Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

"Μη" Οικουμενιστές Επίσκοποι, παρασημοφορούνται από Οικουμενιστές!

 Πολλὲς ἀπὸ τὶς ἀναρτήσεις μας ἀναφέρονται σὲ πρόσωπα. Μὲ ἄλλα ἀπ’ αὐτὰ εἴχαμε γνωριμία καὶ επικοινωνία, μὲ ἄλλα δὲν εἴχαμε καμία γνωριμία ἢ σχέση. Ὁπότε ἡ ἀναφορά μας σὲ αὐτὰ δὲν ξεκινᾶ ἀπὸ κάποια ἀντιπαράθεση προσωπική, ἀλλὰ ἐντάσσεται στὸν ἀγώνα μας ἐναντίον τῆς ἐσχάτης αἱρέσεως τῆς ἱστορίας (π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος), τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς), ἀφοῦ ἀνέκαθεν οἱ Ἅγιοι συμβούλευαν νὰ μὴν ἔχουμε καμιὰ σχέση ἐκκλησιαστικὴ καὶ ἐπικοινωνία μετὰ τῶν αἱρετικῶν κάθε ἐποχῆς.

Ἔτσι, καὶ σ’ αὐτὴν τὴν ἀνάρτηση, ποὺ δανειζόμαστε ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο augoustinos-kantiotis ἀναφερόμαστε στὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο (ποὺ μόνο ἀπὸ τὶς φωτογραφίες τὸν γνωρίζουμε), ὁ ὁποῖος ἐνῶ μεγάλωσε κάτω ἀπὸ τὴν σκιὰ τοῦ λεοντόκαρδου ἀείμνηστου Αὐγουστίνου Καντιώτη, ἀπεδείχθη ἡ «σκιά» του.
Ὄχι μόνο δὲν τολμᾶ νὰ ἀγωνισθεῖ ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (ὅπως ἔκαναν οἱ Ἅγιοι Πατέρες σὲ καιρὸ αἱρέσεως), ὄχι μόνο σιωπᾶ, ἀλλὰ ἔφτασε στὸ σημεῖο νὰ πηγαίνει στὰ διάφορα Πατριαρχεῖα καὶ νὰ ὑποβάλλει τὰ σέβη στοὺς Οἰκουμενιστὲς Πατριάρχες (Βαρθολομαῖο καὶ Θεόφιλο Ἱεροσολύμων), καὶ πρὶν μερικὲς ἡμέρες μάλιστα, νὰ δέχεται Παράσημα Οἰκουμενιστικὰ καὶ ἡμιμασωνικὰ ἀπὸ τὸν τελευταῖο!
Πρὶν ἀπὸ τὴν ἀνάρτηση μεταφέρουμε ἐδῶ ἀπὸ ἀξιόπιστο πρόσωπο τὶς κατάπτυστες γιὰ Ὀρθόδοξο Ἐπίσκοπο ἀπαντήσεις του πρὸς δύο θεολόγους.
Σὲ ρώτηση καθηγητοῦ Πανεπιστημίου ποὺ ἔγινε πρὸς τὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο, γιατί δὲν διαμαρτύρεται γιὰ τὶς Οἰκουμενιστικὲς ἐνέργειες τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ἡ ντροπιαστικὴ ἀπάντηση τοῦ Μητροπολίτη ἦταν:
          Κύριε καθηγητά, τὸν φοβόμαστε!!!
Ἐπίσης σὲ ἀνάλογη ἐρώτηση γύρω ἀπὸ τὴν ἐξωφρενικὴ σιωπὴ τοῦ κ. Θεόκλητου  σὲ θέματα Πίστεως καὶ Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ τοῦ ἔκανε ἱερωμένος (σεβαστὸς καὶ ἁπλὸς στὴν καρδιά, ὁ ὁποῖος ἔζησε ἀπὸ κοντὰ τοὺς ἀγῶνες τοῦ γέροντά τους Αὐγουστίνου Καντιώτη), ὁ κ. Θεόκλητος εἶπε:
     Ἂν κάνω αὐτά, ὅσα σὺ μοῦ λές, θὰ μὲ καθαιρέσει ὁ Βαρθολομαῖος!!!
Καὶ σὲ ἑπόμενη ἐρώτησή του: Σεβασμιώτατε, τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο τὸν καθαίρεσε Σύνοδος. Μήπως εἶναι γι’ αὐτὸ τὸ λόγο στὴν κόλαση; ὁ Ἐπίσκοπος Φλωρίνης απάντησε. Φυσικὰ καὶ δὲν εἶναι στὴν κόλαση, ἀλλὰ στὸν παράδεισο.
Καὶ τότε ὁ ταπεινὸς ἱερωμένος εὐθαρσῶς τοῦ εἶπε: Ἂν πρόκειται γιὰ μιὰ καθαίρεση νὰ πάω στὸν παράδεισο, δέκα καθαιρέσεις νὰ μοῦ κάνουν! Ὁ γέροντάς μας Αὐγουστῖνος, ὅταν ἦταν ἱεροκήρυκας καὶ τοῦ ἔστειλε ἡ Σύνοδος χαρτὶ ὅτι θὰ τὸν καθαιρέσουν, ἀπάντησε: Γιὰ μένα καθαίρεση ἀπὸ τέτοιους Ἐπισκόπους θὰ εἶναι ἡ καλύτερη προαγωγή!

