.


 Αυτοί το γινάτι τους, αλλά κίνδυνος μέγας παραμονεύει

-Τι θα γίνει με τις αποφάσεις της Συνόδου;

Αυτοί το γινάτι τους, αλλά κίνδυνος μέγας παραμονεύει-Τι θα γίνει με τις αποφάσεις της Συνόδου;


Του Μάνου Χατζηγιάννη
Εντάξει φτάνει πια...Έπαιξε ο καθένας το παιχνίδι του, αλλά τώρα ας ασχοληθούμε λίγο με τα πιο σπουδαία...

Να τελειώνουμε με τις απουσίες και τις αφίξεις και τον επισκοποκεντρισμό των κεφαλών της Ορθοδοξίας γιατί μια εκκρεμότητα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Τι σημαίνουν οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης για την Ορθοδοξία εν συνόλω; Δεσμεύονται από τις αποφάσεις και οι απόντες;
Ο σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχου Αρχιδιακόνος Ιωάννης Χρυσαυγης δήλωσε πως οι αποφάσεις θα δεσμεύουν και όσους δεν συμμετάσχουν. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας το αντίθετο... Φανάρι εναντίον Μόσχας και γύρω γύρω οι δορυφόροι...

Και η διαίρεση πλησιάζει απειλητικά.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί όσοι ελαφρά τη καρδία παίζουν στα ζάρια τις τύχες της Ορθοδοξίας ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος για δυσάρεστες περιπέτειες στην Ορθοδοξία από το γινάτι και τις πρωτοκαθεδρίες του ενός και του άλλου.
Ο Οικ. Πατριάρχης για να κερδίσει την παρτίδα, θα βγάλει άσσο από το φαρδομάνικό του την απόφαση της Σύναξης των Προκαθημενων του Σαμπεζύ τον περασμένο Ιανουάριο που έχει και τις υπογραφές των απόντων πλην της Αντιόχειας.
Στις αποφάσεις αυτές ανήκει και ο κανονισμός της Συνόδου. Και ο κανονισμός στο Άρθρο 13 με θέμα “Αποδοχή και υπογραφή των κειμένων” αναφέρει:
     “Τα ομοφώνως αποδεκτά γενόμενα κείμενα επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως της Συνόδου εκδίδονται εις τας

Γιατί άφησε μόνους τους μαθητές, ο Κύριος, λίγες ημέρες, μέχρι την Πεντηκοστή;

