Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Αγιορείτης μ. Παΐσιος: «Πώς είναι δυνατόν κύριε Βαρθολομαίε να ενωθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τους αιρετικούς;»


   Μετά τη χθεσινή ΒΟΜΒΑ-Ανοιχτή επιστολή αγωνιστών και ομολογητών αγιορειτών πατέρων, άλλος ένας αγιορείτης πατέρας, ομολογεί και μαρτυρεί αληθινή Ορθόδοξη πίστη. Ο προβληματισμός των αγιορειτών πατέρων είναι πολύ έντονος, καθώς πλησιάζει η ώρα για την Πανόρθοξη Σύνοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κλήρος και λαός, είναι ανενημέρωτος σχετικά με τα θέματα και τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν εκεί. Εμείς προσπαθούμε και θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σας ενημερώσουμε.

Ακολουθεί η επιστολή:

     Μόνο Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξος Σύνοδος δεν είναι αυτό που ετοιμάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, διότι έχει σκοπό να ενώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τις αιρέσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που πιστεύουν στην «θεωρία των κλάδων», δηλαδή ότι όλες οι αιρέσεις «έχουν την αλήθεια» αφού ήδη ο Πατριάρχης δέχεται την «βαπτισματική θεολογία» ότι όλα τα βαπτίσματα των αιρετικών είναι έγκυρα, διότι ο προ αυτού Οικουμενιστής Αθηναγόρας έκανε άρση αναθεμάτων των αγίων Πατέρων μας προς τους αιρετικούς και δέχθηκε τα μυστήρια τους.
     Ειδικά θέλει να ενώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία με την «αδελφή εκκλησία» του αρχηγού των αιρετικών και να την τοποθετήσει κάτω από το πρωτείο και το αλάθητο που Πάπα, που βλασφημεί τον Χριστό και λέει ότι τον εκπροσωπεί επί της γης και αυτός επιτελεί το έργο της σωτηρίας, για αυτό πωλούσε τα συγχωροχάρτια και έστηνε σαν κριτής Ιερά Εξέταση όπου έκαιγε και σκότωνε όσους τον αμφισβητούσαν και έτσι οδήγησε την δύση στη αθεΐα και μόλυνε την γη με εγκλήματα, όπως σταυροφορίες με τις οποίες λεηλάτησε την Κωνσταντινούπολη και αφάνισε το Βυζάντιο, αποικιοκρατίες με τις οποίες χάθηκαν λαοί και φυλές, μετέστρεψε το Βατικανό σε κράτος σκοτεινής εξουσίας με τράπεζα «αγίου πνεύματος», παράνομα εμπόρια, με συνεργασίες δικτατόρων (Χίτλερ, Μουσολίνι, Πινοσετ κ.α.), που ευλόγησε γενοκτονίες όπως του Κεμάλ, του Άουσβιτς, του Καρδινάλιου που αγιοποίησε Στέπινατς κατά των Ορθόδοξων Σέρβων, που δημιούργησε την πονηρή «εκκλησία της Ουνίας» για να πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στην ίδια περιοχή της, που κάλυψε τις ατέλειωτες παιδεραστίες και κακοποιήσεις των «ιερέων» του, που υπέγραψε ότι οι Εβραίοι δεν σταύρωσαν τον Κύριο, που λέει ότι ο Ιούδας συνέβαλε στην σωτηρία των ανθρώπων με την προδοσία του, που λέει συχνά ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και έχουν τον ίδιο σκοπό και ότι κατά την βατικάνειο σύνοδο, ότι καινούργιο πει ο Πάπας καταργεί το παλιό που είπε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο.

  Πώς είναι δυνατόν κύριε Βαρθολομαίε να ενωθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τους αιρετικούς που άλλαξαν τα δόγματα της Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας και πήραν στο λαιμό τους τόσα εκατομμύρια πιστούς; Πώς δεν το αισθάνεστε ότι πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να μείνει ανόθευτη, διότι μόνο δι' αυτής επιτελεί ο Θεός το έργο της σωτηρίας, διότι οι άλλες εκκλησίες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα προς απώλεια των ανθρώπων και μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενεργεί το Άγιον Πνεύμα;
    Δυστυχώς όμως τον Πατριάρχη δεν τον νοιάζουν οι επιπτώσεις των αντικανονικών ενεργειών του, που απαγορεύουν οι Άγιοι Πατέρες μας και ότι σε 1 μήνα θα δημιουργηθεί ένα απέραντο σχίσμα σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε με την αλλαγή του ημερολογίου.

