Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Λίγη πίστη, περισσότερη στεναχώρια



Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς 
Όσο λιγότερη πίστη έχουμε, τόσο περισσότερη είναι η στεναχώρια μας. Μια από τις σπουδαιότερες ωφέλειες της πίστης είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου από τις πολλές στεναχώριες.
Όσο το παιδί γνωρίζει πώς υπάρχει ο πατέρας, που φροντίζει για το σπίτι και για όλες τις δουλειές του σπιτιού, κάθε στεναχώρια του τελειώνει γρήγορα με τραγούδι. Μόλις όμως χαθεί αυτή η αίσθηση, σωπαίνει το τραγούδι!

Έντιμη και ανέντιμη κριτική!

 ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ 

Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος

    "Π.Π.": Πόσο ἔντιμο, π. Ἄγγελε, εἶναι νὰ καταδεικνύεις τὴν κακοδαιμονία τῶν Ἁγιορειτῶν, ὅταν τὰ ἴδια συμβαίνουν καὶ στὸ σπίτι σου; Καὶ τὸ μὲν Ἅγιον Ὄρος (ὅπως γράφεις) εἶναι «ἕνα Ἅγιον Ὄρος σχεδόν ξένο καί ἀγνώριστο, πρόθυμο καί ὑπάκουο στίς φαναριώτικες ἐπιθυμίες, μέ ἀποτέλεσμα τήν ἐργαλειοποίησή του καί ἀντάλλαγμα τίς κρατικές ἐπιχορηγήσεις»! Ὁ προστάτης σου Πειραιῶς Σεραφείμ, μὲ ποιά ἀνταλλάγματα ἀνέχεται τὸν αἱρεσιάρχη
πατριάρχη, καὶ τὸν  προσκυνᾶ, καὶ τοῦ στέλνει πορτραῖτα; Δὲν καλεῖ στὴν μητρ. Πειραιῶς καὶ συλλειτουργεῖ μὲ τοὺς κατ' ἐξοχὴν Οἰκουμενιστὲς Ἐπισκόπους τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος; Κατ' αὐτὸν τὸν τρόπο δὲν "συνευδοκεῖτε" κι ἐσεῖς "στὴν ἐξάπλωση τοῦ οἰκουμενιστικοῦ πνεύματος", ὅπως οἱ Ἁγιορεῖτες ποὺ κατηγορεῖτε; Τὰ ἐρωτήματα ποὺ κάνετε γιὰ τοὺς ἄλλους (καὶ ἰδίως τοῦ ἁγίου Θεοδώρου Στουδίτου)  δὲν ἰσχύουν πρωτίστως γιὰ σᾶς καὶ τὸν Ἐπίσκοπό σας, πατερ; 

 ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ 

Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
                                                                                                                          Ἐν Πειραιεῖ 19-2-2019
Εἶναι θλιβερό καί συνάμα ἀποκαρδιωτικό νά διαπιστώνει κανείς ὅτι τό σύγχρονο Ἅγιον Ὄρος, ἀπό κοιτίδα καί λίκνο Ὀρθοδοξίας καί πολιτισμοῦ, ἀπό ἐργαστήριο παραγωγῆς μεγάλων ἀσκητικῶν καί ἡγιασμένων ὁσίων μορφῶν, μαρτύρων καί ὁμολογητῶν τῆς Ὀρθοδόξου πίστεώς μας, ἔχει ἐν πολλοῖς μεταλλαχθεῖ καί ἀλλοιωθεῖ σέ ἕνα χῶρο ἐκκοσμικεύσεως. Βλέπουμε σήμερα ἕνα Ἅγιον Ὄρος σχεδόν ξένο καί ἀγνώριστο, πρόθυμο καί ὑπάκουο στίς φαναριώτικες καί κατ’ ἐπέκτασιν ἀμερικανικές[1] ἐπιθυμίες, μέ ἀποτέλεσμα τήν ἐργαλειοποίησή του καί ἀντάλλαγμα τίς κρατικές ἐπιχορηγήσεις.  Ὡς ἐκ τούτου εἶναι ἑπόμενο ὅτι σέ καίρια καί κύρια θέματα Ὀρθοδόξου πίστεως τό Ἅγιον Ὄρος εἶναι, ὄχι μόνο ἄνευρο καί σιωπηρό, ἀλλά συνευδοκοῦν καί συνεργοῦν στήν ἐξάπλωση τοῦ τοῦ συγκρητιστικοῦ καί οἰκουμενιστικοῦ πνεύματος, συστοιχούμενο στήν ἀλλότρια, ἀλυσιτελῆ καί ὀλέθρια γιά τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία γραμμή τοῦ Ἐπισκόπου του,

