Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιμείται «καθόλα τον "αλάθητο" και απολυταρχικό πάπα»!!!

 Από «Κατάνυξις» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με έγγραφο φωτιά, γίνεται Καπετάν Φοβέρας και Τρομάρας


ieronimos-vartholomaios.jpg

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ολόκληρη την επιστολή φωτιά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Όπως είχαμε αποκαλύψει εγκαίρως, στην τελευταία συνεδρίασή  της, η Δ.Ι.Σ. είχε ρητή εντολή απευθείας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που απαιτούσε την καρατόμηση του πατρός Θεοδώρου Ζήση και των συν αυτώ.
Κατά τα φαινόμενα η Δ.Ι.Σ. αφόπλισε την πατριαρχική βόμβα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τοποθέτησε το Πατριαρχικό γράμμα στο χρονοντούλαπο της  Ιστορίας.
Σε ένδειξη αναγνώρισης της στάσης που τήρησε η Δ.Ι.Σ. στο θέμα αυτό, δημοσιεύουμε ολόκληρη την Πατριαρχική επιστολή, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να αποδείξουμε πως ο πόλεμος είναι σφοδρός και ανελέητος, μάχονται Χριστιανοί με λιοντάρια και όχι Δον Κιχώτες με ανεμόμυλους.
Στις γραμμές τις επιστολής δυστυχώς αποκαλύπτεται, πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιμούμενος καθόλα τον "αλάθητο" και απολυταρχικό πάπα, γίνεται Καπετάν Φοβέρας και Τρομάρας για την Εκκλησία της Ελλάδος. 
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή φωτιά. (Το πρωτότυπο παρατίθεται σε αρχείο pdf στο τέλος).

Αριθμ. Πρωτ. 1153
 Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της

Ο "Σεβασμιώτατος" που ασεβεί στὴν ευσέβεια της Πίστεως, ειρωνεύεται τους ελέγχοντας την ασέβεια της ληστρικής Συνόδου της Κρήτης!

Μιλήτου Απόστολος:

«Κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα να κατακρίνουν την Αγία Σύνοδο»!

     Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


   Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, τελέστηκε χθες, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία ο ναός ήταν κατάμεστος από πληθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την ζωή του Αγίου Νικολάου.
Επίσης ο κ. Απόστολος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Αγίου Νικολάου στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, τονίζοντας ότι "ο Άγιος υπήκουσε την φωνή της Εκκλησίας και συμμετείχε στην Σύνοδο, στην οποία και ενώπιου του Ιερού Σώματος των Αρχιερέων κατέθεσε τις αντιρρήσεις του και τις απόψεις του."

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μιλήτου αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, υπογραμμίζοντας πως "κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα το ότι δεν μετείχαν στην Μεγάλη Σύνοδο, η θεωρούν υποχρέωση το να κατηγορούν και να κατακρίνουν τις αποφάσεις, δίχως να έχουν εκκλησιαστική και θεολογική επιχειρηματολόγια".


Πηγή

Καιρός του πενθείν: Περιχαρείς μητροπολίτες τιμούν και ασπάζονται τον αιρετικό και σαν μαθητούδια ακούν τη "διδαχή" του!





  ΟἈπόστολοι καὶ οἱ Ἅγιοι ἀσπάζονταν τοὺς Ὀρθοδόξους, καὶ δὲν ἔλεγαν οὔτε "χαίρετε" στοὺς αἱρετικούς. -Οἱ σύγχρονοι ψευδεπίσκοποι ασπάζονται τοὺς αἱρετικούς,  ποὺ  ἐπιμένουν  μὲ  π ε ῖ σ μ α  στὶς αἱρέσεις τους! Καὶ οἱ ὑπόλοιποι Ὀρθόδοξοι τοὺς καμαρώνουν, κοινωνοῦν μαζί τους καὶ τοὺς ἀποδέχονται ὡς Ἐπι+σκόπους καὶ φύλακες τῆς Πίστεως

    Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και

Νά, ποιά είναι η παρέμβαση της Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά: ..."Μηδέν εις το πηλίκον"!!!


Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη για τα Θρησκευτικά



_____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

.