Πηγή:  http://www.augoustinos-kantiotis.gr

ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ META THN EΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙΤAI ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓKΕΛΛΟΣ!!!




ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ,  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ;

Iεροσολ., Παπας, Μητρ. Θ.Mια εκδρομή, ενάμιση μήνα μετά το «προσκύνημα» του Πάπα και του πατριάρχου Βαρθολομαίου στους Αγίους Τόπους, φτάνει για να παρασημοφορήσει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος τον επίσκοπο Θεόκλητο και τον πρωτοσύγκελλο του Ιουστίνο Μπαρδάκα!

  • Για την αγάπη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λέει ο πατριάρχης.
  • Είναι αστείος ο λόγος! Θα έπρεπε όλοι οι πιστοί, που πάνε συχνά ως προσκυνηταί στα Ιεροσόλυμα να παρασημοφορούνται!!! Αυτό όμως δεν γίνεται.

Μπορούμε όμως να καταλάβουμε τον βαθύτερο λόγο·

Ο επίσκοπος Θεόκλητος όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για την συμπροσευχή μετά του αντιχρίστου Πάπα, όπως έκανε και έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-1971 ο προκάτοχός του Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, αλλά έκανε και εκδρομή με 50 προσκυνητές, για να εκφράση την αφοσίωσή του στον πατριάρχη Ιεροσολύμων, όπως επανειλημμένως έκανε και με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δεν ενοχλούν τον επίσκοπο Θεόκλητο ούτε οι συμπροσευχές και τα φιλιά του πατριάρχου με τον Πάπα και τους καρδιναλίους του· Ούτε η συμμετοχή του στις συναγωγές των μασόνων και στα ραμαζάνια των μουσουλμάνων,  ούτε τα κοράνια που χαρίζει, ούτε οι συμπροσευχές με προτεστάντες, βουδιστάς, μουσουλμάνους, μάγους, και όλους τους διαόλους!!! Θα το ξαναπώ για να τον μάθουν όσοι πιστοί δεν το ξέρουν ή όσοι έχουν λάθος πληροφόρηση· Δεν ήταν ποτέ επιθυμία του Γέροντος να γίνει δεσπότης ο Θεόκλητος, γιατί γνώριζε καλά ο Γέροντας τον χαρακτήρα του. Αυτό το γνώριζαν και αυτοί που τον προώθησαν για τον επισκοπικό θρόνο της Φλώρινας. Ήθελαν άνθρωπο του χεριού τους και ο Γέροντας δεν ήταν του χεριού τους και στα 90 και 100 του χρόνια. Έκαναν μεγάλο αγώνα για να τον αναγκάσουν να υποβάλλει την παραίτησιν του, για να έρθη μετά από ένα χρόνο ο Πάπας στην Ελλάδα!

