Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ωραιότατο κείμενο. Καταδεικνύει αναντίρρητα τὴν προδοσία της Πίστεως. Αλλά μετά ταύτα τι;

Πηγή: "aktines"

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

«Εν τοις Πατριαρχείοις» … «Θρονική εορτή με τον Αγιώτατο» ή όταν το υπερφυές μυστήριο χρησιμοποιείται για να υπηρετήσει σκοπιμότητες …

       Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες των όσων διεπράχθησαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στη Κωνσταντινούπολη κατά την εορτή του Αγ. Ανδρέου (29-30.11.2014).
   Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και απ’ ότι φαίνεται θα το βλέπουμε όλο και συχνότερα για να το συνηθίζουμε καλύτερα και έτσι αγάλια-αγάλια να προχωρήσουμε χωρίς αντιδράσεις και αμφισβητήσεις σε αποκατάσταση –όπως μας είπε ο Παναγιώτατος– της «πλήρους κοινωνίας» με την «πρωτόθρονη αδελφή εκκλησία της Ρώμης», την «προκαθημένη της αγάπης» - για να έχουμε και λίγο από Πατέρες.

 Το ότι διαφέρουμε και θα διαφέρουμε σε καίριας σημασίας ζητήματα πίστεως είναι μικρής και επουσιώδους, μάλλον, σημασίας. Το ότι κάποιοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας σκανδαλίζονται δεν μας νοιάζει και πολύ. εύκολα τους βάζουμε την ταμπέλα του “φανατικού” και “φονταμενταλιστή” και “επαρχιώτη”, τους ειρωνευόμαστε και ησυχάζουμε.  άλλωστε στο έργο αυτό έχουμε συναντιλήπτορες τα ΜΜΕ και συμπαραστάτες τους κάθε λογής πολιτικούς, που αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρονται για τη φροντίδα που καταβάλουν οι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος για την «αποκατάσταση του Ναού του Θεού, δηλ. της Εκκλησίας», όπως μας αποκάλυψε ο «αδελφός, επίσκοπος Ρώμης» Φραγκίσκος!
Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναλύσω τα περί «πλήρους κοινωνίας» που ακούσαμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ήδη το θεολογικότατο κείμενο «Νέα εκκλησιολογία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου» (http://www.theodromia.gr/A9455A79.el.aspx)  επισημαίνει τις σοβαρότατες εκτροπές στην πίστη. Ποιος όμως αμφιβάλλει ότι η προσφώνησή του στον Πάπα το Σάββατο 29.11.14 στον Πατριαρχικό Ναό δεν αποτελεί πλήρη αποδοχή εκ μέρους του Πατριάρχου της «Περί Εκκλησίας» Δογματικής Διατάξεως και του «Περί Οικουμενισμού» Διατάγματος της Β΄ Βατικανής Συνόδου (1962-65);  Άλλωστε ο «αδελφός» Φραγκίσκος προχωρώντας έτι πλέον διασάφησε τις σκέψεις του «αδελφού» του Βαρθολομαίου και ήταν εξαιρετικά αναλυτικός στην αναφορά του στο Διάταγμα «Περί Οικουμενισμού». Ως γνήσιος Ιησουίτης παρέλειψε, βέβαια, να μας μνημονεύσει και το άλλο Διάταγμα της ίδιας Συνόδου, το «Περί Ανατολικών (Ουνιτικών) Εκκλησιών». βέβαια, για όποιον προσέξει την προσλαλιά του είναι προφανές ότι ο Αγιώτατος το υπονοεί, και σε αυτό το μοντέλο προτείνει την ενότητα Παπικών-Ορθοδόξων. Άλλωστε στη συνοδεία του ήταν και ο κ. Leonardo Sandri, πρόεδρος της Επιτροπής επί των Ανατολικῶν (Ουνιτικών) Εκκλησιῶν…
Νομίζω μετά από αυτά, ότι οφείλει η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αν και όποτε γίνει, κατόπιν εισηγήσεως της αρμοδίου εν Κωνσταντινουπόλει Γραμματείας να αναγνωρίσει τη Β΄ Βατικανή ως την Η΄ Οικουμενική Σύνοδο των Ορθοδόξων! Και τούτο συνιστά πλέον αδήριτο ανάγκη, προκειμένου ορισμένοι μεγαλοσχήμονες Ορθόδοξοι να αποκτήσουν μια στοιχειώδη συνέπεια και εκκλησιολογική θεμελίωση, την οποία δεν μπορούν να έχουν στις  -ξεπερασμένες εκ των πραγμάτων-  επτά Οικουμενικές Συνόδους!
      Επειδή, όπως είπαμε, το «εν τοις Πατριαρχείοις» έργο “Θρονική εορτή με τον Αγιώτατο” έχει ξαναπαιχτεί με την ίδια ακριβώς σκηνοθεσία, ανατρέχω και εγώ στο αρχείο μου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον ίδιο τόπο το 2006. Έγραψα τότε:
«Η ανωτέρω πρακτική [αναφέρομαι στις συμπροσευχές] δεν ακολουθείται μόνο στα πλαίσια του ΠΣΕ. Γενικότερα «μία περίεργος περιφρόνησις της Θεολογίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει διάλογο με όλες τις θρησκείες για την δημιουργία της Πανθρησκείας!


vartholomaios-papas


Η επίσκεψη του Πάπα θεωρείται ως μια κρίσιμη δοκιμασία της ικανότητας του, να «χτίσει» γέφυρες μεταξύ των θρησκειών μέσα στην έξαλλη παραζάλη των συγκρούσεων, των ισλαμιστών μαχητών της Τζιχάντ στο Ιράκ και την Συρία, και τις ανησυχίες για τις διώξεις των χριστιανικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
«Ο διαθρησκειακός και διαπολιτισμικός διάλογος μπορεί να δώσει

Πρίν ἔρθει η Πανθρησκεία και ὁ ἀντίχριστος θά ὑπάρχει ὁ οἰκουμενισμός, π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


«Ὁ οἰκουμενισμός, νά ξέρετε παιδιά, εἶναι ὁ τελευταῖος πρόδρομος τοῦ ἀντιχρίστου, γιατί, ὅταν θά γίνει μία ἰσοπέδωση θρησκευτική καί πολιτική-κυβερνητική, θά ὑπάρξει ἕνας μόνο, πού θά κυβερνήσει τόν κόσμο. Αὐτός ὁ ἕνας, κατά τήν Ἁγία Γραφή καί τούς Πατέρες, θά εἶναι ὁ ἀντίχριστος. Ἔτσι, ὁ οἰκουμενισμός, χωρίς περιστροφές, ἀπό τούς μεγαλύτερους θεολόγους τῆς ἐποχῆς μας χαρακτηρίστηκε ἀντίχριστο σύστημα».

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
(Δανιήλ, ὁμιλία 5η)


    Εἶναι ἐπί θύραις ὁ οἰκουμενισμός, ἄς τό προσέξουμε αὐτό [ἡ ὁμιλία ἔγινε στίς 6-12-1993]. Λυποῦμαι πού τά λέγω, ἀλλά πρέπει νά εἰπωθοῦν γιά νά ἑτοιμαζόμαστε καί νά ξέρομε. Τό πρῶτο βῆμα ἡ ἕνωση Ὀρθοδοξίας-Ρκαθολικισμοῦ-Προτεσταντισμοῦ.  Αὐτοί προσεταιρίζονται τόν Ἰουδαϊσμό-Μωαμεθανισμό, τό δεύτερο βῆμα. Καί αὐτά τά πέντε ἑνωμένα. Καί πᾶμε στό τρίτο βῆμα, πού εἶναι ὅλες οἱ λεγόμενες φυσικές θρησκεῖες, πού εἶναι εἰδωλολατρικές, Βουδισμός κτλ., νά ἑνωθοῦν ὅλα. Αὐτή ἡ λεγόμενη «Ὑπερθρησκεία».

 Πρίν ἔρθει ὁ ἀντίχριστος θά ὑπάρχει ὁ οἰκουμενισμός. Ὅταν ἔρθει ὁ ἀντίχριστος, θά καταργήσει τόν οἰκουμενισμό, θά καταργήσει ὅλες τίς θρησκεῖες, ὥστε σέ αὐτόν τό ναό τοῦ Θεοῦ, σάν θεός θά καθήσει καί θά πεῖ: «Ἐγώ εἶμαι θεός, δέν ὑπάρχει ἄλλος θεός», θά ἀποδεικνύει μέ ψευδοθαύματα τόν ἑαυτό του ὅτι εἶναι θεός» (Ἡσαΐας, ὁμιλία 9η)
Πηγή: agonasax

Μητροπολίτες: Εκτός από τον χύδην πρακτικό φασισμό μοιχεπιβατών τινων, υπάρχει και ο πνευματικός φασισμός άλλων!


