Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Σκιαγράφηση του προσώπου και των ημερών του Αντιχρίστου…

 και η «τρίτη διαθήκη»!



Αποτέλεσμα εικόνας για αθανασιος μυτιληναιος


    …»Ο Αντίχριστος θα κηρύξει, αγαπητοί, την έναρξη της νέας εποχής εις την γη, η οποία θα διαδεχθεί την χριστιανική εποχή, δημιουργώντας ίσως μια τρίτη διαθήκη. Έχουμε την Παλαιά Διαθήκη, έχουμε την Καινή Διαθήκη και θα δημιουργήσει μία τρίτη διαθήκη.
    Αυτό το κακόδοξο δόγμα περί τρίτης διαθήκης είναι παλαιό και το αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Όμως, μην σας κάνει εντύπωση αυτό. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό που ήδη ζούμε. Ακούστε περί τίνος πρόκειται. Ποια είναι αυτή η τρίτη διαθήκη; Είναι η καλλιεργούμενη κατά κόρον στις ημέρες μας αντίληψη περί απαρχαιώσεως του Χριστιανισμού, που υποστηρίζουν κοσμικοί κύκλοι, κοσμικοί άνθρωποι και οικουμενιστικοί κύκλοι. Όταν σας λέγουν ότι ο Χριστιανισμός πάλιωσε, χρεωκόπησε, ότι πλέον δεν έχει σε τίποτα να μας προσφέρει και να μας μιλήσει, ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει πλέον ισχύ, είναι απαρχαιωμένος – μια καινούρια κατάσταση πρέπει να δημιουργήσουμε – αυτό στην πραγματικότητα είναι η τρίτη διαθήκη. Υπάρχει λοιπόν αυτή η κατάσταση.
Εξ άλλου τι είναι αυτό, που λέει ο Δανιήλ ο Προφήτης; «Και υπονοήσει αλλοιώσαι χρόνοις και νόμον». «Αλλοιώσαι νόμον». Να αλλοιώσει τον νόμο. Είναι η τρίτη διαθήκη. Οι Πατέρες και οι Άγιοι της Εκκλησίας θα θεωρούνται ξεπερασμένοι.
Σας είπα, με μελαγχολικό τρόπο, μήπως ο Αντίχριστος κάθεται και σε χριστιανικούς λαούς; Το αναφέρει αγαπητοί μου ο Ιερός

Τώρα σωθήκαμε! Ο Δημητριάδος εισηγητής για το Ουκρανικό! Και υποστηρικτές με κείμενά τους, ο "ευσεβής" Ναυπάκτου και ο οικουμενιστής Μεσσηνίας! Όλοι "εμήδισαν", αφού διεφθάρησαν από τον οικουμενιστικό ιό!

     Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, αύριο θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ οι πρόεδροι των συνοδικών επιτροπών Νομοκανονικών και Διορθοδόξων, μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και Δημητριάδος Ιγνάτιος, προκειμένου να παρουσιάσουν το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξαν ύστερα από την εντολή που έλαβαν από τη ΔΙΣ προ μηνών ώστε να μελετήσουν το θέμα σε όλες τις παραμέτρους του.

"Στερούν το δικαίωμα των ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται ομολογιακά το μάθημα των Θρησκευτικών"



Η ομορφιά της ζωής για τους Ελληνες

Η θρησκεία, η πατρίδα, η γλώσσα, οι οικογενειακές παραδόσεις κρύβουν την ομορφιά της ζωής για τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται.
Και αυτόν τον ελληνικό τρόπο ζωής τον βιώνουν όσοι ακόμη στέκονται όρθιοι, κρατημένοι γερά απ' την ορθόδοξη πίστη και τον Ελληνισμό. Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι νεότεροι. Και όταν οι μεγάλοι συμβιβάζονται, οι νέοι βρίσκουν τον δρόμο του δικαίου και της απελευθέρωσης. Αυτόν που φαντάζει υπερβολικός και επίφοβος γι΄ αυτούς που συνθηκολόγησαν.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς δημοσίευσε ανοικτή επιστολή στους μοναχούς του Αγίου Όρους

    Όλα για το σχίσμα!   Για την παραβίαση των "ιερών Εντολών" που γίνονται δια του Οικουμενισμού, καμία "προδοσία" δεν είδε ο μητροπ. Λουκάς! Μήπως, κατεδίκασε την μεγαλύτερη προδοσία που έγινε με την Κολυμπάρια Σύνοδο;
    Σχετικά με μελλοντική επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Άθω ο Μητροπολίτης Ζαπορίζια και Μελιτόπολης Λουκάς (Κοβαλένκο) απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς τους μοναχούς.
  Ο επίσκοπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Ζαπορίζια και Μελιτόπολης Λουκάς (Κοβαλένκο) δημοσίευσε ανοικτή επιστολή στο τηλεγράμ-κανάλι του σε όλους τους μοναχούς του Αγίου Όρους σε σχέση με τη μελλοντική επίσκεψη στο Άγιο Όρος του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται!