Κ. Γαβρόγλου: Τα νέα προγράμματα για τα θρησκευτικά είναι συμβατά με τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένα


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.


  Μετά το ζήτημα που πρόεκυψε με τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών που προκάλεσε αντιδράσεις, Θεολόγοι και γονείς κατέθεσαν προσφυγή στο ΣΤΕ κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών.


   Ωστόσο την ίδια ώρα που προσφεύγουν για το συγκεκριμένο θέμα στο ΣΤΕ,  στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των Δασκάλων του Δημοτικού και των Θεολόγων της Μέσης Εκπαίδευσης, οι διδάσκοντες καλούνται να μετακινηθούν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να λάβουν οδηγίες από τους επιμορφωτές που αποστέλλει κατά τόπους το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Επιπλέον, βρίσκεται σε εκκρεμότητα η εκτύπωση των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών που θα βασίζονται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών.
   Δεδομένης της προσφυγής των Θεολόγων στο ΣΤΕ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας θα ήταν θεμιτό να ανασταλούν οι μετακινήσεις των διδασκόντων και η εκτύπωση των νέων βιβλίων που βασίζονται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός χωρίς να έχει λήξει οριστικά το ζήτημα διότι λόγω της μετακίνησης των διδασκόντων και της εκτύπωσης των νέων βιβλίων θα προκύψει δημοσιονομικό κόστος, αλλά και να επιδείξει το αρμόδιο Υπουργείο ουσιαστική διάθεση γόνιμου διάλογου με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
-Είναι στις προθέσεις η αναστολή τόσο της μετακίνησης των διδασκόντων με σκοπό την επιμόρφωσή τους πάνω στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, όσο  και της εκτύπωσης των βιβλίων του Νέου Προγράμματος Σπουδών, προκειμένου να μην προκύψει δημοσιονομικό κόστος χωρίς να έχει λήξει το ζήτημα;
Σε περίπτωση που το ΣΤΕ δικαιώσει την προσφυγή των Θεολόγων για το μάθημα των Θρησκευτικών τι σκοπεύετε να πράξετε κ. Υπουργέ;
Ο ερωτών βουλευτής
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ


Βουλευτής ΝΔ - Αχαΐας

__________________________________________________________________________________

 Κώστας Γαβρόγλου:

 Τα νέα προγράμματα για τα θρησκευτικά είναι συμβατά με τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένα



H Ομιλία του Κώστα Γαβρόγλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου είπε:


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δεν θα σας κουράσω, επαναλαμβάνοντας τις ολέθριες συνέπειες

Και η κατρακύλα συνεχίζεται! Παρά τις αντιδράσεις αυτοί εκεί, υποδέχονται και τιμούν αιρετικούς, συνεχίζοντας τον αιρετικό τρόπο της "εμβάθυνσης σε όσα μας ενώνουν"!

 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη των Κοπτών Θεόδωρο


3986633-600x320.jpg

Τρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο
Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συντασσόμαστε με όσους έχουν διακόψει το Μνημόσυνό σας, γιατί, "αντί να ορθοτομήσετε τον λόγον της αληθείας, προτρέπετε τους αιρετικούς να παραμείνουν στην πλάνη τους"!!!

Ἐπιστολή Ὀρθοδόξων Κρητῶν
πρὸς τοὺς Ἐπισκόπους τῆς Κρήτης.


