Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Όταν ο ΛΑΟΣ δεν ΑΝΤΙΔΡΑ!

«Ὁ Λαὸς φταίει, ὅταν ἀποδέχεται ἐκεῖνα τὰ ὁποῖα τοῦ λέγουν οἱ ἄρχοντές του.  (Ὅπως ὁ ΛΑΟΣ σήμερα δὲν ΑΝΤΙΔΡΑ στὸν Οἰκουμενισμό). Τότε θὰ τιμωρήσει ὁ Θεὸς καὶ τοὺς ἄρχοντες καὶ τὸ Λαό»!


π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Την πίστη των Πατέρων, ή τα χρήματα των τέκνων;

Οικουμενικός Πατριάρχης:

«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον αγωνίζεται να διαφυλάξη την πίστιν των Πατέρων»!!!

«Το αγωνίζεται σήμερα, ενώπιον των πολλών συγχύσεων και αξιολογικών ανατροπών, να διαφυλάξη την πίστιν των Πατέρων, την δοξολογικήν λατρείαν του Θεού και το εκκλησιαστικόν ήθος, δίδον εν ταυτώ την μαρτυρίαν της αγάπης προς τον πλησίον, κατά τα λόγια του Κυρίου: "εφ᾿ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε"», επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε, την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας.

Για το Ουκρανικό, ο Pompeo εκβίασε τον Βαρθολομαίο για υπεξαίρεση 10.000.000 $

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ -Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: O Pompeo εκβίασε τον Βαρθολομαίο για υπεξαίρεση 10.000.000 $ που προορίζονταν για την ανέγερση του Αγ. Νικολάου στη Ν. Υόρκη με αντάλλαγμα την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στους Σχισματικούς…
 «Ιππότες της Αποκάλυψης για Ουκρανία...»


Tα σημεία των Καιρών μιλούν…..Κατά την πτώση των δίδυμων Πύργων στις 11/Ο9/01 στην καρδιά της Ν. Υόρκης κατακρημνίστηκε ισοπεδώθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγ. Νικολάου*, στο περίφημο Ground Zero – Σημείο Μηδέν. Αυτό το σημείο δεν εκτιμήθηκε και δεν ερμηνεύθηκε ως σήμερα ποτέ με βάση τις θεολογικές του προεκτάσεις που άλλωστε δεν θα ήταν δυνατό να γίνει αν δεν εκδηλωνόταν το σχίσμα στους κόλπους της Ορθοδοξίας και ο διαφαινόμενος κατακερματισμός της Ορθοδοξίας με βάση το ουκρανικό και την εμπλοκή του συγκεκριμένου ναού. Οι δίδυμοι Πύργοι σύμβολο γοήτρου και επιβολής της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας κατέπεσαν συμπαρασύροντας όμως και την Ορθόδοξη Εκκλησία στην καταβαράθρωσή τους.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ - Ο Χ Ι - ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ...

ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

«Θα τρελαθώ! Δεν υπάρχει αυτό που ζώ»!!! --Η νέα "εκκλησία" είναι εδώ,

      καὶ σιγά-σιγὰ ἐπιβάλλεται μὲ τὴν ἀνοχὴ τῶν ἀντι-Οικουμενιστῶν, ποὺ ξέρουν ΜΟΝΟ νὰ χαρτοπολεμοῦν, ἀλλὰ δὲν ξέρουν-θέλουν νὰ διακόψουν τὴν κοινωνία μὲ ὅλους αὐτοὺς τοὺς συνειδητούς  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  τῆς Πίστεως!




Παπικός Επίσκοπος μοιράζει Αντίδωρο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Άαχεν Γερμανίας [Βίντεο][Βίντεο]










Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων

https://agonasax.blogspot.com/2018/10/blog-post_528.html



Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων




  «Aμυνα μέχρις ἐσχάτων»: «100.000 βλήματα μέσα σε δύο ώρες – Πάντες θα αποθάνωσι επί των θέσεών των» – Bίντεο 
Είναι 9 Μαρτίου 1941,στο ύψωμα 731, του βουνού Τρεμπεσίνα, στην περιφέρεια του Τεπελενίου, όταν παρουσία του Μπενίτο Μουσολίνι η εαρινή επίθεση των Ιταλών βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη ημέρα.
  «Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία οπωσδήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τότε μόνον θα διέλθη ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Πάντες θα αποθάνωσι επί των θέσεών των».

Ο Άγιος Παΐσιος στρατιώτης στον πόλεμο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από τον άνθρωπο που πολέμησε δίπλα του 

Ο Άγιος Παΐσιος, είχε πολεμήσει στο μέτωπο το 1940 και οι μαρτυρία του συστρατιώτη του, συγκλονίζει.


