Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Παγκόσμιο ημερολόγιο


Παγκόσμιο ημερολόγιο


Βασιλική Μότσιου, Φιλόλογος

    

Η νέα τάξη φρόντισε να κατασκευάσει το δικό της ημερολόγιο που εκφράζει τη δική της επιθυμητή πραγματικότητα, το δικό της σύστημα αξιών. Αποτελεί ένα όργανο προπαγάνδας που προβάλλει την κοσμοθεωρία της νέας εποχής. Ταυτόχρονα το νέο ημερολόγιο αντιπαρατίθεται στο παραδοσιακό σύστημα αξιών όπως προβάλλονται στο οικείο ορθόδοξο εορτολόγιο. Μια απλή σύγκριση των δύο ημερολογίων φωτίζει καλύτερα τις προθέσεις των συντακτών του νέου.
   Ας δούμε κάποιες από τις καινούργιες  «εορτές».

Τι να περιμένει κανείς από υπάκουους υπηρέτες των οικουμενιστικών προσταγμάτων!


Επιβεβαιώθηκε ο «ραγιαδισμός» της Εκκλησίας της Ελλάδος

– Δεν πάμε σε Ιεραρχία για τα Θρησκευτικά

– Εμπαίζει τους πιστούς!

    Τι είπε για υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

         Το γράψαμε και χθες πως από την συνάντηση της αντιπροσωπείας της διοικούσης Εκκλησίας με τον υπουργό Παιδείας το μόνο που εκλαμβάνει κανείς είναι ένας διάχυτος ραγιαδισμός.
     Σήμερα, η κρίση αυτή επιβεβαιώνεται. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όχι μόνο δεν αποφάσισε έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας όπως είχε προταθεί από Μητροπολίτες με τελευταίο τον Φθιώτιδος Νικόλαο, αλλά κυριολεκτικά εμπαίζει το ποίμνιο για το μάθημα των Θρησκευτικών!
      Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της

Οι Κολλυβάδες του Άθωνα και η ελληνική φιλοκαλία


 
† Γέροντας Πλακίδας Ντεσέιγ, Καθηγούμενος Ι.Μ. Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στη Γαλλία

Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1453), οι ανθρωπιστές του Βυζαντίου, που αντιπροσώπευαν την αντίθεση προς το παλαμικό ρεύμα, μετανάστευσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στη Δύση, όπου πήραν ενεργό μέρος στην Αναγέννηση. Κάτω από την τουρκική κυριαρχία, οι ορθόδοξοι χριστιανοί συσπειρώθηκαν γύρω από την Εκκλησία τους, που είχε αρχίσει να αναζωογονείται κατά τους τελευταίους αιώνες της αυτοκρατορίας με την ανανέωση του ησυχασμού.
Περιορισμένοι στις συνθήκες των δήμων, ταπεινωμένοι, καταπονημένοι από φόρους, υποταγμένοι στις άδικες φορολογήσεις και καταδιώξεις των Οθωμανών υπαλλήλων, εξασθενημένοι από πολλούς εξισλαμισμούς, βρέθηκαν ξαφνικά βυθισμένοι σε μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική αθλιότητα.
Μερικά ελληνικά σχολεία μπόρεσαν να επιβιώσουν μέσα στις μεγάλες πόλεις· αλλά στην ύπαιθρο μόνο τα κρυφά σχολειά, που συχνά λειτουργούσαν τη νύχτα στις ενορίες και στα μοναστήρια, παρείχαν μια στοιχειώδη μόρφωση. Ο ίδιος ο κλήρος υπέφερε συχνά από τη μεγάλη άγνοια και δεν μπορούσε να ασκήσει το λειτούργημα του κηρύγματος.
Αυτή την εποχή, η Δύση γνώριζε μία κατάσταση τελείως

Αυτόν τιμούν σήμερα "ορθόδοξοι" Ιεράρχες και θεολόγοι! --Και ακούγεται ότι θα τον ...αγιοποιήσουν!!!



ΝΑ ποιος ήταν
ο Πατριάρχης Αθηναγόρας

3 φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ από το επίσημο περιοδικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.



Σήμερα και αύριο η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, μαζί με 5 δεσποτάδες (Νεαπόλεως  Βαρνάβας, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Αμορίου Νικηφόρος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος) θα "τιμήσει" με συνέδριο τον οικουμενιστή Πατριάρχη Αθηναγόρα (δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, σε προηγούμενη ανάρτηση μας εδώ).


Παραθέτουμε σήμερα 3 φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ από το επίσημο περιοδικό του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), αρ. τεύχους 205, Οκτώβριος 2006, http://kis.gr/files/chronika-205.pdf


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1ο:



"Στη λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία των Ελλήνων Εβραίων της Νέας Υόρκης, παρέστη- σαν 600 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Βορείου και Νοτίου Αμερικής Αθηναγόρας, ο εδώ Έλληνας γενικός πρόξενος Ν. Γ. Λέλης, και ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας Σπύρος Τσάμης."

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2ο:


 "Ο Ραβίνος David de Sola Pool, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηναγόρας της Ελληνικής Ορδοδόξου Εκκλησίας στη Νότια και Βόρεια Αμερική και ο Σπύρος Τσάμης, εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας έλαβαν μέρος χθες σε λειτουργία που έγινε στην Ισπανική και Πορτογαλική Συναγωγή, στο Central Park και στην 70ή Οδό"

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 3ο:


"Ο Αρχιεπίσκοπος εξεδήλωσε τη χαρά του για την παρουσία του στις λειτουργίες, ενώ δήλωσε επίσης «ιδιαιτέρως ευχαριστημένος που η αποστολή των Ελλήνων Εβραίων είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Ιωάννινα. Είμαστε από την ίδια πόλη κι είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτούς», συμπλήρωσε. «Στην Κέρκυρα, όπου έζησα κάποτε, λειτούργησα αρκετές φορές ως Ραββίνος για τους Εβραίους φίλους μου»"

Ήρθε η ώρα να μάθουμε ΠΟΙΟΙ Μασόνοι και Οικουμενιστές:


  • "έσχισαν" την εκκλησία, 
  • ΠΟΙΟΙ έφεραν και ισχυροποίησαν την αίρεση, 
  • ΠΟΙΟΙ λύκοι εισχώρησαν μέσα στο μαντρί, 

αλλά και ΠΟΙΟΙ καθηγητές της Θεολογικής και δεσποτάδες:
  • στηρίζουν με την συμμετοχή τους, τον Οικουμενισμό και τους πρωτεργάτες του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"