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Για να μη λέω περισσότερα και να μην βάζω μαγνητοφωνημένη την φωνή του Γέροντα, μια επίσκεψη τριών κατοίκων της Πτολεμαϊδος, στο σπίτι που έμενε ο π. Αυγουστίνος, μετά την παραίτηση του, τα λέει όλα:

  • Ο Γεώργιος Ασανάκης, ο Σωκράτης Βασιλειάδης  και ένας ιερέας, κάτοικοι και οι τρείς της Πτολεμαϊδος, πήγαν στη Φλώρινα, στο σπίτι που έμενε ο Γέροντας, για να πάρουν την ευχή του. Ήταν η ημέρα που εξελέγη ο π. Θεόκλητος Μητροπολίτης Φλωρίνης.
  • Ο Σωκράτης Βασιλειάδης λέει στον π. Αυγουστίνο: Γέροντα, να χαιρόμαστε τον καινούργιο μας δεσπότη.
  • Και ο π. Αυγουστίνος· Σούφρωσε τα χείλη του, κίνησε απαισιόδοξα το δεξί του χέρι, και έβγαλε έναν αναστεναγμό λέγοντας κάτι για το Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου.

  Ας μη χαίρονται οι οικουμενισταί και παρασημοφορούν από την Φλώρινα πρόσωπα, θεωρώντας, μεγάλη  τους επιτυχία την αφοσιωσήν τους σ” αυτούς. Η Φλώρινα μένει τείχος απόρθητο στον οικουμενισμό και ο λαός της, άσχετα  από το ποιός είναι και τί κάνει ο δεσπότης ή πρωτοσύγκελλος τους, θα αντιδράση δυναμικά όταν χρειασθεί, γιατί ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης συνεχίζει να φυλάγει την Φλώρινα, να εμπνέει τον λαό της, o οποίος κραττά την παρακαταθήκη της Ορθοδόξου πίστεως την οποία έλαβε.

ENAΣ AKOMA TITΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ!!! 
Παρασημοφορήθηκε ο Ιουστίνος Μπαρδάκας για την προσφορά του, λέει ο πατριάρχης, πρός τούς ἀνά τόν κόσμον Ὀρθοδόξους πιστούς!!! Εδώ είναι να γελά κανείς!


Δηλαδή τί έκανε ο πρωτοσύγκελλος για την Ορθοδοξία και τιμήθηκε και παρασημοφορήθηκε;;; Κάποιες εκπομπές στο 4Ε!!! Τέτοια παράσημα δεν έδωσαν στον απόστολο Παύλο, που όργωσε την οικουμένη, για να εξαπλώσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού. Δεν έδωσαν σε κανέναν απόστολο του Χριστού, σε κανέναν αγωνιστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε κανέναν μάρτυρα. Αντιθέτως υβρίσθηκαν, εδιώχθηκαν και μαρτύρησαν για τον Χριστό. Το μεγαλύτερο παράσημο γι” αυτούς ήταν το μαρτύριο. Αυτό λαχταρούσε στην ζωή του και ο αείμνηστος αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Χαιρόταν όταν τον έβριζαν οι άθεοι, οι απάτριδες και οι οικουμενιστές. Δεν ήμουν άξιος μαρτυρίου, έλεγε. Το μαρτύριο δίδεται ως δώρο στους αγίους! Ο μητροπολίτης Θεόκλητος και ο πρωτοσύγκελλός του, δεν κραττούν την γραμμή του Γέροντος, γι” αυτό έχουν δικές τους επιλογές.
Τους έχουν πάρει χαμπάρι οι οικουμενισταί επίσκοποι και πατριάρχαι και τους παρασημοφορούν για να κολακεύονται, με τίτλους άγνωστους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Και τώρα, ας δούμε τους παλαιούς και νέους τίτλους του Ιουστίνου Μπαρδάκα

