Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«Τί σημαίνει νά κρατηθούμε από τήν κολώνα της Ἐκκλησίας; "Από τήν αληθινή Εκκλησία"».


porfirios 

   Θά πηγαίνουμε πρός τό χειρότερο, θά φτάσουμε ἀκόμα καί στήν ἀποστασία τοῦ κλήρου! Πιαστεῖτε ἀπό τήν κολώνα τῆς Ἐκκλησίας καί θά κρατιέστε ἐκεῖ...


Ἀπόσπασμα ἀπό τή συνέντευξη τοῦ γιατροῦ τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου


[...] «Ὅταν κάναμε κουβέντα γιά τήν κατάπτωση τοῦ κόσμου καί ὅτι πηγαίνει πρός τό κακό ἔλεγε ὅτι «ὅλα χαλᾶνε, θά πηγαίνουμε πρός τό χειρότερο, πρός τό κακό», ἐνῶ τόνιζε ὅτι θά φτάσουμε ἀκόμα καί στήν ἀποστασία τοῦ κλήρου. Τόν ρώτησα μέ ἀγωνία, ἐμεῖς τί θά κάνουμε; Μοῦ εἶπε ὅτι θά πιαστεῖτε ἀπό τήν κολώνα τῆς Ἐκκλησίας καί θά κρατιέστε ἐκεῖ. Καλά του εἶπα, ποιά θά εἶναι ἡ Ἐκκλησία, τί σημαίνει νά κρατηθοῦμε ἀπό τήν κολώνα τῆς Ἐκκλησίας; Ἐκεῖνος ἐπέμεινε, ἀπό τήν πίστη σας, ἀπό τήν ἀληθινή Ἐκκλησία».

Τι συνδέει την μητρόπολη Λαρίσης με τους Ρόταρυ;;;

Στο επισκοπείο της Λάρισας μυστικά οι ροταριανοί, χωρίς Φωτογραφίσεις, για να ευχηθούν για τα ονομαστήρια του δεσπότη. Τώρα, κ. Ιερώνυμε, θα δεχθείτε την προσφορά τους  στο Κρίκκειο ορφανοτροφείο της μητροπόλεως;;;

Αλλαγή ηγεσίας και φιλανθρωπικό gala του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας

Ο Ιανός των Γ.Ο.Χ. κ. Μάννης


Μᾶς ἐστάλη
    Ως άλλος Ιανός ο κ. Μάννης ο "δάσκαλος" και υπεύθυνος προπαγάνδας των Γ.Ο.Χ. δείχνει δύο πρόσωπα:
    Στην Πατερ. Παράδοση που του τονίζει το αντεκκλησιαστικό της  παραμονής τους στο σχίσμα, την ανάγκη μετανοίας και επιστροφής στον κοινό αγώνα ενάντια στην αίρεση, ανταπαντά με ύβρεις, διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες.
   Στον π. Άγγελο Αγγελακόπουλο, που τονίζει επίσης τον αντιεκκλησιαστικό τους χαρακτήρα, αλλά ως ευγενής "ευσεβής", δεν τους ζητάει να μετανοήσουν, παρά ταύτα, ολοκάθαρα τους ονομάζει σχισματικούς, επιδαψιλεύει επαίνους, αποφεύγει την κριτική και κατά

Μήπως "ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ";


throniki eorti telmisou

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσημη Αντιπροσωπεία στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουνίου, για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Συμπρόεδρος του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου της Ρωμαιοκαθολικής μετά της Ορθοδόξου Εκκλησίας με σπουδές στη Θεολογία και ειδίκευση στην Λειτουργική.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας με σπουδές στην Ιστορία, τις Πολιτικές Επιστήμες και τη Θεολογία και ειδίκευση στις Διπλωματικές Σχέσεις, και ο Πανοσιολογιώτατος Διάκονος κ. Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα γίνει δεκτή σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και θα έχει συνομιλίες με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ενώ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Ποντίφικα.
Το Σάββατο, 29 Ιουνίου, θα παραστούν επισήμως στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, όπου λειτουργεί ο Πάπας με πλειάδα Καρδιναλίων και Αρχιεπισκόπων από όλο τον κόσμο.

Η πίστη είναι ένα πνευματικό στόμα.

    Η πίστη είναι ένα πνευματικό στόμα. Όσο πιο ελεύθερα ανοίγει, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποτάμι απ’ όπου εισέρχονται σ’ αυτό θα θεία νάματα.    Άσε το στόμα αυτό ανοιχτό. Μην αφήνεις την αμφιβολία και την απιστία να σφραγίσουν ερμητικά τα χείλη σου, γιατί τότε ο θησαυρός των ευλογιών του Θεού θα είναι απρόσιτος σε σένα.

 Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης