Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η "αδελφή" εκκλησία τοῦ Βαρθολομαίου, μετά του οποίου κοινωνούν οι σκορπίζοντες άφθονο χαρτοπόλεμο ...αντι-Οικουμενιστές!

Έχει ξεφύγει η ΝΤΠ  – Απίστευτη πρόκληση: 

Διάκονος φοράει μάσκα σκύλου

και κάνει τη λειτουργία


Ο χρήστης του Twitter ο Kevin Acker δημοσίευσε στις 20 Ιανουαρίου την εικόνα του διακόνου Anthony DiIenno που κήρυξε με τη μάσκα ενός σκύλου στο κεφάλι του. Ο Ακερ δήλωσε: «Μόνο στη Φιλαδέλφεια αυτό δεν είναι μια περίεργη σκηνή στην Εκκλησία».

Η εικόνα τραβήχτηκε από τους γονείς της Acker στην καθολική ενορία St Rose της Λίμας στο Eddystone, Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας, ΗΠΑ.

Η Αρχιεπισκοπή διευθύνεται από τον Αρχιεπίσκοπο Charles Chaput ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους επισκόπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
      Το κατάντημα των "κληρικών".

Ούτε ΕΘΝΙΚΟ, ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν οι Οικουμενιστές ιερωμένοι!!

Αρχιεπίσκοπος χωρίς ...σταυρό!
Με «αριθμολογίες» διχάζει το σώμα της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος

–Η αριθμητική του αίσχους και της εσωτερικής σύγκρουσης

Του Μάνου Χατζηγιάννη

   Ευθυγραμμισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποτίμησε τις ισχυρές δονήσεις του προχθεσινού συλλαλητηρίου στην ζωή της χώρας. Όπως τα -κατά Πάγκαλον- “ρετάλια της Αριστεράς” ειχαν το θράσος να βάλουν ταμπέλα εθνικιστών και νοσταλγών της Χούντας στους χιλιάδες διαδηλωτές της Κυριακής, έτσι και ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε στην δική του αριθμητική της ντροπής.
   
   Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν που είδαν το φως της δημοσιότητας απαξίωσε την παρουσία των Ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ισχυριζόμενος χωρίς αιδώ πως μόνο 9 από τους 82 Δεσπότες της Ελλαδικής Εκκλησίας βρέθηκαν στην κινητοποίηση της Κυριακής.
   Στην πλανεμένη αριθμητική του λοιπόν από τη μια βρίσκονται μια δεκάδα Μητροπολιτών και από την άλλη η υπόλοιπη Ιεραρχία. Στην δικιά του “ομάδα” τοποθετηθεί αυθαίρετα ακόμη και εκείνους τους Μητροπολίτες που μπορεί να μην παραβρέθηκαν στη λαοσύναξη της Κυριακής, αλλά με επιστολές τους, ψηφίσματα ή δημόσιες δηλώσεις έχουν επιστήσει την προσοχή στον Αρχιεπίσκοπο για την στάση του. “Τα εμά εμά και τα εσά εμά” που λέει και η παροιμία ή αλλιώς μονά ζυγά δικά του!
    Η χθεσινή στάση του Αρχιεπισκόπου είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δείχνει να χάνει την ψυχραιμία του και να επιλέγει την σύγκρουση στο εσωτερικό της Ελλαδκής Εκκλησίας. Εκεί δηλαδή που έχει χάσει την άλλοτε παντοδυναμία.
   Γιατί δεν είναι μια, δεν είναι δύο αλλά πολλές οι περιπτώσεις αμφισβήτησής του!
    Καταρχάς όσον αφορά στα συλλαλητήρια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που δείχνει να έχει κάνει στροφή από τις αρχικές θέσεις του δήλωσε πως »πρέπει να συζητηθεί στη ΔΙΣ ξανά η συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια»
           Αλλά να ήταν μόνο τα συλλαλητήρια….
    Τους τελευταίους 9 μήνες έχουν γεννηθεί πολλές αμφισβητήσεις με διάφορες αφορμές. Το καλοκαίρι γράφαμε για τις συνεχείς εκκλήσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιερά Σύνοδο να αναλάβει δράση και τις δύο γραμμές στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
    Πριν από αυτό είχε προκύψει το θέμα των Θρησκευτικών που στοιχειώνει ακόμη την διοικούσα Εκκλησία. Εκεί και αν έχει εκτεθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Εκεί και αν η αριθμητική είναι εις βάρος του με δεδομένη την έντονη αντίδραση πολλών Μητροπόλεων στο νέο μάθημα και την στήριξη τους στην επιστροφή των φακέλων ως απαράδεκτους. Και εκεί δεν είναι…9 στις 82 όπως τα απλούστευσε ο κ. Ιερώνυμος αλλά πολύ περισσότερες.
    Αλλά και τον Οκτώβριο, διεφάνη ξεκάθαρα πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει απωλέσει την δυναμική που είχε εντός της Ιεραρχίας με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Μητροπολίτη Φιλίππων.
    Η αριθμητική έδειξε πως στον εκλεκτό του κ. Ιερώνυμου γύρισαν την πλάτη οι μισοί Ιεράρχες! Αυτή η αριθμητική δεν μετράει;
    Τι κι αν λοιπόν στις κατά καιρούς δηλώσεις του μιλάει για ανάγκη ενότητας σε τούτες τις δύσκολες ώρες και την ίδια στιγμή ο ίδιος είναι που διχάζει το σώμα της Εκκλησίας;

    Και ένα διχασμένο σώμα της Εκκλησία μπορεί ευκολότερα να πέσει θύμα των διαφόρων ειδών εχθρών του.

Ένας Ιερώνυμος του ..."σκέπτομαι και γράφω"!!!

Ύπνος βαθύς και ατάραχος στην διοικούσα Εκκλησία

την στιγμή που συστηματικά αποδομείται από την άθεη κυβέρνηση η χριστιανική βάση της ελληνικής κοινωνίας

Ύπνος βαθύς στην Ελλαδική Εκκλησία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών! Ας λάβει κανένα μάθημα από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης επιτέλους!
Νέα απόδειξη όλων αυτών η αντίδρασή της για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε μια τουλάχιστον αστεία ανακοίνωση που συνοδεύεται από ένα μήνυμα του Αρχιεπισκόπου σαν το “σκέφτομαι και γράφω” που γράφαμε στο Δημοτικό, επιβεβαιώνει πως δεν έχει σκοπό να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια του ελληνικού λαού.

Στην αντίθετη κατεύθυνση η Αρχιεπισκοπή Κρήτης που διαμαρτύεται για την απόφαση του υπουργείου σχετικά με τον εορτασμό.

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις και κάντε την θλιβερή σύγκριση:

Κύριε Φράγκο, τι δουλειά έχει ένας στρατηγός με τους Ρόταρυ;

Κύριε Φράγκο, τι δουλειά έχει ένας στρατηγός με τους Ρόταρυ, τον προθάλαμο της Μασονίας και του Τεκτονισμού;;;
Σύμπτωση που του σύμβολο των Ρόταρυ εμπεριέχει το άστρο του Δαβίδ στο κέντρο του; Απαντήστε μόνοι σας.
Οι τελετές για τους προσήλυτους των μασόνων, οι τρόποι βοήθειας των μελών, της νεολαίας, οι συνεστιάσεις, επιβλήθηκαν και στους Ρόταρυ που πολλοί εξ’ αυτών είναι και μασόνοι.
Προβάλλονται ιδέες παγκοσμιοποίησης, πανθρησκείας, Σιωνισμού ακόμη και μαύρης μαγείας.
Κόπτονται περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ τα μέλη τους οι βιομήχανοι, οι εργοστασιάρχες κ.λ.π. είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις.
Κύριε Φράγκο, δεν γνωρίζετε πως στους Ρόταρυ, προωθείται η πανθρησκεία και υποτιμάται ο Χριστιανισμός;

Συνεχίζονται οι θεομίσητες συμπροσευχές, όπου γης!

   Παρὰ τὶς διαμαρτυρίες, τὶς καταγγελίες, τὴν κατάδειξη ἀπὸ τὴν ἁγιοπατερική μας Παράδοση ὅτι αὐτὲς ἀντίκεινται στὸ γράμμα καὶ τὸ πνεῦμα τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ τῆς διδασκαλίας τῶν Ἁγίων, συνεχίζονται οἱ θεομίσητες συμπροσευχές. Μάλιστα οἱ δικαιολογοῦντες αὐτές, ἐπικαλοῦνται τὴν ἁμαρτωλὴ Παράδοση ἑνὸς αἰώνα, τοῦ Οἰκουμενιστικοῦ αἰώνα τῆς προδοσίας τῆς Πίστεως καὶ ἔχοντας ἀπὸ πίσω καὶ τίς …Κολυμπάριες ἀποφάσεις!