Ἡ παραχάραξη καὶ ἀλλοίωση τῆς πατερικῆς διδασκαλίας ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστὲς καὶ ἡ ὁμοιότητα τῆς πρακτικῆς τους μὲ τοὺς Εἰκονομάχους αἱρετικούς.

Ἀδαμάντιου Τσακίρογλου

«Καὶ τὰ μὲν ἔκοψαν, τὰ δὲ ἐφάλσευσαν

ἵνα τῆς ἀληθείας φανερουμένης ἐλεγχθῇ ἡ ἀσέβεια αὐτῶν»!

(Πρακτικὰ Ζ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, Πρᾶξις στ΄, τόμος ε΄ Mansi 13, 292E- 296D, 312BCD).

Παρὰ τὸ ἀδιαμφισβήτητο γεγονὸς ὅτι οἱ Οἰκουμενιστὲς ὡς γνήσιοι ἀρχιαιρεσιάρχες, ἐνῶ παρουσιάζουν ἑαυτοὺς ὡς γνῶστες καὶ θεματοφύλακες τῆς πατερικῆς διδασκαλίας, στὴν πραγματικότητα προσπαθοῦν λυσσαλέως νὰ τὴν ἀκυρώσουν καὶ νὰ τὴν ἐξαφανίσουν, ἐν τούτοις ἡ προσπάθεια τους αὐτὴ σκοντάφτει στὸ ἀκλόνητο καὶ στὴν διαχρονικότητα τοῦ εὐαγγελικοῦ καὶ ἁγιοπατερικοῦ λόγου. Ἡ ἁγιοπατερικὴ διδασκαλία δὲν ἀκυρώνεται οὔτε μπορεῖ νὰ ἐξαφανισθεῖ. Γι’ αὐτὸ καὶ τὴν Κυριακὴ τῶν Ἁγίων Πατέρων διαβάζεται ἡ εὐαγγελικὴ περικοπὴ Ματθ. ε΄ 14-19 στὴν ὁποία μεταξὺ ἄλλων ὁ Χριστὸς λέει: «ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται».
Ἑπομένως, λοιπόν, ἀφοῦ οἱ Οἰκουμενιστὲς δὲν μποροῦν νὰ ἀκυρώσουν τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ, καταφεύγουν στὴν πρακτικὴ τῆς ἔμμεσης ἀκύρωσης, δηλ. τῆς ἀλλοίωσής του καὶ τῆς παρερμήνευσης του, ἔτσι ὥστε νὰ δικαιολογήσουν τὴν πλάνη τους καὶ νὰ παρασύρουν στὰ δίχτυα τους ὅλο καὶ πιὸ πολλοὺς πιστούς, σὲ μία ἐποχὴ μάλιστα, στὴν ὁποία οἱ περισσότεροι πιστοὶ ἀφέθηκαν ἀπὸ τοὺς ποιμένες ἀκατήχητοι καὶ εὐθήρευτοι.

"Γιατί είναι η αποτείχιση η επιβεβλημένη στάση..."

Άσπρο  Μαύρο:

Το Ουκρανικό ξηλώνει και το πουλόβερ του Οικουμενισμού



του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr


     Διαβάζουμε πως το δεξί χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, και αύτανδρο το state department, προετοιμάζουν μία εντυπωσιακή υποδοχή που θα περιλαμβάνει την επίσημη αναγνώριση του Επιφανίου Ντουμένκο από τον Ελπιδοφόρο και τον Τραμπ.
Λάθος, θα ισχυριστεί κάποιος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Αμερική αναγνωρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο της «Νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Τι καθιστά τον Ελπιδοφόρο Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και τον Τραμπ Αμερική; Μα φυσικά η εκλογή τους στις θέσεις τους.

Και αν στις πολιτικές εκλογές χρηματοδοτούνται κόμματα και συνειδήσεις εξαγοράζονται, τι συμβαίνει με τις Αρχιερατικές εκλογές;

"Οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας ...διαψεύδονται άμεσα"!

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Δαιμονικά Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου στα Δημοτικά Σχολεία!

Ἡ κοροϊδία εἶναι προφανής.
Ἄν ὑπάρχουν Ἕλληνες, ἄν ὑπάρχουν ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ἄν ὑπάρχουν Δημοκράτες ἄς ξεσηκωθοῦμε τώρα! 


   
Εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο» απέστειλε προς τα Δημοτικά Σχολεία η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. 
    Στην εγκύκλιο, για τα Θρησκευτικά ορίζεται ότι "Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»)". 
    Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση συνέχισης εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Φακέλων Μαθήματος της Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά! 
     Οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης