Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Η Παραβολή του αμπελώνος

 (Ματθ. 21, 33-42)


Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Το σημερινό Ευαγγέλιο, μετά από μια σειρά από ευχάριστα αναγνώσματα, είναι, να το πω έτσι, τρομαχτικό: είναι η ιστορία των εργατών του αμπελώνος που γίνονται προδότες. Και πράγματι τούτη η παραβολή αντικατοπτρίζει όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, αλλά στο πλαίσιο όλων των κειμένων που προηγήθηκαν, μας μιλάει επίσης για την τρομερή, με όλη τη σημασία του όρου, αγνωμοσύνη της ανθρωπότητας προς τον Θεό. Απέναντι στην αγάπη Του, τα θαύματα Του, σε όλα όσα έκανε για εμάς, παραμένουμε ασυγκίνητοι και εγωκεντρικοί· σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, δεν σκεφτόμαστε τον πλησίον μας, ακόμα λιγότερο σκεφτόμαστε τον Θεό· αχαριστία, αγάπη προς τον εαυτό μας, εγωκεντρισμός, συγκέντρωση σε αυτό που θέλουμε, που μας γοητεύει, σ’ ο,τι μας φαίνεται απαραίτητο.
Το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα μας λέει ότι ο Θεός δημιούργησε έναν όμορφο, υπέροχο κόσμο, τον περιέβαλλε με την δύναμη και την πρόνοια Του, προετοίμασε τα πάντα ώστε να γίνουν τόπος της Βασιλείας Του, του Βασιλείου της αμοιβαίας αγάπης, της χαράς. Αλλά γνωρίζουμε τι κάναμε σ’ αυτόν τον κόσμο· φτιάξαμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι φοβούνται να ζήσουν, όπου υπάρχει αιματοχυσία, όπου διαπράττονται απάνθρωπες, σκληρές πράξεις όχι μόνο σε σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά σε επίπεδο οικογενειακό, ενοριακό, και μεταξύ των πιο κοντινών φίλων.

Γενικευμένη η δήθεν αναθεώρηση των Φακέλων Μαθήματος των Θρησκευτικών

 Οι κατσαπλιάδες του Συριζα και οι χρήσιμοι ηλίθιοι καθηγητάδες που τους ακολουθουν,

προσπαθούν για μια ακόμη φορά νομικίστικα τερτίπια

να παρακάμψουν τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες ακύρωσαν το έργο τους !




Στις 20 Αυγούστου 2018 δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με τίτλο Η «αναθεωρημένη έκδοση» του Φακέλου Μαθήματος Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου. Στο τέλος εκείνης της δημοσίευσης γράφαμε ότι «Θα επανέλθουμε με αναφορά και στις «αναθεωρημένες εκδόσεις» των Φακέλων Μαθήματος των Θρησκευτικών Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου».

Από εκείνη την ημέρα στο Ψηφιακό Σχολείο και συγκεκριμένα στα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών, υπήρξε μία διαρκής «ανανέωση». Σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αναρτήθηκαν νέα αρχεία (pdf) με τους Φακέλους Μαθήματος των Θρησκευτικών και με ημερομηνίες δημοσίευσης από 21 Αυγούστου 2018 (στη Γ΄ Δημοτικού) έως 24 Αυγούστου 2018 (στη Γ΄ Λυκείου). Τα αρχεία περιέχουν «αναθεωρημένες εκδόσεις» των Φακέλων Μαθήματος για κάθε τάξη. Για αυτές τις «αναθεωρημένες» εκδόσεις ισχύουν όσα αναφέραμε για την δήθεν αναθεωρημένη έκδοση του Φακέλου Μαθήματος Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου. Πρόκειται για τα ίδια βιβλία στα οποία έχει προστεθεί στο εξώφυλλο μία στάμπα «αναθεώρησης» και νέος κωδικός αριθμός χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο περιεχόμενο. Εξαίρεση αποτελεί ο Φάκελος Μαθήματος Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου, που παρόλο που επαναδημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2018 παραμένει ακόμη και στο εξώφυλλο ίδιος με τον περσινό χωρίς την προσθήκη στάμπας «αναθεώρησης» ή νέο κωδικό. Ίσως η «αναθεώρηση» και του συγκεκριμένου Φακέλου Μαθήματος γίνει εντός των ημερών.
Σε κάθε περίπτωση, το όλο σκηνικό δήθεν αναθεώρησης των Φακέλων Μαθήματος αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά όχι μόνο τα νομικίστικα τερτίπια με τα οποία επιχειρούν οι θιασώτες των «νέων Θρησκευτικών» να παρακάμψουν τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες ακύρωσαν το έργο τους αλλά και την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας στο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το μέλλον του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τέτοιου είδους κινήσεις επιτείνουν την μεγάλη ανησυχία θεολόγων, δασκάλων, μαθητών και των γονιών τους για το τί μεθοδεύεται τελικά για το μέλλον των Θρησκευτικών. 

