Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο Ιανός των Γ.Ο.Χ. κ. Μάννης


Μᾶς ἐστάλη
    Ως άλλος Ιανός ο κ. Μάννης ο "δάσκαλος" και υπεύθυνος προπαγάνδας των Γ.Ο.Χ. δείχνει δύο πρόσωπα:
    Στην Πατερ. Παράδοση που του τονίζει το αντεκκλησιαστικό της  παραμονής τους στο σχίσμα, την ανάγκη μετανοίας και επιστροφής στον κοινό αγώνα ενάντια στην αίρεση, ανταπαντά με ύβρεις, διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες.
   Στον π. Άγγελο Αγγελακόπουλο, που τονίζει επίσης τον αντιεκκλησιαστικό τους χαρακτήρα, αλλά ως ευγενής "ευσεβής", δεν τους ζητάει να μετανοήσουν, παρά ταύτα, ολοκάθαρα τους ονομάζει σχισματικούς, επιδαψιλεύει επαίνους, αποφεύγει την κριτική και κατά
το λαϊκό «ποιεῖ τὴν νήσσαν», αποδεικνύοντας ως ορθά, όσα υπαινιχθήκατε σε άλλο σας κείμενο.
    Δεν είναι φανερό ότι κρύβεται σκοπιμότητα σε αυτή την διπλή του στάση;
    Συμφωνούν οι αδελφοί του Γ.Ο.Χ. μιας και θεωρούν τους εαυτούς τους "εκκλησία" να υβρίζονται ως σχισματικοί και ο "δάσκαλός" τους να επαινεί τον υβριστή π. Άγγελο, σημειωτέον του Νέου Ημερολογίου ούτε καν αποτειχισμένο, και κοινωνώντα με την αίρεση;
    Το ακόμα χειρότερο. Όταν φαίνεται κάποιος υπέδειξε, τί εναντίον τους λέγει ο π. Άγγελος, ο κ. Μάννης δηλώνει ότι δεν πρόσεξε εξ αρχής, όχι ότι ο π. Άγγελος τους λέει σχισματικούς, αλλά το «σενάριο» τοῦ π. Αγγέλου, τὴν πιθανότητα "ἀπόδοσης αὐτοκεφαλίας στόν σχισματικό Ζηλωτικό Παλαιοημερολογητισμό" από το Φανάρι! Κι αυτό χαρακτηρίζει: «Τραγελαφικό λάθος του π. Άγγελου...»!
     Να, τι γράφει συγκεκριμένα για τους ΓΟΧ ο π. Άγγελος:
   Τυχόν ἀναγνώριση τῆς οὐκρανικῆς «αὐτοκεφαλίας» ἀπό τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, θά ἀποτελέσει αὐτεπίστροφον βέλος, διότι ὑπάρχει ἡ πιθανότητα τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο νά ἐφαρμόσει τήν ἴδια οὐκρανική συνταγή καί στήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος. Νά προβεῖ δηλαδή στήν ἀπόδοση αὐτοκεφαλίας στόν σχισματικό Ζηλωτικό Παλαιοημερολογητισμό, στούς λεγομένους «Γνησίους Ὀρθοδόξους Χριστιανούς» (Γ.Ο.Χ.), καί νά παραγκωνίσει τήν Κανονική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, μέ ἀπρόβλεπτες συνέπειες».

     Και ο έπαινος του κ. Μάννη για τον π. Άγγελο:

ΣΧΟΛΙΟ Κ.Σ.: Πολύ ωραία η εισήγηση του π. Άγγελου. Εμείς δεν ελπίζουμε ότι η Διοικούσα Ιεραρχία δεν θα αναγνωρίσει τους παράνομους Ουκρανούς. Ελπίζουμε όμως να βρεθούν κληρικοί που θα περάσουν από τα λόγια στην πράξη και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον το παράδειγμα του π. Θεοδώρου Ζήση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.