Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

"Γιατί είναι η αποτείχιση η επιβεβλημένη στάση..."

Άσπρο  Μαύρο:

Το Ουκρανικό ξηλώνει και το πουλόβερ του Οικουμενισμού



του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr


     Διαβάζουμε πως το δεξί χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, και αύτανδρο το state department, προετοιμάζουν μία εντυπωσιακή υποδοχή που θα περιλαμβάνει την επίσημη αναγνώριση του Επιφανίου Ντουμένκο από τον Ελπιδοφόρο και τον Τραμπ.
Λάθος, θα ισχυριστεί κάποιος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Αμερική αναγνωρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο της «Νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Τι καθιστά τον Ελπιδοφόρο Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και τον Τραμπ Αμερική; Μα φυσικά η εκλογή τους στις θέσεις τους.

Και αν στις πολιτικές εκλογές χρηματοδοτούνται κόμματα και συνειδήσεις εξαγοράζονται, τι συμβαίνει με τις Αρχιερατικές εκλογές;

Οι περιπτώσεις εκλογής Αρχιερέα που δεν είναι επιλογή του Πατριάρχη ή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου είναι εξαιρετικά  σπάνιες.
Με τέτοιες εκλογές (που στη συνείδηση του πιστού λαού περισσότερο μοιάζουν με ανάθεση ή διορισμό) υπονομεύεται τρόπον τινά και η μετέπειτα πορεία τους.

Τι συμβαίνει λοιπόν στους πολιτικούς σε ζητήματα Εθνικής σημασίας, όταν η εκλογή τους στηρίζεται στα χρήματα ιδιωτών; Τα συμφέροντά των ισχυρών βαφτίζονται εθνικό συμφέρον, και η εσχάτη προδοσία, ιστορική συμφωνία. Όσοι διαφωνούν χαρακτηρίζονται φασίστες και εχθροί του Κράτους.
Τι συμβαίνει με τους Εκκλησιαστικούς ηγέτες, σε καιρούς αιρέσεως, ιδιαιτέρως όταν ασπάζεται την αιρετική διδασκαλία ο Πατριάρχης ή ο Αρχιεπίσκοπος, στον οποίον «χρεωστούν» την εκλογή τους;
Τα θέλω του Πατριάρχη «βαφτίζονται» υπακοή στην Εκκλησία. Η αιρετικές θέσεις του «βαφτίζονται» διδασκαλία της Εκκλησίας και όσοι αντιδρούν εύκολα σχισματικοί και εκτός Εκκλησίας.

Προβληματιστείτε λοιπόν πως εξελίσσεται  το Ουκρανικό ζήτημα και πως συνδέεται με το Κολυμπάρι;
Τι είναι η πανθρησκεία και ο Οικουμενισμός και πως κλιμακώνεται μετά το Κολυμπάρι;

Γιατί είναι η αποτείχιση η επιβεβλημένη στάση μας απέναντι στους Οικουμενιστές Αρχιερείς;
Άσπρο;
Μαύρο;
Ή τις αμέτρητες αποχρώσεις του γκρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.