Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Φοβερή η αναλγησία/αναισθησία των Οικουμενιστών!

 Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος:

.

Ήλπιζα ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα είχε αποκτήσει υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα..


Taufgedächtnis
Τὸ "βάθος τῆς ἀρετῆς" τοῦ κ. Αὐγουστίνου!
Δέχεται ἁγιασμό/μολυσμὸ ἀπὸ Καρδινάλιο!

  Ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο δήλωσε πως: 

 «Εμείς στη Χάλκη διδαχθήκαμε βιωματικά το βάθος της αρετής της εκκλησιαστικής αυτοσυ-νειδησίας. Γι’ αυτό και ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι, η Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έλαβε, όπως έλαβε, την πολυδιαφημιζόμενη αυτοκεφαλία της από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα είχε αποκτήσει ύστερα από πέντε και πλέον αιώνες και μάλιστα μετά από τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αθεΐας αν μη τι άλλο, τουλάχιστον υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα και θα είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τὰ "ὕψη εἶναι γιὰ τοὺς γενναίους"! Ἐδῶ
συμμετέχει σὲ "Λειτουργία" σὲ Παπικὸ Ναό! 
Βεβαίως, τα ύψη είναι για τους γενναίους στο φρόνημα και όχι στους λόγους και για τους μεγάλους στην πίστη και όχι στους αριθμούς.
    Η προβαλλόμενη πρόφαση ήταν αναμενόμενη από πολλούς και ήδη μέσω των γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
 
Ὁ κ. Αὐγουστῖνος ἔτσι ἐνοεῖ τὴν "ἑνότητα τῆς Ἁγίας μας Ὀρθοδοξίας"!  (Ἐδῶ)
   Εθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ούτε και αυτό όμως πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αναθεωρήσουν την στάση τους και να πράξουν σύμφωνα με το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας μας».

ekirikas.com,16/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.