Ο π. Θεόκλητος μόλις έγινε επίσκοπος έδωσε στον νεαρότατο τότε κληρικό τους εξής τίτλους· 

1) Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης 2) Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου 3) Ηγούμενος της Κλαδοράχης! (Έβγαλε τον 70 χρονο ηγούμενο της Κλαδοράχης, που είχε τοποθετήσει ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος από το 1967 και έκανε ηγούμενο τον νεαρό τότε παπά Ι. Μπαρδάκα!
Πιθανών να υπάρχει και κανένας ακόμη τίτλος που δεν τον γνωρίζω, ας με συγχωρέση που δεν τον γράφω.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαϊος όταν πήγε στη Φλώρινα, του έδωσε έναν ακόμα τίτλο· 4) Ιεροκήρυκας του οικουμενικού θρόνου.
Και τήν Δευτέραν, 1ην /14ην Ἰουλίου 2014 ο πατριάρχης Ιεροσολύμων του απένειμε· 5) τήν τιμητικήν διάκρισιν τοῦ Μικροῦ Σταυροφόρου

  Ίσως όλοι αυτοί οι τίτλοι τον προωθήσουν γρηγορότερα  στο επισκοπικό ή και στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, που τόσο επιθυμεί!!! Ας μη ξεχνάμε, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθη η κρίση του Θεού, που δεν θα αστεύεται και δεν θα κολακεύει τα πάθη μας. Ας το σκεπτόμεθα αυτό, για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας.
Πατήστε στον παρακάτω τίτλο από την  www.romfea.gr, για να μάθετε περισσότερα για την παρασημοφορία

Παρασημοφορηση Μητροπολιτη Φλωρινης


στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τήν Δευτέραν, 1ην /14ην Ἰουλίου 2014, ὁμάς πεντήκοντα εὐλαβῶν προσκυνητῶν ὑπό τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Φλωρίνης κ. Θεόκλητον, συνοδευόμενον καί ὑπό τοῦ Πρωτοσυγκέλλου Ἀρχιμανδρίτου π. Ἰουστίνου, ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον.

Όλοι οι μεγάλοι της αρχαίας Ελλάδας πέθαναν από την ίδια αιτία!



Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Για να μην μιλήσουμε για τη νεότερη ιστορία ...

Ἀνέκαθεν, ἀλλὰ και σήμερα,
ο δίκαιος «είναι βαρύς και βλεπόμενος»!

Η τελευταία προσευχή της Αγίας Μακρίνας


Πηγή:http://hristospanagia3.blogspot.gr/
Πηγή: "Τρελογιάννης"
«Συ Κύριέ μου, έλεγε, εξαφάνισες από μέσα μας το φόβο του θανάτου.
Συ έκανες, για χάρη μας, το τέλος αυτής της πρόσκαιρης ζωής ξεκίνημα της αληθινής και αιώνιας ζωής.
Συ για λίγο καιρό αναπαύεις με τον ύπνο του θα­νάτου τα σώματά μας και πάλι θα τα ξυπνήσεις με τη σάλπιγγα της δευτέρας παρουσίας Σου.
Συ παραδίδεις σαν περιουσία στης γης τα σπλά­χνα πάλι το χωματένιο σώμα μας, που με τα χέρια Σου έπλασες και ξαναπαίρνεις πάλι ό,τι έδωσες στη γη, κάνοντας το θνητό και άσχημο σώμα μας λαμπρό, με την αφθαρσία και τη χάρη Σου.
Συ μας γλύτωσες από την κατάρα και την αμαρτία, αφού δέχθηκες κι έγινες και τα δύο για τη δική μας σωτηρία.
Συ σύντριψες τις κεφαλές του δράκοντα που με το χάσμα, που έφερε η παρακοή των πρωτοπλάστων, κράταγε γερά από το λαιμό τον άνθρωπο.
Συ μας άνοιξες το δρόμο για την Ανάσταση, συντρίβοντας τις πύλες του Άδη και κατάργησες αυτόν, που ως τότε είχε την εξουσία του θανάτου.
Συ έδωσες σε όσους Σε ευλαβούνται, σαν σημείο δυνάμεως, τον τύπο του Παναγίου Σταυρού Σου, για να νικάμε το διάβολο και ν’ ασφαλίζουμε τη ζωή μας.