           Καὶ καλὰ αὐτοί! Οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστές, τί;

  

Συνεχίζουν τὸ χαρτοπόλεμο! 
Συνεχίζουν κι αὐτοὶ τὴν κοινωνία τους μὲ τοὺς Οἰκουμενίζοντες! 

Στην εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των χριστιανών η μητρόπολη Γερμανίας



Κάθε χρόνο, κατά κανόνα τον Ιανουάριο, εορτάζεται στη Γερμανία, η Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει την απαρχή της στον 19ο αιώνα.

Το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών της Γερμανίας (ACK) στο οποίο συμμετέχει εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ως αντιπρόεδρος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μύρων, διοργανώνει κάθε χρόνο την κεντρική σχετική εκδήλωση σε κάποια πόλη της Γερμανίας, με συμμετοχή

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ Μακαριώτατε

arxiepiskopos ieronymos 08

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ Μακαριώτατε

Μακαριώτατε, σέ λίγο καιρό συμπληρώνονται 10 χρόνια ἀπό τότε πού ἀναλάβατε τά ἡνία τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας.
Οἱ προσδοκίες τοῦ λαοῦ διαψεύστηκαν, διότι ἀντί νά τροφοδοτεῖτε, πνευματική τροφή σέ αὐτόν τόν πονεμένο λαό δώσατε ὑπερβολική ἀγάπη στούς πολιτικούς καί κυρίως στούς νῦν κυβερνῶντες. 
Ἀπουσία λόγου, μάθημα θρησκευτικῶν, ὁμοφυλοφιλία, ἀλλαγή φύλλου καί τώρα τό ὄνομα τῆς Μακεδονίας εἶναι ἡ ἀνοχή σας στά καλά ὀργανωμένα σχέδια τῶν κρατούντων γιά τήν πλήρη ἰσοπέδωση τῆς κοινωνίας, οἰκογενείας, ἀλλά καί τῆς Πατρίδος μας.

Αποφθέγματα του Μεγάλου Βασιλείου




   Η ευστροφία και η μνήμη ήταν δύο μονό από τα πολλά χαρίσματα του Μεγάλου Βασιλείου, μέσω των οποίων κατόρθωσε να κατακτήσει σχεδόν όλες τις επιστήμες της εποχής του.


Ακολούθως, σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποφθέγματα του Μεγάλου Βασιλείου:

Δέν γνωρίσαμε ἐμεῖς τὸν Θεὸ γιά τή δικαιοσύνη μας, ἀλλὰ ὁ Θεὸς μᾶς γνώρισε διὰ μέσου τῆς ἀγάπης Του.

Πρέπει νά μὴν ξεχνᾶμε ὅτι εἶναι ἀναρίθμητες οἱ εὐκαιρίες πού μᾶς δίνει ὁ Θεὸς γιά νά τελειοποιηθοῦμε.

Ὁ Θεὸς δίνει τή δύναμη πού χρειάζεται στόν ἄνθρωπο στούς κόπους καὶ τοὺς ἀγῶνες του γιά τὴν ἀρετή.

Ἀπό τὴν μνήμη τῶν παρελθόντων καὶ ἀπὸ τὴν πεῖρα τῶν παρόντων διδασκόμαστε γιά τὸ μέλλον.

Ὅποιος γεύτηκε τὴν γλυκύτητα τοῦ λόγου τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν πρόδωσε, μοιάζει μ’ ἐκεῖνον πού ἄλλαξε τὸ πολύτιμο διαμάντι μ’ ἕνα χρωματιστὸ γυαλί.

Μιά ἔφοδος τοῦ ἐνθέου δέν μπορεῖ νά φέρει κακό, ἂν ἐμεῖς ἔχουμε ὄπλο τὴν πίστη.

Ἡ θεία βοήθεια ἀπὸ τή μιά καὶ ἡ θελήσῃ μας ἀπὸ τὴν ἄλλη φέρνουν τὴν νίκη κατὰ τοῦ πονηροῦ.

Ὁ Θεὸς δέν ἐξετάζει τὸν ἄνθρωπο μερικῶς, ἀλλὰ συνολικῶς, γιά νά σοῦ διδάξει τὴν ἀμεροληψία.

Ἡ μολυσμένη ἀτμόσφαιρα καὶ ἡ κακία ἔχουν ἔνα κοινὸ σημεῖο: ἡ μία μολύνει τὸ σῶμα καὶ ἡ ἄλλη τὴν ψυχή.