Ο αναρχικός καταστρέφει. Ο άγιος μεταμορφώνει.

 Καὶ οἱ δύο ὅμως ξεκινοῦν ἀπὸ τὴν ἴδια βάση, τὴν ἀγάπη γιὰ τὴν ἐλευθερία.



 π. Ἀνανίας Κουστένης

Κι ο Οικουμενισμός σταθερά επιβάλλεται, ημών αντιμαχομένων!

   Οἱ βλάσφημες στὰ μάτια τοῦ Θεοῦ Οἰκουμενιστικὲς συμπροσευχὲς κι ἄλλες ἐνέργειες τῶν αἱρετικῶν, ἔγιναν πλέον καθεστώς! Σὲ λίγο κανέναν δὲν θὰ ξενίζουν! Οἱ μεταξύ μας ἔριδες καὶ διαμάχες –ποὺ κατάφεραν νὰ σπείρουν οἱ Οἰκουμενιστές– φέρνουν τοὺς καρπούς τους!

     Νέο κρούσμα, οἱ συμπροσευχὲς ποὺ διοργανώνει ὁ μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναὴλ στὶς 31 Αὐγούστου, σὲ ἀγαστὴ συνεργασία μὲ τὸν Παπικὸ Ἀρχιεπίσκοπο Σικάγου. Ἐκείνη τὴν ἡμέρα θὰ τελέσει Μέγα Ἑσπερινὸ στὸν ὀρθόδοξο ναὸ τῶν ἁγίων Πέτρου καὶ Παύλου. Καὶ ὁ Οἰκουμενισμὸς σταθερὰ ἐπιβάλλεται, ἡμῶν ἀντιμαχομένων γιὰ παλαιοημερολογούμενα, θεολογούμενα καὶ ἀρχηγίες!

4th Annual Great Vespers for the Protection of the Environment


Πηγή

Βερύκιος: Η ψυχασθένεια της δημοσιογραφικής πορνείας…

Επειδή ζούμε στο αποτεφρωμένο Μάτι είμαστε απορροφημένοι στην προσπάθεια της …αναστύλωσής μας…
Επίσης, λόγω έλλειψης τηλεφωνικής γραμμής (ο ΟΤΕ των Γερμανών λειτουργεί με βήματα χελώνας) η ανάρτηση κειμένων αποτελεί περιπέτεια…
Μας διέφυγε, λοιπόν, ο «άθλος» του Βερύκιου: Ένα από τα πλέον γελοία, γλοιώδη και επαρμένα «βαποράκια» των «νταβάδων» και άλλων μηχανισμών…


Αυτός, λοιπόν, ο αρουραίος των υπονόμων, ο οποίος αποτελεί τον ορισμό του ψυχασθενούς δουλικού αρουραίου της δημοσιογραφίας των μαφιόζων και νονών των ΜΜΕ, απεικόνισε την Παναγιά και τον Χριστό με πρόσωπα αρουραίων!!!

Αντί να κοιτάξει τον καθρέφτη για να αντικρύσει την ελεεινότητα του αρουραίου στο πιο ταιριαστό της αποτύπωμα, έντυσε με τη δική του αποκρουστική μορφή τα σύμβολα της Ορθόδοξης Πίστης του ελληνικού λαού…