  Αδελφοί μου Χριστιανοί, ας κάνουμε προσευχή να μην πραγματοποιηθεί αυτό το σατανικό σχέδιο των Οικουμενιστών Πατέρων, δηλαδή η ένωση της Ορθ. Εκκλησίας με τις αιρετικές «εκκλησίες», διότι η Παγκοσμιοποίηση που ετοιμάζει την έλευση του αντιχρίστου θέλει και την ένωση των θρησκειών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πλέον θερμός υποστηρικτής και θα τιμωρήσει όσους δεν δεχθούν τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου, που θα καταργήσει τις αποφάσεις των προηγούμενων Συνόδων. Μετά τη Σύνοδο τα πράγματα θα αλλάξουν και αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να αντιμιλήσει στις αποφάσεις της Συνόδου.
  Ας δείξουμε αδελφοί στο Θεό μας και «έμπροσθεν των ανθρώπων» ότι δεν συμφωνούμε με την προδοσία της πίστεώς μας και του αρχηγού της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού.

Παϊσιος Μοναχός
Αγιορείτης


Προληπτική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κάθε δημόσιας συνάθροισης στην Λάρισα !

Χούντα είναι ... θα περάσει! Προληπτική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κάθε δημόσιας συνάθροισης στην Λάρισα !


Μόλις χθες γράψαμε για την προκλητική ενέργεια αναρχικών στην Λάρισα να απειλούν,  να εκφοβίζουν μοναχές, να φωνάζουν και να γράφουν βλασφήμιες έξω από μοναστήρι (του πατρίου ημερολογίου, επειδή στήριξε την συγκέντρωση ενάντια στην ισλαμοποίηση της πατρίδας μας), με την πλήρη ανοχή της ΕΛ.ΑΣ (διαβάστε αναλυτικά εδώ).


Σήμερα, διαβάζουμε σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας ότι η ΕΛ.ΑΣ., εξέδωσε διαταγή με την οποία ανακοινώνει "προληπτική απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης"

Όπως κάθε χρόνο οι "αγωνιζόμενοι χριστιανοί" (πιστά μέλη της ορθόδοξης εκκλησίας μας),  συγκεντρώνονται σιωπηρά (λόγω δικαστικής απόφασης), διαμαρτυρόμενοι για τα τεκταινόμενα στην εκκλησία (σκάνδαλα,πλουτισμός ιερωμένων, σκάνδαλό της Αγ.Παρασκευής των Τεμπών, κ.α.).
Για το τι έχει προηγηθεί στην εκκλησία της Λάρισας, γράψαμε στο παρελθόν εδώ.


ΥΓ. Οι παρακάτω φωτογραφίες με τους ματωμένους ορθοδόξους πιστούς, αφιερωμένες σε αγιορίτες, θεολόγους (ΠΕΘ) και "ρωμιούς" που ξεχνάνε εύκολα πως έγιναν κάποιοι δεσποτάδες
Nα θυμίσουμε τους ιερούς κανόνες; ότι αν κάποιος φωνάξει "ανάξιος" πρέπει να σταματήσει η χειροτονία για να εξεταστεί η μαρτυρία του"; .. Ψιλά γράμματα.. 
Αλλά από αυτά ξεκινήσαμε και ατσαλώθηκε η δεσποτοκρατία και τώρα δεν τολμάει να μιλήσει κανείς 
και βλέπουμε απαθείς τον Πάπα από την τηλεόραση να συμπροσεύχεται με τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο... και στην Πάτμο και στα Ιεροσόλυμα και στο Φανάρι 
και να μην τολμάει κανείς να πει ότι σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες, λόγω της συμπροσευχής με αιρετικούς, ο Βαρθολομαίος πρέπει να ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ .



Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Ακολουθεί η επιστολή καταγγελία των αγωνιζόμενων χριστιανών Λάρισας .

Κύριε πρόεδρε (της Δημοκρατίας)
Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Λάρισας ότι κατά τον εορτασμό του Αγ.Αχιλλίου στην πόλη μας,παρουσία σας, εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ "προληπτική απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης".

Όπως κάθε χρόνο οι "αγωνιζόμενοι χριστιανοί" συγκεντρώνονται σιωπηρά (λόγω δικαστικής απόφασης), διαμαρτυρόμενοι γιά τα τεκταινόμενα στην εκκλησία (σκάνδαλα,πλουτισμός ιερωμένων κ.α.)
Να σας θυμήσω μόνο το σκάνδαλό της Αγ.Παρασκευής των Τεμπών, δημοσιεύματα γιά 200!!! επίσημες στολές δεσπότη κ.α.

Η απαγόρευση αυτής της βουβης διαμαρτυρίας, που συσχετίζεται με την παρουσία σας, νομίζω δεν τιμά την δημοκρατία και το πρόσωπό σας.
Οι διαμαρτυρόμενοι είμαστε οικογενειάρχες, γνωστά πρόσωπα της Λαρισαϊκής κοινωνίας, στην πλειοψηφία πολύτεκνοι, σερνόμενοι στα δικαστήρια εδώ και δεκαετίες από τον δεσπότη, γιατί διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα στον εκκλησιαστικό χώρο.
Βασιζόμενοι στο δημοκρατικό σας φρόνημα ελπίζουμε να προτείνετε την άρση της απαγόρευσης και να σας συναντήσουμε και να σας σφίξουμε το χέρι στον Αγ.Αχίλειο.





Διαβάστε ακόμη:
Στους λαθρομετανάστες στέκεστε προσοχή στους Αγωνιζόμενους Χριστιανούς της Λαρίσης τολμάτε απαγορεύσεις διαμαρτυριών για να επιβάλλετε τον αντικανονικό Ιγνάτιο Λάππα. Ποιοι κρύβοντε πίσω από την απαγόρευση αυτή;;; Ούτε η χούντα δεν θα αποτολμούσε τέτοιες προκλητικές απαγορεύσεις ειρηνικών διαμαρτυριών κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ";;; ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ;

Η ΠΕΘ δεν συμμετέχει στον προσχηματικό διάλογο των προειλημμένων αποφάσεων του ΙΕΠ για το μάθημα των Θρησκευτικών


Αθήνα, 13 Μαΐου 2016
Αριθμ. Πρωτ. 78
Ανοιχτή απαντητική επιστολή
της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(ΠΕΘ)
προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(ΙΕΠ)

ΠΡΟΣ
Τον Αξιότιμο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής
Πολιτικής, καθηγητή κ. Γεράσιμο Κουζέλη
Κοινοποίηση:-Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο και άπαντες τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,-Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο,-Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα,-Πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο,-Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη,-Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΘΕΜΑ: Η ΠΕΘ δεν συμμετέχει στον προσχηματικό διάλογο των προειλημμένων αποφάσεων   του ΙΕΠ για το μάθημα των Θρησκευτικών

        Κύριε Πρόεδρε,
Με την από 10/5/2016 Πρόσκλησή σας, καλείτε την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) σε συνάντηση  με την Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), για την εξέταση του περιεχομένου και την «αναβάθμιση» του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Απαντώντας στην Πρόσκλησή σας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1) Ένας διάλογος προκειμένου να είναι αντικειμενικός, ουσιαστικός και να εγγυάται την αποτελεσματικότητα, με σεβασμό σε όλους τους συμμετέχοντες, προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο από μηδενική βάση. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με ό, τι διαπίστωσαν μέλη της ΠΕΘ, που συμμετείχαν στη θεωρούμενη από σας συζήτηση και διαβούλευση, η υπό την προεδρεία σας συσταθείσα Επιτροπή, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Παιδείας, δεν συζητάει καμία άλλη πρόταση για το μάθημα των Θρησκευτικών, πέραν των πολυθρησκειακών - πολυθεϊστικών πιλοτικών Προγραμμάτων Σπουδών. Τα Προγράμματα όμως αυτά, όπως γνωρίζετε, αποτελούν για την Ένωσή μας, όχι αναβάθμιση, αλλά υποβάθμιση και οντολογική αλλοίωση του μαθήματος και, φυσικά, απορρίπτονται άρδην ως αντιπαιδαγωγικά, αντισυνταγματικά, αντιθεολογικά και αντορθόδοξα, αφού οδηγούν σε μια νέα μορφή ειδωλολατρίας.
Η μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε κοκτέϊλ θρησκειών, που επιχειρείται, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, μέσω της επιβολής των ως άνω Προγραμμάτων,