Τα ανισόρροπα παιδιά!

Του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη

    Παλιά, θυμάμαι, πήγαιναν οι γονείς στα χωράφια και πολλές φορές μας άφηναν στην γειτόνισσα να μας προσέχη μαζί με τα παιδιά τα δικά της. Αλλά τότε ήταν ισορροπημένα τα παιδιά.
Μια ματιά έριχνε η γειτόνισσα και έκανε τις δουλειές της και εμείς παίζαμε ήσυχα. Έτσι και ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι παλιά με μια ματιά παρακολουθούσαν τον κόσμο. Σήμερα και ο Χριστός και η Παναγία και οι Άγιοι τον έναν πιάνουν από ΄δω, τον άλλον από ΄κει, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ισορροπημένοι.
Τώρα είναι μια κατάσταση…; Θεός φυλάξοι! Σαν μια μητέρα να

Ο Ποροσένκο παρευρέθη σε συλλείτουργο Ορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης και Ουνιτών στο Νιου Τζέρσεϋ





    σ.σ. "Φαίη"): Ο «Πατριάρχης του Γένους»! και «Μήτηρ Εκκλησία»! φροντίζει για την τάξη και την κανονικότητα στην Εκκλησία του Χριστού απανταχού γης! Έτσι, τα συλλείτουργα των Ουκρανών Ορθοδόξων στις ΗΠΑ -που υπάγονται στο οικουμενικό Πατριαρχείο- με τους Ουνίτες, τείνουν να γίνουν κοινή πρακτική!! Τώρα θα τα προμοτάρει και ο Ποροσένκο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά την διάρκεια επίσκεψης εργασιών στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο μνημόσυνο για τους «Ουράνιους 100 Ήρωες» [σ.σ. για τα θύματα της ‘εξέγερσης Μαϊντάν’ !] που έγινε χθες στον Ναό του Αγίου Ανδρέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ -δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως- στο Νότιο Μπάουντ Μπρουκ του Νιου Τζέρσεϋ, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της Ουκρανίας.
Ο Ποροσένκο μετέδωσε επίσης την τελετή ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook.
Ο ιστότοπος του Προέδρου αναφέρει ότι το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αντώνιο, προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ, και τον Αρχιεπίσκοπο Δανιήλ, αν και ο δεύτερος δεν φαίνεται στο βίντεο. Το άρθρο δεν αναφέρει ότι παρευρέθη και ο «επίσκοπος» Στάμφορντ Κονέκτικατ Paul P. Chomnycky της «Ουνιτικής Καθολικής Εκκλησίας» στην Αμερική.
[σ.σ. για τον Ουνίτη Paul P. Chomnycky μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ. Βάζω και μία πρόσφατη φωτογραφία του που βρήκα στην ιστοσελίδα της «εκκλησίας» του για να τον αναγνωρίσετε στο βίντεο]



Επιπλέον, όπως φαίνεται στο βίντεο από την ιστοσελίδα του
Ποροσένκο, ο Ουνίτης «ιεράρχης» όχι μόνο παρευρέθη αλλά ανέλαβε καθήκοντα και συλλειτούργησε στο μνημόσυνο μαζί με τους Ορθόδοξους ιεράρχες.