Για τις "Προοπτικές και προκλήσεις του Διαχριστιανικού Διαλόγου" μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης στο πλαίσιο των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Εντός των άλλων και για την καλύτερη και γονιμότερη πορεία των διαλόγων με τους Παπικούς, όταν αυτοί δυσχεραίνονται από Ορθοδόξους με ανθενωτικές απόψεις  τόνισε:
 «Οι επικεφαλείς των Αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών που δημιουργούν συνεχή προβλήματα στην κοινή προσέγγιση των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να αποχωρούν και να διορίζονται μη εριστικοί άνθρωποι.
    Πρέπει να προηγείται Διορθόδοξη Συνάντηση διά να υπάρχει κοινή συμφωνία μεταξύ των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών διά τα παρουσιαζόμενα κείμενα και ουχί εις την συνάντηση μετά των Ρωμαιοκαθολικών να αρχίζουν οι διαφωνίες μεταξύ των Ορθοδόξων.»
 Έτσι ακριβώς σκέπτονταν και φέρονταν οι πνευματικοί απογόνοι των σημερινών «Ορθοδόξων» Οικουμενιστών στην ληστρική Σύνοδο της Φεράρας.
 Γράφει  σχετικά ο Ν. Βασιλειάδης για τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό ότι:
«Ο Άγιος Μάρκος είχε πλέον συνειδητοποιήσει ότι το ουσιώδες όλης αυτής της υποθέσεως δεν ήτο ποίος είχε δίκαιον(Ορθόδοξοι ή Παπικοί) αλλά ποιός είχε την δύναμιν να επιβάλει τας γνώμας του. Εις την προκειμένην περίπτωσιν το δίκαιον το είχεν η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία.Την υλικήν όμως δύναμιν διέθετεν ο Πάπας.
(Ν. Βασιλειάδη, «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» σελ. 10)

Εκτός από τις θρησκευτικές, υπάρχουν και οικονομικὲς επιπτώσεις.



«ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΠΑΠΑΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ  

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κυριολεκτικά τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό της διήμερης επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία, ειδικότερα στο κομμάτι της διαμονής του στην Κωνσταντινούπολη, με την μεγάλη προβολή που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επισκέψεις του Ποντίφικα στην Αγία Σοφία και στο Σουλτάν Αχμέτ Τζαμί και η μεγάλη «παράσταση» της συνάντησης και συλλειτουργίας του με τον Πατριάρχη στον ναό του Αγίου Γεωργίου, που προβλήθηκε από εκατοντάδες διεθνή κανάλια, θεωρήθηκαν σαν η μεγαλύτερη δυνατή προβολή που μπορούσε να έχει ο τουρκικός τουρισμός σύμφωνα με τις τουρκικές εκτιμήσεις.
 Σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία, η επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να φέρει τουλάχιστον περί τους 500.000 επί πλέον τουρίστες με τεράστια κέρδη για τον τουρκικό τουρισμό, ο οποίος, να μην το λησμονούμε, είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ελληνικού τουρισμού που τώρα «καρατομείτε» από την Τρόικα και την κατοχική ελληνική κυβέρνηση με τα νέα μέτρα αύξησης του ΦΠΑ προς μεγάλη χαρά των Τούρκων. Ιδιαίτερα οι Τούρκοι αναμένουν μεγάλη αύξηση τουριστών από τις καθολικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και γενικότερα από την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
 Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που παραθέτουν οι Τούρκοι, φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά για τον τουρκικό τουρισμό. Ήδη τους πρώτους εννέα μήνες οι αφίξεις που έχουν καταγραφεί από τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Από την Γερμανία μέσα στο πρώτο εννεάμηνο έχουν αφιχθεί 906.287 Γερμανοί τουρίστες, ενώ όλη την περσινή χρονιά, 2013, είχαν αφιχθεί 1.179.397. Από την Γαλλία το πρώτο εννεάμηνο έχουν αφιχθεί 378.314, ενώ όλη την περσινή χρονιά, 2013, είχαν αφιχθεί 478.258. Από την Ιταλία μέσα στο πρώτο εννεάμηνο έχουν αφιχθεί 350.775, ενώ όλη την περσινή χρονιά 2013, είχαν αφιχθεί 437.552. Από την Ολλανδία μέσα στο πρώτο εννεάμηνο έχουν αφιχθεί 227.024, ενώ όλη την περσινή χρονιά, 2013, είχαν αφιχθεί 284.748. Από την Ισπανία μέσα στο πρώτο εννεάμηνο έχουν αφιχθεί 183.863, ενώ όλη την περσινή χρονιά, 2013, είχαν αφιχθεί 201.065.
 Οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί της Τουρκίας, όπως οι TÜRSAB, Başaran Ulusoy και TUROB, περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα οι αφίξεις να σπάσουν όλα τα ρεκόρ, ειδικά μετά την τόσο μεγάλη διαφήμιση που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο της επίσκεψης του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη.  Οι τουρκικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 5 ολόκληρα επίπεδα των αφίξεων, με αποτέλεσμα να εισρεύσει άφθονο χρήμα στα τουρκικά ταμεία. Μάλιστα ο πρόεδρος του TUROB, Tımur Bayndır, τόνισε πως η επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είναι αρχηγός 1,5 δισεκατομμυρίου πιστών, είναι η μεγαλύτερη προσφορά για μια εκρηκτική άνοδο του τουρκικού τουρισμού με όλες τις θετικές οικονομικές συνέπειες για την τουρκική οικονομία. Πως λοιπόν να μην χοροπηδάνε από την χαρά τους οι Τούρκοι; Όσο για τις επαφές του Πάπα με τον Πατριάρχη και τις θρησκευτικές συνέπειες τους, ούτε καν που ένοιαξαν τους Τούρκους που μετά την αναχώρηση του Πάπα έκατσαν κάτω και υπολόγισαν τα τεράστια οικονομικά οφέλη της επίσκεψης αυτής. Τώρα δεν μένει παρά να τον ανακηρύξουν μαζί με τον Πατριάρχη, και… «επίσημους ευεργέτες» της τουρκικής οικονομίας.
 Όσο για εμάς, θα μείνουμε πέραν της οικονομικής διάστασης αυτής της επίσκεψης του Πάπα στο Πατριαρχείο και της συνάντησης του με τον Πατριάρχη, για να υποστούμε τις συνέπειες από την επίσκεψη αυτή, όχι οικονομικές, (για πολλούς δυστυχώς και αυτές), αλλά συνέπειες πίστεως και συνειδήσεως, (φυσικά για… όσους ακόμα τις διαθέτουν).  Μια επίσκεψη που θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Ορθοδοξίας.
 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ! Οι πιστοί μαθαίνουν ότι είναι "τιμή" τους να υποδέχονται τους αιρετικούς στους Ορθόδοξους Ναούς τους!

 Γράφει ο Perseas


Καὶ πῶς νὰ γίνει ἀλλιῶς, ἀφοῦ ὅλοι οἱ ἐκκλησιαστικοὶ ἡγέτες (ὄχι Ποιμένες, ἀλλὰ ψευδοποιμένες) ἔχουν ἀποδεχθεῖ τὴν αἵρεση, δὲν διαμαρτύρονται γιὰ τὰ Οἰκουμενιστικὰ αἴσχη τῶν Φαναριωτῶν καὶ συμμετέχουν ἀδιαμαρτύρητα στὶς Συνόδους τοῦ ἀρχιΟικουμενιστῆ Βαρθολομαίου, προσυπογράφοντας ἔτσι τὶς πράξεις του;
Τὰ ὀνόματα γνωστά. Χθὲς ἦταν ἡ σειρὰ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Δημητρίου νὰ «λαμπρύνει» μὲ τὴν παρουσία του καὶ νὰ νομιμοποιήσει τὰ αἴσχη Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου (μᾶς συγχωρεῖτε Ἁγιώτατε Πάπα ποὺ σᾶς βάζουμε δεύτερο, ἀλλὰ ἂς δώσουμε τὴ στιγμιαία αὐτὴ χαρὰ στὸν διεκπεραιωτὴ  τῶν Σχεδίων σας, Βαρθολομαῖο).
  Μηνύματα γιὰ τέτοιες παναιρετικὲς ἐνέργειες λαμβάνουμε ἀπὸ πολλὲς χῶρες (ὅπως Ἀγγλία, Γερμανία,  Αὐστραλία, Καναδά κ.λπ. Γιὰ μιὰ ἀκόμη Οἰκουμενιστικὴ ἀσχήμια, μᾶς ἐνημερώνει ἀπὸ τὴν Ἰρλανδία ὁ συνεργάτης μας Perseas:

 Το παρακάτω επισυναπτόμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εστάλει χθες Πέμπτη 27/11/14 από την κ. Θωμαή Κακούλη-Duarte (γραμματέα του ενοριακού συμβουλίου).
Λέει:
Αγαπητοί ενορίτες και φίλοι,
Την επόμενη Κυριακή (30/11/2014) θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας (είναι η Αγγλικανική εκκλησία στην Ιρλανδία), Δόκτωρα Michael Jackson. O Πανιερώτατος θα λάβει μέρος στην Θ. Λειτουργία (άραγε θα συλλειτουργήσει; με τον π. Θωμά Caroll τον εφημέριό τους), της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.
Παρακινούμε όλους να συμμετάσχουν και επίσης να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο μετά τη Λειτουργία.
Εκ μέρους του ενοριακού συμβουλίου
Φρίξος Ιωαννίδης
Professor Emeritus
Πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος Ιρλανδίας

