Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η προσπάθεια για φίμωση κάθε πιθανής φωνής αντιστάσεως προχωρεί, αφού οι Ιεράρχες -βάσει των οικουμενιστικών "εντολών" -πρέπει να μη φέρνουν εμπόδιο!

Προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κατάλυση της ιδρυτικής πράξεως των Ησυχαστηρίων

Προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος #mones

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους ευλαβείς εν Χριστώ αδελφούς μας, ότι σήμερα καταθέσαμε την κάτωθι επιστολή στον οικείο μας επιχώριο Επίσκοπο, Άγιο Ιερισσού, Αγ. Όρους & Αρδαμερίου, κ.κ. Θεόκλητο, με σχετικό διαβιβαστικό, για να τη διαβιβάσει στον Μακαριώτατο Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενόψει της Συνεδρίας της Συνόδου στις 2 Οκτωβρίου 2018. Την κοινοποιούμε σήμερα και σε έναν

Η μεγάλη ψαριά (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Κυριακή Α΄ Λουκά: (Λουκ. ε΄ 1-11)

      Δοτήρας κάθε αγαθού είναι ο Κύριος. Κι όλα τα δώρα του Θεού είναι τέλεια. Έχουν τέτοια τελειότητα, που κάνουν τους ανθρώπους να θαυμάζουν. Το θαύμα δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρά ένα δώρο του Θεού, αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι θαυμάζουν τα δώρα του Θεού, λόγω της τελειότητάς τους.
      Αν οι άνθρωποι ζούσαν με την αγνότητα και την αναμαρτησία του παραδείσου, δε θα περίμεναν από το Θεό ν’ αναστήσει νεκρούς, να πολλαπλασιάσει τους άρτους ή να γεμίσει τα δίχτυα με ψάρια, για να πουν ύστερα: «Κοιτάξτε το θαύμα!» Θα το έλεγαν αυτό για κάθε πλάσμα του Θεού, κάθε στιγμή και με κάθε ανάσα της ζωής τους. Καθώς όμως οι άνθρωποι συνήθισαν στην αμαρτία, κάθε θαύμα από τ’ αναρίθμητα που κάνει ο Θεός στον κόσμο, έχει γίνει για τους ανθρώπους συνηθισμένο θέμα. Για να μη μείνουν τα θέματα αυτά όμως τελείως απαρατήρητα, για να μην υποβιβαστούν εντελώς, ο Θεός με την ευσπλαχνία Του προς τον άρρωστο άνθρωπο του δίνει ένα ακόμα θαύμα από τ’ αμέτρητα που του έχει δωρίσει, για να τον ξυπνήσει από τη σκοτεινή και ψυχοφθόρα συνήθεια να μη βλέπει κάτι υπερφυσικό στα θαύματα.
Με κάθε θαύμα Του ο Θεός θέλει να θυμίσει στους ανθρώπους πρώτο, πως παρακολουθεί τον κόσμο, τον κυβερνά με την παντοδύναμη θέλησή Του και τη σοφία Του· δεύτερο, πως οι άνθρωποι δεν μπορούν χωρίς Εκείνον να κάνουν τίποτα. Καμιά

Μια ενθρόνιση Πανθρησκειακής υφής!


 Ο Ερζεγοβίνης Γρηγόριος τοποθετήθηκε Επίσκοπος Φρανκφούρτης και πάσης Γερμανίας



Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Επισκόπου Φρανκφούρτης και πάσης Γερμανίας Γρηγορίου του Πατριαρχείου Σερβίας.Τον χαιρετισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας, ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Ελβετίας Ανδρέας.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την ενθρόνιση.

Για να μη σκεπτόμαστε μόνο τα εγκόσμια!

Ευλόγει η ψυχή μου τον κύριο