Το παρακάτω σχόλιο ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, στο οποίο αναφέρεται στο γνωστό μοναχό Μάξιμο Βαρβαρή. Ο μοναχός Μάξιμος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο όταν άρχισε να αναφέρεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου αλλά και για την εμφάνιση του Αντιχρίστου. Οι ημερομηνίες πέρασαν όμως και τίποτα δεν έγινε, αυτό ανάγκασε τον γνωστό και φίλο του μοναχού, Γέροντα Νεκτάριο να αναρτήσει το παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Δεν είναι ανάγκη να πει κάνεις τίποτε για τον μονάχο Μάξιμο…. τόσο καιρό έλεγε ότι λέει την αλήθεια και ότι ο Θεός του την αποκάλυψε. Μας έλεγε τίποτε να μη συμβεί από όσα έχει γράψει, την ήμερα της 25 Μαρτίου με το παλαιό θα γίνει οπωσδήποτε χίλια τοις εκατό η δευτέρα παρουσία. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρος που
έβαλε και χρονόμετρο και μετρούσε μέρες , ώρες, λεπτά… τώρα όλοι ξέρουμε ότι τίποτε από όσα έλεγε… δεν έγιναν.
Η άγια γραφή λέγει ότι όταν μία προφητεία ενός που προφητεύει δεν επαληθευτεί, τότε αυτός είναι ψευδοπροφήτης και οι δαίμονες τον πληροφορούν για όσα λέγει… δει αυτό και πέφτει πάντοτε έξω πχ σεισμός στην Κάλυμνο, εμφάνιση αντίχριστου το 2012-13, ότι το όνομα του αντίχριστου θα είναι fox ,ότι η ενθρόνιση του θα είναι στα Ιεροσόλυμα το 2015 και πολλά άλλα που δεν συμμαζεύονται… δυστυχώς, γιατί είναι γραμμένα στα βιβλία του.
Είδε ότι έπεσε έξω και τότε οι δαίμονες του άλλαξαν θεωρία.Του είπαν ότι οι άγιοι έχουν πλανηθεί περί αντίχριστου και έτσι του έδωσαν νέες δαιμονικές ερμηνείες τις οποίες κατέγραψε στο τελευταίο βιβλίο του και οι οποίες φυσικά ούτε αυτές επαληθεύτηκαν…Γι’ αυτό είπε ….ότι το μονό σίγουρο είναι η 25η Μαρτίου με το παλαιό και αυτή την ήμερα θα γίνει η δευτέρα παρουσία. Οι δαίμονες τον έχουν τυφλώσει. Όλοι μας το γνώριζαν αυτό.
Προσωπικά του μίλησα πολλές φορές…άλλα εκείνος έμενε σταθερά στις πλάνες του και γι’ αυτό κανείς τόσα χρονιά δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του και δεν έκανε διάλογο για να του απαντήσει στις πλάνες που έλεγε. Όλοι ξέραμε ότι θα πέσει έξω. Τώρα έλαβε μία και καλή την απάντηση του Θεού, ότι η δευτέρα παρουσία θα γίνει μόνον όταν Θέλει ο Χριστός και όχι ο μονάχος Μάξιμος.
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης


Αμετανόητος ο Μάξιμος συνεχίζει

την ...μετάθεση της πλάνης του στο μέλλον!