Σχόλια δικά μου (τοῦ Persea):
1. Ξεκάθαρο ότι η γραμμή δόθηκε από τον Οικουμενιστή και τσιράκι του Βαρθολομαίου, Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο Θυατείρων και Μ. Βρεττανίας εις την αρχιεπισκοπή του οποίου υπάγεται και η Ελληνική ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δουβλίνο. Η οποία γραμμή προφανώς δόθηκε από τον «μεγάλο» κ. Αρχοντώνη.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τα τελευταία χρόνια ο κ. Αρχοντώνης έχει στείλει κατ’ επανάληψιν διακόνους του Πατριαρχείου ή ιεροδιακόνους από την Κρήτη κλπ. Να κάνουν τί παρακαλώ; Να σπουδάσουν Αγγλικά στο Δουβλίνο με υποτροφίες του Βατικανού διαμένοντας σε ξενώνες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Δουβλίνο και συμμετέχοντας τις Κυριακές στη Θ. Λειτουργία της Ελληνικής ενορίας. Οι άσχετοι έως πανάσχετοι Έλληνες στο Δουβλίνο το θεωρούν αυτό μεγάλη ευλογία από το Θεό («ο Βαρθολομαίος πάντα μας προσέχει»).
2. Τι κοινό έχει η Αγγλικανική «εκκλησία» που ιδρύθηκε για να στηρίξει την πορνεία και μοιχεία ενός ακόλαστου βασιλιά (του Ερρίκου του Η’ που ήθελε να χωρίσει την νόμιμη σύζυγό του την Αικατερίνη της Αραγωνίας και να πάρει την ερωμένη του –τελικά το κατόρθωσε), ερχόμενη σε ρήξη και διάσπαση με την παπική «εκκλησία» επί πάπα Κλήμη Ζ’ με την Αγία Ορθόδοξο Εκκλησία των Μαρτύρων, Ομολογητών, Ασκητών και Πατέρων;
3. Αν τα όργανα ξεκίνησαν να παίζουν πριν ακόμη γίνει η βδελυρή φιέστα στο Φανάρι, τι να περιμένουμε για την επόμενη μέρα (μέρες); Συλλήβδην συλλειτουργίες και συν-μετάληψη της «Θ. Κοινωνίας» (που θα είναι πλέον κοινωνία δαιμόνων); Αυτή λοιπόν θα είναι η τύχη των Ορθοδόξων ενοριών της διασποράς; Εμ βέβαια μετά την ευρεία αποδοχή και εφαρμογή των μεικτών γάμων στην Ιρλανδία (και στη Β. Ιρλανδία) από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων όπου ο καθένας από τους συζύγους διατηρεί την πίστη του, πηγαίνει στην εκκλησία του, τα παιδιά βαπτίζονται εκ περιτροπής σε μία εκ των 2 εκκλησιών και συμμετέχουν ελεύθερα στις λατρευτικές συνάξεις οποιασδήποτε εκ των δύο, η «διαχριστιανική» Θ. Λειτουργία ήταν αναμενόμενη.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, όπως κάθε αίρεση, ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Οι ψευδοποιμένες, αργά ή γρήγορα δείχνουν τὸ ειδεχθές πρόσωπό τους!


Αρχιερείς απειλούν ιερείς για τις υπογραφές εναντίον της “Νέας Εκκλησιολογίας του Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις
Η “Κατάνυξη” βρίσκεται για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό δεν μας εμποδίζει να σταθούμε με παρρησία στην πρώτη γραμμή. Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης των θέσεων μας προβαίνουμε στην παρούσα ανάρτηση για να πληροφορήσουμε τον πιστό λαό του Θεού και σύσσωμο τον κλήρο για την απίστευτη πολεμική που έχει ξεσπάσει από Αρχιερείς εναντίον των Ιερέων που υπέγραψαν το κείμενο κατά της Νέας Ἐκκλησιολογίας τοῦ Πατριάρχου Βαρθο­λομαίου.

Ενημερωθήκαμε από τους ίδιους τους ιερείς, τους ηρωικούς πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης. Φυσικά, η συνειδητή απόφαση της υπογραφής, περιελάμβανε αυτό το ξεκάθαρο ενδεχόμενο... 
Καθίσταται λοιπόν σαφές πως με ακραίες μεθόδους διαποίμανσης που παραπέμπουν σε παπικό Μεσαίωνα, Αρχιερείς της Ορθόδοξης εκκλησίας, “μεθυσμένοι” από το κρασί της φαντεζί συμπροσευχής του Φαναρίου, επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο στα