Θεέ αιώνιε,
Σε Σένα παραδόθηκα από την ώρα που γεννήθηκα,
Εσένα αγάπησε η ψυχή μου, με όλη της τη δύναμη.
Σε Σένα αφιέρωσα και το σώμα και την ψυχή μου από τα νεανικά μου χρόνια μέχρι τώρα.
Συ, Κύριε, βάλε και τώρα στο πλευρό μου φωτει­νό άγγελο να με οδηγήσει στον τόπο της αναψυχής, όπου κυλάνε τα δροσερά νερά που αναπαύουν τις ψυ­χές, μέσα στην αγκάλη των αγίων πατέρων.
Συ που έπαυσες την ισχύ της πύρινης ρομφαίας κι επανέφερες στον Παράδεισο τον άνθρωπο, που σταυ­ρώθηκε μαζί Σου και πρόσπεσε στην ευσπλαχνία Σου, θυμήσου κι εμένα στη Βασιλεία Σου.
Γιατί και ’γω σταυρώθηκα μαζί Σου, αφού για τον άγιο φόβο Σου κάρφωσα τη χωματένια σάρκα μου και σεβάσθηκα τα θελήματά Σου.
Ας μη με χωρίσει το φοβερό χάσμα του θανάτου από τους εκλεκτούς Σου.
Στο δρόμο μου να μη σταθεί ο διάβολος εμπόδιο, ούτε η αμαρτία μου να βρεθεί μπροστά Σου, εάν σε κάτι αμάρτησα από αδυναμία της ανθρώπινης φύσεως με λόγια, με πράξεις ή με λογισμούς.
Συ που έχεις εξουσία να συγχωρείς πάνω στη γη τις αμαρτίες, συγχώρεσέ με, για να αναπαυθώ και να βρεθώ μπροστά Σου, όταν χωρισθώ από το σώμα μου, χωρίς ρύπο ή κηλίδα στης ψυχής μου τη μορφή.
Δώσε να γίνει δεκτή η ψυχή μου στα χέρια Σου, καθαρή και αμόλυντη, ως θυμίαμα ευωδιαστό ενώπιόν Σου.»
Προς τα Ουράνια σκηνώματα
Λέγοντας αυτά σφράγιζε συγχρόνως με το σημείο του Σταυρού τα μάτια της, το στόμα της, και

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ...ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!

  Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ)

στο πλαίσιο του Ραμαζανιού

π α ρ έ θ ε σ ε 

ο Αγγλικανός Αρχιεπ. στο Lambeth Palace!

Πηγή: "Ακτίνες"      
Την Τετάρτη 16/07/2014 το βράδυ στο Lambeth Palace ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin  Welby, διοργάνωσε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ)  για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του μήνα του ραμαζανιού.

      Μιλώντας ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του!!!!!!!! για τις καλές σχέσεις που απολαμβάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χριστιανοί και μουσουλμάνοι, και μίλησε για την ανάγκη των ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών να σταθούν μαζί ενάντια στο σκηνικό της τρομερής βίας και του πόνου, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

     "Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητήσουμε, και πολλά που μπορούμε να εργαστούμε από κοινού", είπε.

(Φωτογραφίες: M. Gascoigne)