Μόλις 36 εκκλησιαστικές κοινότητες έχουν ενταχθεί στη «Νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κλίμεντ, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, μόλις 36 από τα συνολικά 12.000 εκκλησιάσματα της Ουκρανίας έχουν αλλάξει θρησκευτική σύνδεση.
Μόλις 36 από τις συνολικά 12.000 εκκλησιαστικές κοινότητες της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) έχουν ενταχθεί στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ (Βετσέρια).
«Μετά την επονομαζόμενη Χορήγηση του Τόμου, ασκήθηκε πίεση στις θρησκευτικές κοινότητες να αλλάξουν θρησκευτική σύνδεση. Παρ' όλα αυτά, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μόνο 36

Δεν υπολογίζουν τίποτα!

ΠΕΘ: Διαμαρτυρία για την επανεκτύπωση από το Υπουργείο Παιδείας των ακυρωμένων από το ΣτΕ σχολικών βιβλίων των Θρησκευτικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)

Η ΠΕΘ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τα τεχνάσματα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιχειρεί, για μια ακόμη χρονιά, να επιβάλει αυταρχικά στα Ελληνόπουλα, ως διδακτέα ύλη, τα ακυρωμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιεκκλησιαστικά, Νέα Πολυθρησκειακά Προγράμματα και βιβλία-«φακέλους» του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Στην προσπάθειά του αυτή, έστειλε πρόσφατα Εγκύκλιο για να επανεκτυπωθούν και για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 τα βιβλία ή «φάκελοι» του μαθήματος των Θρησκευτικών και να μοιραστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στους μαθητές των σχολείων.
Ο ισχυρισμός που χρησιμοποιεί το Υπουργείο, για να ξεφύγει από τον σκόπελο του ΣτΕ, ότι άλλαξε τα Προγράμματα και τα βιβλία είναι ολοφάνερα ψευδής και παραπλανητικός, διότι αυτά παραμένουν ακριβώς τα ίδια, με αυτά που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Το Υπουργείο άλλαξε μόνον τον αριθμό του Φύλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης, τη

Η σωτηρία ενός ανθρώπου --Μια θαυμαστή και συγκινητική διήγηση

ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Ημερολόγιο του Ιβάν Στάρτσκωφ,
υπολοχαγού Β' τάγματος του Σοβιετικού στρατού

    «...12 Δεκεμβρίου 1941... Βρίσκομαι στο Γενικό Νοσοκομείο κάποιας γερμανικής πόλεως... δεν ξέρω τ' όνομα της, αφού με μετέφεραν εδώ από το πεδίο μάχης ενώ ήμουν σε κώμα... Ή αλήθεια είναι πώς δε θέλω να μάθω τ' όνομα της... τι μ' ενδιαφέρει άλλωστε; Έκτος αυτού κανείς δεν έ­κανε τον κόπο να μου το πει.
Ή κατάσταση μου είναι κυριολεκτικά τραγική. Προ τριών μηνών περίπου στη φοβερή μάχη του Λένινγκραντ ηττηθήκαμε από τους Γερμανούς Ναζί, με μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές. Εγώ πληγώθηκα θανάσιμα στα δύο πόδια από έκρηξη χειροβομβίδας και στο αριστερό χέρι από κάποια αδέσποτη σφαίρα.
Με βρήκαν πλημμυρισμένο στο αίμα, ανάμεσα σ' ένα σωρό νεκρούς συναδέλφους δύο Γερμανοί στρατιώτες, πού μετά τη λήξη της μάχης έψαχναν ανάμεσα στα πτώματα για οτιδήποτε χρήσιμο ή πολύτιμο.
Με έ­να αυτοκίνητο του Ερυθρού Σταυρού με μετέφεραν σε κάποιο σταθμό πρώτων βοη­θειών οπού συνήλθα λίγο έπειτα με φόρ­τωσαν στο βαγόνι ενός τρένου, αφού μου κόλλησαν ένα νούμερο στο στήθος και στην πλάτη. Αυτό