«Πρός αὐτούς λοιπόν πού ἐπιχειροῦν νά διδάσκουν τά ἀντίθετα ἀπό ἐκεῖνα πού εἶπε τό Ἅγιο Πνεῦμα, εἶναι ἀρκετά ὅσα εἴπαμε, εἶναι ἀνάγκη ὅμως νά ποῦμε στή δική σας ἀγάπη, γιά ποιό λόγο δέ μᾶς χάρισε ὁ Κύριος ἀμέσως μετά τήν ἄνοδό του στόν οὐρανό τήν αἰτία τῶν τόσων ἀγαθῶν, ἀλλ᾿ ἄφησε πρῶτα νά περάσουν λίγες ἡμέρες καί νά μείνουν μόνοι τους οἱ μαθητές, καί ὕστερα ἔστειλε κάτω στή γῆ τή χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Αὐτό δέν ἔγινε ἄσκοπα, οὔτε τυχαῖα. Ἐπειδή δηλαδή γνώριζε ὅτι οἱ ἄνθρωποι δέ θαυμάζουν μ᾿ ὅμοιο τρόπο τά ἀγαθά πού ἔχουν στά χέρια τους, οὔτε ἐκτιμοῦν τήν ἀξία πού πραγματικά ἔχουν ἐκεῖνα, πού εἶναι εὐχάριστα καί σημαντικά, ἄν δέν ὑπάρχουν καί τά ἀντίθετα.
Ἐννοῶ περίπου τό ἑξῆς· γιατί πρέπει νά τό πῶ σαφέστερα. Ἐκεῖνος πού εἶναι ὑγιής καί δυνατός στό σῶμα δέν αἰσθάνεται, οὔτε μπορεῖ νά ξέρει καλά, πόσα ἀγαθά τοῦ χάριζε ἡ ὑγεία, ἄν δέν ἀποκτήσει ἀρρωσταίνοντας πείρα καί τῆς ἀρρώστιας. Καί ἐκεῖνος πού βλέπει πάλι τήν ἡμέρα δέ θαυμάζει ὅπως πρέπει τό φῶς, ἐάν δέν τό διαδεχθεῖ τό σκοτάδι τῆς νύχτας. Γιατί, πραγματικά, ἡ πείρα πού ἔχουμε γιά τά ἀντίθετα γίνεται πάντοτε σαφής διδάσκαλος γιά ἐκεῖνα, πού ἔτυχε νά ἀπολαύσουμε προηγουμένως.
Γι᾿ αὐτό ἀκριβῶς καί τότε, ἐπειδή οἱ μαθητές εἶχαν ἀπολαύσει παρά πολλά ἀγαθά, ὅταν ἦταν μαζί τους ὁ Κύριος, καί ἦταν πολύ εὐτυχισμένοι ἐπειδή τόν συναναστρέφονταν (γιατί ὅλοι οἱ κάτοικοι τῆς Παλαιστίνης ἔβλεπαν στά πρόσωπά τους σάν νά ἔβλεπαν σέ κάποια ἀστέρια, ἀφοῦ καί νεκρούς ἀνάσταιναν, καί λεπρούς καθάριζαν, καί δαιμόνια ἔδιωχναν, καί ἀρρώστιες θεράπευαν καί ἔκαναν καί πολλά ἄλλα θαύματα), ἐπειδή λοιπόν ἦταν τόσο σπουδαῖοι καί πασίγνωστοι, γι᾿ αὐτό τούς ἄφησε νά ἀποχωρισθοῦν γιά λίγο ἀπό τή δύναμη πού τούς βοηθοῦσε, ὥστε, ὅταν βρεθοῦν μόνοι τους, νά μάθουν τί τούς χάριζε ἡ παρουσία τῆς ἀγαθότητας τοῦ Κυρίου, καί, ἀφοῦ ἀντιληφθοῦν τά ἀγαθά τοῦ παρελθόντος, νά ὑποδεχθοῦν μέ μεγαλύτερη προθυμία τή δωρεά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Πραγματικά, ἐνῶ ἦταν στενοχωρημένοι, τούς παρηγόρησε, καί, ἐνῶ ἦταν σκυθρωποί καί θλιμμένοι γιά τό χωρισμό τους ἀπό τό Διδάσκαλο, τούς φώτισε μέ τό δικό του φῶς, καί, ἐνῶ ἦταν σχεδόν νεκροί, τούς ἀνέστησε καί σκόρπισε τό σύννεφο τῆς λύπης καί τούς ἔβγαλε ἀπό τή δύσκολη θέση».

(Ἀπὸ ὁμιλία Ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, «ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ»)


Πηγή

Φοβερή η αναλγησία/αναισθησία των Οικουμενιστών!

 Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος:

.

Ήλπιζα ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα είχε αποκτήσει υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα..


Taufgedächtnis
Τὸ "βάθος τῆς ἀρετῆς" τοῦ κ. Αὐγουστίνου!
Δέχεται ἁγιασμό/μολυσμὸ ἀπὸ Καρδινάλιο!

  Ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο δήλωσε πως: 

 «Εμείς στη Χάλκη διδαχθήκαμε βιωματικά το βάθος της αρετής της εκκλησιαστικής αυτοσυ-νειδησίας. Γι’ αυτό και ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι, η Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έλαβε, όπως έλαβε, την πολυδιαφημιζόμενη αυτοκεφαλία της από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα είχε αποκτήσει ύστερα από πέντε και πλέον αιώνες και μάλιστα μετά από τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αθεΐας αν μη τι άλλο, τουλάχιστον υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα και θα είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τὰ "ὕψη εἶναι γιὰ τοὺς γενναίους"! Ἐδῶ
συμμετέχει σὲ "Λειτουργία" σὲ Παπικὸ Ναό! 
Βεβαίως, τα ύψη είναι για τους γενναίους στο φρόνημα και όχι στους λόγους και για τους μεγάλους στην πίστη και όχι στους αριθμούς.
    Η προβαλλόμενη πρόφαση ήταν αναμενόμενη από πολλούς και ήδη μέσω των γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
 
Ὁ κ. Αὐγουστῖνος ἔτσι ἐνοεῖ τὴν "ἑνότητα τῆς Ἁγίας μας Ὀρθοδοξίας"!  (Ἐδῶ)
   Εθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ούτε και αυτό όμως πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αναθεωρήσουν την στάση τους και να πράξουν σύμφωνα με το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας μας».

ekirikas.com,16/06/2016