         Σεβασμιώτατοι ἀρχιερεῖς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης,
         Ὡς πιστὰ τέκνα τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, καὶ θέλοντας νά παραμείνουμε ἐντὸς τῶν κόλπων της, ἑνωμένοι διαχρονικὰ μὲ τὴν πίστη τῶν Ἁγίων Πατέρων, θὰ θέλαμε νὰ σᾶς γνωστοποιήσουμε τὰ ἑξῆς:
    Ὡς μέλη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης σᾶς ἀποστείλαμε ἐπιστολές, ποὺ σᾶς ἐφιστούσαμε τὴν προσοχὴ καὶ σᾶς παρακαλούσαμε νὰ λάβετε ὀρθόδοξη θέση ἀπέναντι στὰ προβλήματα πού δημιουργεῖ, ἐδῶ καὶ χρόνια, ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος μὲ τὸ νὰ κηρύττει αἱρέσεις, προδίδοντας ἀναισχύντως τὴν ἁγία μας Πίστη. (Σᾶς ἐπισυνάπτουμε τὶς κακοδοξίες του εἰς ἀπόδειξιν τῆς ἀληθείας). Ἀλλὰ ἐσεῖς, ἀγνοώντας μας παντελῶς, ὄχι μόνον δὲν μᾶς ἀπαντήσατε ἐγγράφως καὶ δημοσίως ὅπως ἐμεῖς πράξαμε, ἀντιθέτως, συνταχθήκατε μὲ αὐτὸν καὶ μάλιστα προχωρήσατε πολὺ περισσότερο.
  Μὲ τὸ νὰ δέχεστε τὶς ἀποφάσεις τῆς ψευδοσυνόδου τοῦ Κολυμπαρίου, ποὺ ἀποδομεῖ τὸ Εὐαγγέλιο καὶ τοὺς Ἁγίους Πατέρες, καθὼς καὶ τὶς Οἰκουμενικὲς Συνόδους καὶ τὴν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, προδίδετε καὶ ἐσεῖς τὴν Ἁγία μας Πίστη. Θέλετε μάλιστα νά ἐπιβάλλετε τὴν ψευδοσύνοδο ὡς Ὀρθόδοξη!!! Πρέπει νὰ γνωρίζετε πὼς ὁδηγεῖτε τὴν Ὀρθοδοξία σὲ σχίσμα. Σχίζετε τὴν Ἐκκλησία κατασκανδαλίζοντας τὸ Ὀρθόδοξο ποίμνιο. Δὲν γνωρίζετε, σεβασμιώτατοι ἀρχιερεῖς, ὅτι ὅποιος σχίζει τὴν Ἐκκλησία, δὲν τὸν ξεπλένει ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἁμαρτία οὔτε τὸ αἷμα τοῦ μαρτυρίου;
  Ἡ μόνη διαχρονικὴ ἐνδεδειγμένη ὁδὸς ποὺ προτάσσουν οἱ Ἅγιοι Πατέρες καὶ οἱ κανόνες τῆς Ἐκκλησίας μας, εἶναι ἡ διακοπὴ μνημοσύνου τοῦ αἱρετικοῦ Πατριάρχου, ἢ ἐπισκόπου, ποὺ κηρύσσει αἵρεση γυμνῇ τῇ κεφαλῇ. Σᾶς ἐπισυνάπτουμε τὴν μελέτη τῶν Ἁγιορειτῶν πατέρων ποὺ τεκμηριώνει τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ διακοπὴ μνημοσύνου εἶναι ὑποχρεωτικὴ γιὰ ἐμᾶς τοὺς χριστιανοὺς ποὺ δὲν συμπορευόμαστε μὲ τὸν αἱρετικὸ Πατριάρχη Βαρθολομαῖο, ἀκόμη καὶ πρὶν τὴν συνοδικὴ του καταδίκη. Συντασσόμαστε λοιπὸν καὶ ἐμεῖς μὲ τὴν διαχρονικὴ παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, μὲ τοὺς Ἁγίους Πατέρες, μὲ τοὺς Ἁγιορεῖτες πατέρες ποὺ προσφάτως διέκοψαν ἐπισήμως τὴν κοινωνία μὲ τὸν αἱρετικὸ Πατριάρχη Βαρθολομαῖο καὶ μὲ τοὺς Κρῆτες ἱερεῖς μας, λόγ τῆς ἐπίσημης ἀποδοχῆς τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὡς τὴν κυρίως θεολογικὴ γραμμὴ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, μετὰ τὴν αἱρετικὴ ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης.

Αγία Άννα, η μητέρα της Παναγίας και γιαγιά του Χριστού! (διήγηση για παιδιά)




Η Αννούλα είναι πολύ χαρούμενη: αύριο γιορτάζει! Και την περιμένει τόσο καιρό με πολλή ανυπομονησία αυτή την μέρα!
Έχει έρθει και η γιαγιά η Άννα στο σπίτι, να γιορτάσουν όλοι μαζί. Μένει μακριά η γιαγιά, στο χωριό, και δεν την βλέπουν συχνά και, όταν τους επισκέπτεται, τα εγγονάκια της στήνουν πανηγύρι!
Από βραδύς η γιαγιά τοποθέτησε στο εικονοστάσι του σπιτιού μια εικόνα που παριστάνει δυο αγίους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, και ανάμεσά τους κρατούν με αγάπη ένα κοριτσάκι. Η Αννούλα την κοιτάζει και αναρωτιέται: »ποιοι να ’ναι αυτοί οι άγιοι; Και αυτό το κοριτσάκι, με το μακρύ φόρεμα

Το βάθεμα των ριζών της αιρέσεως!


Ἁπλὰ πράγματα ποὺ μόνο ἀνοηταίνοντας καὶ δεσποτοκράτες δὲν κατανοοῦν!

Τί ἔχει νὰ πεῖ ὁ Τελεβάντος καὶ οἱ διάφοροι «ἀντι-Οἰκουμενιστές;


ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ 4/12/2016


   
ρώτηση ἐπισκέπτη: -Ἕνας ποὺ ἔχει πνευματικὸ ποὺ πιστεύει αὐτὰ ποὺ πιστεύουμε ἐμεῖς, δηλ. τοὺς Ἁγίους Πατέρες, ἀλλὰ φοβᾶται τὸν Δεσπότη του, ποὺ ἀποδέχεται τὴν Σύνοδο τῆς Κρήτης, καὶ τὸν μνημονεύει. Ἐμεῖς πρέπει νὰ πηγαίνουμε σ’ αὐτὸν ἢ νὰ ἀλλάξουμε πνευματικό;
    πάντηση μοναχοῦ: -Ἡ συνέπεια λόγων καὶ πράξεων, ποὺ αὐτὸ εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη ζωή, ὀφείλει (νὰ ἀπομακρυνθεῖ) -παρ’ ὅτι μπορεῖ νὰ εἶναι πολὺ σεβαστὸς αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος- καὶ γιὰ ποιμαντικοὺς λόγους γιὰ νὰ κατανοήσει τὸ μέγεθος τοῦ πράγματος, γιατὶ ἐδῶ μιλᾶμε γιὰ αἵρεση (δὲν μιλᾶμε γιὰ προσωπικὰ ἁμαρτήματα) μιλᾶμε γιὰ αἵρεση (τὸν Οἰκουμενισμό) ποὺ βαθαίνει τὶς ρίζες (του).
    Τί σημαίνει βάθεμα τῶν ριζῶν τῆς αἱρέσεως;
  Πάντοτε, ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὸν Μ. Βασίλειο (τὄχουμε αὐτὸ ξεκάθαρο) πρέπει ἄμεσα νὰ ὑπάρχει κι ἀντιαιρετικὸς ἀγώνας, διότι ἡ αἵρεση... ἀποτελεῖ μέσα στὸν ἀγρὸ τοῦ Θεοῦ τὴν πονηρὴ σπορά. (Ἔχει τὴν δυνατότητα ὁ διάβολος νὰ πειράζει καὶ τοὺς ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ἀνήκουν πλέον στὸν λαὸ τοῦ Θεοῦ. Πειράζει, λοιπόν, ρίχνει κάποιους· ἀρχίζουν αὐτοὶ οἱ κάποιοι, πάντα αὐτοὶ ποὺ ρίχνει εἶναι σὲ θέση κλειδιά, δηλ. εἶναι Έπίσκοποι, εἶναι Πατριάρχες, ἔχουν θέση ὑψηλὴ διδασκαλική….). Πρέπει λοιπόν, νὰ ὑπάρχει ἄμεσος ἀντιαιρετικὸς ἀγώνας, γιὰ νὰ μὴ ρίξει ρίζα ἡ αἵρεση. Γιατί; Γιατὶ ἐπειδὴ αὐτὸς διδάσκει, εἶναι διδάσκαλος, ὁ Πατριάρχης, ὁ Ἐπίσκοπος θὰ περνάει σὰν Ὀρθοδοξία πλέον τὰ αἱρετικά του φρονήματα στὸ λαό. Ἑπομένως ὁ ἄλλος θὰ νομίζει ὅτι πηγαίνει στὴν Ἐκκλησία καὶ ἀκούει ὀρθόδοξη διδαχή, ἀλλὰ θὰ λαμβάνει αἱρετικὴ διδαχή, κι αὐτὸ θ’ ἀρχίσει νὰ ἀνατροφοδοτεῖται. Αὐτὸ εἶναι τὸ βάθεμα τῆς αἱρέσεως.
   Βλέπουμε ὅλους τοὺς Πατέρες, π.χ. ὁ Πατριάρχης Ἰωσήφ, ὁ ὁποῖος ἦταν πρὶν τὸν Βέκκο, ἀκριβῶς αὐτὸ τὸ πρᾶγμα ἔλεγε, ὅτι πρέπει πάσῃ θυσίᾳ, ἡ αἵρεση νὰ σταματήσει καὶ ἄμεσα νὰ λυθεῖ τὸ ζήτημα ἐν τῇ γενέσει της, διότι θὰ βαθύνει ἡ ρίζα. Ὁ διάκονος ὁ Θαλάσσιος, ὁ ὁποῖος ἦταν πατριαρχικὸς ἀξιωματοῦχος στὴν Ἐκκλησία Κων/πόλεως ἐπὶ Νεστορίου, στὴν συγκεκριμένη καὶ πολλὴ γνωστὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν αὐτοκράτορα τὸν Θεοδόσιο τὸν Μικρό, λέει: πάσῃ θυσίᾳ συγκάλεσε Οἰκουμενικὴ Σύνοδο, διότι οἱ λαοί, δυστυχῶς, αὐτοὶ ποὺ δὲν ἔχουν κόψει (τὸ Μνημόσυνο, ποὺ εἶναι ἡ πρώτη ἐνέργεια κατὰ τῆς αἱρέσεως) καὶ δὲν ἔχουν ἀδειάσει τὶς Ἐκκλησίες (διότι εἶχαν ἀδειάσει καὶ Ἐκκλησίες), οἱ ὑπόλοιποι, ἀκοῦνε τὴν διδαχὴ Νεστορίου, τὴν θεωροῦν ὀρθόδοξη κι αὐτὸ τὸ πρᾶγμα ρίχνει ρίζα. Πάσῃ θυσίᾳ νὰ ξεριζώσουμε τὸ κακὸ φυτό.
    Ἀκροατής: -Τώρα ἔχουμε ἀργήσει πάρα πολύ!
 πάντηση μοναχοῦ: -Τώρα ἔχουμε ἀργήσει (ὅπως ἔχουμε γράψει καὶ στὸ κείμενο διακοπῆς μνημοσύνου Ἁγιορειτῶν Πατέρων) ἑκατὸν δέκα τέσσερα χρόνια ἔχει δουλευτεῖ αὐτὸ τὸ πρᾶγμα. Εἶναι πρωτοφανές!

Βίντεο: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ 20/11/2016 Π.Η ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

«Ο ΣΩΤΗΡ»: «Διπλωματία, συμβιβασμός στα της πίστεως δεν μπορεί να υπάρξει»! Παρά ταύτα κοινωνείτε και με τους αιρετικούς και με τους συμβιβασθέντας!!

 Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.
για τη Μεγάλη Σύνοδο


Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου γιὰ τὴ Μεγάλη Σύνοδο
Στὴν τελευταία συνεδρίαση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (23-24 Νοεμβρίου 2016) συζητήθηκε τὸ θέμα τῶν ἐργασιῶν τῆς Μεγάλης Συνόδου ποὺ ἔγινε στὴν Κρήτη τὴν ἑβδομάδα τῆς Πεντηκοστῆς (18-26 Ἰουνίου 2016).
Κατ᾿ αὐτήν, μετὰ τὴ σχετικὴ Εἰσήγηση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερ­ρῶν κ. Θεολόγου μὲ τίτλο: «Ἐνημέρωσις περὶ τῶν διεξαχθεισῶν ἐργασιῶν τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας», ἀκολούθησε συζήτηση, κατὰ τὴν ὁποία ὁ