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την θητεία του Αγίου Γέροντα Παΐσιου στο Στρατό την περίοδο του ’40, αλλά κυρίως για τις προφητείες που έκανε, τις προβλέψεις, τη θέληση και τον ιδιαίτερο ζήλο που έχει για την πατρίδα έκανε ο Βασίλειο Μπαλάσκας που πολέμησε ως διμοιρίτης στο πλευρό του.
Ο κ. Μπαλάσκας εξιστορεί πώς γνώρισε τον ασυρματιστή στο Στρατό Άγιο Παΐσιο και πώς κατάλαβε τις ικανότητες που είχε ο άνθρωπος αυτός από νεαρή ηλικία. Το πρώτο πράγμα που έκανε και κέντρισε το ενδιαφέρον του συστρατιώτη του, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτών ήταν να προβλέψει την απώλεια ενός στρατιώτη πυροβολητή.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βασίλειος Μπαλάσκας επρόκειτο να προωθήσουν στο μέτωπο δύο από τα τέσσερα πυροβόλα που είχαν (τα άλλα δύο θα τα κρατούσαν τα μετόπισθεν) για να αποκρούσουν τους Γερμανούς. Τότε τον πλησίασε ο στρατιώτης πυροβολητής και του είπε να μην πάει εκείνος μπροστά, αλλά να μείνει πίσω.

Εμβατήριο «Η Πίνδος»




Ἐμβατήριο σὲ μουσικὴ τοῦ Τχου Ε.Α. Ἐλευθερίου Μαυρομμάτη (Χανιὰ 1895) 
τέως Δντοῦ Μουσικοῦ Σώματος καὶ ποίηση Τχου Κ. Γκικόπουλου. 

Πάνω κεῖ στῆς Πίνδου μας τὶς κορφὲς
ποὺ θαρρεῖς τ᾿ ἀστέρια φιλοῦνε
κάθε νύχτα χίλιες ἁγνὲς μορφὲς
τὰ πυκνὰ σκοτάδια ἐρευνοῦν...

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»


Σκέπη σου, Ἁγνή, σκέπεις καὶ περιθάλπεις
Τοὺς πίστει ἀφορῶντας πρὸς σέ, Παρθένε.
Μητρὸς Θεοῖο Σκέπη Ἑλλάδα θειόφρονα καλύπτει.

Διαβάζουμε: «Τῇ αὕτῃ ἡμέρᾳ τὴν ἀνάμνησιν ποιούμεθα τῆς Ἁγίας Σκέπης τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καὶ Ἀειπαρθένου Μαρίας ἤτοι τοῦ ἱεροῦ αὐτῆς Μαφορίου, τοῦ ἐν τῷ σορῷ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῶν Βλαχερνῶν, ὄτε ὁ Ὅσιος Ἀνδρέας ὁ διὰ Χριστὸν σαλὸς κατεῖδεν ἐφηπλωμένην αὐτὴν ἄνωθεν καὶ πάντας τοὺς εὐσεβεῖς περισκέπουσαν».

Λόγω τῶν πολλῶν θαυμάτων ἀπὸ τὴν Παναγία, ποὺ ἀνέφεραν οἱ Ἕλληνες στρατιῶτες στὸν Ἑλληνοϊταλικὸ πόλεμο τὸ 1940, ἡ Ἱερὰ Συνοδὸς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μὲ ἀπόφασή της τὸ 1952, καθιέρωσε νὰ ἑορτάζεται ἡ Ἅγια Σκέπη τῆς Θεοτόκου ἀντὶ γιὰ τὴν 1η Ὀκτωβρίου, στὶς 28 Ὀκτωβρίου.

Οι Εμφανίσεις της Παναγίας το 1940

  Οι Εμφανίσεις της Παναγίας το 1940

Ο αγών ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία.

Η παρουσία της Παναγίας στο Μέτωπο διαπιστώθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Αναφέρομε μία, η οποία είχε γίνει κοντά μας στο αριστερό μέρος του Μετώπου, εκεί που ήτα­νε το άλλο τμήμα του Μετώπου, των ευζώνων. Συνέβη στον υπολοχαγό Νικόλαον Κάντζαρον. Στα χρόνια της Κατοχής είχα την ευκαιρία, να τον γνωρίσω στα Γιάννενα. Εκεί μου το διηγήθηκε και ο ίδιος.
Επειδή όμως δεν διέσωζα τις λεπτομέρειες, τον παρα­κάλεσα να μου τα γράψη. Παραθέτω την απάντησί του και την αναφορά που είχε κάμει τότε στο Διοικητή του. Ιδού το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής του και η αναφορά του: