Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Χριστός βλασφημείται και "ημείς άδωμεν"



Προς  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ,  ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ


«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ»

ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΣΑΣ;


Είχε πει ο Γέροντας Παΐσιος για άλλη βλάσφημη ταινία
«...Και με τις βλάσφημες ταινίες πού παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Χριστό... Η Διαμαρτυρία για την βλάσφημη εκείνη ταινία ήταν ομολογία πίστεως. Το κάνουν, για να πουν «αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα θα έρθει ό Μεσσίας», και να παρουσιάσουν μετά τον «Μεσσία» τους. Εκεί το πάνε».
(από Αmethystos)


Δεν έχω πρόθεση να μιλήσω για την στάση των κουλτουριάρηδων αριστερών και μη, όταν θίγεται η ιδεολογία τους, ή για την ευαισθησία που επιδεικνύουν για την πίστη των μουσουλμάνων μεταναστών. Όλοι, όμως, θυμούνται κάποια  γεγονότα, όπως εκείνα του 1985, με την ταινία «Ελένη»· βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη και μιλούσε για το παιδομάζωμα που επέβαλλαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ στην περίοδο του εμφυλίου. Όταν άρχισε να παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπήρξαν αντιδράσεις από το ΚΚΕ και οι οπαδοί του –επειδή εθίγη η ιδεολογία τους– ξέχασαν τα όσα τώρα λένε περί «ελευθερίας της τέχνης» και προπηλάκιζαν τους θεατές που πήγαιναν να την δουν. Μετά από λίγες ημέρες η προβολή της ταινίας διακόπηκε.

Αφήνοντας, λοιπόν, τους διαφόρων ιδεολογιών οπαδούς, έρχομαι σ’ αυτούς που μας λένε ότι είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού»! Αυτούς που μας λένε ότι έχουν «αποστολική» διαδοχή! Αυτούς τους Επισκόπους και πνευματικούς, που μας διδάσκουν να ακολουθούμε το παράδειγμα του Χριστού και των Αγίων Του, αλλά χωρίς να υποφέρουμε και λίγο για το Χριστό. Μόνο με προσευχή και όχι φανατικές διαμαρτυρίες, λένε, πρέπει να υπερασπίζουμε την Πίστη! Κι αφήνουν (αφήνουμε) το Χριστό μόνο Του και πάλι να ξανασταυρώνεται! Κανένας Ιεράρχης κάτω από το Σταυρό Του. Κανένας πνευματικός στον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά! Άλλοι εφησυχάζουν στα επισκοπικά μέγαρά τους, άλλοι ξορκίζουν το κακό με ένα κομποσκοίνι στο χέρι, αλλά κανείς δεν παραβρέθηκε στον επικίνδυνο χώρο, αντιμέτωπος με τα χημικά και τα κλόμπς των αστυνομικών.

Όταν θίγονται τα «υπεροχικά» πρόσωπα των Πατριαρχών και των Επισκόπων, διαμαρτύρονται, καταφεύγουν στην δικαιοσύνη. Όταν θίγεται, διακωμωδείται, διασύρεται με την πιο βάναυσο τρόπο και επικολλάται σ’ αυτό πρόσωπο του Θεανθρώπου και στα Άγια πρόσωπά των μαθητών Του η κατάπτυστη σοδομική αμαρτία, σιωπούν. Ανώτερα τα «τίμια» πρόσωπά των, από το πρόσωπο του Χριστού!
Άραγε, δεν φοβούνται, μήπως και πάλι ο Θεός μιλήσει, όχι για κάποια Σόδομα, αλλά για όσα διαπράττονται στην Εκκλησία Του και με την σιωπή των Ταγών της, όπως επί Αβραάμ; «Επε δ Κριος· κραυγ Σοδμων κα Γομρρας πεπλθυνται πρς με, κα α μαρται ατν μεγλαι σφδρα. καταβς ον ψομαι, ε κατ τν κραυγν ατν τν ρχομνην πρς με συντελονται, ε δ μ, να γν»; (Γεν. 18, 20-21).
Ο Κύριος, σε ανάλογη περίπτωση πήρε το φραγγέλιο. Οι πνευματικοί μας ταγοί δειλιούν να πορευτούν εν σώματι, και να τους ακολουθήσουμε όλοι, κι εμείς από τις κοντινές ή μακρινές επαρχίες, για να παύσει η ιστορία με το βλάσφημο αυτό έργο;
Ο μητροπολίτης Πειραιώς τόλμησε να καταθέσει μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία. Μόνος αυτός, χωρίς καμιά συμπαράσταση από εκκλησιαστικούς φορείς, χωρίς κανένα άλλο Επίσκοπο συνοδοιπόρο, χωρίς κανένα Μοναστήρι, γέροντα, καμιά χριστιανική Αδελφότητα συμπαραστάτη. Συμπαραστάτες –θέατρο εντυπωσιασμού– κλιμάκιο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, των αδιάφορων ή «νεοπαγανιστών» δηλαδή, που, όπως διατύπωσε ανώνυμος σχολιαστής στο διαδίκτυο, «λόγω ύπνωσης των ρασοφόρων παριστάνουν τους υπερασπιστές της πίστης»!

Λοιπόν, σεβαστοί ποιμένες μας, θεματοφύλακες της Πίστεως, «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ» και σεις θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε το έργο αυτό από την ασφάλεια των Επισκοπίων σας, από τα ησυχαστήριά σας και τους θρόνους σας; Θα αφήσετε την υπεράσπιση του υπεράγιου Προσώπου Του σε άλλους και δη εμφορούμενους από νεοπαγανιστικές ιδέες;
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, και σεις θα βγείτε αύριο Κυριακή να καυτηριάσετε την ταινία με ιλαροτραγικές κραυγές, μέσα στις χρυσοποίκιλτες στολές σας και κάτω από τις φανταχτερές μίτρες σας;

Λεόντιος Διονυσίου