Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μητροπολίτες: Εκτός από τον χύδην πρακτικό φασισμό μοιχεπιβατών τινων, υπάρχει και ο πνευματικός φασισμός άλλων!


Για τις "Προοπτικές και προκλήσεις του Διαχριστιανικού Διαλόγου" μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης στο πλαίσιο των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Εντός των άλλων και για την καλύτερη και γονιμότερη πορεία των διαλόγων με τους Παπικούς, όταν αυτοί δυσχεραίνονται από Ορθοδόξους με ανθενωτικές απόψεις  τόνισε:
 «Οι επικεφαλείς των Αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών που δημιουργούν συνεχή προβλήματα στην κοινή προσέγγιση των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να αποχωρούν και να διορίζονται μη εριστικοί άνθρωποι.
    Πρέπει να προηγείται Διορθόδοξη Συνάντηση διά να υπάρχει κοινή συμφωνία μεταξύ των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών διά τα παρουσιαζόμενα κείμενα και ουχί εις την συνάντηση μετά των Ρωμαιοκαθολικών να αρχίζουν οι διαφωνίες μεταξύ των Ορθοδόξων.»
 Έτσι ακριβώς σκέπτονταν και φέρονταν οι πνευματικοί απογόνοι των σημερινών «Ορθοδόξων» Οικουμενιστών στην ληστρική Σύνοδο της Φεράρας.
 Γράφει  σχετικά ο Ν. Βασιλειάδης για τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό ότι:
«Ο Άγιος Μάρκος είχε πλέον συνειδητοποιήσει ότι το ουσιώδες όλης αυτής της υποθέσεως δεν ήτο ποίος είχε δίκαιον(Ορθόδοξοι ή Παπικοί) αλλά ποιός είχε την δύναμιν να επιβάλει τας γνώμας του. Εις την προκειμένην περίπτωσιν το δίκαιον το είχεν η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία.Την υλικήν όμως δύναμιν διέθετεν ο Πάπας.
(Ν. Βασιλειάδη, «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» σελ. 10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.